/spanien/barcelona/forum/1852.aspx/spanien/barcelona/forum/1852.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-19 21:56
Ribohn Fan Messi har gjort mest mål i Europa under 2016, det är för tidigt för honom att börja spela längre ner i planen imo. Jag gillar honom mer på högerkanten eftersom han är svårare att plocka upp för motståndarna och det gynnar både lagkamraterna och honom. Mot Real när han var så centralt var det enkelt för Real att försvara eftersom de spelade med Kroos-Casemiro-Modric, om Messi hade varit på kanten hade de varit tvungna att täcka större ytor och hjälpa Marcelo mer. Samma mot Atlético vilket också ledde till att Suarez knappt hade några ytor att springa på. Edit: Annars håller jag med om att det behövs avlastning och MSN måste börja acceptera att bli utbytade.
Barcelona Barca4life98
2016-04-19 21:53
Ribohn fan Låter som Douglas Costa?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-04-19 21:34
Jag tycker prio ett är en ny etablerad vänster fotad ytter, som är snabb, teknisk och spelsinne. Då kan man rotera MSN och det bästa av allt använda Messi där han nästan alltid fördriver sin tid på mittfältet fri roll. Messi har klara kvaliteer att spela även försvars spel om han vill. Ett exempel är CL mot Atletico, när han springer i kapp Carrasco och tar bollen och vänder och går till anfall. Hade det varit Rakitic eller Ardan(dem måste vi göra oss av med)hade dem alldrig hunnit i kapp, det slutat med glidtackling och inkast till motståndarna eller frispark. Messi kommer inte att göra lika mycket mål framöver, fast det måste han bara acceptera. Messi kan bli utsedd till världens bästa spelare ändå. Till skillnad mot Ronaldo han förblir en soppa om han inte gör mål.
Barcelona Kröjff
2016-04-19 21:31
Igår skrev Gabriel om sin far som rakade av sig sitt nyanlagda skägg och såg till att möblera om lite i sin lägenhet, i förhoppning om att dessa små ändringar skulle bli en vändning av den onda trend Barca befinner sig i resultatmässigt med fyra förluster på raken. Magiskt tänkande är dock ingen nyhet för mig. Själv har jag bytt barcatröja om jag haft den på mig vid en förlust, i fåfäng förhoppning om att det ska bidra till vinst. En av mina arbetskamrater som är stor United-fan gav mig därför genast diagnosen dissociativ narcissist, så fort han fick veta det. Själv föredrar jag att kalla det för gammal hederlig skrock; låter "liksom" lite trevligare. Och vid närmare eftertanke så kanske en helbrägdagörare via handpåläggning på Mathieu skulle kunna göra underverk så till den grad att denne vänder den nuvarande nedrans förlustsviten, eftersom Barca faktiskt förlorat samtliga sina matcher sen fransosen blev skadad. Själv har jag utöver mina tröjbyten ytterligare ett "knep" jag tar till när nöden så kräver. Jag går ut från krogen eller vardagsrummet om tiden börjar rinna ut och Barca måste göra mål. I full visshet om att erfarenheten vid toalettbesök och dylika naturliga nödvändigheter, är att det oturligt nog nästan alltid görs mål när jag inte befinner mig framför TV:n. Men denna jävla otur går ju att utnyttja till sin fördel också, har jag "tänkt" i mina svagare stunder. Och erfarenheterna som följt har faktiskt uppmuntrat mig att fortsätta på den inslagna linjen, till mina vänners stora munterhet och min egen motsägelsefulla förtret. Så vad tror ni jag gjorde när exempelvis Iniesta satte långskottet på stopptid mot Chelsea på Stamford Bridge i Champions League. Jo, stod utanför puben och rökte med blicken in i en optikbutik, när jublet inifrån krogen fick mig att slänga ifrån mig ciggen osläckt och göra en maxlöpning in igen. Lagom för att få se reprisen. Jo, det är sant. Just det målet är enligt många culés dessutom det absolut bästa fotbollsminnet man bär på och jag missade det i realtid (fult ord). Vilket det å andra sidan var mer än värt, eftersom jag på något konstigt sätt fortfarande känner mig lite delaktig i målet. Om det sen gör mig till dissociativ narcissist skiter jag i. Åtminstone så länge diagnosen föder framgång för FCB!
Vlom
2016-04-19 21:01
Snyggt mål av Marco Asensio mot självaste Celta Vigo för en liten stund sedan... Det är så himla synd att han gick till Real Madrid istället för oss. Tyvärr så har spanjoren varit helt strålande bra för Espanyol (där han är utlånad) och är den största anledningen till varför vår lokalrival överhuvudtaget lyckades undvika nedflyttningszonen. Han är onekligen bättre än Halilovic.
Barcelona Liunil Masse
2016-04-19 19:36
Enligt spanska AS som hänvisar till italienska La Repubblica så är Barca redo att försöka locka över Verratti i sommar. Man kommer buda €60 miljoner. Jag tror Verratti kommer vilja lämna. Tror han redan tröttnat på att åka ut i CL-kvarten hela tiden o vinna ligan varje säsong överlägset utan att behöva svettas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2016-04-19 19:07
@Barca4life98:


Blir fan illamående så fort jag läser rykten om att vi ska vara intresserade av brasilianska spelare. Det räcker nu, helt seriöst. Vi borde införa någon sorts regel om max 2,3 brassar i laget.


Att Hummels ryktas till oss är väl typ det bästa jag hört på länge men vår inkompetenta ledning lär ju köra på någon Marlboro light denna gång.
Har en stark känsla av att Pep & Txiki kommer fixa in Hummels och Gundogan till City. Sen kommer vi stå där som vanligt dagen innan fönstret stänger och buda 25 m på Marquinhos
Barcelona Barca4life98
2016-04-19 18:52
Fagner från Corinthians, högerback som ryktas till oss enligt fotbollstransfers.com Har också läst att Santi Mina och Mats Hummels också ryktas till oss. Spännande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-19 18:32
It is understandable. The rising profile of Neymar is threatening some weaklings out there. The way people jubilate and celebrate when Barca loose a match in recent time shows that Barcelona FC are greater than them all.
Barcelona Vampíro
2016-04-19 17:50
Såg att Fàbregas satt i Sky Sports studio igår som en sk. 'pundit' och svarade på en massa frågor. Detta mitt under en säsong där hans lag dagen innan blivit förödmjukade på hemmaplan. Sen blir folk sura över att våra spelare använder twitter och vill få det till anledningen bakom lagets svaga form. Skilda världar det där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona ViV
2016-04-19 17:48
@Kröjff:
Med all respekt, 160 inlägg och ingen sågning, piece of cake? :) För mig är det ofattbart hur man ens kan såga spelare i "sitt" lag genom att kasta ur sig ibland extremt fula ord. På sin höjd på mina tusentals inlägg har jag säkerligen sågat ett par spelare, men mest troligtvis på ett något konstruktivt vis. Att man skulle skriva att X är en horunge, Y ska kastas till vargarna och att Z borde skickas till månen. Vilken seriös och respektabel supporter gör ens det? Man blir mörkrädd. Beklagligt. Ett femtiotal inlägg har säkert postats av mina vänner när jag varit inloggad på datorn men tar ansvaret för dem också, dåliga som goda. Vad jag menar är att man inte behöver spy ut massor av fula ord, det bidrar inte med annat än dålig stämning och en sänkning av forumet i stort.
Barcelona Kröjff
2016-04-19 17:42
Om jag får tala för mig själv, så har aldrig använt så mycket som ett enda ont ord om nån spelare i vårt lag överhuvud taget på Les Rambles, sen jag började skriva här (men läst desto fler!!!!). T o m ett i sammanhanget "snällt" ord som "sopa" saknas på mitt "CV.".Däremot blir jag ibland väldigt frestad att fläska på när det kommer till vissa "skribenter". Och den som till äventyrs tror att jag försökt kontra attacker mot Leo Messis s k skatteplanering med att framhålla Neymars omstridda skatteaffärer, som ett sätt att nedvärdera den senare spelaren, har nog tyvärr inte riktigt fattat poängen eller själva uppsåtet. Syftet är nämligen istället att se till att ett troll som irriterande ofta bestämt sig för att beskriva Busquets som mer eller mindre värdelös i match efter match och Leo Messi som en minst sagt överskattad slöröv som helst borde säljas till högstbjudande så fort det bara går ,bör få äta upp sina egna ord med råge varje gång så sker. Tramsigt? Ja, det kan man ju givetvis tycka. Det tycker i alla fall jag. Milt uttryckt.
Vlom
2016-04-19 17:09
@DM1982:


Jag tror inte det, Lucho värvade Bravo för en anledning.

Man värvar inte en 32-årig målvakt för €12M så att denne ska ha en Pinto roll...

Vlom
2016-04-19 17:03
@Reymar:


Att vara en vinnarskalle är verkligen inte synonymt med att bete sig som ett rövhål ute på planen såsom Neymar har gjort (medvetet armbågat en Betis-spelare, gnäller vilt mot sin egen lagkamrat, kasta vattenflaska mot någon i spelartunneln o.s.v.)
Vlom
2016-04-19 16:54
@Nesto:


Antingen kan man undvika med att bli provocerad eller så kan man låta sig provocerad av någon/något. Men genom att agera på en provokation såsom Neymar gjorde när han kastade en vattenflaska mot Barragán, är fanimig inte acceptabelt oavsett vad som sagts.

Eller så är det helt enkelt som så att Neymar kommenterade hans egen och Barragáns lön för att endast jävlas efter att Valencia förlorade med 0-7 mot oss?

Vlom
2016-04-19 16:54
@Barcelonistas:


Svårt att stämpla någon för att vara "historiens bästa spelare genom tiderna", går liksom inte riktigt att jämföra spelare från olika eror...

Däremot så är Messi tveklöst den bäste spelaren under den senaste 10 åren (tätt följd av Cristiano Ronaldo).

Barcelona neymar JR
2016-04-19 16:52
Designen till camp nou, må detta stämma med tacksamheten till Cruyff. Visst är det en falsk tacksamhet från ledningen men inte från oss andra!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-19 16:24
Neymar är en Barcelona spelare en av våra viktigaste spelare så han bör ha sin del av respekt. Men när det är folk som snackar skit om Messi och har nicket "Reymar" så blir det hela rätt så komiskt. Påminner mig om en snubbe med nicket "Yaya" som brukade skriva här och som skrev skit om Busquets. Vad ni än gör snacka inte så om Messi vi pratar historiens bästa spelare genom tiderna som dominerat fotbollen i 10 år. Messi har vunnit 5 guldbollar, 4 Cl titlar, och 6 ligatitlar och killen är bara 28 år gammal.Messi har sedan säsongen 06/07 alltid varit bland dom 3 bästa i UEFAS lista fattar ni hur sjukt det där är? Ingen spelare i historien har varit så bra det visar vilken extremt högnivå Messi hållit genomåren.
Barcelona S.Eto'o
2016-04-19 16:15
Fan vad komisk detta är..... NOT När Madrid fansen hånar Messi med Panama gate kontrar ni med Benzema gate, fast när Barca "fans" hånar Messi med Panama gate kontrar ni med att Neymar skattefuskar....... Sluta med tramset och stå bakom klubben i vårt och torrt Visca el Barca Y Visca Cataluña
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-04-19 15:16
Jag förstår inte vad det är med vissa av er här. Så fort det kommer lite motgångar och laget är inne i en mindre bra period, ska alla kritiseras, hudflängas eller förlöjligas. Varför måste det vara så?

Ok, att skriva av sig direkt efter en match och vädra sina frustationer, det gör även jag, är en sak men att från det idiotförklara och håna våra spelare i parti och minut är för mig obegripligt.
Barcelona Kröjff
2016-04-19 14:01
@Reymar:


Nej och som Neymars främste "fanboy" på forumet förefaller du ju inte särskilt förtjust i Messi heller. Och visst har "La Pulga" som alla sina brister, men att hålla på med smutskastning av honom istället för att visa honom den respekt som han förtjänar med tanke på allt han åstadkommit dom senaste 10 åren (inklusive förra våren då trippeln togs), är "bara" pinsamt.
I all synnerhet som du också nyligen passat på att pika honom för den s k Panama- skandalen. Rätta mig gärna om jag har fel, men Neymar har väl näppeligen visat sig vara ett folkligt föredöme ifråga om att betala sin skatt lagenligt, vare sig "hemma" eller "borta"?
Barcelona Júnior.
2016-04-19 14:00
Liunil Masse

Självklart förtjänar kritik efter sitt agerande både under- och efter matchen. Han betedde sig, som du skriver, som en "skitunge". Neymar är dock fortfarande en "skitunge" med sina ynka 23(?) år. Jag försöker inte ta mig an rollen som djävulens advokat men jag tror och hoppas att han lär sig av sina misstag och att det bara var en engångsföreteelse.

Att han sedan "mjölkar Barcelona på pengar" vet vi inte om det stämmer. Vi alla vet hur media fungerar i Spanien och hur det sett ut tidigare.

--------------------------------------

Det som däremot oroar mig kring Neymar är egentligen liknelserna mellan han och Ronaldinho. Båda är/var stora marknadsfigurer som omfamnar kändiskulturen alltför mycket och där livsstilen stjälper prestationerna på fotbollsplanen. Båda har/hade en otrolig högsta nivå men en väldigt låg lägstanivå.

Ronaldinho blev ju, under sina sista år i Barcelona, mer av en popstjärna eller ett marknadsföringsverktyg. Jag tror att han tänkte mer på reklamerna han gjorde och tänkte på att göra det han gjorde under inspelningarna även på planen. Det blev förvirrande och han blandade ihop de två olika rollerna.
Vi får hoppas att Neymar tar en annan väg i sin utveckling.
Barcelona Kingeen88
2016-04-19 13:39
@Liunil Masse:

Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-19 13:14
@Reymar:


Så du säger att Lucho förtjänar respekt efter trippeln(vilket är helt rätt) men det verkar alltså inte gälla en spelare som har vunnit två tripplar med Barcelona?
Barcelona Liunil Masse
2016-04-19 13:08
Att Piqué gjort en o annan blunder hör till sporten. Ingen spelare spelar felfritt under en hel säsong. I Vilken värld lever vissa av er i? Det som stör mig o många fler är Neymars agerande på plan. Piqué agerar som en sann ledare på plan, Neymar beter sig som en skitunge som inte kan kontrollera sina känslor o måste slå till motspelare när de firar sin seger. Inte nog med det - han ska kasta en vattenflaska på motspelare i spelartunneln också. Bråket med Alba under matchen som jag länka innan. Vem fan får sånt frispel på sin lagkamrat och sen ska säga "är det något problem? Upprepande gånger. Vem tror han att han är? Sist men inte minst, hans mjölkande på Barcas pengar genom att hota med PSG o annat. Äckligt. Säg mig, sysslar Piqué med sånt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-04-19 12:46
@enkos:


Lite synd att han har tappat formen också. För några månader sen var han hur stabil som helst.

Det jag däremot inte kan förstå är varför vi pekar ut ena gången neymar sen Pique?

Om vi ska vara ärliga mot varandra så har var enda i startelvan varit dålig. Försvaret, mittfältarna och trion därupp.

Det Neymar däremot behöver jobba på är att vara kylig även när det inte går i hans väg. Minns att hanblev utvisad mot Chile (eller) när han inte orkade pressen längre.

Såg en länk här inne när Neymar och Alba ryckte ihop i söndags?
Hoppas att Lucho eller de andra spelarna löser detta.
Det är en del av fotbollen. När det går dåligt för än händer det att spelare ryker ihop.

Några nyheter om Neymar kan bli avstängd?
Om detta händer så borde CR7 och alla andra som har begått överträdelsen under säsongen borde bli avstängda resten av säsongen.

Det ska fan inte Barca gå på.

Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-04-19 12:40
@shalit:


Det är det som gör ännu mer ont.

Hade varit en femma om Barca inte ens kunde skapa chanser mot Valencia i söndags. När har vi nästa match?
Barcelona 1919
2016-04-19 12:38
Intresserade? Se länk. Vh
Barcelona neymar JR
2016-04-19 11:40
Det har väl varit så senaste 4 åren, bortsett när Tata var tränare då vi inte kunde skapa lägen ens. Det är för nonchalant och bedrövligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona shalit
2016-04-19 11:26
Ber alla att titta på detta två minuter långa klipp... Hur fan är det möjligt?
Annons: