/spanien/barcelona/forum/19085.aspx/spanien/barcelona/forum/19085.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla
2009-02-20 15:48
Ämne: Miggee/

Enligt ar....
Den artikeln är från i onsdags, så det återstår ju att se om Pocchetino bara mörkar.

Oavsett vilket, de två har knappast 90 min i kroppen efter sina skador.
Real Madrid Fredrik R
2009-02-20 15:47
Ämne: "Jag menar abso....
Med "frågeställning där" syftade jag på ifall hormonsprutor skulle användas för sk. extraordinär tillväxt, dvs ge hormonsprutor till en ung talang som ser ut att växa normalt men kanske bara har en genetisk betingning som placerar honom mellan 170-175 cm, men tack vare behandling istället kan bli 180-185 cm... Vilket senare i livet ger honom helt andra förutsättningar på en fotbollsplan.

Anledningen till att frågan belyses av Messis fall (där behandlingen var självklar) är väl för att jag (och antagligen inte många andra) inte känner till någon annan som fått behandling emot dålig tillväxt och sedan blivit elitidrottsman.
Barcelona el Flaco
2009-02-20 15:45
Miggee/

Enligt artikeln så ska varken Tamudo eller De La Peña spela mot oss. De ska istället sparas till matchen mot Madrid veckan efter. Så du va inte fel ute. ;)
Barcelona Miggee
2009-02-20 15:42
Såg "inför" FCB-Espanyol och enligt kåmark så ska De La Pena och Tamudo vara tillbaks, hade för mig att dem skulle hoppa över barca matchen?
Barcelona Rambla
2009-02-20 15:42
Fredrik R:

Men snälla, nu tar du det till en pinsamt låg nivå. Det handlade om en liten pojke på 13 år som hade en sjukdom. Inte till ett fullblodsproffs för att höja hans prestationer. Var inte så cynisk.
Barcelona Dreamteam09
2009-02-20 15:40
Förstår inte varför dem i Puertan älskar Gago så mycket? Vaf gör Gago speciell egentligen förrutom att bli bortdribblad flera gånger om och om? Snubben är sjukt dålig FFS. Finns div 3 spelare här i Sverige som skulle göra ett bättre jobb än hönsen Gago.
Barcelona el Flaco
2009-02-20 15:37
"Jag menar absolut inte att jag inte anser att Messi borde ha fått behandlingen, eller att han inte borde få spela fotboll. Men det finns ändå en frågeställning där."

Den behandlingen Messi fick är en vanlig standard behandling som vilken människa som helst får om deras kroppar inte producerar tillräckligt många växthormoner. Inget fel med det. Skulle det vara fel att neka en spelare en inhalator om de har astma? Ser varken något fel med det Messi fick eller någon moralisk frågeställnings dilemma.
Barcelona The Reporter
2009-02-20 15:37
Är det någon som har en hightlight länk på 2-2 matchen mot Espanyol? Där messi gör 2 mål.


Edit; Helst en video där man hör kommentatorn.
Real Madrid Fredrik R
2009-02-20 15:29
Du får ursäkta VizzlA, var inte meningen att "dissa" ditt inlägg alls, missade det bara i "flödet". I alla fall så håller jag med dig om att man inte bör jämföra Busquets och De la Red egentligen, av precis samma skäl som du nämner. De är inte samma spelartyp. Även ifall De la Red kan vikariera som defensivare mittfältare vid behov och göra det kompetent. Diskussionen startades dock inte av mig utan av en culé som tidigare påstod att Busquets är bättre än De la Red och Fernando Gago, vilket var påståendet som jag besvarade. Även ifall jag i utgångspunkten håller med dig.

Listan på culés som blivit bannade på grund av otroligt provocerande inlägg och sjuka kommentarer är riktigt lång på puerta ifall man går igenom banlistan. Så visst fanns det en grund till att stänga forumet. Sedan får varje enskild individ stå för vad den skriver, jag är inte moderator på forumet även ifall jag har tillgång till verktygen så det är inte mitt ansvar. Dock så fördömer jag självklart all rasism och raderar det direkt ifall jag ser att det förekommer när jag är inne på forumet.

Sedan håller jag med om att det är lågt med kommentarer om hormonsprutor, dock så är det inte min bedömningsfråga huruvida det ska vara tillåtet eller inte. Faktum är ju att det är sant och hur lågt det än är så tycker även jag, även ifall jag skulle fört diskussionen på en helt annan nivå, att hormonsprutors plats i fotbollen är något man kan diskutera. I Messis fall var det ju nödvändigt för normal tillväxt(även ifall han fortfarande är kort), men vad händer ifall man börjar behandla spelare med hormonsprutor för att få en extraordinär tillväxt? Det är ju fortfarande samma behandling.

Jag menar absolut inte att jag inte anser att Messi borde ha fått behandlingen, eller att han inte borde få spela fotboll. Men det finns ändå en frågeställning där.
Barcelona ihefsu
2009-02-20 15:12
Ämne: Ämne: Fredrik....
Ja, det där kan man ju hålla med om efter att ha sett Reals matcher nu och jämfört med matcherna efter Juventus-matchen i höstas. Klockren kortanalys där, får jag säga.
Barcelona VizzlA
2009-02-20 15:09
Fredrik r

såg att du dissade mitt inlägg..nevermind.

där ser du ett till exempel i Robin:

Busquets who?..fortfarande killen som platsar i landslaget.
Real Madrid Fredrik R
2009-02-20 15:04
Ämne: Du pratade inte om e....
När jag nämnde den defensiva bördan pratade jag om El Clasico där Real Madrid spelade med 5 spelare på plan som inte är ordinarie i dagsläget, varav tre utav dem var Gagos kollegor på mitten. Det var där jag tog upp den defensiva bördan för just Gago i just den enskilda matchen.

Annars påstod jag som du sa att Gago var en av få som faktiskt spelade respektabelt under hösten när försvaret kollapsade, kolla våra tidigare spelarbetyg eller goal.coms betyg under hösten för referenser.
Barcelona Barcelonito
2009-02-20 14:58
Du pratade inte om enskilda insatser i dina andra inlägg. Nu när du själv skriver anledningen till allting så förstår jag inte varför du ville ge Gago all cred för er defensiv och att han var det spelare som var bäst och osv. när det gick dåligt för er.

När det gick dåligt för er så var Gago också usel som resten av ert lag. Man vet inte hur Busquets är när Barca spelar dåligt men man platsar inte med Barcelona med alla spelare i toppform om man inte hade varit nånting alldeles speciell.

Ska ut och fika, Jag är ingen hatare, älskar bara Barcelona lite för mycket.
Real Madrid Fredrik R
2009-02-20 14:51
Ämne: Fredrik R

Men snä....
Snälla, jag pratar om en enskild insats i en enskild match. Jag generaliserade ingenstans men ändå gör du generella antaganden. Den stora skillnaden är självklart varken Gagos insatser eller ens Lass ankomst utan Juande Ramos ankomst. Schuster hade ju ingen som helst aning om hur han skulle lösa det när defensiven föll ihop. Sedan Juandes ankomst så har laget vunnit 8 matcher, förlorat 1 och släppt in 3 mål totalt på 9 matcher. Det är skillnaden. Grundläggande press och understöd, ett stabilt 4-4-2 och spelare som defensivt åtminståne presterar på en normal nivå. Samt en Iker som hittat tillbaka till formen.
Barcelona Mojito
2009-02-20 14:50
Ämne: Ämne: Fredrik....Gagos kollegor är ju ändå fotbollsproffs. Inte behöver man mycket defensiv skolning för att täcka "sin" yta? Det är nog att förringa dem som fotbollsspelare. Ni hade en tydlig spelidé, och det var snarare den än någon indivduell prestation som såg till att hålla tätt i 80 minuter.
Gago är en duktig fotbollsseplare, det kan ingen ta ifrån honom, men om samma personer som höjer honom till skyarna sågar Busquets kan man nog inte så mycket om fotboll som man vill framställa sig att kunna...
Menar dock inte att du, Fredrik, är en av dem.
Barcelona el Flaco
2009-02-20 14:45
Rebin.H.K/

Roligt att du såg att vissa skrev negativa saker om Gago och bestämde dig för att ta på dig Superman-dräkt och beskydda honom.
Barcelona Barcelonito
2009-02-20 14:43
Fredrik R

Men snälla, den defensiva bördan som du kallar det innebar 26 insläppta mål tills Lass kom och ni släppte in mål mot varenda litet skitlag som fanns. Behöver jag nämna 3 mål mot ett div. 3 lag och ni åkte ut ur cupen?

Du pratar som om han har gjort så att Madrid har hållit nollan alla matcher han spelat i. Inse fakta, med Gago ensam som defensiv mittfältare släppte ni in historisk många mål. Den "bördan" är Lass OCH Gagos jobb just nu, eftersom ingen av dom klarar av det ensam tydligen.
Real Madrid Rebin.H.K
2009-02-20 14:43
Nu är det inte så vanligt att jag kommer in och skriver på Les Rambles men när jag såg att många skrev så mycket skit om Gago och försökte ta ifrån honom hans storhet så kunde jag inte låta bli att skriva av mig lite.

För er som inte ser Gagos storhet i Dagens Real men även i Argentinska landslaget så råder jag er att titta på några matcher med honom innan ni ens uttalar er om honom eller så kan ni låta bli att göra det. Visst Gago kanske inte hade den bästa debuten och jag erkänner att han i början var en medelmåtta men han har växt enormt den senaste tiden föratt vara en viktig kugge i Real.

Såg att ni jämförde honom med Busquets!

BUSQUETS WHO?
Real Madrid Fredrik R
2009-02-20 14:38
Ämne: Fredrik R.

Okej, ....
Jag är som madridista den första att säga att Gagos kollegor på mittfältet i den matchen är och var defensivt inkompetenta. Guti, Drenthe och Palanca (Sneijder gick ut tidigt) är allt annat än defensivt bra spelare. Gago fick bära den defensiva bördan i matchen i princip själv. Raúl och Higuain i anfallet är dock bra på att sätta tidig press. Backlinjen var ju inte heller något att hurra för, Ramos till vänster, M. Salgado till höger, Metzelder centralt. Gago stod för väldigt mycket utav det defensiva.
Barcelona Rey Etoo
2009-02-20 14:35
Fredrik R//
Om alla hade varit friska från början?
Barcelona Klint
2009-02-20 14:34
Messi startar mot Espanyol.
Barcelona el Flaco
2009-02-20 14:33
Lite siffror gällande Barças ekonomi:

Under de senaste sex månaderna har Barcelona gått i vinst med 15,9 miljoner euro, vilket är 28,2 % ökning jämfört med förra året. Totalt har klubben dragit in 186 miljoner euro och har 164,1 miljoner i utgifter, samt 6 miljoner i finans utgifter.
Barcelona VizzlA
2009-02-20 14:32
Fredrik R:

tycker det är både dumt och fel att jämföra busi och de la red då båda har/hade olika roller..busi defensiv mittfältare de la red var iaf allt annat än defensiv..den defensiva rollen är oftast den positionen som är svårast att glänsa i..och sen att forummet stängdes var nog till stor del för att ni inte vågade diskutera med oss när ni var i en formsvacka..och ni borde skärpa till forummet saker som: "messi borde inte få spela för att han har tagit hormon-sprutor..hur moget ä det?..han hade en sjukdom.

busquets who?..yee collboy_93?

sen har man hört rasistiska saker om etoo blandannat..shape up å öppna erat vita rum så får vi se hur det går?..bara att spärra/varna det som provocerar..flera ggr har man velat starta en vettig diskussion men det går ju inte så då måste man göra det på les rambles..asså real fansen hänger nästan mer här..( i och med det all smutskastning här..)

Real Madrid Fredrik R
2009-02-20 14:32
Ämne: Tror du själv på at....
Ända skadade nu centralt på mittfältet är M. Diarra, jag sätter 100 kronor på att Gago ändå startar på Bernabéu mot Liverpool.
Barcelona Mojito
2009-02-20 14:24
Fredrik R.

Okej, den förklaringen köper jag till viss del, men det är inte första gången (förhoppningsvis den sista) som Xavi är något sämre än vanligt i El Clasico. Samma sak på Bernabeu förra säsongen, tyvärr.
Vidhåller dock att det inte enbart var hans förtjänst att xavi var osynlig, utan hela Reals spelidé i den matchen var att stänga ytor på mittfältet och låta Puyol vandra uppåt i banan. Ni hade således Raul och yttermittfältarna som stängde vägarna "neråt i banan" också, inte bara Gago som låg som ryggsäck. Alltså, det var bussens förtjänst lika mycket som Gagos.
Barcelona Rey Etoo
2009-02-20 14:18
Tror du själv på att Gago hade spelat om era mittfältare hade varit friska seriöst?

Jag undrar hur pass bra busi hade varit om han hade fått den speltiden Gago fått

Visst det är press men en prisslapp på 20 milj euro men säg någon i madrid som inte kostar sp mycket haha om du förstår vad jag mena , han komm som en talang men det är inte lika stor press som om en ung anfallare ska göra mål så det var nog inte så många ögon som var riktade mot honom om du förstår ahah:D
Barcelona Barcelonito
2009-02-20 14:16
Haha rättade det precis. Jag menar bara att en spelare av Gagos kaliber inte platsar i Real i vanliga fall med alla spelare friska. Visst han har blivit bättre men fortfarande inte så bra som vissa vill få honom till.

Och skillnaden är att Busquets får mycket speltid trots att alla andra mittfältare är i toppform.
Barcelona Rey Etoo
2009-02-20 14:15
: westinhoblaugrana//
OM du kanske hade varit här i början så hade du kanske förståt varför jag skrev att han ät två år yngre så kommentera inte innan du riktigt förstått vad diskussionen handlar om =)

Fredrik R //
Hur vill dua att en central mittfältare ska göra om ett lag i real madrids kaliber parkererar spelar bussen framför mål? Du kanske inser nu hur svårt det är att hitta luckor och slå genomskärare i dessa lägen.

Så ge inte Gago cred om man inte helt förtjäna de
Real Madrid Fredrik R
2009-02-20 14:13
Ämne: Mojito

Gagos &qu....
Du har inte fel men du nämner fel namn, Gagos utveckling beror mycket på M. Diarras skada däremot. Han hade redan cementerat sin plats i laget som defensiv mittfältare när Lass blev värvad, sedan gjorde Lass det så bra i inledningen att även han tog en ordinarie plats bredvid. Sedan dess har Gago fått ett större offensivt ansvar och har växt med uppgiften.
Barcelona Barcelonito
2009-02-20 14:10
Mojito

Gagos "utveckling" beror mycket på De la Reds skada, Sneijders skada och hans usla form den här säsongen, Gutis skada och att han är bra var tionde match, VdV:s härligt katastrofala inledning i Madrid. Glömde jag Diarras skada??? Gago skulle inte platsa med alla Realspelare i form.

Busquets slåss med Keita, Yaya, Xavi, Iniesta, alla i toppform och har imponerat riktigt stort.
Annons: