/spanien/barcelona/forum/18328.aspx/spanien/barcelona/forum/18328.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla - K9
2009-07-08 11:50
Bojan anslöt till A-truppen när han var 16 år, enligt mig någon säsong för tidigt. Under sin första säsong så fick han mer speltid än vad det nog var tänkt från början. Detta för att Eto'o var långtidsskadad, Henry skadad till och från och aldrig 100% fit och även Messi var skadad en hel del. Lägg därtill att Ronaldinho redan hade pensionerat sig i Barcelona och spelade kanske ett 10-tal matcher på sin höjd. För Bojan gick det väldigt bra och under sin debutsäsong som 17-åring gjorde han 11 mål vilket får anses som mer än godkänt.

I år har alla stjärnor varit friska nästan hela tiden vilket resulterat i att Bojan har fått finna sig i att spela CdR och i vissa gruppspelsmatcher i CL. Detta har han gjort helt okej. Kritiken i Em är bara orättvis. Han skadade sig under förberedelserna och blev aldrig helt fit i sitt lår. Dessutom så underpresterade hela laget och hade en tränare som borde sparkats för länge sen då han helt saknar taktisk kompetens.

Bojan är endast 18 år och därför känns det lite galet att svara på "vad som gick fel med Bojan?". Det låter ju nästan som om att karriären redan är över för hans del. Han har framtiden för sig. Jag är lugn.
DanneGhe
2009-07-08 11:41
Man undrar ju som utomstående vad som gick fel med Bojan.
Han fick ett mindre genombrott 07/08 där han väl gjorde runt 10 mål för att sen knappt spela iår och när jag väl sett honom i de få inhopp han gjort så får man ett valpigt intryck av en spelare som antngen gömmer sig eller ser osäker ut med bollen.
Sen kommer EM och man förväntar sig kanske inte att han ska dominera men ändå visa upp målsinnet som tog honom dit han trots allt är just nu.
Men då spelar han ännu sämre än han gjorde under säsongen.
Min teori är väl självförtroendet men ni insatta kanske vet bättre?
Han var ju otroligt mogen för sin ålder när han först kom upp.
Barcelona Johan Cruyff
2009-07-08 11:22
Ämne: Ämne: Trippel....
Sant, men Atletico lär inte släppa honom under sin utköpningsklausur, dock betalar jag hellre 36 miljoner euro än 45 som Valencia vill ha för David Villa vilket vore att kasta pengar i sjön undrar varför Laporta inte betalade dom ~ 20milj som Villareal begärde för nått år sen, men han hade väl sin 'capricho' med Henry då. Såg väl inte att Forlan skulle vinna 2 guldskor, en delade han dock med Henry.

Capricho= besatthet.
Barcelona Rambla - K9
2009-07-08 11:20
Eto'o vill inte till City, därför gör han sig omöjlig med sina orimliga lönekrav. Det var samma visa förra sommaren när han inte vill lämna och klubbar visade intresse för honom. Han ville inte ens sätta sig ner och förhandla med dem.

Hetfield:
Ja du, man kan tycka det. Det är svårt att svara på men en gissning är att Hleb trots allt är en etablerad spelare med mycket rutin från flera ligor. En ung talang är mycket ojämnare i sina prestationer just tack vare sin ålder och orutin. Lägg därtill den fysiska aspekten också, då en ung talang ännu inte anses fysiskt redo för den här nivån. Se bara på Bojan som ett exempel.
Barcelona Hetfield
2009-07-08 11:10
DanneGhe

Haha roligt, men jag tror inte ett dugg på att Eto'o är så girig, tror att han skulle nöja sig med ett hyfsat kontrakt om han fick bud från stora lagen, men kan inte se honom spela i Man C

Mojita/Rambla

Tror ni inte att ungdomsakademin massproducerar tekniska, kvicka spelare i samma spelstil som Hleb? Varför då inte sälja Hleb för X antal miljoner och satsa på en ung spelare från akademin?
Om vi ska ge tid till Hleb, varför inte ge tiden till en ung spelare som kommer att vara kvar i många år?
DanneGhe
2009-07-08 11:03
Mojito//
Felipe känns ändå som en värvning som passar er rätt så bra i o m att han inte är någon stjärna och dessutom vänsterback vilket egentligen var det enda ni saknade förra säsongen (hur man nu kan sakna något när man vinner allt som går att vinna).
Dessutom brukar mästarlag behöva ny energi genom konkurrans utifrån så alla nyförvärv behöver inte vara fel trots att Barcas metod brukar vara att hämta den energin från klubbens egna akademi (Messi bidrog med den största delen av den energin när ni vann förra gången).
Hur är det med era talanger?? Pedro och Vasques t.ex??

Hetfield//
Ja det känns ju logiskt. Men hur blev det mellan Eto'o och City. Gick de med på 8 miljarder i timmen eller vad han nu ville ha?
Barcelona Rambla - K9
2009-07-08 10:57
Hetfield:
Jag håller med om att Hleb inte kan ses som någon supersub och en som föändrar matchbilden. Däremot ser jag honom som en spelare som kan komma in för att andra ska få vila, Xavi, Messi och Iniesta förslagsvis. Ibland ska dessa spelare också stå över någon match vila, eller så är de helt enkelt skadade. Då är en spelare som Hleb nyttig men självklart måste han ju visa och prestera bra mycket mer än hitills.

Mojito:
Jag hoppas det och förlitar mig på din optimism. Alternativet kan ju vara Maxwell fast han är äldre och mer skadebenägen känns det som. Fast jag tror inte Inter släpper honom billigare än vad Depor begär för Filipe. Jag ser mycket hellre Filipe även om han skulle bli dyrare. Han är yngre och fungerar perfekt i la liga.
Barcelona Mojito
2009-07-08 10:56
Hetfield

Jag håller med dig ang Hleb, han kan inte på egen hand förändra en matchbild. Hans spelstil påminner ju till stora delar om den som redan finns på mittfältet.
Däremot kan han vara nyttig i rotationsspelet, då jag tycker han är en spelare som behöver tid på sig för att växa in i en match.
Barcelona Hetfield
2009-07-08 10:50
DanneGhe

Good point, och som Rambla sa så är tanken att man ska sälja Eto'o, och sedan köpa Villa (eller köpa Villa och sedan sälja Eto'o), så tror inte att dynamiken i truppen kommer att ändras

Ärligt talat så ser jag inte poängen med att ha Hleb, i mina ögon så är han ingen super sub som kan komma in och ändra på matchbilden på det sätt som t.ex: Keita gör, spec när han tar sina djupledslöpningar som förstör försvaret.
Det jag vill se förutom Villa och Felipa i laget är en "Larsson" typ, en som man kan slänga in föratt göra det lilla extra i straffområdet
Barcelona Mojito
2009-07-08 10:49
Rambla - K9

Jag väljer att se glaset halvfullt den här gången, mest för att jag verkligen gillar Filipe och inte ser något alternativ till vem klubben skulle värva i så fall.

Det kommer säkert ett modbud från Depor, så sista ordet lär väl inte vara sagt än.
Barcelona Rambla - K9
2009-07-08 10:44
DanneGhe:
Absolut inget att be om ursäkt för. Alla med synpunkter, positiva som kritiska, är välkomna att skriva. Väldigt klarsynta analyser också. Jag är i stort enig med dig. Hleb kommer att få sin chans nästa säsong. Det faktum att han väljer att stanna innebär att han accepterar rollen som rotationspelare. Det bästa vore om man bara breddar truppen och bara byter ut en stjärna mot en annan stjärna som lämnar (Eto'o ser ju ut att göra det).

När det gäller att värva spelare med "rätt" karaktär så brukar alltid så väl som sportchef och tränare oftast vara överens. Det är en röd tråd som går igenom allt sedan Laporta tog över som president. De är väldigt noga med spelarens profil och egenskaper när de värvar. Den enda som sticker ut är ju Eto'o med sitt ibland lite märkliga beteende, konstiga och växlande humör. Fast hans attityd och arbetsmoral på planen har det aldrig varit några problem med.
DanneGhe
2009-07-08 10:39
Angående era tänkbara nyförvärv; jag tror personligen att ni lyckades så otroligt bra förra säsongen delvis tack vare att alla spelare visste sina platser i laget.
Säsongen innan hade ni Messi, Etoo, Henry och Dinho som slogs om de tre platserna längst fram och ni hade Deco och Iniesta som konkurrerade om en av platserna på mitten (Xavi var väl ändå given och ni spelade väl med Marquez eller någon annan i pivote-rollen).
Tror därför inte att det var en slump att Iniesta fick sitt stora genombrott när Deco försvann och att Henrys målskytte lossnade när Dinho drog till Milan.
Min poäng är att risken med att ta in nya stjärnor i en redan komplett trupp(förutom att rubba på truppdynamiken då alla stjärnor kanske inte gillar att det kommer in en ny stjärna) är att spelare som Hleb börjar sprida negativ energi kring sig när han inte får spela eller att nån av era stjärnor har en dålig period vilket leder till att denne blir petad p g a av konkurrensen och tappar stjälvförtroendet (Bojan är ett bra exempel även om han inte är en stjärna).

Men jag tror inte Pep skulle behålla/värva någon spelare som han inte visste hade rätt karaktär men risken finns ju att folk högre upp gör det.

Ber om ursäkt för att det blev långt men ville få med hela resonomanget.

Ha det bra:)
Barcelona Rambla - K9
2009-07-08 10:38
Mojito:
Jag tycker det känns oroväckande. De höjde bara budet med 1m. Det possitiva är ju att de är villiga att betala hela beloppet kontant, vilket är ovanligt när det gäller spelarvärvningar.

Jag har ju svårt att se Lendoiro acceptera 9m när han säger sig vilja ha 14m. Blir det inget idag så är risken stor att alla förhandlingar avbryts. Som sagt, det känns inte bra.
Barcelona Lionel M.
2009-07-08 10:30
Det är en sak att värva giganter - det är en annan sak att göra ett lag av dom.

Vi ska fortfarande komma ihåg att vi van trippeln med laget som vi har idag. Några förstärkningar som har hjärta borde hålla nästa år. Det viktigaste är att vi behåller kärnan.
Barcelona Mojito
2009-07-08 10:04
Verkar som att Barca till sist ändå höjde budet på Filipe, och att det kan bli klart under dagen.

I så fall känns det mycket bra!
Barcelona Nesto
2009-07-08 09:33
Ämne: Trippeln: Håller med....
Personligen tycker jag att 36 m € för en striker i en sådan ålder är för mycket!
25 är ett mycket bra pris, 30 njah gränsen kanske
Barcelona PILMÀ★Kärlek★Respekt★
2009-07-08 08:45
Fredag 24 juli

21:00 TV4 Sport, Wembley Cup, Tottenham-Barcelona.

Söndag 26 juli

21:00 TV4 Sport, Wembley Cup, Barcelona- Al Ahly

Hela Wembley Cup sänds direkt i tv4 sport.
Oj oj vad lyxigt . XD
Barcelona basaric
2009-07-08 08:18
Underbar video med världens bästa högerback, man njuter verkligen när man ser hans och Messis fina sammarbete.
Diegooo00
2009-07-08 04:29
Valdes sover gott om nätterna!! =)
ny kontrakt
Barcelona Johan Cruyff
2009-07-08 03:10
Trippeln: Håller med dig verkligen, man börjar tro att det är ett ekonomi forum ;).

Dags att vi Barcelona fans slutar titta på vad som händer i Madrid och koncentrerar oss på det som är viktigt för oss. Vi behöver inte leka FM varje sommar, räcker bra med nyförvärven från förra sommaren dock så har vi;

Prio 1, Vänsterback:
* Felipe
* Maxwell

Prio 2, Anfallare:
* Villa
* Forlan

Prio 3, övrigt:
* Cesc Fabregas
* Ribery

Personligen tror jag att Laporta kommer göra klart med Forlan eftersom 36 miljoner euro är en liten summa för en guldsko vinnare speciellt i dessa 'Galacticos' tider då Valencia begär X antal miljoner för en överhypad Villa. Ser gärna även David Silva som genial värvning istället för Ribery som rotationspelare till Henry.

My 2 cents, Bona nit Blaugranas!
Barcelona J.Gamper
2009-07-08 03:08
Ämne: Är det bara jag som ....
Du har rätt. Vi har tjatat tillräckligt mycket om det där. Det är trots allt spelet på planen som gäller och vi får väl se om Real blir bättre än Barca på det nästa säsong.
Barcelona Trippeln
2009-07-08 01:49
Är det bara jag som börjar tröttna på allt detta tjat om RMs ekonomi?

Tycker inte ni (cules och maränger) att vi har gått långt med detta?

Det är trots allt fotboll vi älskade från början inte tröjförsäljining och ekonomi.
Vi håller på respektive lag pga av att vi gillar hur de spelar,rivaliteten,passionen för klubben och vad klubben står för.

Jag i början snacka också om RM och deras köp och bla.... Men nu tycker jag att det får räcka!

Håller någon med mig?
Barcelona Alavi
2009-07-08 01:24
Skulle bli väldigt tråkigt om Barca skulle köpa Villa och behålla Eto´o, med det menar jag då att Barca och Real bli för bra, och lag som Sevilla, Atletico och Valencia tappar sin standard.

Real har redan öppnat sin plånbok rejält, det behöver inte barca göra om Eto´o stannar.
Vissa nyförvärv är på väg in fine.

Vill hellre att La Liga ska behålla sin titel,

La Liga - alla kan slå alla.
Barcelona Hetfield
2009-07-08 00:29
Om jag ska jämföra Eto'o med något så kan jag jämföra med Roberto Carlos skott..kommer ni ihåg de?

Han missade 9/10 gånger, men den gången han fick till det..då jävlar, det var magiskt! Eto'o är ingen spelare som tunnlar förbi spelare och gör årets mål, men mål gör han icke desto mindre
Barcelona Rey Etoo
2009-07-08 00:01
Heywood Jablome //
mm precis.
Barcelona Rey Etoo
2009-07-08 00:00
lameG^ //
Har jag missat något?
Grabbar, hade eto'o velat lämmna hade han sagt det för länge sen jag lovar er.
Har beundrat och älskat eto'o sedans 03/04 jag förstår exakt hur han funkar.

Glöm inte var ni hörde det först
Barcelona Heywood Jablome
2009-07-07 23:59
Rey Etoo.

Han är inte lika spektakulär eller lika värderad. Trots det så överglänser hans resultatbok ör alla spelarnas böcker.
Barcelona lameG^
2009-07-07 23:58
Etoo kommer lämna. Det vi och ni. Pep ser något hos honom som vi inte ser. Villa är den perfekta ersättaren.

Jag tror Villa skulle kunna göra 30 mål denna säsong. Han är riktigt hungrig och vill vinna Cl och speciellt La Liga som han försökt vinna flera ggr men aldrig lyckats.
Barcelona Rey Etoo
2009-07-07 23:58
Ja det är synd att folk inte lägger märke till de.

Men eto'o är inte lika attraktiv som villa,ibra,torres o.s.v inte fysiskt utan det är svårt att förklara :/
Barcelona Ciao-V
2009-07-07 23:56
Ämne: Rambla - K9, Rey Eto....
Jag är en av de få som är väldig övertygad om att Forlán hade varit bättre än Villa i Barcelona. Han hade gjort dundar succe i Barcelona tillsammnas med Eto'o då Bojan är inte riktigt redo än att ta ett så stort ansvar.

Jag hade hellre rånat Atletico Madrid och behållit Eto'o också(rånat = köpa). Forlán är en målmaskin som heter duga, precis som du säger.

Jag tror dock att ledningen lägger all krut på Villa istället om Eto'o säljs.
Annons: