/spanien/barcelona/forum/18753.aspx/spanien/barcelona/forum/18753.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla - K9
2009-07-07 23:28
Deion

Jag måste ju erkänna att Forlán haft en enastående säsong och får nog omvärdera mina tvivel jag tidigare haft angående honom. Idag känns det ju bara lustigt att man värvade Gudjohnsen istället för honom. Fast, Forlán hade nog inte fungerat som rotationsspelare med Eto'o i laget. Även om han kanske hade petat Eto'o så hade det nog inte skett tack vare Samus status i laget vid en tidpunkten.

Nåja, i dagsläget känns Forlán trots det allt för dyr. Annars är jag säker på att han ej gjort bort sig precis. Det hade även varit perfekt om man räknar i tidsperspektiv för Bojans utveckling om nu Forlán som du är inne på håller minst 2-3 säsonger till.
Barcelona Heywood Jablome
2009-07-07 23:26
Även fall Villa gör 3-4 mål fler än Eto'o, även fall Villa är kyligare inom straffområdet så är det inte värt 50 miljoner. Eller vad det nu är Valencia till slut kommer att kräva för att sälja Villa.
Atlético Deion (red)
2009-07-07 23:24
Shi//

Detta kan förmodligen bero på att jag håller på Atlético, men jag tycker Forlán är en effektivare anfallare än Eto'o. En annan sak med Forlán är att han inte behöver klara lägen eller bra vinklar, bollen ska bara in i mål från alla konstiga vinklar och avstånd.

Men jag håller med att Eto'o kanske är bättre för just Barca då dom vill spela sig fram och lägga upp bollarna för Eto'o, till skilland från Forlán som vill vara mycket mer involverad i spelet från egen planhalva och även spela fram till mål.

I ett lag som det inte alltid funkar för så är Forlán guld värt, för mig finns det ingen mer distinkt avslutare från så många olika avstånd och lägen.
Barcelona Rey Etoo
2009-07-07 23:24
Eto'o skapar chanser och åt andra och sig själv. hans löpningar är något villa inte besitter. Eto'o och villa kan bara skiljas på detalj och jag kan säga har det lilla extra som bara trogna barca fans kan se.
Real Madrid Bengan
2009-07-07 23:19
Ämne: Rambla - K9//
Det k....
Jag vet att de flesta här inte håller med, men jag är övertygad om att Villa skulle sätta fler av dom. Så han får gärna stanna i Valencia!
Barcelona Shi
2009-07-07 23:19
Deion (red)

Eto'o funkar lika bra om inte bättre. Man blir förvånad hur underskattad Eto'o blivit denna sommaren. Vad bidrar Villa med som Eto'o inte kan?

Jag sätter hjärtat i halsgropen varje gång Eto'o springer mot Casillas i El Clasico, finns ingen som stressar ett helt försvar som honom, Barcas bästa försvarare :P
Barcelona Rey Etoo
2009-07-07 23:17
Rambla - K9//
Det kan också vara så när man får FÖR många chanser som eto'o får effektiviteten är inte alltid maximal.
Atlético Deion (red)
2009-07-07 23:16
Rambla - K9//

Beware Persian, here in Sparta even the messenger is acountable for his words :)

Ta vem ni vill i byte, t.o.m Agüero, men inte Forlán. Många säger att han fyllt 30 och är gammal. Han är ett fysiskt unikum som Henke och jag kan sätta alla mina sparpengar på att Forlán är med minst 2-3 år till och tävlar om Pichichi.

Barca skulle behöva någon som Forlán, han springer hela matchen överallt, och i de matcher då ni inte kan låsa upp täta försvar så kan Forlán göra mål från 30 meter med fel fot bara för att liksom.
Barcelona Rey Etoo
2009-07-07 23:15
Shi//
Vissa spelare kan man inte sälja för pengar men jag förstår vad du menar.
Xabi är en spelare man ganska enkelt kan ersätta för en peng men spelare som ribery måste man tänka två gånger innan man handlar.

Även om Xabi/ribery surar för att de inte sålts så tror jag inte det är något de sitter och grubblar över under en hel säsong, utan mer nu i början.
Barcelona Rambla - K9
2009-07-07 23:14
Du börjar bli tjatig nu. :P
Barcelona Shi
2009-07-07 23:12
Enligt vad jag läst så är det absurt att tro att Real Madrid tror att de endast kommer få in pengar genom tröjförsäljning.

Hela denna hypen kring klubben gör att man kan kräva mycket större summor i sponsorsavtal som man har och vill knyta. Fler och fler företag vill associeras med "Galacticos II" vilket genererar stora pengar. Att sedan Kaká och Ronaldo har ett väldigt stort marknadsvärde gör att alla reklam och marknadsföring som de gör ger automatiskt Real Madrid 50% av vinsten.

Vi säger att det spelas in en Pepsi reklam med Ronaldo, Kaká, Messi och Ronaldinho.

Om varje spelare får 10 miljoner € låt oss säga så får Real 5 miljoner € vardera av Kakás och Ronaldos vinst, Barca har ett eget avtal med Messi och Ronaldinho har ett med Milan. Inte konstigt att Milans inkomster gick upp med ett X antal procent när man värvade Ronaldinho och detta var en stor anledning att man valde att värva Beckham senare. man fan en guldgruva som man inte tidigare lagt märke till.
Barcelona Shi
2009-07-07 23:12
.
Barcelona Shi
2009-07-07 23:11
Ber om ursäkt datorn krånglar, jag spammar inte :)
Barcelona Shi
2009-07-07 23:11
.
Barcelona Rambla - K9
2009-07-07 23:11
Bengan

I vissa matcher gör Eto'o mål på precis allt. Minns tex hans 4 mål på en halvlek, samma kväll och tidpunkt när Higuain just blev inttervjuad för sina 4 mål på Bernabeu under den kvällen. Fast visst, i andra matcher kan han inte göra mål om han så stod på mållinjen och bara ska peta in den utan målvakten hinner rädda. Han är som sagt väldigt varierande i sin målform. Oberäknelig.
Real Madrid Bengan
2009-07-07 23:07
Eftersom Barcelona var så pass komplett redan förra säsongen så är den värvning jag är mest rädd för definitivt Villa, även om Eto'o är er lilla kelgris tycker jag hans effektivitet är lite väl låg. Dessutom så känner ju redan Xavi, Iniesta etc på mitten Villa sedan innan vilket det skulle göra det extremt lätt för honom att komma in i laget.

Jag vet att man även måste ta hänsyn till hur många löpningar en anfallare gör etc eftersom det delvis beror på anfallaren hur många lägen dom får men Eto'o behövde mer än 5 skott på mål för att sätta en boll, det är extremt högt.
Barcelona Rambla - K9
2009-07-07 23:06
Zizou_spars

Jag tittade på CL-finalen tidigare i kväll. Jag begriper inte hur vi kunde vinna den finalen med Sylvinho och Busquets i startelvan. Den positionen Busquets spelade i under finalen, var den så för Barcelona väldigt viktiga pivote-rollen. Sen att Sylvinho inte ska bli uppkäkad av antingen Ronaldo eller Rooney är förvånasvärt faktiskt. Trots det så höll man spelet uppe väldigt bra, ja man dominerade ju faktiskt spelet. När man tänker på den finalen, så kanske man anser att det faktiskt inte behöver förstärka speciellt mycket.
Barcelona Shi
2009-07-07 23:05
Rambla - K9

Det är givetvis på grund av Real Madrid som både Valencia och Bayern överdriver med sina priser. Likaså liverpool som vill ha 45 miljoner € för Xabi som är värd lite mer än hälften.

Problemet med dessa klubbar är att man i slutändan skjuter sig själv i foten istället för att "cut the losses" och sälja spelarna för en bra peng och separera på ett positivt sätt. Tänk om Villa och Ribéry blir kvar, kan sätta mig vänstra hand på att de kommer vara riktigt irriterade och besvikna på att va tvungna och stanna och kommer således inte prestera lika bra nästa säsong.

Ribérys värde bör ligga omkring Benzemas kanske nån miljon mer.
Barcelona Rey Etoo
2009-07-07 23:05
Jag srhellre att barca tar sin tid och förhandlar och får ner priset än att bara lägga ett ogenomtänkt bud.

Även om det kan tära på tålamodet ibland så måste vi endå lita på laporta och co.
Real Madrid Bengan
2009-07-07 23:04
Ämne: Bengan

Madrid beh....
Ja, är lite naivt att räkna det i tröjor även om det är lättast att konkret se hur mycket som skulle krävas. Stora stjärnor ökar intresset som ger större pengar för tv-avtal, det ger större sponsorer till klubben och även större sponsorer till spelarna som klubben kan ta del av. Sen desto mer intresse desto fler biljetter säljer man också. Det är dock svårare att beräkna exakt hur mycket en enskild spelare bidrar med eftersom det är kollektiva intäkter
Barcelona Rambla - K9
2009-07-07 23:01
Bengan

Madrid behöver sälja 100,000 tröjor för att tjäna in 6m. Detta är beräknat med väldigt positivt tilltagna marginaler. Det lär ta sin lilla tid att få in de transfersummorna. Fast det är nog inte bara från tröjförsäljning man behöver få in pengar på, det finns säkert andra inkomstkällor.
Barcelona Ciao-V
2009-07-07 23:00
Ämne: Ämne: Ämne....
D kan ligga något i det du skriver. Det tror jag med.
Real Madrid Bengan
2009-07-07 22:59
Ämne: Bengan.

En liten....
Men man har ju å andra sidan inte lika stort behov att förändra. Jag menar även om man köper en storstjärna är det ju långt ifrån säkert att han kommer passa in lika bra i laget som det redan nuvarande spelarna.

Real var ju tvungen att agera, är inte acceptabelt att prestera så uselt som dom gjorde förra säsongen. Dom borde lärt sig en läxa om holländare från Barcelonas tidigare period =)
Barcelona lameG^
2009-07-07 22:59
Rambla - K9

Vi får hoppas på det för jag ser inte filipe bara som en backup till abidal utan han kan till och med peta abidal.
Barcelona Sersari
2009-07-07 22:59
Kul att se diskussionerna här inne ikväll, mycket intressant läsning faktiskt, det gäller både Barcelona och Madridfansen:-)

Så här ska det se ut, givande läsning från båda sidor:D

Keep up the good work!
Real Madrid Zizou_spars
2009-07-07 22:59
Rambla - K9

Självklart är det Perez övriga köp som drar upp priset enormt. Dock så verkar ju detta drabba även övriga klubbar.

Ni pratar om nyförvärv. Är det bara jag som inte ser någon anledning att förändra föregående säsongs startelva i Barcelona? För mig är det bara komplementspelare som bör vara aktuellt för er. Förutsatt att Etoo stannar då dvs..
Barcelona Sersari
2009-07-07 22:59
Kul att se diskussionerna här inne ikväll, mycket intressant läsning faktiskt, det gäller både Barcelona och Madridfansen:-)

Så här ska det se ut, givande läsning från båda sidor:D

Keep up the good work!
Barcelona Rambla - K9
2009-07-07 22:57
lameG^

Filipe är inte körd ännu. Det handlar just nu om förhandlingstaktik. Oavsett vad man sagt från bägge håll så kan han dyka upp långt senare.
Real Madrid Bengan
2009-07-07 22:57
Ämne: Shi:

Jag håller m....
Klart att det har med Reals agerande att göra, därmed inte sagt att det var dåliga köp. Jag vill se hur mycket Kaka + Ronaldo drar in i pengar till klubben på några år innan man snackar om överpriser.

Men som jag sa tidigare är det extremt naivt att tro att Ribery skulle ha i närheten av samma värde som både Kaka eller Ronaldo. Fotbollsmässigt visst, men är extremt tveksam till att skulle dra i närheten så mycket intresse till klubben från alla dess håll.
Deportivo Jakobsson
2009-07-07 22:56
lameG^ och Trippeln//
Nope, verkar inte bli någon Filipe för er med tanke på att eran deadline går ut strax. Frågan är om inte Laporta släpper deadlinen då det bör vara bäst för alla parter och speciellt med tanke på att Filipe faktiskt vill till Barcelona. Aja, inte så att man tackar nej till Filipe dock men dom där pengarna kunde vara viktiga.
Annons: