/spanien/barcelona/forum/1845.aspx/spanien/barcelona/forum/1845.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
3/9/2016 20:35
@Rambla~:


Den nuvarande juntan/Rosell förkastade förslaget för att de dels inte gillade själva finansieringen av projektet vilket skulle ske genom att sälja ut markegendom som klubben ägde. Dels ansåg de inte att klubben kunde gå igenom ett sådant "enormt" projekt med en skuld på över €400 miljoner. Som grädde på moset ansåg Rosell själv att det inte fanns någon anledning till varför en arena skulle se ut som ett rymdskepp med en massa neonljus.

Dubbelmoral???

Självklart var också själva prestigen i ett sådant här stort och historiskt projekt en bidragande faktor till varför det skrotades. Det finns väl ingen som på allvar trodde att Rosell skulle gå i land med sin ärkefiendes dröm?

Det roliga är att Foster även lämnade in ett designförslag för Espai Barca, men jag kan tänka mig att hans förslag aldrig hade en riktigt ärlig chans... :P
Barcelona the cameroonians
3/9/2016 20:20
Låt oss titta på hur finansieringen av Espai Barca ska se ut enligt ledningen;

Pengarna är uppdelade i tre potter á €200 miljoner vardera;

1. Namnrättigheter till arenan + sponsor till träningströjan

2. Ett banklån

3. Det egna kassaflödet/vinst

När det gäller namnrättigheterna så återstår det att se om det verkligen blir ett "efternamn" eller om det blir bara företagets namn. Återkommer längre ner till anledningen.

Gällande banklånet så är kostnaden för detta grundat på att skulden skulle vara nere på under €200 miljoner, men när budgetåret stänger i juli är siffran ff nära €300 miljoner. Kostnaden, dvs räntan, kommer därför att bli betydligt högre.

Till sist har vi de egna pengarna som klubben tjänar in och som ska täcka den sista tredjedelen. Med tanke på att klubben idag tjänar cirka €15 miljoner/år så kan man ju fundera på var de andra €140 miljonerna ska komma ifrån under dessa fyra år som bygget pågår. Och kom ihåg att ledningen varit tydliga med att uttala att de sportsliga investeringarna inte kommer påverkas, dvs att klubben ff ska kunna vara aktiv på transfermarknaden och investera i truppen.

Så, ekonomin gör att kostnaden för Espai Barca kommer bli högre samtidigt som det inte tillåter att det tas mer kapital från de egna resurserna. Någon hjälp av de intäkter den nya området/arenan är tänkt att generera kan man ju inte räkna in förrän de verkligen just genererat cash.

Kvar finns då två alternativ - endera ännu ett banklån, eller mer investeringar från sponsorer. Och då är frågan om vi kommer att få se Camp Nou som arenanamn eller om det i stället blir så att en sponsor med väldigt djupa fickor får enkom sitt eget namn på taket och fasaden. Och ni vet ju alla vilka företag som har enorma tillgångar. Just det. Flygbolag från arabiska halvön.

Ett annat alternativ är ju att strunta i att investera i truppen och förlita oss på la Masia under några år, men det lär ju liksom inte hända av flera olika anledningar som jag inte tänker gå in på just nu.

Så även om Camp Nou är i behov av renovering och inomhussporterna behöver och förtjänar en ny arena (dock inte en isrink, vem behöver det i Barcelona liksom) så är projektet väldigt optimistiskt rent ekonomiskt och innan vi ens har gått in i det har ledningen ändrat på förutsättningarna genom hur de hanterat ekonomin fram tills nu.

Medlemmarna röstade hur som helst igenom Espai Barca i stället för en vanlig renovering, frågan är om de kommer att kunna, och framför allt vill, ta ställning mot projektet om det visar sig vara ohållbart ekonomiskt. Jag väljer att låta denna fråga förbli obesvarad i detta inlägg, ni vet ju redan vart jag står i frågan.

Så njut medan ni kan och förlita er på ledningens kompetens.
Tro kan försätta berg heter det ju - och det gäller kanske även skuldberg...?
Barcelona Liunil Masse
3/9/2016 20:17
Vem tror Real att de är som applåderar legender. Precis som om det är något stort att just deras publik applåderar någon. Jag menar, en klubb vars fans otroligt många gånger sjungit hatramsor mot Messi o Barca i matcher där Barca o Messi inte ens närvarar... Sen buar man ut legender som Raul o Casillas, var fan är respekten mot sina legender? "Gentlemannaklubben" Så jävla plast alltså.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
3/9/2016 20:16
Har fortfarande inte förstått vad det var för fel på Fosters förslag på renoveringen av Camp Nou back in the days. Det förslaget vann ju under Laportas tid och blev väl tom bordlagt och skulle genomföras om jag inte minns fel? Sen kom Rosell och hans junta in och städade undan det beslutet i papperskorgen. Så vad händer om en ny president skulle tillträda innan det här projektet är i hamn? Kan de här planerna stoppas precis som Fosters version av Camp Nou?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
3/9/2016 20:08
@papillon:

Hände ju Ronaldinho när Barca ledde med 3-0, så varför skulle det aldrig ha hänt om Roma haft 3-0?
Barcelona Junta Dimision
3/9/2016 20:03
@Soda Popinski:

San Siro, vet inte hur det väljs men antar att klubbar söker om att vara värd för finalen likt nationer gör för mästerskap.
Barcelona Soda Popinski
3/9/2016 19:55
Vart spelas årets CL Final? Hur väljer man arena till denna varje år?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
3/9/2016 19:45
Vlom

Det "mottagandet" som Totti fick var endast för att real redan var vidare. Hade aldrig hänt om Roma ledde med 3-0
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Liunil Masse
3/9/2016 19:44
jahapp Benfica o Wolfsburg klara för kvartsfinal i CL. Vem tror ni Perez väljer?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
3/9/2016 19:05
Föga förvånande kommer nu uppgifter från Cadena SER att det förekommit oegentligheter i valet av Nikken Sekkei som vinnande designer för det nya Camp Nou.

Igår kom nämligen la Vanguardia ut med vem som vunnit över två timmar innan själva beslutet togs av juryn.

Idag blev de tre "förlorande" designerna uppringda av klubben där de försäkrades om att allt gått rätt och transparent till väga beslutsmässigt.

Barcelonas stadsråd, som också satt med i juryn, har valt att inte kommentera uppgifterna när frågan ställdes.

Inget ovanligt att det kommer frågetecken vid sådana här prestigeprojekt, förmodligen kommer det att dö ut i sinom tid.

Angående den nya designen så är väl den största grejen att själva innandömet av arenan kommer bli mer än dubbelt så stort samt att själva ytterfasaden kommer vara helt öppen.

Byggstart i maj 2017 och bygget är planerat att stå klart i februari 2021 där själva taket är det sista som kommer att göras i renoveringen. Kapaciteten kommer inte att understiga 94000 någon gång under projektets gång.

Kostnaden för enbart renoveringen av Camp Nou ligger på €360 milljoner.
Barcelona Barca4life98
3/9/2016 16:59
Liunil Masse Aha okej, tack så mycket!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
3/9/2016 16:57
[QUOTE=Barca4life98]Ska vi bygga en helt ny arena?! Är det inte bara en renovering av nuvarande Camp Nou? Förresten, vad händer med laget ska dom fortsätta spela på Camp Nou eller måste vi flytta tillfälligt? [/QUOTE] Bara renovering. Nej, laget kommer fortsätta spela på Camp Nou under renoveringen. Insidan kommer renoveras under sommrarna då laget inte spelar, om jag uppfattat det rätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
3/9/2016 16:53
Vilka var arkitekt kandidaterna? Finns det någon lista ute som visar varje förslag? Hade varit intressant att se vilka dem andra hade för förslag!
Barcelona Barca4life98
3/9/2016 16:50
Ska vi bygga en helt ny arena?! Är det inte bara en renovering av nuvarande Camp Nou? Förresten, vad händer med laget ska dom fortsätta spela på Camp Nou eller måste vi flytta tillfälligt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
3/9/2016 16:47
[QUOTE=SOMISEREM1899]Liunil Masse Det där är ju dock prototypen som släpptes 2014. Nya designen ser inte likadan ut. [/QUOTE] Ah, sorry!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
3/9/2016 16:38
Liunil Masse

Det där är ju dock prototypen som släpptes 2014. Nya designen ser inte likadan ut.
Barcelona Liunil Masse
3/9/2016 16:30
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
3/9/2016 16:19
[QUOTE=Davids3]Kopia av Allianz arena ju.. [/QUOTE] Jaha så ingen annan klubb ska ha tak för då kopierar man Alianz? Den enda likheten jag ser år taket... Är San Mames också en kopia av Alianz för den har tak? Knappast.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
3/9/2016 16:17
Dessutom måste klubben öka intäkterna från arenan, vilket möjliggörs med renoveringen. Det tillkommer restauranger och barer, shopping och fler och större vip boxar. I övrigt blir komforten och logistiken bra mycket högre på arenan, kan säga att jag var väldigt missnöjd med det när jag var där. Kaos när man skulle ta sig till sina platser och vidriga toaletter. Camp Nou är en makalös arena, men den måste renoveras.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
3/9/2016 16:12
[QUOTE=Nesto]Är det värt dom 5.3 miljarder det ryktas kosta? Ingen märkvärdigt enligt mig, det finns väl liknande arenor runt om i världen.. Nej jag har det heller som det är idag och håller in de 5,3 miljarderna. [/QUOTE] Nu är det inte enbart arenan som kostar så mycket, utan hela Espai Barca beräknas landa på €600M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
3/9/2016 15:51
Müller: "Barça are in a good moment and won treble last season, but I see Bayern among the strongest in Europe, naturally close to Barça." Müller: "You can see all the good weeks Barça are having, but also you can see our games and say 'yes, they are also very strong'." Müller: "If there's a showdown against Barcelona, ??we will be ready." Müller: "We're 1st in BL, one step away from Cup final, got good result in 1st leg of CL R16. I don't know where Barça are better than us."
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
3/9/2016 15:47
Gillar inte tak på arenan....älskar öppenheten med den nuvarande arenan. Arenan är ju inte belägen i England precis, utan soliga Spanien. Sen är den lik allianz arena för mycket. Tråkigt nog så utmärker sig inte den nya arenan med dem resterande....känns som en i mängden. Hade hoppats på en annan arkitektur som skulle göra arenan unik i sitt slag!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
3/9/2016 15:15
Totti [Roma legened]: I was moved with the Bernabéu's ovation and Real Madrid players reaction. Not joining Real Madrid is my only regret. Jäkligt tråkigt uttalande från Totti, där försvann respekten som jag hade för italienaren. I ärlighetens namn hade han ej fått spela i Real Madrid vid 39-årsåldern (och är dessutom på nedgång)...
Barcelona neymar JR
3/9/2016 14:39
Tror den kommer vara rätt så maffig när den står klar. Svårt att bedöma den på design bilder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
3/9/2016 14:20
@Nesto:


Problemet är at nuvarande arena är av stort behov av åtgärder som reparationer, underhåll och modernisering vilket också skulle kosta ganska mycket. Just därför väljer man att istället bygga en helt ny arena. jag kan hålla med många andra om att jag hade velat se något mer unikt utseendemässigt dock.
Barcelona Barclasico
3/9/2016 14:18
According to German outlet Bild, FC Barcelona could be looking at the possibility of making an offer to sign Bayern Munich star David Alaba,
Barcelona Nesto
3/9/2016 14:16
Är det värt dom 5.3 miljarder det ryktas kosta?

Ingen märkvärdigt enligt mig, det finns väl liknande arenor runt om i världen.. Nej jag har det heller som det är idag och håller in de 5,3 miljarderna.
Barcelona Smogen
3/9/2016 12:42
@Andresito:Nu är det svårt att se hur nya arenan är tänkt att bli, men den ger ju knappast den absoluta waow känsla som jag fick när Laporta presenterade sina planer ..de som Norman Foster gjorde som en hyllning till Gaudi.
Barcelona Blaugrana91
3/9/2016 11:48
Tycker nya arenan ser fantastisk ut, men självklart behöver man se mer detaljerade bilder för att kunna göra en helhetsbedömning. Nya Palau Blaugrana ser för övrigt grymt ut! Espai Barca projektet är det absolut bästa den här ledningen kommit på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soda Popinski
3/9/2016 10:11
Viggo. Håller helt med om det du skriver.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: