/spanien/barcelona/forum/1918.aspx/spanien/barcelona/forum/1918.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2015-11-02 11:12
Leo's dad says he's recovering "according to the set timeline" but that no one knows if he'll make it to the Clásico https://t.co/Mh3vNUkoTP
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-11-02 10:59
Så vill jag ha laget mot real
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-11-02 10:58
Nej 4-4-2 skall spelas, om ni missade det så gick lucho över till det i andra halvlek mot Getafe Roberto-pique- vermaelen-Alba Alves- rakitic-busken-iniesta . Suarez-neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-11-02 10:56
Med tanke på just Sergi Robertos fina inlägg, vad skulle ni säga om att prova honom som högerytter istället för Munir/Sandro? Jag tror att han skulle klara av att göra ett riktigt bra jobb där ut samtidigt som han kan ta ett defensivt ansvar och kliva ner i banan och hjälpa till att bygga upp spelet vid behov.
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 10:18
Om Lucho lärt sig någonting av det som hänt under hösten så startar han med en extra mittfältare i stället för Munir/Sandro. Låter vi högerkanten vara lite fri finns möjlighet att locka upp Marcelo i banan och då kan exempelvis Roberto smyga ut i den ytan och slå ett par fina inlägg.

Sen kommer förmodligen mycket att hänga på i vilken grad Real kan och vill sätta press på vår backlinje. Får vi rulla boll som mot Atlético eller Getafe kommer vi att göra en bra match. Blir vi satta under press och måste förlita oss till att mittbackarna klarar uppspelen - ja då är det värre, särskilt om Mathieu startar.

Jag hoppas att Vermaelen får starta både mot BATE och Villarreal så att han och Piqué kan hitta tillbaka till ett bra samspel. Har dock en föraning om att Lucho kommer starta med Mascherano i el Clásico.

Men varför spekulera redan nu, det är 19 dagar kvar och mycket fotboll ska spelas innan dess. Den som överlever får se.
Barcelona Gabriel
2015-11-02 10:00
Tyvärr så stället jag mig bakom ledet att Barcelona utan Messi förmodligen inte har en någon chans att vinna mot Real Madrid, inte nödvändigtvis för att Barcelona i normala fall inte skulle kunna det utan mer för att Barcelona som lag anpassat sitt spel efter just Messi i så många år att hans alla arsenal behövs för att kunna få med sig en vinst mot de allra bästa lagen i världen. Nu är fotboll fortfarande fotboll och allt kan givetvis hända men det är knappast en lågoddsare att Barcelona inte vinner den matchen. I mina ögon gäller det nu att ta till sig den matchen på ett smart sätt och se till att vi gör allt i våran makt för att inte förlora den matchen utan att åtminstone få med oss ett kryss, i värsta fall inte förlora med för många bollar med tanke på att det kan komma att bli inbördes möten som avgör ligan i slutändan. Nu är jag väl medveten om att Barcelona inte är ett lag som går ut i sina matcher och satsar på något annat än en vinst, men det är får ses som ett speciellt fall. Real Madrid är tillsammans med oss och Bayern München världens bästa lag, och vi har själva sett hur spelet sett ut utan Messi efter hans skada så det gäller att vara både smarta och realistiska. Bortsett från att det givetvis är otroligt tråkigt att världens bästa spelare missar El Clasico så tycker åtminstone jag att det ska bli intressant att bedöma ett par saker utan Messi nu när det blir så. Hur kommer Neymar att kunna leverera i den här stora matchen utan Messi för första gången? Hur klarar Luis Enrique att lägga upp taktiken? Hur kommer Barcelona att klara sig som lag osv. Det är ett par frågor som all världens fotbollsintresserade personer alltid undrat under alla dessa år, nu får vi iaf svar på dem. Hur tråkigt och läskigt det än må vara är det också lite spännande, som en nervöst kittlande känsla. Framför allt är det skönt att man valt att ta det lugnt med Messis skada, det är det smartaste i längden. Det är inte värt att skynda hans rehabilitering i risk att han skadar sig på nytt. Vi minns alla hur det slutade sist han skadade sig, och det tog lång tid innan han blev sig själv igen. Låt Messi få ta den tid han behöver för att friskna till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-11-02 09:51
neymar JR

Bra poäng där som jag instämmer med. De är vana vid ett lag som styrs av Messi, men har inte mött oss utan honom där Neymar har friheten att leka av sig. Förhoppningsvis kan detta innebära en hel del öppningar.
Barcelona DM1982
2015-11-02 09:47
[QUOTE=enkos]Utan Messi är vi chanslösa mot Real på Bernabeu tyvärr.. Spelar inte Messi är det viktigt att spela smart och inte förlora för mycket.. eftersom det är inbördes som gäller vid lika poäng.. så förlora tex med 3-1 borta och vinna med 2-0 hemma är vi mästare vid lika poäng.. har en känsla att just det kommer att avgöra denna säsong... [/QUOTE] Självklart är inte Barcelona chanslösa utan Messi men det blir svårare. Allt kan hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-11-02 09:35
the cameroonians

Jag gillar att läkarna inte vill ge falska förhoppningar utan ger information först när man har något att ta i att lägga fram. I Real Madrid forumet så finns irritation när så många spelare påståtts vara klara för spel tidigare än deras kroppar tillåtit och de därför fått information i senare läge att spelare x och y blir borta ytterligare 2 veckor. Hellre leva i ovisshet än att räkna med att Messi ska spela för att sedan bli besviken när han inte är redo på matchdagen.
Barcelona neymar JR
2015-11-02 09:34
Amen snälla vi ska låta Messi bli frisk och inte riskera något alls. Det är absolut inte värt det, förlorar vi så förlorar vi. Hjärtat säger vinst och hjärnan säger kryss Folk glömmer att dom har benitez som tränare och Madrid kommer vara tillbakatryckta rejält Sen herregud vi har neymar, suarez, busken, rakitic/iniesta, Alba, bravo, ROBERTO. Samt så har vi överraskningsmomentet nu, Madrid känner bara till Barcelona med Messi och inte utan. Kommer förhoppningsvis bli en galen match
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-11-02 09:25
Utan Messi är vi chanslösa mot Real på Bernabeu tyvärr.. Spelar inte Messi är det viktigt att spela smart och inte förlora för mycket.. eftersom det är inbördes som gäller vid lika poäng.. så förlora tex med 3-1 borta och vinna med 2-0 hemma är vi mästare vid lika poäng.. har en känsla att just det kommer att avgöra denna säsong...
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 09:15
Det är som vanligt blandad information i katalansk media angående Messi.

Sport skriver att han definitivt kommer missa el Clásico eftersom hans knä ännu inte klarar belastningen från löpträning och att han därmed ligger en vecka efter i rehab-planen.

MD skriver däremot att man kommer göra en utvärdering i morgon eller på onsdag för att se var argentinaren står och att det ff finns möjlighet.

Det som båda tabloiderna hur som helst är enade om är att såväl spelaren som klubb och tränare är överens om att inte hasta fram något. De har lärt sig från tidigare skador och inser att säsongen är lång och inte står och faller med en enstaka match i ligan. Läkarna är därför med all rätt konservativa i sin syn på saken och vill inte ge falska förhoppningar.
Barcelona Andresito
2015-11-02 08:52
Nu jublas det för fullt borta i Madrid efter att Sport skrivit att Messi missar El Clasico. Hoppas att det bara är en taktik för att lura Madrid-lägret för att sedan se en helt frisk Messi kliva in på Bernabeu och leda laget mot en ny manita.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jonis
2015-11-02 08:46
@Santiago Cazorla:
3:48 och 4:02, Messi-vibbar
Barcelona A good coach is everything!
2015-11-02 08:06
Rafinha ordinarie hahaha förstår inte vad folk ser i den sengångaren .. Rafinha har fått oändligt mycket chanser att visa upp sig och har tyvärr inte vart mer än godkänd i vissa matcher..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-11-02 07:06
Liunil That's the spirit.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2015-11-02 03:41
När alla är friska och glada så platsar inte Rafinha i galaelvan hur innerligt du än vill det. Rakitic och Iniesta går båda före. Sen om han borde ingå i startelvan är en annan diskussion men i dagsläget inleder han på bänken om inte Lucho behöver vila någon eller om någon går skadad. Du vet mycket väl om att han inte är ordinarie, starta inte inte ett onödigt krig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 02:22
Gabriel - jag vill nog att Halilovic lånas ut 1 år till. Finns ingen anledning att störa hans utveckling. Låt han utvecklas i lugn och ro. Halilovic kmr vara topp 3 mittfältare i världen om 2-3 år. Rafinha-Busi - Halilovic Detta mittfält ger mig gåshud. En dröm helt klart. Vi har två guldklimpar i Halilovic och Rafinha, dom måste vi ta hand om. Rafinha är redan nu ordinarie i Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2015-11-02 02:11
Halilovics match i länktips, vilken talang!
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 02:06
Haha folk som kommenterar på Goal. Artikeln handlar om Bayerns match mot Arsenal och någon har börjat en Messi vs Ronaldo diskussion.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 00:56
Liunil Masse - we are screwed. Med fullt lag tror jag vi hade vunnit dock.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-11-02 00:54
@barcastuff: Messi, who is recovering from a knee ligament injury, won't be ready for the Liga game against Real Madrid in three weeks. [sport] Safe to say att vi är screwed.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2015-11-01 23:28
Most Successful Dribbles (success %) in La Liga: Messi 39 (80%) Neymar 39 (53%) Halilovic 26 (62%) (@FCNazalona)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2015-11-01 23:28
Only Messi and Neymar (39) have dribbled more rivals successfully that Alen Halilovic (26). (@EuroSoccer_Info) https://t.co/6BtJ7ChTTN inte illa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-11-01 22:48
Vallentine Casadine No problem at all, it will be interesting to take notice of your views and thoughts about our fantastic club!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-11-01 22:47
@ValentinCassadine:


It's not bothering me. In fact, as Kröjf said, if the language was a problem, then about 75% of all the users here should have been banned long ago for citing foreign sources such as Barcastuff and spanish/British media in English, me included.

From my part, welcome aboard!
Barcelona Gabriel
2015-11-01 22:28
VallentineCassadine Please don't stop writing. You're not breaking any rules, if you're a culé (or just a football lover in general for that matter) you're more than welcome to participate in this forums discussions. If someone's annoyed by your english, then they have the easy option to just ignore what you write in the future. Simple as that!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-11-01 22:22
El clasico spelas kl. 18.15 den 21 november. . Nästan samma tid spelar de stora lag i sina resp länder, Bayern, City mot Liverpool, Roma och PSG ... När EL clasico spelas borde inga andra matcher spelas
Barcelona Kröjf
2015-11-01 22:16
Måste försvara Mod:s beslut att inte spärra ValentinCassadine, då det precis som framhålls saknas skäl. Om det är engelskan som är problemet, så är det många inlägg med exempelvis citat från @Barcastuff och annat smått å gott, som skulle föranleda varningar och spärrar titt som tätt. Läs inte, om språket i sig är störande.
Barcelona the cameroonians
2015-11-01 21:50
Angående Alves så var det väl 2+1 år som han skrev på för.

Svårt att "få bort" honom nu, ledningen har gjort sitt val. Rätt eller fel.

Vi får väl se hur han hanterar en i princip helt ny konkurrenssituation. I fjol vägrade ju Lucho att bänka honom trots uselt spel. Frågan är också hur det påverkar omklädningsrummet med tanke på den roll och status som Dani har där.

Däremot är det väl helt normalt att han får spela lite mindre matcher på "ålderns höst" och fokusera energin till mindre antal matcher. Jag tror att Roberto kan få en del speltid, särskilt med tanke på att visat tålamod och faktiskt förtjänar att spela mer än tidigare.
Emellertid tror jag inte Aleix Vidal kommer användas så mycket som högerback, utan mer som winger för att avlasta anfallarna.
Annons: