/spanien/barcelona/forum/18428.aspx/spanien/barcelona/forum/18428.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona J.Gamper
2009-05-07 11:47
Barca har det i sitt blod att inte spela fegt och defensivt.. man har helt enkelt bestämt sig att alltid vilja spela fotboll. Om man nu gör det med vilja och kämparglöd och det funkar så bra som det har gjort under säsongen så tycker jag TAMIFan att vi är världens bästa lag. Vi har de kvalitetsspelarna och laget som kan göra det, det finns matcher där vårt spel inte fungerat.. då har individuella spelare så som Messi och nu Iniesta klivit fram. Minns ni inte ibörjan av året?

Folk har nog olika perspektiv på världens bästa lag. För anglofiler gäller det att vinna oavsett hur man gör det.. sparkar ner spelare eller backar hem med 10 man spelar ingen roll för de.

För Barca finns det bara ett sätt, o det är att spela boll.. det är det som gör Barca unika och de skiljer de från alla andra klubbar.

Om matchen igår? Vårt spel fungerade inte efter Essiens otroliga mål(en hel del tur också). Vi förtjänade inte att gå vidare sett till den senaste matchen.. Totalt fel att utvisa Abidal. Utvisningen av Abidal skapade ännu fler ytor bakåt och vem vet Chelsea kanske inte ens hade fått de där straffsituationerna om Abidal inte utvisats? Kändes som om domaren ville kompensera det hela. Chelsea skulle haft minst ett straff iaf....
men många glömmer första matchen. Vi totaldominerade och skulle ha gjort minst två mål. Bojan och Etoo borde ha sattit den, visst vi skapade inte så många chanser som vi normalt gör men vi skapade en hel del. På tal om straff, Henry skulle haft straff första mötet. Och även den matchen var domaren kass, Två Chelsea spelare skulle ha blivit utvisade och därefter även Puyol.

Men jag kan förstå Chelseafansen, att åka ut på det sättet är bittert, Tro inte att det inte var bittert för oss när vi inte fick in något mål första mötet. Spelarna får skylla sig själva(Drogba,Etoo osv) Det går fortfarande inte bortse att Henry skulle haft straff och vi borde ha vunnit matchen med 1-0 samtidigt som Abidal inte skulle ha utvisats även om Chelsea senare skulle ha haft två st straffar.

Krönika Guiri
2009-05-07 11:46
Hej igen,

Det är absolut inte min aviskt att trolla ert forum. Jag tänkte bara sondera litet om hur ni på barcelonasidan kände inför hur matchen utspelades igår och om ni tyckte att laget med tanke på domsluten etc förtjänar att vara i finalen (kvalitetsmässigt är det väl ingen som ifrågasätter att Barcelona är ett av de bästa lagen).

Jag vill också poängtera att jag gillar anfallsinriktad fotboll och tycker oftast det är väldigt kul att se Barcelona årgång 2008-2009 spela.

Men jag tycker faktiskt att Barcelona var kalsser sämre och underlägsna Chelsea i allt igår - vilset sidledspassande i backlinjen ger bra bollinnehavsstatistik men är inte att betrakta som offensiv fotboll. Kvitteringen i 93e minuten kom av Barcelonas första skott på mål i matchen, och de många straffsituationerna var ju ett tydligt resultat av att ni blev överspelade hela tiden i försvaret.

Men jag förstår att ni helst fokuserar på att glädjas över resultatet så jag drar mig tillbaka härifrån nu :) Hoppas ingen tar illa upp av dessa kommentarer, i så fall ber jag om ursäkt.
Real Madrid Zidane - # 5
2009-05-07 11:46
Måste tyvär komma hit och kommentera lite..

"Fotbollen segrade" my ass! Ett skott på mål och ni gör mål, bra fotboll där.. Ska vi vara ärliga, eller ska NI vara ärliga mot er själva för en gångs skull och erkänna att rubriken borde lyda "Domaren avgjorde matchen!" Minst tre straffar skulle vi ha fått, men inte igår va..

Grattis till avancemanget, som ni fick på ett helt fel sätt.
Barcelona Barça! (MQUC3)
2009-05-07 11:45
Hur många av er ska ansöka om finalbiljetter imorgon ? Priset är 70 Euro enligt www.fcbarcelona.cat men kan komma att kosta några euro till.

Några som är sugna att åka kan ju pm mig.
Barcelona Barcaloni
2009-05-07 11:45
Ämne: Att du är så trög oc....
Ludde är inte bitter.. han är RÄDD.
Han är rädd att hans Man.u. ska åka på stryk nu när de möter ett riktigt anfallslag i finalen.
luuddee
2009-05-07 11:44
El Capitano //

efter ditt uttalande om PL förstår jag att du aldrig sett en PL match i hela ditt liv, gå o kamma dig
Barcelona andreasbarca
2009-05-07 11:41
Ämne: för man ska BEHÄRSKA....
Vi är ju vidare till final så vad är problemet? Vi behärskade deras spel, annars hade vi inte vart i final retard.
El Capitano
2009-05-07 11:40
Henry kommer att leka med Man USA.
Jag är 100% säker på att de kommer att spela som Chelski, PL kan inget annat än grisfotboll och Rolando filmningar.
PLs motto: filma, gråta, sparka på motståndarna, filma igen och gråta
Sevilla Kassnert
2009-05-07 11:40
Jag har alltid avskytt Drogba's sätt att spela. Han slänger sig för minsta lilla och filmar oftast hela tiden, värre än Insaghi på sin tid. Insaghi var liten och Drogba är starkare, borde kunna stå upp. Det är bara rätt åt Chelsea när de i flertalet matcher gynnas av filmeriet att nångång kommer en domare som vågar stå upp och inte blåsa straff. Kul för er! Iniesta är ju hyfsat het, helt enorm mot Sevilla så det val väl kul för honom att göra mål. Grattis till finalplatsen fast jag håller på United som vinnare.
Barcelona Puyi_5 (D.E.P. Puerta)
2009-05-07 11:39
Att du är så trög och tror att världens bästa lag måste vinna alla matcher. Vilka lag håller du på egentligen? Du verkar så himla bitter.

Gick Barca vidare?

Tack.
Barcelona gallan
2009-05-07 11:38
Ämne: Är det någon här som....
tror inte det, med tanke på att det ingick nog i paketet när barca mutade uefa och domarn osv innan matchen....
Barcelona Barcaloni
2009-05-07 11:38
Ämne: Tja Guiri//

Tydli....
tack Woods.. kunde inte ha sagt det bättre sj.

Salle_//
Huvudkonceptet i barcas spel är INTE försvaret. Utan det kreativa passnings- och anfallsspelet. Lyckas man med det mot Man United, så kommer deras anfallare INTE att ha det så lätt som du tror. För då kommer de att släppa in minst lika många mål som oss.
Barcelona Barca o Mort!
2009-05-07 11:38
luuddee

Haha du är riktigt rolig du. Alla utom du som läste Henk Ten Cate's inlägg håller med tror jag.

Men du är så trångsynt att du inte kan acceptera någon annans åsikt.
"
Behärska olika typer av spel? Jag ser ingen anledning för Barca att spela ett annat spel än det dom är bäst på när det spelet dom behärskar bevisligen innefattar allt vad fotboll går ut på. Anfall, försvarsspel(ett högt sådant), passningar, löpningar, mål och taktik. Räcker inte de? Chelseas taktik innehöll något som kan kallas, Backa, sparka ner, slå långt, löp ej över mittlinjen...Varför försöka sig på något annat än det dom redan behärskar så fantastiskt och redan visat är både vackert, enormt effektivt och titel-vinnande. "

Det vore ju bara idiotiskt att spela annorlunda.
El Capitano
2009-05-07 11:37
Salle_

Stackare, tycker synd om dig! Ät en kaka och torka dina tårar lillen.
Barcelona Dizzy
2009-05-07 11:37
Visca Barca!!

Bort med handbollslaget United.
luuddee
2009-05-07 11:34
för man ska BEHÄRSKA alla typer av spel som "världens bästa lag" vad e de du inte fattar?
El Capitano
2009-05-07 11:34
luuddee

Som sagt, fotbollen vann igår. Barca är världens bästa lag och spelar vackrast.
Du verkar vara blind som Bosse Pettersson, din jävla ärthjärna.
Varför kommer du hit och gråter? Ingen tycker synd om dig eller PL! Pajas
Barcelona Barca o Mort!
2009-05-07 11:33
Är det någon här som vet om vi kan överklaga Abidals kort? Hade varit viktigt, och man såg klart på reprisen att han inte rörde honom, han halkade på sig själv.
Barcelona Henk Ten Cate - El Mister
2009-05-07 11:32
Behärska olika typer av spel? Jag ser ingen anledning för Barca att spela ett annat spel än det dom är bäst på när det spelet dom behärskar bevisligen innefattar allt vad fotboll går ut på. Anfall, försvarsspel(ett högt sådant), passningar, löpningar, mål och taktik. Räcker inte de? Chelseas taktik innehöll något som kan kallas, Backa, sparka ner, slå långt, löp ej över mittlinjen...Varför försöka sig på något annat än det dom redan behärskar så fantastiskt och redan visat är både vackert, enormt effektivt och titel-vinnande.

Jag tycker många glömmer första matchen på Camp Nou. Denna semin avgjordes över två matcher. Chelsea "fegade" på bortaplan och vågade inte använda den kvalitén dom har i laget för dom vet att skulle dom försöka spela boll, anfall och försöka göra mål så skulle Barca vunnit. Istället försöker dom förstöra Barcas spel. Dom lyckas ändå hyffsat bra men Barca kunde/borde lika gärna gjort 1-2 mål i första mötet.

Vad händer i andra matchen då? Jo, Barca har bollen, rullar men spelar inte lika bra som annars. Chelsea fortsätter att försvara med 10 man bakom boll men anfaller sedan mer än på Nou Camp. Dom får 1-0 och ser ut att gå emot final. Dom byter ut anfallare mot defensiv mittfältare när dom istället kanske borde försökt punktera matchen med 1 man mer i över 30 minuter. Här straffas dom. Barca fortsätter rulla och tro på det dom gör bäst och får sedan utdelning med ett vackert mål.

Må hända att Chelsea möjligtvis var bättre sett över gårdagens 90min och skulle haft 1(!) straff, må hända att Abidal skulle fått fortsätta spela och måhända att Henry skulle fått straff i första mötet.. Diskussionerna kan pågå i evigheter men faktum kvarstår. Istället för att ta sitt ansvar så ska Chelsea skylla på domaren och lägga ansvaret på honom. Det var inte hans fel att Barca bara fick 0-0 i första, det var inte hans fel att Drogba missade sin chans till 2-0... Med den mentaliteten Chelsea går ut med på planen så förtjänar dom definitivt inte att gå vidare över 180 minuter, kanske över gårdagens 90, men definitivt inte över båda matcherna. Barca hade mer bollinnehav, anfallde, sköt mer än Chelsea(dock 1 på mål/i mål) och försökte hela tiden. Det lönar sig i slutändan..

Jag avslutar med att säga att jag är helt övertygad att om Chelsea vunnit på det sättet Barca vann på igår så hade dom hyllats till fullo för sitt sätt att stoppa Barca, starkt försvar, taktiskt smart osv.. Eller som någon annan skrev så bra. Hade Liverpool gjort de hade det hyllats för sin karaktär och hjärta..Ni klagar på att Barca bara vinner mot dåliga lag och kan då spela vackert och lekfullt.. men vi behärskar inte ett annat spel.. Varför kan inte Barca få hyllningar för en vinst som för en gångs skull inte byggde på ett vinande snabbt passingsspel, dribblingar osv..
Barcelona Puyi_5 (D.E.P. Puerta)
2009-05-07 11:31
luuddee

Varför ska man kunna göra det? Det är ju fotboll vi spelar. Till skillnad från de..
sebbaa
2009-05-07 11:31
Ämne: EL Capitano //

du....
Menar du bäste herr luuddee att vi endast hade ett skott på två matcher mot mål? Pajas.
Salle_
2009-05-07 11:31
El capitano..
du är fan rolig asså.. skulle Puyol leka me oss? hur kommer er backlinje se ut??

Pyuol Pique Busquet sylvinho??

ska den backlinjen kunna rubba anfallare som

Tevez Rooney Ronaldo Berbatov??

ni är roliga.. du capitano.. du är störd i huvet.. ja har alltid gilat barcelona, men detta forumet och andra barcelona fans borde skämmas för o ha såna som dig här, för såna som dig för andra att hata barcelona istället för o älska dom..

snälla ja är den goda, du är välkommen til vårat forum och prata, men är ja inte välkommen hit ska ja röra på mig.. ha en bra final.. och ni resten barcafans!
tack så mkt för att ni är förstående.. ett stort PLUS till er.. Ska bli en rolig final! peyys!!
sebbaa
2009-05-07 11:30
Ämne: Nu har Aftonbladet h....
Måste bara tillägga att skribenten ifråga är helt katastrofal. Läste några artiklar och det lyser rakt igenom hur mycket han kan om fotboll, då Pep kramar om Messi och Messis rygg är vänd mot kameran, så lyckas han ändå få honom till Iniesta.

På något sätt lyckas han även vinkla allting till en Chelseasyn. Suck.

Dock underbart med seger igår! Bästa veckan på hela säsongen hittils definitivt, med seger i Clasico och avancemang mot Chelsea.
luuddee
2009-05-07 11:29
EL Capitano //

du är verkligen inkompetent. Går inte att disskutera här inne

En sak bara. i England möter man i stor sett handbollsförsvar varje vecka mot dem lite mindre lagen. OCH världens bästa lag ska väll på 2 matcher ha mer än 1 skott på mål utan inverkan av vilket lag eller spelsätt man möter. De ska ju gå att luckra upp vad du kallar handbollsförsvar om man är världens bästa lag genom tiderna, eller tycker inte du de... jävla pajas
Barcelona Woods
2009-05-07 11:27
Tja Guiri//

Tydligen har vi verklighetsuppfattningar som ligger i olika ändar av den här galaxen. Vilket i sig inte innebär något problem då det är helt upp till var och en att skapa sig sin egen uppfattning.

"Chelsea fullständigt krossade Barcelona spelmässigt men fråntogs en överlägsen och rättmätig seger pga en domare som missade fem (!) straffar"

Överlägsen seger? Vill återigen trycka på den skillnaden i svårighetsgrad som det innebär att som Chelsea (mest i 1:a matchen) spela en destruktiv fotboll i motsats till Barcelona som försöker ta sig till finalen m.h.a. kreativitet. Det ÄR enklare att försvara sig än att vara den som utmanar och försöker vara kreativ, enligt mitt sätt att se på saken.

Alla straffar är diskutabla, kan sträcka mig att logiskt sett skulle de ha fått en straff på dessa fem (!?) tveksamma straffar. Minns här att Henry nekades en solklar straff på Camp Nou och vi kan kalla det even..

Du är uppenbart inget större fan av kreativ anfallsinriktad fotboll, också förståeligt. Men eftersom vi härinne är det allihopa så är det självklart att vi anser oss rättmätiga finalister. Något annat finns inte på världskartan.
Barcelona Puyi_5 (D.E.P. Puerta)
2009-05-07 11:25
Då semifinalen spelas i två matcher så är det klart vi är värda att gå vidare, ett lag som spelar som Barca förtjänar att gå vidare. Hade det inte varit för att Chelsea inte ville spela fotboll på Camp Nou så hade det blivit tennissiffror där, till vår fördel. Igår hade Chelsea 11 man på egen planhalva. Jag förlorar hellre fint än vinner grisigt. Men så är det inte för alla och det får man respektera. De flesta tänker vinst vinst vinst dygnet runt. Som jag tänker inför VARJE säsong: "Bara Barca vinner hemma och borta mot Real Madrid så skiter jag i om vi vinner något."

Och om vi ska vinna något så är ligan det som man ska vinna, en serie med 38 matcher. CL är bara en turnering där turen (och extremt dåliga domare) kan avgöra allt.

A por la liga!!

10 gånger roligare final med Barca mot Man U än Chelsea och Man U.
Usch för förra årets final!

Dags att gå ut och ta lite frisk luft och gå med ett leende. Men framför allt med en enorm stolthet över att fotbollen segrade igår för det gjorde den. Barca spelade, försökte i alla fall, fotboll. Chelsea spelade handboll.
Barcelona Im back
2009-05-07 11:24
Barcelona var också det spelförande laget hela tiden, hur lätt är det att spela mot ett av världens fyra bästa lag på deras hemmaplan med ett extremt välorganiserat och atletiskt lag? Inte särskilt. Chelsea är experter på det de gör och har mängder av rutinerade landslagsmän från de största nationerna. Ändå är det Barcelona som hela tiden försöker anfalla och attackera medan Chelsea bara väntar på Barcelonas misstag. Om det varit Barcelona som gjort ett drömmål efter 9 minuter hade det var intressant att se hur Chelsea hade klarat av att anfalla och säkra hemåt med 9 man hela tiden.
El Capitano
2009-05-07 11:23
Salle_

Hur skulle Barca skapa mål chanser med 10 försvarare från Chelseas sida? Handbollsförsvar är förnamnet.
Vem bryr sig vem du älskar el hatar!! Kollar du på båda matcherna då kan en blind se också att fotbollen vann igår.
Jag förstår att Man U är darriga nu men det borde ni vara.
Då har vi Henry, Puyol tillbaka som kan leka med er.
trött på PL hundar som kommer hit och leker Bosse Pettersson. Stick till era ruttna forum och gråta..
Barcelona Majsan
2009-05-07 11:23
Guiri/ Vilken match har du sett om du tycker att Chelsea KROSSADE Barca spelmässigt?! I första mötet hade barcelona ett bollinnehav på 65% och skottstatistiken var totalt 20-3 till Barca. I andra matchen var bollinnehavet 64 % och skottstatistiken 14-12 till Barca - med en man mindre i en halvtimme. Hur i helvete kan du tycka att Chelsea krossade Barca!? Du borde engagera dig i nån mer passande idrott, kanske handboll?
Barcelona tarrak
2009-05-07 11:21
Guiri

Herregud vilka överdrifter! Jag tyckte att Chelsea var det bättre laget igår precis som att Barcelona var det bättre på Camp Nou. Men faktum är att jag har väldigt svårt att se att du får medhåll av ens den blåaste Chelsa-supporter i din beskrivning av att Barca blev krossade spelmässigt. Chelsea vågade trots allt inte gå till anfall trots hemmaplan och numerärt övertag.

Att hävda att Chelsea skulle haft fem straffar är även det ett galet överdrivet påstående som ytterst få ger dig medhåll om. Att det fanns fem diskutabla straffsituationer är en annan sak. Det stora problemet är att handregeln är så otroligt luddigt skriven, men jag hade inte protesterat om Chelsea fått en eller två straffar. Samtidigt så skulle Henry haft en straff på Camp Nou och Abidal skulle aldrig blivit utvisad. 2-2 i grova domarmissar alltså.

Självklart anser jag att Barcelona är förtjänta av sin finalplats.
Annons: