/spanien/barcelona/forum/1831.aspx/spanien/barcelona/forum/1831.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
3/14/2016 23:52
Barcelona
Atletico
Real
Villareal
Sevilla
Bilbao
Nej jag ser inte hur Leicester skulle kunna vara bland eller förre dessa lag.
Barcelona enkos
3/14/2016 23:50
Sevilla var allt annat än bra i höstas. . De var inte ens blbland 5 då. Det är först under våren som Sevilla klättrat upp. Och Sevilla spelade ut City borta men torskade oturligt. . Hemma gick bara allt fel. sen ska man aldrig jämföra matcher i ligan med CL.
Att sen jämföra med enskilda matcher är ännu mera fel. Eller vad säger du att Barça bara fick 0-0 mot Espanyol och torskade stort mot Celta medan Real krossade båda två stort? Kom inte med duma jämförelsen!
Barcelona Reymar
3/14/2016 23:46
Enkos

Leicester hade varit topp fyra i la liga. Hur kommer det sig att Sevilla torskade både hemma och borta mot City medans Leicester förnedrade city på deras hemmaborg? Sen att påfågeln påstår att Bilbao hade vunnit PL är absurt.
Barcelona enkos
3/14/2016 23:44
När jag såg Gonzalez Gonzalez döma Espanyol ikväll förstod jag ganska snabbt att Espanol skulle aldrig förlora. . Denna Barca hatare såg till att visa ut Granada spelaren redan i första halvlek. Nej vi får fortsätta drömma men Espanyol kommer aldrig att åka ur, det kommer inte Madrid att tillåta. .
Barcelona påfågeln
3/14/2016 23:20
enkos: kommer inte bli Barca mot Leicester i höst, eftersom ligavinnarna i sju största ligorna förstaseedas ;) Såklart hade de inte varit ett topplag i Spanien, de lever på att ingen i PL verkar kunna försvara eller anfalla som ett lag, utan alla lever på individuellt skickliga spelare och "fightingspirit". Athletic Bilbao hade vunnit PL. :) Espanyol såg verkligen inte bra ut idag. Spelade 11 mot 10 i 60+ minuter efter att David Barral drog på sig två snabba gula, möjligtvis lite hårt dömt. Espanyol klarade inte av att skapa några egna lägen och räddade 1-1 med hjälp av ett oturligt självmål, styrning på inlägg. De fem poäng Espanyol har ner till strecket kan nog behövas, för i dagsläget är både Levante och Granada klart vassare, och lär plocka en hel del poäng under våren. Med lite tur kanske drömmen om att både Getafe och Espanyol åker ut slår in. Ligans två formsvagaste lag. Utan dem skulle en viss CR göra ca 10 mål mindre i ligan nästa säsong, och då har Real inte ens guldsko-trofen att fira.
Barcelona Liunil Masse
3/14/2016 23:18
Kollar på Espanyols resterande matcher i ligan. De har bara svåra matcher kvar. Chansen finns verkligen att svinen åker ner. Bilbao (H) Málaga (B) Atletico (H) Levante (B) Celta (H) Las Palmas (B) Sevilla (H) Barca (B) Eibar (H)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
3/14/2016 22:56
Det kan bli Barcelona mot Leicester i CL till hösten :)
PS. Vem tror på allvar att Leicester hade varit topplag i Spanien? De hade inte kunnat vara bland 7 bästa är jag säker på.
Barcelona Liunil Masse
3/14/2016 22:25
Barça Campeon Liga 94 : Unbelievable last minute Win! Måste ses!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
3/14/2016 22:04
[QUOTE=the cameroonians]Klubben verkar äntligen kunna genomföra en "sjungande" läktarsektion, så kallad "grada d´animació" efter att fått godkännande av ligaförbundet och polisen. Tidigare har man inte kunnat garantera säkerheten på dessa läktare, mycket pga att (inbjudna eller ej) huliganer som Boixos Nois tagit sig in. Läktaren är tänkt att byggas på den norra kortsidan och om de gamla planerna ligger fast ska den inhysa cirka 1400 personer vars syfte är att elda upp stämningen - bildligt talat... Säkerhetskontrollen är tänkt att likna den på de andra arenor, Bernabeu, Mestalla m. fl, med hjälp av fingeravtryck etc. Under sommaren kan grupper och penyas söka tillstånd för att få vistas på läktaren och det är tänkt att dra igång kommande säsong. Positivt om det fungerar! [/QUOTE] Riktigt bra nyheter! Men är inte 1400 rätt lite?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
3/14/2016 22:01
@the cameroonians:


Vet inte om jag tar i nu, men för mig är det en mycket skrämmande läsning. Vi har tydligen gett oss in på en mark där flera fiender huserar (PSGs ägare som verkar ha bra relation med Real Madrid). Bartomeu har press på sig. I ärlighetens namn så borde sponsorer stå och köa om att finnas på våran tröja med mega bud med tanke på vad vi har åstadkommit senaste tio åren, har jag rätt eller fel ? Är inte så insatt i ekonomi delen tyvärr.
Barcelona [Carles Puyol 5]
3/14/2016 22:00
Hoppas Leicester City vinner. Hoppas verkligen att dem vinner ligan för det förtjänar dem helt klart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
3/14/2016 21:58
Varför är de stora lagen i premier league besatta av att komma till championsleague varje år? förutom pengarna och locka stora spelare, När de val kommit dit, de skämmer ut sig bara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
3/14/2016 21:51
[QUOTE=Pep.G "Can you believe this guy" ]Leicesters presspel är fan Barca a'la 2009 [/QUOTE] Bruh...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
3/14/2016 21:42
Den erkänt insatte och seriösa journalisten Javier Borda skrev ikväll en artikel om hur det ligger till med Qatar-dealen.

Enligt Borda är det ff lite kallt mellan parterna och han skriver att det förts en hel del samtal via Skype från huvudkontoret med andra sponsorer. Emellertid ska inga ens ha kommit i närheten av de €60+ miljoner som Bartomeu tackade nej till i höstas när han satte "hårt mot hårt".

Uppenbarligen kommer ex-presidenten Rosell att vara en viktig bricka i att få till stånd ett fortsatt avtal med Qatar, men om inte så kommer maktbalansen troligtvis att flyttas inom klubbens korridorer. Det finns ju som bekant flera direktörer som har personliga intressen i just Qatar.

Samtidigt skriver Diario Gol (en mindre seriös med dock katalansk källa) att ett hinder i vägen mot en avtalsförlängning med Qatar fortsatt stavas PSG och dess ägare som gärna ser att Barcelona dominans minskar genom en sämre ekonomi och därför utöver påtryckningar mot landsmännen i frågan.

Men det är bara att sitta lugnt i båten va...?
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
3/14/2016 21:38
Leicesters presspel är fan Barca a'la 2009
Barcelona Barcadinho.
3/14/2016 21:28
Nej fan Espanyol. Det är Leicester nu samtidigt.
Karate Okazaki cyckelsparks mål.
Barcelona the cameroonians
3/14/2016 21:06
Klubbledningen informerar också att man bett förbundet om att finalen i CdR ska spelas INNAN klockan 19.00 när det går av stapeln söndagen den 22:a maj.

Skönt för de som ska upp och jobba dagen efter, då hinns det ju med ett och annat glas cava om det nu skulle bli vinst mot Sevilla på Vicente Calderon!
Barcelona the cameroonians
3/14/2016 20:53
Klubben verkar äntligen kunna genomföra en "sjungande" läktarsektion, så kallad "grada d´animació" efter att fått godkännande av ligaförbundet och polisen.

Tidigare har man inte kunnat garantera säkerheten på dessa läktare, mycket pga att (inbjudna eller ej) huliganer som Boixos Nois tagit sig in.

Läktaren är tänkt att byggas på den norra kortsidan och om de gamla planerna ligger fast ska den inhysa cirka 1400 personer vars syfte är att elda upp stämningen - bildligt talat...

Säkerhetskontrollen är tänkt att likna den på de andra arenor, Bernabeu, Mestalla m. fl, med hjälp av fingeravtryck etc.

Under sommaren kan grupper och penyas söka tillstånd för att få vistas på läktaren och det är tänkt att dra igång kommande säsong.

Positivt om det fungerar!
Barcelona Reymar
3/14/2016 20:21
Kröjjjf

Hoppas verkligen Espanyol torskar ikväll och åker ner för att aldrig återvända sen har dom även ett väldigt tufft spelschema framför sig. Själv ska jag kolla på Leicester- Newcastle, tabellettan mot den gamla favoriten Benitez som säkerligen kommer få det svettigt, även om han blir svettig bara genom att sitta.
Barcelona Kröjff
3/14/2016 19:22
Ni glömmer väl inte att titta på bottenmötet Granada - Espanyol klockan halv nio? Håller på Granada som vore det Barcelona i den matchen. Hög tid att äntligen se till att med gemensamma krafter, förpassa den beklämmande fotbollsvarianten av spanska inkvisitionen i Katalonien till historieböckerna, vad beträffar högsta ligan.
Barcelona Lion24
3/14/2016 19:21
LennyRomario

En spelare vet alltid vart han har sin tränare. Det första en spelare gör är att kolla hur är tränaren är, om han är disciplinerad, mysgubbe, hård o.s.v. Jag tror att spelarna känner mycket väl hur Lucho tänker. En tränare kan inte bara gå ut en dag och helt plötsligt säga ''nu kör vi''. Vi kan faktiskt spela på 92% och vinna nästan alla matcher för så bra spelare har vi. Vi har inte bara bra spelare på pappret, våra spelare är lojala mot klubben och sina lagkamrater. Jag rekommenderar dig att läsa de senaste presskonferenserna Lucho har gett, jag har inte tid just nu att leta fram något men i stort sett varje presskonferens kommer dig en indikation att det är nu Lucho vill se det bästa från sina spelare.

Jag tror att en spelare hör varenda ord ens egen tränare säger på en presskonferens. Eller så läser spelaren om det. Såna där saker som är väldigt små är stora i spelarnas värld, när tränaren säger att nu är det allvar! Ändringen på tonen är också en viktig faktor som spelarna kan känna av, t.ex hur tränaren motiverar en innan en match. När det tidigare var ''kom igen gubbar nu kör vi'' så är det kanske ''KOM IGEN GUBBAR NU KÖR VI!!!!!''. Förstår du vad jag menar? Kolla vårt presspel nu, kolla intensiteten i den. Vi har pressat tidigare men det har aldrig suttit 100. Nåt saknades i presspelet, nu ser man hur spelarna jobbar som djur. Så som jag har förstått Lucho så tror jag inte att man råkar hitta formen nu, jag tror att allt är planerat. Det kan man se på spelarna också.

papillon

Jag respekterar din åsikt. Du skriver: '' I den där förra matchen så hade det varit för amatörmässigt av högerbacken att följa med Munir vid en eventuell diagonallöpning samtidigt som Messi gör bort mittbacken och är på väg mot just högerbacken.''

De flesta misstag en spelare gör ser amatörmässiga ut. Nu i efterhand kan både jag, du och själva spelaren som är inblandad tycka att det är amatörmässigt. Men just när det pågår så hinner man inte tänka ''gör jag rätt eller fel''? Därför det går så fort, när det går fort, så är det logiskt att chansen till misstag ökar än när man står sitt och hinner tänka. Det spelar inge roll om det skulle se amatörmässigt ut, jag håller med dig, men just då, på plats, när det sker så tänker man inte så. Man kan vara smart med facit i efterhand. Sen vill jag bara säga att Munir inte skulle ta den löpningen samtidigt som Messi gör sin gubbe. Munir borde ha tagit initiativet att ta den diagonala löpningen INNAN Leo gör sin gubbe, då tror jag inte högerbacken hinner och tänka ''ska jag följa med honom (Munir)'', ''men Messi kanske gör sin gubbe så det är bästa att jag stannar kvar''. Det är omöjligt. 98% att det blir fel för den spelaren. Om man inte har en viss taktik då (zon-försvar).
Barcelona Liunil Masse
3/14/2016 18:44
[QUOTE=Vlom]Att man ej vill ha Ricardo Rodriguez innebär förstås inte att man skulle vilja se Adriano kvar hos ingen, varken jag eller personen bakom signaturen "Reymar" har ens sagt det. Har nämligen tyvärr svårt att se varför brassen skulle vara beredd att värma bänk och agera back-up när han har kunnat tagit en startplats hos de allra flesta storklubbar i Europa. [/QUOTE] Brassen? Schweizaren menar du väl? Alba behöver konkurrera med någon som är på någorlunda samma nivå. För 24M är det verkligen värt ett försök, vill Rodriguez inte komma för han vill vara ordinarie so fine.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
3/14/2016 17:59
@Vlom:


Du börjar i fel ände. Det var ledningen som trots att de visste vilken situation laget var i, pressade Alves att skriva på ett kontrakt som var mindre värt än andra förslag han hade. Han stannade i princip bara för hyllningarna han fick på Camp nou i ceremonin efter trippeln. Klubben har behandlat Alves sisådär emellanåt, trots att han numera är legend i Barca. 8 år som startspelare, 3 CL, 5 Ligor säger sitt. Klubben höll på slarva bort honom i sommar och staden Barcelona lyckades få en av sina favoriter att stanna. Galet hur populär Dani är på Camp nou.

Som sagt, det du skriver stämmer inte.
Vlom
3/14/2016 17:44
@Liunil Masse:


Att man ej vill ha Ricardo Rodriguez innebär förstås inte att man skulle vilja se Adriano kvar hos ingen, varken jag eller personen bakom signaturen "Reymar" har ens sagt det. Har nämligen tyvärr svårt att se varför brassen skulle vara beredd att värma bänk och agera back-up när han har kunnat tagit en startplats hos de allra flesta storklubbar i Europa.
Barcelona papillon
3/14/2016 17:43
Lion24

Kom igen nu, det är två helt olika situationer och positioner.

1. I den där förra matchen så hade det varit för amatörmässigt av högerbacken att följa med Munir vid en eventuell diagonallöpning samtidigt som Messi gör bort mittbacken och är på väg mot just högerbacken.

2. Mot Getafe står Messi på höger sida och vänd inåt. Löpningen som Iniesta och Munir? tar är för att öppna upp ytan framför Messi då han nästan alltid bryter inåt rättvänd. Nu hänger inte backarna med men backen som följer Iniesta gör fel och rätt på samma gång. Såg inte matchen men de verkar köra med 5-backslinje i försvar? Mittbacken förväntar sig nog att ytan bakom honom ska täckas upp av sin högerback, som dock missar markeringen på Neymar.

Hur som helst, mycket bra rörelse vid den situationen.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Liunil Masse
3/14/2016 17:28
[QUOTE=[Carles Puyol 5]]De vi behöver är minst 2 bra mittbackar, en bra anfallare som kan tänka sig backUp till MSN [/QUOTE] Nej. Vad vi behöver är EN bra mittback (Laporte eller Marquinhos). Mathieu o Mascherano är fullt dugliga back-ups. Sen behöver vi en bra vänsterback (Rodriguez eller Gaya) som kan konkurrera med Alba. Vad gäller anfallet så är det en striker vi behöver. Soriano hade varit bra. Kanterna på anfallet har vi Munir, Denis Suarez och Rafinha som kan lira där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
3/14/2016 17:16
"Just nu så verkar det som att Lucho har lagt till den där höga växeln som jag har pratat om hela säsongen. Det är alltså tills nu Lucho väntade. Jag kände hela tiden att Lucho sparar tid och energi." Jag håller med om att vi är i bättre form än på länge. Men jag har svårt att se att detta är något som är med flit, att Lucho nu kommenderat att högsta växeln ska läggas in. Eller säg så här, det är klart att det är med flit vi är bra nu, men var det med flit vi inte vara lika bra tidigare? Och skulle det i så fall verkligen bero på att Lucho kommenderat att någon högre växel ska läggas in? Har han tidigare bett spelarna gå på 92%? Eller bara rent allmänt ta det lite lugnt? Att det finns formtoppning vet vi ju onekligen genom friidrott, längdskidor osv. Men vet i även att de påfallande ofta totalt missar sin formtopp, och att de kommer till ett OS/VM och är inte just på topp. Den formtoppningen förenklat är ju att man tränar hårt (uppbyggnadsperiod), sedan lättar man på träningsbelastningen (men inte intesiteten) en tid och ger musklerna chansen att bygga upp sig, och så förhoppningsvis exploderar man när det är dags för den viktiga tävlingen. Men som sagt, E N elitidrottare har svårt att toppa sin form, så hur ett helt lag med spelare skulle lyckas med det vet jag inte. Eller så är det inte så du menar, utan bara att Lucho tidigare sagt åt dem att ta det lite lugnare och nu talar han om att det är dags att varva upp. Jag måste säga att jag oerhört tveksam. Se bara vad som hände med Pep och Bayern första säsongen när de vann ligan rekordtidigt. Då släppte Pep lite på kraven och det blev ju en total katastrof hela våren.
Barcelona [Carles Puyol 5]
3/14/2016 17:16
De vi behöver är minst 2 bra mittbackar, en bra anfallare som kan tänka sig backUp till MSN
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
3/14/2016 17:04
Ricardo Rodriguez är ju sanslöst bra och dessutom rätt annorlundu mot Alba han har dessutom fysiken.

Finns knappast ett bättre alternativ jag skulle kunna tänka mig Gaya men han är sämre och mycket dyrare...

Alaba verkar ju vara körd nu eftersom han verkar förlänga med super Bayern.
Barcelona Lion24
3/14/2016 17:03
Bosketts

Jag är mycket svag för Samper. Jag tycker att han ser ut som en blandning av Busi och Xavi. Samper är redan nu en extremt smart spelare, titta bara på hans rörelser. Det är riktigt bra egenskap att ha när man är så ung. Köper man Pogba istället för att utveckla Samper blir jag uppriktigt sagt riktigt besviken. Nu får Samper oftast spela på Busis position i A-laget men jag hade gärna velat se honom som en Xavi typ.

Suarez gillar jag också väldigt mycket. Påminner mig om Iniesta. Tänk ett mittfält med Samper-Busi-Suarez i framtiden. Då måste utvecklingen gå och rätt håll för båda spelarna också men även en tränare som tror på dom. Om inte Samper spelar som CM så ser jag det som mycket svårt för dom att bli så avgörande som dom kanske kan vara i framtiden med Lucho som tränare. I Luchos Barca så dominerar inte mittfältarna spelet utan dom är mer alibispelare för dom tre där framme. Rafinha har visat sig vara pålitlig, han passar klart bättre i Luchos system. Jag gillar Rafinha, kan spela på olika positioner men är också en lojal spelare.

Munir vet jag inte riktigt vart jag har. Han har gjort det helt OK de senaste matcherna (egentligen är det målen som räddat honom). Ser honom mer som en central forward än en ytter. En utlåning av honom hade suttit bra så man kan se honom given i ett mindre lag och se hur han presterar då. Jämfört med de andra spelarna så har Munirs väg varit lättast men även svårast. Han har gått direkt upp till A-laget men har inte fått spela lika mycket som dom andra. Halilovic är jag ett stort fan av, påminner mig om Messi men ska jag vara helt ärlig så ser jag ingen plats för Halilovic, varken nu eller i framtiden. Jag ser Alen som en 10:a eller en högerytter. Det finns ingen riktigt 10:a i Barca och det har inte funnits på väldigt länge (förutom Messi som spelar på olika positioner men det är Messi). Vi spelar som bekant 4-3-3 och i det systemet finns ingen naturlig 10:a. Som högerytter kan han spela men ska han konkurrera med en spelare som aldrig vilar?

Därför ser jag ingen plats i honom hos oss. Som central mittfältare ser jag inte alls han som, långt ifrån. Missförstå mig inte, jag gillar grabben riktigt riktigt mycket men jag vill också att han ska spela, utvecklas och kanske bli en världsspelare för han har potential. Men det finns inga platser i Barca. Jag hoppas att man trycker in honom nånstans på plan men jag har mycket svårt att se det. Vem som blir viktigast? Mycket svår fråga, allt beror på utvecklingen, speltiden, självförtroendet och så vidare. Mycket som ska spela in men jag har ett gott öga för Samper :).
Annons: