/spanien/barcelona/forum/1861.aspx/spanien/barcelona/forum/1861.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
3/8/2016 15:40
@Cule4life:


Tänk dig om både Iniesta och Arda skulle skadas samtidigt. Då måste vi ha kvalité att slänga in och Rafinha och Roberto tillsammans samtidigt på planen håller inte i stora matcher. Detta åsido så håller jag dessutom Rakitic högre än Arda, men det är för mig en självklarhet att båda dessa ska stanna. Tänk också på att Iniesta börjar bli till åren.
Barcelona enkos
3/8/2016 14:56
Arsenal spelar fa cup match ikväll kl. 20.00. Med andra ord krockar andra halvlek med CL matcher något är förbjudet. Så de får väl räkna med att betala straffavgift till UEFA?
Barcelona neymar JR
3/8/2016 14:53
Japp sälj en publikfavorit och en som gör enorm nytta bara för att.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
3/8/2016 14:47
Man bör faktiskt sälja Rakitic för att ge plats. Han är bra men inte förbannat bra. Roberto Denis Rafinha m.fl finns. Sälj Rakitic.
Barcelona Bosketts
3/8/2016 14:33
Jag tycker Adriano fungerar rätt bra som komplementspelare. Han har en enorm rutin, är omtyckt av medspelare och behärskar både offensiven och defensiven.

Tycker allt ni tvivlare är lite väl hårda mot brassen. Det krävs ingen Cruyff eller Guardiola för att förstå att han inte sitter på samma matchtempo som exempelvis Alves eller Alba. Därav ser det givetvis lite trögt ut när han väl får chansen.

Med det sagt är det helt ofattbart att han får vara kvar. Det finns ingen plats för honom helt enkelt. Vi har rejält med upptäckning på ytterbackspositionen med:

Alves
Alba
Vidal
Roberto
Mathieu

Skulle fyra av dessa fem vara skadade samtidigt kan vi fortfarande stoppa in typ Bartra på högerbacken.

Jag är uppriktigt orolig över att få för många spelare i truppen. Konkurrens är bra. Men endast till en viss gräns. En spelare som Sergi Roberto kommer nästa år, förutom Rakitic, Iniesta, Arda och Busquets, dessutom konkurrera med Samper, Rafinha och till viss del även Denis Suarez.

Ska han utöver detta få konkurrera med Vidal, Alba, Alves och Mathieu på ytterbackspositionen ser jag inte hur han ska få sin VÄLFÖRTJÄNTA plats i laget.

Och då har jag inte ens nämnt hur Rafinha, Samper, Suarez etc ska få deras respektive platser.

Nej. Vi bör göra oss av med spelare som Adriano, Vermaelen och gärna Mathieu inför nästa säsong.
Barcelona Liunil Masse
3/8/2016 13:28
Last time Real Madrid held a 2-0 win from the first leg in the #UCL, Schalke gave RM an almighty scare, winning 4-3 at the Bernabéu Vamos Roma!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
3/8/2016 13:27
Kontraktsförhandlingar*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
3/8/2016 13:26
Nja jag går så långt och säger att dom gömmer sig bakom stjärnorna, och fantastiskt gynnsamma kontrakt för deras del. Riktigt usla under kontraktsförlängningar, att dom kan låta "rotationsspelare" ha övertaget är bedrövligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
3/8/2016 13:10
@Liunil Masse:


Tror din tanke stämmer. Har själv tänkt på samma sak. Vi har en fungerande balans i truppen. Titlar kommer inte bara genom att ha bra spelare, man måste få alla att jobba mot samma mål och tror att det är betydligt enklare att motivera spelarna att löpa dem extra metrarna för personer man tycker om och trivs med. Därför tror jag att spelare som Adriano är svåra att bara skeppa iväg, oavsett hur lite han bidrar med på fotbollsplan.
Barcelona Liunil Masse
3/8/2016 12:55
Ibland får jag intrycket att just pga att Barcas trupp är som en familj så är det oerrhört svårt att skeppa iväg en spelare för tränaren o ledningen trots att denne inte bidrar något på fotbollsplanen. Jag tror Lucho egentligen vill kasta Adriano långt åt helvete men han ser hur han bidrar till gruppen och är därför rädd att det kan få negativ effekt om han gör sig av med honom. Adriano är ju väldigt älskad av samtliga lagkamrater. Jag kan ha fel. Det är bara en tanke som slagit mig några gånger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
3/8/2016 12:43
Angående Adriano och kontraktsituationen så håller jag med om att det är oerhört frustrerande att se. Personligen har jag velat skeppa iväg Adriano i 2 år nu, allt till min frustration. Att man dessutom valde att ge brassen fortsatt förtroende och skeppa iväg en ung spelare som Grimaldo gör att allt bara svider ännu mer. Vad gör Adriano som inte Grimaldo skulle klara av minst lika bra? Adrianos acceptans av hans bänkvärmarroll är ofta den typen av "bravur" som får hyllningar i en klubb som Barcelona. "Adriano klagar aldrig, han skapar inga problem. Han är alltid tacksam och glad och gör sitt arbete bra när han väl får spela". Ungefär sådär brukar det låta från de som fortfarande håller brassen högt. Det sista går väl att ifrågasätta. Brassens prestationer lämnar personligen mycket att önska, men det är en smaksak antar jag. Det är hur som helst inte mitt enda problem med Adriano. Till skillnad från Adrianos advokater på Les Rambles anser jag att det knappt finns något värre än när en spelare saknar ambitioner. Adrianos brist på motivation och ambition må vara förståligt om man lägger ihop alla faktorer som att han redan vunnit allt och inte längre är en purung fotbollspelare med åren framför sig och en värld att erövra (om så ens en vänsterback kan erövra en fotbollsvärld). I ett lag behövs det konkurrens och kvalité. Adriano saknar just nu förmågan att vara en värdig sparringpartner till Alba eftersom han inte har ambitionen till att vilja konkurrera. Hur säker känner sig inte Alba på sin plats? Jordi hade förmodligen kunnat stå för 10 repetitiva dåliga insatser efter varandra och ändå vara 100% på att han är nummer 1 på sin plats. Det har lett till att Albas prestationer den här säsongen minskat anmärkningsvärt i kvalité. Förra säsongen var det stängt på hans kant, inte en jävel kom förbi honom. Jämför man det med den här säsongen så är det som en ren freeway. Jag säger inte att Adriano är roten till allt ont, men nog hade Alba gynnats av att ha en mer taggad partner in crime att konkurrera med och nog tusan hade en ung och hungrig Grimaldo varit beredd att åtminstone ge en värdig fight för den platsen. Grimaldo hade förmodligen inte varit redo att bänka Alba, det är inte poängen. Poängen är att han hade fått Alba att step up his game samtidigt som han hade gått in i matcherna med en jäkla mycket bättre inställning än Adriano. Jag är väldigt trött på Adriano, jag ser ingen funktion hos honom bortsett från att han e buddies med brasse gänget. Han är just nu precis likadan som Song var en gång i tiden. En rolig typ som mer hör hemma i en comedyclub än vad han gör i FC Barcelona. Men Lucho gillar honom så Lucho får bestämma. Well... Man kan inte hålla med en trippelmästar-tränare om allt. What u thinking, Lucho?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
3/8/2016 12:08
Realistisk trupp till nästa säsong (rolig grej) Målvakter: Bravo, Ter stegen, Masip Backar: Alves, Aleix, Alba, Adriano, Piqué, Masche, Mathieu, Laporte (?) Mittfältare: Samper, Busquets, Iniesta, Arda, Rakitic, Rafinha, Roberto Anfallare: Messi, Suarez, Neymar, Munir, Denis Suarez, Soriano (?) Halilovic lånas ut igen till Villarreal eller Celta. Jävligt stark trupp måste jag säga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
3/8/2016 11:52
Alen Halilovic (19), on loan at Sporting, won't join the first team next season. Not yet clear if he'll continue on loan at Sporting. [rac1] Tar föregivet att han ersätter denis suares i villareal. Helt rätt, han är inte redo för Barcelonas a-lag samt så behöver han speltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
3/8/2016 11:52
Gissar på att appen krånglar men det jag skrev var: "Bullshit! Det är det bästa som har hänt på länge."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
3/8/2016 11:35
[QUOTE=Liunil Masse]The club are worried by Piqué's use of periscope after games. They're concerned they're unable to control what's said
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
3/8/2016 11:29
[QUOTE=Liunil Masse]The club are worried by Piqué's use of periscope after games. They're concerned they're unable to control what's said
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
3/8/2016 11:10
Katalano:

Ja, Rafinha hade jag inte med i min kalkyl. Då blir det andra förutsättningar, i de bästa av alla världar skulle jag tycka att båda dessa herrar skulle spela samtliga cupmatcher och veckomatcher i ligan (förutsatt det är rätt motstånd). Tror dock som du påpekar att det blir svårt att vila någon av MSN så ofta. Med Rafinha i tanken ser jag egentligen inte varför vi behöver värva eller ta tillbaka någon. Känns som att vi har bra täckning för offensiva positioner med Rafinha, Vidal och Arda som alternativ.
Barcelona Liunil Masse
3/8/2016 10:50
The club are worried by Piqué's use of periscope after games. They're concerned they're unable to control what's said & what goes on [Sport] Vad tycker ni om detta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
3/8/2016 10:50
Arda Turan was the player who recovered most balls (9) in the game against Eibar #fcblive [via weloba] En väldigt bra insats från Arda. Målet mot Rayo gav nog honom självförtroendet han behövde.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
3/8/2016 10:30
Viggo - Grande Busquets

Ja precis. Som jag förstått det på hur samtalen gått härinne så är det många som håller med dig och menar på att vi bör satsa på Denis och låna ut Alen ytterligare en säsong också. Jag tror att du räknar på för många potentiella matcher för Denis nästa säsong dock, dvs om vi inte fr någon större skada på någon av MSN. Jag tvivlar på att Denis skulle få spela samtliga cupmatcher exempelvis, speciellt när vi även får tillbaka Rafinha snart som kan spela i anfallet. tänkte inte på honom tidigare.
Barcelona Liunil Masse
3/8/2016 10:29
Barça's priority signings this summer will be a centre-back and a forward. Denis Suárez is also scheduled to return to the club [MD] Douglas, Adriano, Bartra, Vermaelen and Sandro are all possibilities to be sold during this summer's window [MD] Marquinhos (PSG) and Laporte (Athletic) are the two favoured centre-back choices [MD] Fantastic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
3/8/2016 09:59
Katalano: Förstår båda resonemangen, om jag förstått rätt håller vi med varandra att man hellre borde satsa på någon av våra utlånade spelare. Jag förstår även dilemmat klubben hamnar i som inte vill förstöra utvecklingen på dem två. Jag tänker mig att man tar tillbaka Denis och lånar ut Halilovic till ett mitten lag i ligan. Denis har gjort större avtryck i Villareal och skulle därför ha chans att spela en del. Att han får spela samtliga cupmatcher, veckomatcher i ligan och även finnas som reserv skulle ändå innebära ca 15-20 matcher under säsongen. Skulle någon bli skadad blir det ännu fler matcher. Tror dessutom han hade gjort det bra! Men dilemmat som du beskrev kvarstår, men rent ekonomiskt tror jag Denis är det bästa valet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
3/8/2016 09:53
@Viggo - Grande Busquets:


Ja, dilemmat är att Denis och Alen inte skulle få så mycket speltid som reserver till MSN. Eftersom de är unga så vill man ge dem så bra utvecklingsmöjligheter som möjligt och därför kan ytterligare ett lån vara ett alternativ. Problematiken i detta är att om vi lånar ut dem båda ytterligare en säsong så behöver vi verkligen få in en ny anfallare eftersom munir och Sandro helt enkelt inte räcker till om vi får skador i viktiga matcher. Och om vi värvar en till anfallare så blir det ytterligare knkurrens för Alen och Denis när de kommer tillbaka från lån också.

Allt detta lämnar mig ganska kluven inför hur jag vill att vi ska göra med forwardssidan och det bottnar i att alla i MSN vill spela så otroligt mkt per säsong. jag lutar dock åt samma sak som du, att vi inte bör värva någon ny anfallare.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
3/8/2016 09:37
Nu när vi har MSN ser jag ingen anledning till att värva en spelare till anfall. Vi har Halilovic och Denis Suarez som kan komma tillbaka nästa säsong och avlasta anfallarna samtidigt som de successivt kommer in i laget och speliden. Varför slösa pengar på något man redan har? det är min spontana känsla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
3/8/2016 08:54
Att klubben följer Alaba ser jag som naturligt nu när Pep lämnar Bayern. Maestro har alltid talat gott om Barcelona och är god vän med Lucho. Möjligt att Alaba håller ögon och öron öppna utfall Bayerns nye tränare och han inte skulle dra jämnt etc.

Sen vore det en sinnesjuk värvning när det gäller pengar. Hoppas istället man satsar på en Laporte eller liknande.

Och Halilovic/Suarez räcker gott och väl på anfallssidan.
Barcelona neymar JR
3/8/2016 08:46
Barcelona full back Adriano (31) has decided to stay for another season, because he could only earn more if he'd move to China. [ser] Pengakåta jävel, sitter endast på den skit bänken och fyller ingen funktion. Din betydelselösa jävel, hur svårt är det att bryta kontraktet. Ge han pengarna och en spark i röven. Hatar dessa typer av spelare!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
3/8/2016 00:30
Suarez fick tok för många tillsägelser innan hans gula kort tilldelades.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
3/7/2016 22:21
PS. Det gula kortet Suarez fick senast såg väldigt billigt ut. Varför överklagar inte klubben den för det är ju vanligt att Real gör det och nästan alltid får rätt där både gula och röda anuleras?
Barcelona enkos
3/7/2016 22:19
Man måste erkänna att Espanol har bra publik och är orsaken att de klarar sig i högsta ligan år efter år. Publiken bär laget helt enkelt. Trots att det ser ut halvtomt är det trots allt ca 25 000 som hejar vilt.
Barcelona Reymar
3/7/2016 21:55
Barcelona plan to sign two players in summer: a forward and a centre back. Forward will probably be young, Nolito no longer priority. [rac1]

Fattar inte logiken bakom att köpa in en ung anfallare för inte kommer han spela mycket och utvecklas. Köp hellre in en erfaren anfallere som accepterar bänk t.ex Torres eller Soriano och i sikt få in Lee till A laget som en potentiell ersättare till Suarez
Annons: