/spanien/barcelona/forum/185.aspx/spanien/barcelona/forum/185.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Amo.38
5/25/2017 15:27
Helt otroligt hur många som kommer till Raketic undsättning varje jävla gång. Killen är så irriterande att kolla på , jag skiter i att han löper rätt in i boxen , jag vill ha en playmaker inte en jävla box to box spelare. Sergio Roberto bidrar med exakt samma saker som Raketic när han spelar mittfältare. Först var Alves får dåligt det var han som drog ner Raketic, nu är det fortfarande högerbacken som drar ner honom. Aldrig att han själv är för dålig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
5/25/2017 15:22
Reymar - skillnaden mellan anfallets och mittfältets kvalite är för stort vi måste jämna ut det. I dom matcher som MSN blivit neutraliserade så har det blivit rätt uppenbart vad vi saknar. Mittfältet som vi har idag klarar inte av att underlätta för MSN, anfallet får inga bollar att jobba på utan allt ska göras via individuell briljans från MSN. Nu till vårt mittfält håller det? Svaret på den frågan är nej. Busquets är den bästa på sin position nu har han visserligen blivit rätt begränsad av Luchos otydliga spelide, men helt ärligt vad finns det mer att hämta från mittfältet? Vi har en Iniesta som i sina bästa stunder är bäst i världen. Men han är alldeles för skadedrabbad nu för tiden han håller inte över en hel säsong. Jag tycker att han snart ska få en liknande roll Xavi hade 2015. Rakitic? Inga kommentarer fullständigt ur usel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
5/25/2017 15:19
@Amo.38:


Du kan inte bygga upp ett lag av samma sorts spelare. Guardiola insåg det själv i hans sista säsong där spelarna bara passar sidleds. Xavi drar inte på några galna löpningar men det gör Rakitic. Med din logik så finns det bara Thiago och Veratti som är bra mittfältare idag alla andra suger.

Det som är kul med fotboll är just variationen av spelare. En Fellaini kan göra nytta om man spelar honom rätt. Rakitic gjorde det innan men nu får han en annan position. Så släng inte skit på honom.
Barcelona Amo.38
5/25/2017 15:15
Suarez9 Eller för att han är för dålig? Han har knappt tekniken för han vända med boll. Har du sett Raketic snurra upp någon som Xavi eller Iniesta? Nej det är alltid alibi spel och sidledspass. Verkligen Barca material.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
5/25/2017 15:14
Blaugrana91 och Bartomeu är väldigt lika i sitt tänkande, båda är så jävulskt kåta på den glamour och kändisskap som Perez tror sig själv utstråla. Bartomeu tror han kommer få samma status i Barca Dom Perez har i Real. Skillnaden är dock att Perez är en affärsman av rang och Bartomeu en riktig amatör och wannabe. Blaugrana91 sitter och försvarar en kriminell ledning, förstår inte hur du resonerar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
5/25/2017 15:12
@Amo.38:


Men vad är egentligen anledningen till att Rakitic ser så dålig ut nu? Det beror på att han inte har en bra ytterback bredvid sig. Han var som bäst när Alves rusade ut och han kunde löpa upp och ner. Nu behöver han vara allt mer kreativ och försöka dribbla. Tycker han har annars varit kanon när Alves spelade bredvid.
Barcelona Amo.38
5/25/2017 15:10
Reymar Hur tänker du? Iniesta 33 år gammal hade sin sämsta säsong detta år, Raketic vill jag inte ens gå in på hur dålig han är. Och du säger att vi har det bästa mittfältet i världen? Är du född i farstun?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
5/25/2017 15:06
@Barcelonistas:

Påstår du att vi inte har kvalitet på mittfältet? Iniesta, Busquets och Rakitic är bland dom bästa på sin position så jag förstår inte vad du pratar om. Så länge vi har MSN som enbart letar efter varandra, ett mittfält som förbipasseras och en tränare som spelar med 4-4-2 så kommer vi aldrig ha något vidare mittfältspel vare sig nyförvärvet heter Verratti eller Coutinho.
Barcelona the cameroonians
5/25/2017 14:52
Gabriel Eller hur! Nu väntar vi bara på att Bartomeu får smaka på samma medicin, han röstade ju ja till att stämma Laporta. Ah, där ser man. Tack för infon! För min del tog säsongen slut förra veckan, har inte ägnat finalen och dess förutsättningar nån som helst tid....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
5/25/2017 14:50
koeman92 Eftersom gårdagens kommentar inte gick att skriva ner gör jag ett nytt försök. Till att börja med så kan jag säga att jag absolut inte gillar allt det ledningen har gjort och jag försöker knappast försvara dessa beslut heller. Men tycker jag att vi ska kasta ut dem omedelbart för det? Nej faktiskt inte. För att kunna byta ut den här ledningen måste det finnas ett konkret alternativ och det finns det inte just nu. Då klubben höll det senaste valet trodde jag inför detta att vi skulle få höra seriösa alternativ till nuvarande ledningen, men ingen av dem övriga kandidaterna kunde berätta i detalj hur man ville styra klubben, det kändes inte seriöst helt enkelt. Man fokuserade mer på att snacka skit om Bartomeu och allt han hade gjort istället för att faktiskt berätta vad man själv ville och hur man ville göra det. Bartomeu var däremot tydlig och hade en klar vision, därför vann han sedan överlägset. Det jag tycker Bartomeus ledning gör riktigt bra är som sagt den ekonomiska politiken och fokuset på att göra klubben "större". Och ja det må säkert låta tråkigt för många att så mycket fokus läggs på detta men det är nödvändigt idag. Många här verkar vilja leva kvar exakt i hur det var för flera år sedan, Bosketts skrev ett intressant inlägg om det och visst hade det varit härligt, men det går inte att styra en global toppklubb på det sättet längre. Tiderna förändras helt enkelt och man måste anpassa sig efter det. Men som sagt jag är knappast mot förändringar, dyker det upp ett alternativ som faktiskt har klara visioner som är realistiska så är jag inte emot.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
5/25/2017 14:47
the cameroonians

Så otroligt skönt, underbara nyheter det med Laporta. Äntligen!

För övrigt så vart Luis Suarez avstängd i finalen i vilket fall som helst så det spelar mindre roll. Tidigare semester för honom.
Barcelona Suarez9
5/25/2017 14:46
@Barcelonistas:


Hade du sagt detta för fyra år sen hade alla hållit med dig. Men realiteten är att vi inte är så stora. Det handlar inte om vi vinner cupen eller inte. Utan 4-0 mot PSG och 3-0 mot Juventus är inte acceptabelt. Det är tydliga tecken på att vi helt enkelt inte är topp fem längre.

Visst, på en bra dag så håller vi världsklass. Men säsongen har varit en berg och dalbana. För samtliga spelare. Trots 37 mål för Messi så tycker jag att vissa matcher så har han varit usel. Neymar var ju helt borta i mitten av säsongen. Suarez han blandar och ger men så är det för en nummer 9 också.

Mittfältet diskuterar jag inte ens. Försvaret är bra om man ser individuella spelarna men som ett lag katastrof. Målvakten är ung han har sina dippar men det är inget ovanligt för en barca supporter heller. Valdes var inte klassmålvakt direkt när han kom upp i början.

Problemet är att vi saknar ledare som Puyol och Xavi. Vi saknar konkurrens på samtliga positioner i startelvan förutom mittbacksparet. Där tävlar de om sämre och sämst. Vi måste inse vi är inte där längre. Vi behöver en förnyad trupp med unga spelar och inte stjärnor. Vi behöver ingen Coutinho eller Herrera.

Jag säger inte heller vi ska ha 20 La Masia spelare. Guardiola tiden var en dröm som inte kommer upprepas men ska vi satsa på stjärnor så förlorar vi själen. Så ja, vi behöver ett mellanår det är det enda logiska och om Messi inte gillar det så ja han får väl leva med det eller be om att säljas. För det finns ingen logik i att värva Coutinho, Veratti och Bellerin för en till trippel och sen rasar allt igen. Det är inte en hållbar ekonomi.
Barcelona the cameroonians
5/25/2017 14:45
Luis Suárez skadad på träningen idag enligt Alfredo Martinez. Missar CdR-finalen. Ingen kul nyhet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
5/25/2017 14:41
Reymar - du överdriver problemen. Det är tränaren och kvalite på mittfältet som är vårt problem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
5/25/2017 14:38
Laporta och hans styrelse har, äntligen, blivit helt friade från de horribla anklagelser som gjordes från Rosell och hans Junta gällande hanteringen av ekonomin under 2003-2010. Äntligen har 14 familjer fått upprättelse efter att ha lidit under flera år. Samtidigt har Rosell själv blivit arresterad pga misstankar om penningtvätt. KARMA.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
5/25/2017 14:24
Vi behöver inte 2 mittbackar, en räcker fint och ska en mittback in så ska det vara Lemos. Mittfältare som ska in: Thaigo/Veratti, möjligtvis Courtino? Bara en av dessa så blir jag nöjd. Utöver detta så är drömvärvningen Dembele i Dortmund. Alaba i Bayern, och Courtoris i Chelsea. Dreamteam!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
5/25/2017 14:21
@Barcelonistas:

Tror knappast vårt mittfält kommer bli bäst i världen oavsett vem vi köper, problemet är större än så.
Barcelona L.A.M Nr 10
5/25/2017 13:41
Härligt att se folk avsky Ander Herrera. Den absolut vidrigaste fotbollsspelaren alla kategorier. Gabriel Mata har jag svårt att se något negativt med. Trevligare kille i intervjuer får man leta efter. Lugn och ödmjuk. Du kanske i och för sig enbart syftade på spelstilen, men även där tycker jag han är väldigt spansk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
5/25/2017 13:37
Vad skulle David Silva kosta och köpa loss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
5/25/2017 13:32
Ander Herrera.

Tror jag spydde i min mun.

Killen är mer engelsman än spanjor.

Ander Herrera, Mata, Azpilicueta, Fabregas, Monreal. Dessa är engelsmän, inte spanjorer. Enda spanjoren i PL är David Silva.

Jag behåller hellre Rakitic i startelvan än ser oss köpa Herrera.
Barcelona Barcelonistas
5/25/2017 13:26
Jag tar Coutinho alla dagar i veckan före Herrera. När det gäller mittfältet så tror jag att det är viktigt att vi går efter säkra kort. Målet med detta fönster ska va att göra vårt mittfält till världens bästa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
5/25/2017 13:15
Suarez9 - mellan år ska inte existera hos hos vi är för bra och stora för det. Jag tror knappast Messi går och tänker nästa är är det ett mellanår...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sebbe8
5/25/2017 13:15
Snackas om att Valverde vill förstärka med 1 högerback, 2 mittbackar och 1 mittfältare.

Bellerin känns allmänt som förstavalet som högerback och på mittfältet finns flera alternativ som nämnt som tänkbara värvningar.

Men vilka möjliga mittbackar kan tänkas värvas in?

Och hur går tankarna angående ryktet om att Herrera är aktuell in?
Barcelona Iniesta.70
5/25/2017 10:48
"Ännu en titel till Man United!" Ja, men inte ett endaste nytt fan. Det törs jag lova. Nu för tiden går väl supporterskapet i arv. Inte kan det ha varit nån som blev förförd och exalterad över deras anti-fotboll som kejsaren av deprimerande anti-anfallsfotboll Mourinho himself förespråkar. Jo, Lagerbäck lär väl sitta och dräggla över "sexiga" repriser på youtube av Uniteds "spel" när de välte hela Friends arenan. "Jobbet är gjort fotboll "med en budget som skulle kunna få Centralafrika att blomstra, med världens dyraste spelare i en "täcka yta " roll som vilken mediokert träben till engelsk mittfältare som helst kan göra i sömnen. Skulle jag varit ett United fan skulle jag vara besviken, orolig och förbannad. En fotbolls evolution som tagit femtioelva stolpskott bakåt i utvecklingen. Men titlar har de tagit. Nää, vi må ha hackat ordentligt fotbollsmässigt i år men om man skulle jämföra oss/Barca vs Mourinhos United så framstår vi som en ångvälts tikitaka mot Uniteds skyttegravs taktik. Där Mourinho endast skickade fram deras yngste junis att "reka" fiendens planhalva. Fan, må fotbollsgudarna låta United hamna i samma CL grupp som oss. Då kan vi tikitaka Mourinhos röv back to the stoneage där Vinnie Jones klampade omkring i rampljuset och krigade om andra bollarna. Lock, Stock and two smokin barrels? Japp, nog fan tycker JAG att United har skjutit sig själva i foten med Mourinho vid rodret.
Barcelona Suarez9
5/25/2017 10:42
Jag tycker att nästa tränare borde få ett s.k. mellanår. Ett år där vi kanske inte vinner någon titel men slutar två-trea samtidigt som vi sätter ihop en grupp som är redo att utmana. Det vi måste tänka på är att Iniesta, en ny högerback, en mittback och eventuellt en mittfältare för Rakitic måste ersättas. Jag tycker att det blir alldeles för många värvningar. Samtidigt som klubben ryktas samman med bara stora profiler.

Det som kan vara positivt med Valverede (stavning?) är att han kan utveckla spelare. Jag saknar en spelare som Yaya Toure, anonym kommer till oss gör succe. Jag vill inte ha en Coutinho, Herrera eller annat. Jag tycker ryktet om Ajax mittbacken är sådant som glädjer mig. Vi behöver bygga en ny stomme som håller lika länge som förra. Annars så kommer vi se allt arbete gå förlorat när Messi och Suarez slutar producera lika mycket om 2-3 år.

Visst, vi har Neymar men det är inte tillräckligt om vi ska se hur laget ser ut ungefär om två år. Dessutom så håller jag med de som menar att visst man vill utveckla Alena så måste man satsa. Vi har alltid gjort det förr som till exempel med Pedro.

Vi har tappat vår själ någonstans på vägen och måste helt enkelt hitta tillbaka till den klubben vi en gång var.
Barcelona Ribohn Fan
5/25/2017 10:13
Om man har potential är tycket olika från person till person. Alla här inne trodde att Denis efter några bra matcher i Villareal, skulle gå rakt in i laget. Potential har han kanske, men den såg inte Lucho, innebar mest bänk och utvecklingen stagnerar. Kanske så pass att han även får sitta bänk i sommarens U21 slutspel. Så för Alena's del är det viktigt att den nya tränaren ser hans potential och att han får spela mycket. Annars är det lika bra det blir Barca B eller utlåning. Annars är det risk att utvecklingen stagnerar.
Barcelona Bollinnehavet
5/25/2017 09:38
@Reymar:


Med det tänket så kommer vi ha samma underbara talangutveckling som Chelsea inom nåt år. Vill man satsa på Alena så gör man plats åt honom. Det handlar inte om att han måste vara bättre än övriga mittfältare i dagsläget, utan att han har POTENTIAL att bli bättre än övriga mittfältare i framtiden. Det var inte så att Busquets var en bättre spelare när han kom upp till A-laget än vad Yaya Touré var där och då. Men man satsade på Busquets. För att han hade POTENTIAL och att hans spelstil passade laget bättre.

Och att Alena har en spelstil som de flesta här verkar föredra (teknisk, smidig, tikitaka) gör att jag gärna hade sett att Alena får tex Rakitic, just för att han kan bli bättre och det kan passa laget bättre.
Barcelona Den vise mannen
5/25/2017 09:30
Förlorar hellre varenda match än att spela enligt Mous fotbollsfilosofi. Skulle inte vilja vinna en enda titel på hans sätt. Hade skämts ihjäl.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
5/25/2017 09:08
Vilka i b laget har att göra i a laget? Är det Palencia,Cucurella? Någon annan ?
Barcelona Reymar
5/25/2017 02:14
@El Pistolero #9:

Alena har inget i A laget att göra, han har Iniesta, Denis, Rafinha, Roberto, Gomes och Rakitic som alla går före honom. Det mest optimala hade väl varit att man lånat ut honom till ett la liga lag, sen tror jag inte Alena blir nöjd med att gå tillbaks till b laget när han nyligen blev uppflyttad.
Annons: