/spanien/barcelona/forum/18339.aspx/spanien/barcelona/forum/18339.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Alavi - R.I.P
2009-08-07 00:04
Klint

Tycker att vi slösar för mycket pengar den här sommaren, vi har redan 2-3 spelare som i sin spelstil liknar Mata.
Och dessutom så finns det redan många som konkurrerar om dom tre platserna däruppe.
Barcelona Criff
2009-08-07 00:04
Zlatan bröt benet idag? ;)
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2009-08-07 00:02
Rambla - K9

Jaha! Där bekräftade hur lite jag läser Birros blogg. ;)
Barcelona Yaya_toure
2009-08-07 00:02
saknar eto
Barcelona Klint
2009-08-07 00:00
Rambla - K9

Håller med å ena sidan. Men samtidigt tycker jag att Mata påminner väldigt mycket om Iniesta i sin spelstil. Vilket då hade kunnat göra honom till en spelare som dels kan spela på mittfältet, dels ute till vänster i anfallet. Istället för att värva två spelare slår man två flugor i en smäll.

Sen tror jag inte att värvningen blir av utan det är nog mest ett spel för att förhandla upp lönen i Valencia. €18 miljoner känns på tok för lite för en spelare av Matas kaliber och jag kan inte tänka mig att Valencia-ledningen skulle vara speciellt villiga att sälja.
Canaletes
2009-08-06 23:52
Dani Alves satsar på baseball!
Barcelona Rambla - K9
2009-08-06 23:52
När det gäller Mata. Trixig och teknisk kantspelare som kan spelas på bägge ytterplatserna. Hm, hos vem känner jag igen de egenskaperna? Kan det vara hos en viss Pedro "Pedrito" Rodríguez? Varför slänga bort 18 mille på någonting som man redan har i truppen? För övrigt så tror jag Mata Sr använder media och Barcelonas förmodade intresse för att få ett bättre förhandlingsläge med Valencia nu när hans usla lön ska omförhandlas. Stay put in Valencia Mata.
Barcelona loriana
2009-08-06 23:50
el Flaco

Bra frågor och ett intressant ämne!

”Kan man värdera en spelare trots att man aldrig sett honom spela?”

Det kan man inte enligt mig - att värdera en spelare som man inte har sett spela. Kan du värdera en musiker utan att du har lyssnat på dennes verk? Kan du värdera en författare utan att du har läst hans/hennes alster? Osv... Dock kan man ta till sig omgivningens värderingar - det är väl det som sker i många fall...

Kan man nu ”..göra en rättvis bedömning av Pelé, Di Stéfano och Cruyff? Eller bör man endast hålla sig till att betygsätta de spelarna som man personligen sett på TV?”

Jag är av den uppfattningen att man Kan göra en någorlunda rättvis bedömning av dåtidens t.ex. bästa spelare. Ta fram video/DVD så att du kan se de spela, läs på om dessa spelare, läs på om fotbollshistoria etc. Man måste göra en resa tillbaka i tiden i det här fallet.

Du skriver - ”... kan däremot inte sätta på en DVD-skiva med Pelés matcher för Santos och det brasilianska landslaget från 60-talet.” Kanske inte just vad du efterfrågar (har inte kollat upp det iof) men nog kan man hitta DVD/video och se dåtidens bästa spelare i action. Gjorde en snabb sökning - Stockholms stadsbibliotek – resultat:
DVD ”Ultimate football” av Rodger Tames, medverkande: Ronaldo, Pelé, Maradona, Owen, Cruyff,... Bara som ett exempel... :)
Barcelonistas
2009-08-06 23:49
Birro vet inget om fotboll.han påstår fortfarande att seria a är världens bästa liga.de säger de mesta om hans fotbolls kunskaper...
Barcelona Klint
2009-08-06 23:40
Kan meddela att Birro har jävligt fel i just detta fall. Han läser någon italiensk skittidning och tror på denna ordagrant och sedan spyr han galla över Rasmus Bengtsson. Ett riktigt skitinlägg från hans sida och som bara visar på hans och Italiens nedåtgående trend.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-06 23:37
Gud är störst!

Du tänker på en annan Bengtsson som var i Inter för några säsonger sedan. Han som försökte ta livet av sig när han hamnade i en depression. Han skrev sedemera en bok om sina upplevelser. Birro skriver om mittbacken som spelade U21-Em för Sverige och var på väg att värvas av Lazio.

Angående Villa tidigare. Det är otroligt naivt och tro annat än att Villa verkligen ville lämna för Real Madrid och senare Barcelona. Han stannade endast av en anledning och det är att Valencia vägrade att ens förhandla om en försäljning trots att Villa bad om att få lämna.
Barcelona BlueRed
2009-08-06 23:34
Själv så tycker jag om Birro. Men jag föredrar Erik Niva. Han är lite mer rak på sak och blandar inte in italienska vinsortiment och dylik i sina texter.
Dessutom så känner inte jag till någon annan här i Sverige som kan lika mycket fotboll som Niva.
Hans bok är och rekommendera också, lärorik.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2009-08-06 23:34
Måste erkänna att jag inte läser Birros bloggar så ofta, men av det jaghar läst så vet man ju att han är jävligt passionerad i sina texter. Hans sympati för Italien är ju tydlig (det vet alla), men om man letar efter objektivitet så är inte Birro nåt för dig enligt mig. Han är definitionen av subjektivitet.

Bengtsson fallet har jag inte hört så mycket om förutom från ett par kompisar som pratat lite om boken, men men som sagt Birro försvarar Italien med alla medel så ingen överraskning där inte. Min åsikt om detta då. ;)
Barcelona Hetfield
2009-08-06 23:25
Äh Birro är en idiot, fattar inte varför man läser det han skriver, han kan lika mycket om fotboll som G.Bush kan om utrikespolitik
Barcelona BlueRed
2009-08-06 23:12
New guy on the block

Jag är inte så insatt i "The Bengtsson case", men av det jag har läst av det som står här på SF, och sedan läser Birros blogg så har han ju ändå rätt?
Men som sagt så vet jag inte så mycket om fallet, utan endast det lilla jag har läst.

Men att Birro har börjat lacka ur efter att Italien förlorat några hjältar (se Zlatan till Barca) är ganska tydligt. Han hyllade honom gång på gång och sa alltid att Ibra var den störste i Italien (efter hans käre Totti så klart).
New guy on the block
2009-08-06 22:56
helt ärligt; vad har hänt med birro? han brukade ju vara en skön snubbe men på sistone har han ju bara varit jäkligt bitter, eller hur? kolla senaste inlägget (länk). Det osar ju verkligen bitterhet över att det är fler och fler som till och med väljer bundesliga framför serie a. det är nog dags för honom att vakna och inse att det finns två ligor som är outstanding, la liga och engelska ligan. sen tycker jag både franska och bundesliga ligger snäppet före serie a. shit, birro kommer ju bara bli ännu jobbigare :-)
Barcelona Abbe -
2009-08-06 22:51
Ämne: Jag tycker bojan ska....
Du är nog en sorglig person. Bojan är även två och tre år yngre än Pedro och Jeffren, så isådanafall har han ju några år till på sig att imponera enligt dig. Du säger emot dig själv.

Jag gör som Okkapokka, sparar det där inlägget :-).
Barcelona HugoBoss
2009-08-06 22:51
Ämne: Skulle ni då säga at....
Ja, för har Exteberia vunnit något med Atletic?
Real Madrid Oleguer Lover
2009-08-06 22:50
Fan tycker Pedro och Jeffren räcker men man tackar inte NEJ till Juan Mata blir spuer-sub till Henry
Valencia Villa/Silva
2009-08-06 22:44
Skulle ni då säga att Exteberia har slösat bort sin talang?? Han har verkligen inte gjort det. Utan genom att han spelade utan lön i en hel säsong så visade han hur mycket klubben betyde för honom. Likadant med Villa som ligger inte ens i top 20 bäst betalda spelare men ändå vill han vara kvar i en klubb som för tillfället inte kan garantera att han får en lön varje månad.
Barcelona J.Gamper
2009-08-06 22:39
Ämne: Ämne: Ämne....
Villa/Silva

Allt handlar inte om pengar. Vissa drar till storklubbar för att de vill bli bättre och vinna fler titlar. Men du har givetvis rätt. Fast du måste ju tänka på att det inte är alltid så att spelare drar till storklubbar pga pengar som du påpekar.
Barcelona lameG^
2009-08-06 22:32
Om det är någon som gör det är de Exteberia(stavning) Han spelade utan lön en hel säsong. Riktigt hjärta har han.
Real Madrid "Robinho y Higuain"
2009-08-06 22:27
Villa/Silva

Gillar ditt inlägg.. David Villa representerar vekligen vad riktig fotboll handlar om..
Real Madrid Oleguer Lover
2009-08-06 22:27
Gio Style


hahaha nee är ingen milano fans
Valencia Villa/Silva
2009-08-06 22:25
Ämne: Ämne: Jag kan....
Så på grund av att David tänker mer med hjärtat istället för pengar så har han slösat bort sin talang?? Om bara alla kunde vara som David istället för att grina för att man får en miljon för lite. David Villa representerar vad riktig fotboll handlar om.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2009-08-06 22:10
Forza-Blaugranas

Lite onödig fakta:

Enligt Wikipedia, vet inte om man kan lita på den källan, så var Camp Nous officiella namn "Estadi del Futbol Club Barcelona" tills år 2000.

Länktips*
Barcelona petersays
2009-08-06 22:03
"I barcelona åker man endast tunnelbana och därmed basta."

För några år sedan hade dom en busslinje som körde klockan 5 på mornarna när vissa av krogarna började stänga och släppte av folk på olika hållplatser. Men det roliga är såklart att dom hade en bar på bussen och serverade sprit.
Forza-Blaugranas
2009-08-06 21:55
Haha att döpa om arenan till Ronaldinho stadium.
Det är i stort sett ett hån mot allt katalanskt. Arenan har väl mer eller mindre hetat Camp Nou sen den byggdes och länge var arenan en fristad för oliktänkare gentemot Franco. Barcelona är som sagt inte bara fotboll och att då döpa om en arena med så mycket historia efter en spelare som var bra under en begränsad period och som i slutet av sin tid i klubben var ett problem för klubben ser jag som ett skämt och respektlöst.
Barcelona Hetfield
2009-08-06 21:47
Ämne: Barca OT

Skönt at....
Vad skönt :) Mitt favoritlag efter Barca
Canaletes
2009-08-06 21:41
Barca OT

Skönt att Bilbao gick vidare i UEFA-kvalet :)
16-åringen Muniain gjorde avgörande målet.
Annons: