/spanien/barcelona/forum/1835.aspx/spanien/barcelona/forum/1835.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Xaviesta
2016-04-22 23:16
Måste slutligen tillägga att vi (även jag själv) blev helt sidetracked då meningen med mitt första inlägg var att lyfta fram frågan om hur det står till med Messis glöd för själva sporten och om det finns en risk att han "förtidspensionerar" sig. That was the main topic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-22 23:11
Håller med Xaviestas om allt han skrev. Messi gjorde mål oftare under Pep/Tito och var mer dominant då. Den här versionen av Messi är dock också underhållande att se på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-04-22 23:10
Det har gått rykte att Messi har skadad sig och att han missat träning och inte kunnat träna fullt ut efter att ha fått smällen mot Deportivo. LE förnekar allt detta och hävdar att Messi är 100% och är med laget imorgon mot Gijon.
Barcelona Reymar
2016-04-22 23:00
@Lionel "Rey" Messi:

Man kan inte jämföra en spelare som Pele som spelade för 50 år sedan med nutidens spelare, Dessa två herrar är dom bästa i sin generation. Vem vet om Pele hade presterat bättre nu med bättre gräsmattor, taktik och dagens teknik. Tänk om Messi hade lirat på den tiden.. Frågan är om han skulle få den behandling han behövde? Han kanske inte ens hade lirat Fotbol om inte han skulle fått sin hormontillskott .
Barcelona Barca4life98
2016-04-22 22:47
Angående Messi så har jag aldrig upplevt honom bättre än han var våren 2015. Inte ens under Pep/Tito tiden tycker jag att han var lika komplett om man kan uttrycka det så. Känns som att han blev en smartare version av sig själv på nåt sätt. Svårt att förklara men förut så hade Messi en tendens att kanske försvinna ifrån vissa matcher (Inter 2010, Chelsea 2012 t.ex.) Svårt att förklara, inte att han försvann men att han hade svårare att sätta sin prägel på vissa matcher kanske? Bara en känsla som jag har. Förra våren så var han i toppform och gjorde vad han ville med alla lag i princip, oavsett taktik etc. Men det är bara min personliga åsikt, kan ha fel. Svårt att förklara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-04-22 22:42
Santiago Cazorla Jag tror dom flesta känner för den säsongen också. 91 mål "säsongen" var för övrigt under ett helt kalender år, dvs fördelat över två säsonger, så ingen kommer och hytter med fingret sen. Appropå hans prestationer skrev jag just tvärtemot det du uppfattade inlägget som, dvs att hans prestationer är i stort sett av samma klass som tidigare (om inte bättre men det där är dock ytterst subjektivt) men att han däremot verkar ha tappat den där glöden för sporten i sig. Jag tror han njuter mer av sitt familjeliv än av fotbollslivet i sin helhet numera. Hans blick och kroppsspråk avslöjar detta för den som tittar lite närmare och skalar av några extra lager. Blir lite ledsen i hjärtat av att tänka på det men så vet man hur stort Barcahjärta killen har och så blir man direkt gladare igen då men vet att han kommer iaf tillhöra oss och ingen annan inom toppfotbollen tills den dagen han lägger av, vilket sker förhoppningsvis senare och inte förr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-04-22 22:38
För att spela possessionfotboll så måste man ha yttrar som breddar och inte lämnar sin position förens bollen når sista tredjedelen (Någon Henry berättat att Pep krävde). Har man då Messi som högerytter som går in i mitten allt som oftast nuförtiden så finns det ingen högerytter i speluppfasen o balansen förstörs. Jag tycker vi bör handla in en hårt jobbande, teknisk o snabb högerytter till sommaren och göra Messi till vår playmaker centralt. Tror vi hade blivit ostoppbara. Neymar-Suarez-??? Iniesta-Busq-Messi Då krävs det också att mittfältet blir som förr o inte så defensivt som nu. Vad tycker ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-22 22:23
Xaviesta

Messi har alltid varit väldigt bra i passningsspelet men främst jämnheten gick upp förra säsongen tycker jag, menar inte bara genomskärare heller. Men men, det är många olika åsikter om vilken som var Messis bästa säsong och jag antar att majoriteten här håller 10/11 och 11/12 högst och det är förståeligt.
Barcelona Xaviesta
2016-04-22 21:47
Santiago Cazorla Tycker du ha gjorde sin bästa säsong under hösten och fram till januari också? Hans passningsspel var bländade främst för att han äntligen flyttas tillbaka på samma kant han började där han kan utnyttja sin fantastiska vänster oftare och bättre, speciellt när vårt kontringsspel under Lucho samt Suarez djupledslöpningar tillät oss att kontra i andra och tredjevågor vilket Messi är världsklass på att förutse och sedan slå unika mackor både längs marken och genom luften över backlinjen. Att han "utvecklade" detta vete fan, tycker han har alltid varit bra på det men tyvärr ville/tvingades Tito och Tata spinna vidare på Peps filosofi med endast kortpassningar och instick tills döden skiljer oss åt typ. Hursomhaver var han fantatsisk en HALV säsong förra året och för det förtjänar han inte epitetet "sin bästa säsong" om vi ska vara rättvisa mot några av hans tidigare säsonger. Har sett honom bättre men även sämre än förra året. Att hans kropp orkar har jag däremot ingen tvekan om. Speciellt med tanke på hur flexibel han är i sin spelstil och hur länge han acklimatuserar sig på planen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-22 21:36
Xaviesta

Jag vet, du skrev dock att du tänkte på hans prestationer fram till Tito-säsongens slut och då svarade jag med att jag tycker han gjorde sin bästa säsong i sin karriär förra säsongen. Han visade att han fortfarande utvecklas som fotbollspelare, hans passningsspel gick upp ännu en nivå, mer inflytande på mittfältet utan att knappt påverka hans målskytte allt för mycket och tycker även han använder mer teknik i sina dribblingar nu för tiden.

Därför tror jag även han fortfarande är motiverad till att nå nya höjder och kommer hålla på i minst 4 år till. Men vi får se. :P Det beror väl på hur länge hans kropp orkar också!
Barcelona Xaviesta
2016-04-22 21:10
Santiago Cazorla Nu försökte jag förmedla något djupare med mitt inlägg än "han springer inte som förr" min vän. För mig är det uppenbart att Messi inte har fotbollen som central ståndpunkt i sitt liv längre, speciellt med tanke på Thiago och Matteo. Han har vuxit upp och fotbollen är numera en del av hans liv, inte hela hans liv som tidigare. Han har även vunnit allt som går att vinna, både individuellt och som lag, flera ggr om. Jag tror att han kommer lägga av tidigare än genomsnittsspelaren men det behöver inte vara sanningen för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-22 20:52
Xaviesta

Tycker förra säsongen var hans bästa i karriären. Men han är ju inte samma spelare som springer konstant i 90 minuter utan han spelar smartare nu och gör vad som krävs i situationen. Han gör sällan någonting i onödan.

En bra intervju från 2015 där han svarar tillbaka mot kritikerna där han bland annat säger att det inte finns någon mening med att springa hela tiden.
Barcelona Stright outa Barca
2016-04-22 20:31
Nån som vet ifall fcbarcelonashop.se är en äkta sida som man kan köpa Barca kläder av?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-04-22 19:55
Det här med Messi är ett hett samtalsämne och kommer att förbli det fram till hans avsked från toppfotbollen. Men hur ligger det till egentligen, är han bäst någonsin? För mig är han det. Men då tänker jag främst på hans prestationer fram till Tito-säsongens slut. Efter det har jag sett en helt annan Messi som gjort mig smått konfunderad. Hans prestationer är alltid världsklass oavsett men hans passion, glöd, lekfullhet och hunger har falnat. Den blixtrar fortfarande till ibland vilket tex Neuer och Boateng fick erfara i semin förra året men ändock.. den känns inte framträdande på samma ivriga och ettriga sätt som förr och det är där skon klämmer som mest för min del. Loppan är trots allt 28 år gammal (29 i juni) och ska egentligen ha långt kvar till pensionen, men har han det vid närmare eftertanke samt iakttagelse? Messi har alla verktyg för att fortsätta spela tills han är 40 om han vill. Kort kompakt kropp, stark och sällan skadad, kommer tappa i speed inom kort men kommer att med lätthet kunna ersätta detta med att kliva ner i en mittfältsroll om han vill med världens i särklass känsligaste vänsterfot, innehar världens i särklass klokaste fotbollshjärna och besitter en utomjordisk vision på planen osv, ja jag kan hålla på i evigheter. Men tyvärr.. någonting säger mig att Messi kommer att lägga av med fotbollen mycket tidigare än vi tror. Kanske kort efter VM 2018 vilket jag personligen tror blir hans sista. Kanske säsongen efter vid en ålder av 32? Iaf från toppfotbollen. Nu sticker jag ut hakan rejält här men det är den känslan jag får när jag tittar på han dessa dagar. Han är inte en Ibrahimovic eller Ronaldo i form av hunger och jag ser inte Messi bara 36 år och spela fotboll i Barcelona av någon anledning. Sett till stats och prestationer är han samma härliga Messi, men sett till hunger, passion och vilja är det en Messi på extrem nedgång. Han blixtrar som sagt fortfarande till emellanåt, men den där kontinuiteten och järnviljan lyser med sin frånvaro. I min bok är han den bästa fotbollsspelaren någonsin, men hur länge till orkar han övertyga omvärlden? Den som lever får se. Bara jag som känt detta dom senaste åren?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-04-22 19:25
[QUOTE=Vlom]Pelé: "Messi is a baby. That's why we don't talk a lot about the comparison between Maradona, Pelé and Messi. But I have always said that Maradona, for me, had a higher level than Messi." Herregud... Edit: Pelé sade det i ett event i New York under gårdagen när han skulle marknadsföra sin kommande självbiografiska film. [/QUOTE] Haha Pele börjar bli dement. Om någon är en baby är det Pele, en crybaby rättare sagt. Vilka är ''we''? Han och hans familj? För resten av världen både jämför och anser Messi som en bättre spelare en bägge två. Att han kommenterar det visar att han bryr sig, han vet nog innerst inne att Messi är en bättre spelare redan vid 28 års ålder än Pele någonsin var. Men man kan ju förstå Pele, en uttråkad pensionär som vill fördriva sista åren i livet, och vilket annat sätt än detta? Lite roligt att CR aldrig nämns bland dessa 3 men samtidigt menar Real fansen att han är bäst i världen/bäst någonsin. Hur kommer det sig att ingen väljer att nämna den grandiose Cristiano bland dom bästa någonsin? Hmm, jag vet varför men säger ej, tänk vad du vill.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-04-22 19:04
Liunil Masse Jaha på det sättet, my bad. Sorry mate ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-04-22 19:02
Jag menar att man verkligen kan tyda Luchos ironi i hans kommentar. Det har ju varit väldigt tydligt sen innan att han knappast är nöjd med truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-04-22 18:53
Vad ska Enrique säga? "Ja, jag tycker att Arda, Vidal, Sandro och Douglas är usla."?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-04-22 18:32
Ni har rätt lucho borde hänga ut enskilda spelare i media, cudos till er.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-04-22 18:15
Pelé: "Messi is a baby. That's why we don't talk a lot about the comparison between Maradona, Pelé and Messi. But I have always said that Maradona, for me, had a higher level than Messi." Herregud... Edit: Pelé sade det i ett event i New York under gårdagen när han skulle marknadsföra sin kommande självbiografiska film.
Barcelona Barcelonistas
2016-04-22 18:12
Hur kan man va nöjd med Arda? Killen är så dålig att Matheiu framstås som en bra spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-04-22 17:53
Luis Enrique: “I'm very happy with the whole squad, I have no complaints" Yeah right.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-04-22 15:02
[QUOTE=Vlom]Off Topic: Tydligen så utförde Milan en s.k. krigsdans (Haka) i en reklamkampanj för Nivea precis inför matchen mot Capri. Hahahaha.... [/QUOTE] Nu var det inte Milan spelarna utan ett gäng skådisar. Många som tror att Milan spelarna gjorde det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2016-04-22 14:07
Något som gör mig jävligt fundersam är att förutom den turliga lottningen som Real har fått(Roma, Wolfsburg och nu City) är att på något sätt så får Real alltid börja på bortplan. Om ni frågar mig så tycker jag att det är en fördel, alltid en fördel och få den sista matchen på hemmaplan. Men aja det är Real vi pratar om, hur länge ska detta pågå? De får ju drömmotståndare fram till finalen varje år. Slump? fan heller!
Vlom
2016-04-22 13:49
@Barcelonistas:


Cristiano siktar på att vara spelklar inför matchen mot City nästa vecka enligt Zidane under dagens presskonferens.
Barcelona Barcelonistas
2016-04-22 13:42
Ronaldo kan missa City matchen bu också. Julen är tidig i år? Nu har City ett bra läge!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-04-22 13:40
Eftersom att Cristiano Ronaldo kommer missa matchen mot Rayo Vallecano imorgon, så får man hålla tummarna att Suárez tar tillfället i akt och tar över titeln som skytteligaledare från portugisen.
Vlom
2016-04-22 13:36
Diego Godín är tydligen lårskadad och förväntas vara borta i 10-15 dagar.

Han kommer missa mot Málaga och även Bayern Munchen nästa vecka.

Fan vad synd :(
Barcelona Nesto
2016-04-22 13:29
Koeman92 Hur fick du tag i biljetter till El clascio för 1600?? ___________________________________ Jag var på Barcelona-Osasuna för några år sedan och satt då rätt långt ner på È:et av Més que un club. På grafiken innan var jag lite skeptisk men platserna var mycket bättre och närmare än väntat. Köpte då via officiella hemsidan och fick betala 800. Väl på plats kostade liknande platser ca 600 har jag för mig och då fanns det flera platser bredvid varandra.
Barcelona Kröjff
2016-04-22 13:06
@enkos:


Min korta replik på att nån härinne plötsligt börjar skriva om sig själv i tredje person, var emellertid inte att göra nån så frusterad att denne någon känner sig tvingad att kalla mig "pajas" i ett PM. Utan var blott och bara ett spontant uttryck för den stora förvåning med vilken jag konstaterade detta grandiosa grepp.
Men man borde kanske upphöra med att förvånas och sluta höja ögonbrynen en gång för alla, för forumets bästa.
Annons: