/spanien/barcelona/forum/18994.aspx/spanien/barcelona/forum/18994.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Oha789
2009-06-10 01:20
Grabbar en av dom sämsta spelarna ska komma till oss verkar det som.

Javier Mascheran. Den killen hatar jag mest av alla i hela Liverpool. Han är så kaksig mot dommaren och han får nästan kort varje match. Hur ska han kunna hantera sig i La Liga där han kommer få möta många bra spelare med grym teknik?

Det det där är årest sämsta värning om den går igenom.
Barcelona tarrak
2009-06-10 01:16
Sedan är det knappast en slump att Barcelona har fått fram så många egna talanger under de senaste åren, utan det är resultatet av ett ytterst målmedvetet och konsekvent arbete från Laporta och Txiki. En av de främsta anledningarna till att man valde Guardiola före Mourinho var just att man ville säkerställa flödet från La Masia till A-laget.
Barcelona Mr Andrés-Iniesta.
2009-06-10 01:15
Nja jag tror det var Iniesta som hoppade in i matchen. Men att Xavi var knäskadad under den tiden. Det var väl Bommel, Edmilson och Deco som startade på mittfältet.
Real Madrid Fredrik R
2009-06-10 01:13
Ämne: Så Iniesta var inte ....
Jag skrev inte att de inte var en del av truppen, jag skrev att det var tre spanjorer som startade i CL-finalen, Xavi och Iniesta satt på bänken. Iniesta blev inbytt i andra halvlek.

Se länktips.
Barcelona Oha789
2009-06-10 01:11
Mr Andres-Iniesta.

Vad jag kommer ihåg hoppade Xavi in i Finalen i slutet av matchen och att Iniesta spelare matchen i Paris.
Barcelona Mr Andrés-Iniesta.
2009-06-10 01:10
Så Iniesta var inte med under finalen då år 2005-2006 och Xavi för den delen också. Även fast han var skadad. Eller dom kanske inte räknas ?
Real Madrid Fredrik R
2009-06-10 01:07
drush

Som Sneijder var inne på så är det fantastiskt att Barcelona i år och flera år framöver kan ställa ut ett världsklasslag (i år världens bästa) med majoriteten av de viktiga spelarna ifrån egna led. Real Madrid hade en sådan epok på slutet av 80-talet. Det kommer i vågor.

Men Barcelona har knappast kört den modellen i tid och otid utan 05-06 när ni vann CL så startade 3 spanjorer i finalen. Oleguer, Puyol och Valdes.
Barcelona Oha789
2009-06-10 01:06
(pierre el Rey)

jag håller med dig till viss del faktis. Men jag tror inte folk klagar på att KAKA är i Madrid, jag tror mer på det pengar ni la på han.. Kaka är en underbar spelare som jag inte skulle gråta om han kom till Barcelona. Men nu har ni köpt han och vi får se när säsongen börjar om det var värt att lägga så mycket pengar eller inte.

Ni ska vara stolta nu att ni har Kaka och jag grattar er för det. Det är kul för Spanska ligan. Jag kan nu få tyst på alla Engelsk ligan älskare då vi har flest stjärnor. För där det finns flest stjärnor där vill man titta. Hoppas att Tv4 öppnar La Liga studion igen, då jag kommer ihåg gamla tider, då det var Galacticos och Barcleona i sina bra tider. Jag saknar den Studion innan match och efter match. Nu är det bara Engelska ligan som har Studio och jag hoppas det vänder sig...

Grattis Real Madrid. Men om det var värt för det pengarna måste jag tyvär hålla med mina Cules att det var lite för mycket. Men låt ligan dra igång.
Barcelona tarrak
2009-06-10 01:06
Fredrik R

Jag har läst den artikeln och den ger väl inga direkt svar på det som intresserar mig, men du får gärna skicka en länk om Kaka affären om du hittar någon.
Real Madrid Fredrik R
2009-06-10 01:01
tarrak

Här är ett länktips om Real Madrids ekonomiska situation, har tidigare sett en artikel som kalkylerade att Real Madrid skulle gå plus just på Kaká affären också. Men hittar den inte just nu, ska försöka få tag på den och postar den här eller skickar PM när jag gör det.

Den artikeln jag skickar nu är även intressant för cules då mycket av de aspekterna som gör oss så ekonomiskt starka även är sanna för Barcelona.
Real Madrid Sneijder!!!
2009-06-10 01:01
Sen kan man också se de allt högre transfersummornas orsak att sporten trots allt blir större och större, mycket tack vare it-världen som gör att information och liknande kan spridas betydligt snabbare. Tack vare detta ökar intäkterna samt efterfrågan efter publikintäkter genom prishöjningar eftersom efterfrågan blir större och större.

Jag ser att Fredrik R redan tagit upp sådana aspekter som bevisar hur pass bra en värvning av Kaká är, inte bara finansiellt...utan även spelmässigt.
[Pierre El Rey] - Los galácticos está de vuelta!
2009-06-10 00:59
drush//

"Barcelona skapar stjärnor, vi köper dem inte."

Du har en poäng där ja, ni har er gyllene generation av fotbollsspelare som fostrats av eran ungdomsakademi. Det är troligtvis den bästa någonsin från eran sida. Men det låter på dig precis som att det alltid varit så, men hur såg det ut i början av 2000-talet? Det var väl inte riktigt samma klass på spelarna som det är idag? Real Madrid har också haft tider då det kom upp oerhört många stjärnor från Castillan. Den perioden har nu varit och den kommer säkerligen också tillbaka...

Du kan väl inte förneka att du skulle klaga om ni saknade en spelare som Messi på planen, och han spelade för vi säger Milan för enkelhetens skull och ni köper honom för 700 miljoner? Nu saknar ni ingen Messi så därför antar jag att ni klagar på Madrids val att köpa Kaká för den summan.

Samma sak som när ni köpte Dani Alves, vad blev priset? 350 miljoner? Det är inte heller speciellt billigt enligt mig för en högerback. Men jag klagar inte och säger att det är en dålig värvning. Det är inte ni eller jag som lägger ut pengarna på Kaká så jag fattar inte riktigt varför alla klagar, alla utom vi Madrid-fans.

Jag tycker att du och andra som tänker som du tänker om. Pengarna som vi lägger ut på spelare som Kaká, Beckham och Zidane får vi igen ganska snabbt så därför lägger Perez ut sådana monstersummor. Perez är en skicklig affärsman och kan verkligen sina grejer. Han chans-köper inte spelare utan att tänka sig för både en och tre gånger innan. Tack för mig...

Hoppas att ni fattar poängen.
Barcelona 2bbe
2009-06-10 00:58
tarrak/
Jomen "Galacticos" må ge höjda inkomster, men det finns ingen garanti att man lyckas sportsligt. Perez syfte verkar ju ju i första hand vara varumärket Real Madrid istället för sportsliga Real Madrid. Det finns en anledning varför han aldrig investerade ordentlig i försvaret, jo dem sålde inga tröjor som Figo och Beckham gjorde.
Real Madrid Fredrik R
2009-06-10 00:57
PILMÀ (Kärlek & Respekt)

Självklart bryr jag mig inte mer om vad spelaren tillför ekonomiskt än vad den tillför sportsligt, när jag tittade in här på forumet så satt en nisse och påstod att Real Madrid hånade världen igenom att spendera under finanskrisen. Så jag tog en ekonomisk diskussion som ledde till en annan ekonomisk diskussion.

Jag hoppas och tror att Kaká kommer få ett uppsving i sin karriär hos oss, han hade vunnit allt hos Milan och hans lagkamrater var gamla och mätta. Hos oss har han en ny "CV" att skriva, ett nytt kapitel i hans fotbollskarriär. Såsom han själv sagt så ser han fram emot utmaningen och känner sig mycket motiverad. Jag tror vi kommer få se en annan Kaká än vi har sett de senaste två åren, eller snarare inte sett då Milan har varit under isen som klubb och till och med deltagit i UEFA cupen. Sedan anser jag inte att man kan jämföra Kaká med Ronaldinho då han besitter en helt annan professionalitet, han festar inte, han sköter träningen, han är en exemplarisk person på och utanför planen på alla sätt och vis. Säg vad man vill om Ronaldinho, men han har själv pissat bort sin talang. Han kunde lätt ha haft 3 år till av samma kaliber som 05-06 i kroppen ifall han själv inte hade varit sin värsta fiende.
Barcelona PILMÀ (Kärlek & Respekt)
2009-06-10 00:50
Bona nit käre Cules :D
Barcelona Oha789
2009-06-10 00:48
Fredik R

Man kan diskutera priser på en spelare utan att snacka om hur mycket ni kommer få för honnom. En klubb som Real Madrid och Barcelona har så många fans att man knappt kan bli så fattig att man inte kan hålla kvar laget.

Därför bodde du inte snacka hur mycket ni kan få tillbax Kaka pengarna utan hur mycket Kaka kommer betyda för er och om det var rätt man att ge dom pengarna till?

Men du gav en bra förklaring i andra stycket att han kan räknas som Zidanes ersättare och det kan jag hålla med dig om att ni och alla lag behöver en sån spelare i laget om man ska vinna nåt...

Barcelona tarrak
2009-06-10 00:46
2bbe

Om man ska tro de flesta företag som utvärderar den globala fotbollsmarknaden så är Madrid ungefär på samma nivå som Barcelona och Manchester. Om det nu är så att man är garanterad att gå plus på denna typ av Galacticovärvningar undrar jag varför inte United och Barca också gör dem? Det verkar dumt att tacka nej till stjärnspelare som tjänar inte bara tjänar in sin transferkostnad, utan även ger ett reellt överskott på bara något år.
Barcelona PILMÀ (Kärlek & Respekt)
2009-06-10 00:46
Fredrik R

Sett till alla dina inlägg så verkar du bryr dig mera om vad en spelare skulle tillföra till klubben pengarmässigt än spelmässigt herregud. :S

Nu säger jag inte att Kaka inte skulle tillföra nåt i Real.

Respekt till Kaka.
Barcelona drush
2009-06-10 00:44
Fredrik R

Du har en poäng när det gäller det ekonomiska men den här diskussionen kommer inte leda nån vart. Ser man köpet av kaka som ren ekonomisk affär så kanske det är en bra värvning. Fotbollsmässigt är 700 milj för kaka ett sjukt överpris. Sen om han lever upp till pengarna återstår att se.

Jag är bara glad att Barcelona inte gör någon sån värvning (och hoppas inte dem gör det i sommar heller). Barcelona skapar stjärnor, vi köper dem inte.
Real Madrid Fredrik R
2009-06-10 00:42
Oha789

Du diskuterade värdering av spelare och jag förklarade att man inte enbart betalar för fotbollskunnandet, jag ser absolut Agüero som en fantastisk talang som kan bli hur bra som helst, det jag försökte få fram är varför han ändå inte är värd lika mycket som en spelare som Kaká. Ifall jag inte ska bry mig om "tröjförsäljning och sån skit", varför ska man ens försöka bry sig om tranfserpriser överhuvudtaget då? Ifall man inte vill förstå alla aspekter av de?

Sedan kan du väl knappast jämföra Beckham-affären med Kaká, Beckham köptes pga ekonomiska skäl/som en maktdemonstration till en position där vi redan hade Figo. Kaká köptes till en position där vi inte har haft en spelare som presterat sedan Zidane la skorna på hyllan. Kaká är precis den spelaren som Real Madrid har saknat, ett riktigt stort hot centralt i banan som kan göra det där lilla extra i stora matcher. Dessutom så är han trots allt bara nyblivna 27 år, han har, förutsatt att han inte blir förtidspensionerad på grund av någon skada, ett par riktigt bra år kvar i kroppen. Zidane köptes vid 29 års ålder och inte ens den mest hårdnackade culen till Madrid-hatare kan påstå att det var en dålig värvning.
Barcelona tarrak
2009-06-10 00:42
Fredrik R

Jag är väl medveten om de faktorer du nämner, men har ändå svårt att se att det skulle ge en så stor skillnad att både Madrid och Milan skulle gå ekonomiskt vinnande ur den affären. Om det bara hade varit att slänga ut en halv miljard på första bästa stjärna hade nog fler klubbar följt det exemplet. Har du några bra källor där man kan läsa in sig mer på de ekonomiska beräkningarna kring Kaka-affären?
Barcelona 2bbe
2009-06-10 00:41
tarrak/

Jomen de tror jag att man räknar med att han ska göra ihop med dem andra "galacticos" Real Madrid är en mer globaliserad klubb vilket gör att Madrid kan få bättre finanser. Tänk dig själv om du får välja mellan att göra reklam i lokaltidningen eller kvällstidningen. Jo, du väljer ju kvällstidningen eftersom du vill nå en bredare krets. Då har du ju chansen att sälja fler varor/tjänster. Det gäller samma me Madrid. Madrid kan nå ut världen över vilket gör att även sponsorer blir intresserade av deras projekt eftersom de kommer synas världen över.

Nu ska ja inte säga att det är så här, men det är vad ja tror.
Barcelona Bojano
2009-06-10 00:38
Ride_The_Big_One(6)//

Kommer lite sent svar här. Jag vet exakt vad en strikers jobb är. Det jag stör mig på är att Eto'o behöver så himla många chanser för att göra ett mål. Han blir frispelad väldig många gånger och missar. Hans medspelare är ganska så mycket bättre än hans konkurrenter är... Målen han gör är ofta ganska snygga och så... Men jag tro att andra världs strikers hade gjort det stabilare... Det är min känsla iaf. Ex, Villa och draogba etc.. Stirra er inte blinda på statestiken, han missar bra mycket mer än han sätter!

Hans prestanda under finalerna har varit riktigt bra, men han känns fortfarande som ett osäkert kort enligt mig.. Han gjorde det bra denna säsongen, men tror inte att han kommer göra det lika bra nästa. Han är för ostabil.

Och ni kan ta och tagga ner lite, jag får TYCKA vad jag vill. =)
Barcelona Bojano
2009-06-10 00:38
Ride_The_Big_One(6)//

Kommer lite sent svar här. Jag vet exakt vad en strikers jobb är. Det jag stör mig på är att Eto'o behöver så himla många chanser för att göra ett mål. Han blir frispelad väldig många gånger och missar. Hans medspelare är ganska så mycket bättre än hans konkurrenter är... Målen han gör är ofta ganska snygga och så... Men jag tro att andra världs strikers hade gjort det stabilare... Det är min känsla iaf. Ex, Villa och draogba etc.. Stirra er inte blinda på statestiken, han missar bra mycket mer än han sätter!

Hans prestanda under finalerna har varit riktigt bra, men han känns fortfarande som ett osäkert kort enligt mig.. Han gjorde det bra denna säsongen, men tror inte att han kommer göra det lika bra nästa. Han är för ostabil.

Och ni kan ta och tagga ner lite, jag får TYCKA vad jag vill. =)
Real Madrid Fredrik R
2009-06-10 00:33
tarrak

Dels så kan Italienska klubbar ha ett svårare skatteläge än spanska och därmed så gynnas de inte lika mycket som "vi" gör utav de pengarna som spelaren genererar, eller snarare, returneringen är inte lika stor. Dels så är Real Madrid ett starkare varumärke än Milan och kombinationen Madrid plus Kaká drar in mer pengar än motsvarande dito med Milan i bilden.

Sedan, som Galliani påpekat, så betalar Italienska klubbar 200 miljoner ur egen ficka ifall en spelare ska ha 100 miljoner efter skatt i sin. I Spanien betalar klubben istället 150 miljoner. Denna skillnad är enorm, på ett 5 årskontrakt innebär det en skillnad på 250 miljoner kronor.

Lönen måste ju självklart räknas av när man kalkylerar hur mycket pengar som man tjänat på en spelare.

Sedan så har inte Real Madrid några problem att fylla Bernabéu, dessutom tar man bra betalt för biljetterna, vid spektakulära nyförvärv så kan man höja priserna något ytterligare utan att tappa åskådare. Milan har i snitt 25000 tomma säten per match på San Siro och då tar klubben ändå kaffepengar för att få komma in på arenan.
Real Madrid Fredrik R
2009-06-10 00:27
Hetfield

Bayern Munchen sa långt innan Kaká att man inte får ett av Ribérys ben för 50 miljoner €. Så det är knappast Real Madrid som har gjort den affären svår, den var aldrig lätt till att börja med.

Kaká situationen var speciell då Kaká inte tvingade sig ifrån klubben, han begärde inte flytten, därmed så hade inte Real Madrid ett särskilt bra förhandlingsläge i utgångsläget. Ifall Ribéry öppet begär en flytt (vilket det lutar mot) så är Bayern i en helt annan situation än Milan var. Då måste de sälja, eller tvinga kvar en spelare som inte vill stanna. Ribérys kontrakt går ut om 2 år, så de kommer då tvingas ta bästa möjliga bud, det som eventuellt kan förstöra en affär och trissa upp priset är ifall flera storklubbar budar om spelaren.
Barcelona tarrak
2009-06-10 00:26
Fredrik R

Jag har försökt få svar på det här flera gånger tidigare, men om det nu är så att Kaká bara på några år drar in mer än sin transfersumma så förstår jag inte varför Milan sålde? Det måste vara tidernas sämsta affär om man både blir av med spelaren och samtidigt gör en ekonomisk förlust.
Barcelona Oha789
2009-06-10 00:25
Fredrik R

Jag kan aldrig fatta mig på er Real Madrid Fans.

Varför ska du som fans bry dig om tröjförsäljning och sånt skit.. du vill ju ha titlar eller hur. Varför blir du sur när en dålig säsong är över. Är det för att ni inte får pengar för de vunna titlarna eller för att ditt lag inte vann..

Ni tänker precis likadant när ni köpte en misslyckad David Beckham. Ni fick tillbax dubellt kanske trippelt mer pengar än vad ni köpte han för.. Men om ni i den stunden förstod vad fotboll går ut på så skulle ni ha fått en Ronaldinho i ert lag och vinna titlar kanske. Att köpa Kaka är för mig en dumt köp med tanke på det pengar ni la för han. Aguero är en av dom mest lovande spelarna i världen just nu och det skulle jag tacka jag och öppna mina armar för en sån köp...

Men men tröj försäljning eller sånt kanske är viktigare för dig än titlar och framgång...

Men kanske kan ni vinna titlar med hjälp av Kaka jag säger inte nej.. men det är så fel av dig att snacka om tröjförsäljning när jag snackar om 700 för mycket för en Kaka som är mer lik Ronaldinho i sin situation just nu.

Sedan så fixade Ronaldinho pengar på tröjförsäljning till Barca också och att han vann titlar och ett underbar spel...

Jag jämför dessa för att visa hur fel du har med tröjförsäljning..
Real Madrid Fredrik R
2009-06-10 00:22
PILMÀ (Kärlek & Respekt)

I stora drag så ja, du kanske får ett par slantar av Kakás försäljning i slutändan, även ifall det är långsökt. Men det kanske slutar med att Milan köper en spelar ifrån Tyskland, vars klubb köper en spelare ifrån Holland, som i sin tur köper en spelare ifrån Sverige som råkar spela för en klubb som är sponsrad utav det företaget du jobbar på. Klubben i Sverige får därmed mediautrymme, vilket ger ditt företag publicitet och eventuellt fler kunder, vilket i slutändan gynnar dig som anställd då företaget kanske slipper skära ned på grund av bättre affärer.

Det är i alla fall konceptet som hela den kommersiella världen bygger på, fotbollsarenor, tröjor, tvsändningar och så vidare är inte fullplottrade av reklam utan anledning.
Barcelona Hetfield
2009-06-10 00:17
Fredrik R

Så du tycker att det är ok att lägga 700 mille på en spelare? Jag förstår att man måste spendera föratt kunna tjäna, men när idioten Perez lägger så mycket pengar på en spelare, så blir det omöjligt för andra lag att värva t.ex: Ribery osv. under 50 mille, för att de kommer att titta på Reals bud och jämföra det.
Annons: