/spanien/barcelona/forum/183.aspx/spanien/barcelona/forum/183.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2016-11-09 22:39
På vilket sätt kan adidas stämma Barcelona? Dom kan väl endast stämma Nike?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-09 22:15
DM1982
Förstår du vad jag menar?
jag har följt Barca sen Rivaldo och kluivert tiden.
Minns inte någon säsong vi har haft så mycket skador som den här säsongen?

Hade varit en femma om det var slutet av säsongen och Lucho använde samma startelva varje vecka. Men så är inte fallet. Vi har haft ny skada var tredje sen den här säsongen började.

Vad är det som pågar?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-09 22:10
Är det nu man tycker att Messi borde byta till Nike så fort som möjligt???
Är det Perez som ligger bakom det här?

Va fan pratar Adidas om? Pratar de språket Bayen och R.Madrid använder? Eller har de någon poäng?

Lite roligt att domaren i Spanien börjar prata om Neymar's värvningar precis innan El Clasico samtidigt som Adidas vill stämma Nike och Barca?

Mycket bra tajmat tänker man.
Barcelona DM1982
2016-11-09 22:08
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]2013-14 var sist han skadade sig. Vill inte börja skylla på att Barca skaffade sig samma gräsmatta som Arsenal. Vill inte heller skylla på alla dessa lediga dagar Lucho ger till laget. Vem ska man klandra ? [/QUOTE] Ok, tack för korrekt fakta. Han har varit skadad väldigt lite i alla fall, nu två gånger på väldigt kort tid. Känns inte bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-09 22:04
@El Pistolero #9:


2013-14 var sist han skadade sig.

Vill inte börja skylla på att Barca skaffade sig samma gräsmatta som Arsenal.
Vill inte heller skylla på alla dessa lediga dagar Lucho ger till laget.

Vem ska man klandra ?

Barcelona El Pistolero #9
2016-11-09 21:58
[QUOTE=DM1982]Läste någonstans att Umtiti inte hade varit skadad någon gång under sin proffskarriär, nu blir han det två gånger under mindre än sex månader hos Barcelona. Känns stabilt. [/QUOTE] Det stämmer inte dock. Han hade en skada säsongen 13/14 där han var borta 16 dagar. Detta blir hans tredje skada i karriären.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-11-09 21:48
Läste någonstans att Umtiti inte hade varit skadad någon gång under sin proffskarriär, nu blir han det två gånger under mindre än sex månader hos Barcelona. Känns stabilt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-11-09 21:40
Tack Reymar :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-09 21:40
@Blaugrana91:
Nu tänker man lika bra att alla hela startelvan blir skadad! Man tänker nu vad är det här för jävla säsong ? Vi som har pratat mycket om att vårt spel inte sett ut bra, (Vilket det inte har gjorts)inte undra på när den formstarkaste spelare blir skadad varje ny vecka. Nu ha jag bestämt mig. Kommer inte kolla på några landslagskamper alls.
Barcelona Reymar
2016-11-09 21:27
@Carles Puyol Beast:

Ser inte ut att vara en så allvarlig muskelskada så han bör vara tillgänglig i matchen mot Malaga om tio dagar.
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-11-09 21:06
Hur länge blir Umititi borta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-09 20:48
Jaha , Umtiti... Skulle inte förvåna mig om Neymar och Messi slår ihop under matchen och båda missar El Classico... Det hela slutar väl med att Vidal och Matiue får ta deras platser pga av spelarbrist!! Landslagsuppehåll......suck och stööön , det är inte bara tråkigt att alla ligor har uppehåll. Skaderisken verkar ju enorm. Säker Varane somm "fixat" Umtiti ..:)
Barcelona Iniesta70
2016-11-09 20:41
Angående Paco så tror jag vi kommer ha nytta av honom ju längre säsongen lider.
Cupen drar ju igång snart , avstängningar , skador , formsvackor?
Tycker grabben haft lite oflyt , tycker han sett hyfsat pigg och smart ut i boxen.
Sen är det ju upp till Lucho att hålla han varm och ingjuta nån form av självförtroende hos spelaren.
Tycker att Lucho coachat Paco lite märkligt...eller så bestämmer kanske inte Lucho över vilka som ska spela på vissa platser i laget....jag tänker definitivt inte såga nån med så lite tid i klubben och så lite speltid i ett halft som halft havererande Barca.
Tålamod....
Barcelona neymar JR
2016-11-09 20:38
Barcadinho Du kunde inte ha haft mer fel, tiki-taka är den mest krävande fysiskt/mentalt. Offensivt måste du ständigt vara i rörelse och på tårna, defensivt så finns det endast en grej i huvudet ÅTERERÖVRING. Nu är det inte tal om possession fotboll utan tiki-taka. Vi saknar både rörelsen och presspelet, pressspelet sker inte per automatik pga lathet, det tar någon sekund extra för spelarna att gå in i pressen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-09 20:37
Vi kommer nog aldrig ha en skadefri trupp denna säsong. Umtiti skada sig på träning nu med Frankrike, återvänder till Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-11-09 20:35
Skit också, Umtiti är skadad enligt Sport....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-11-09 20:30
@Vlom:
Det har gått 3 månader och Paco anslöt på deadline day. Killen har ju inte ens haft en försäsong med oss, hans tid kommer. Vi får hoppas att han tar chansen nästa vecka mot Malaga.
Barcelona Barcadinho.
2016-11-09 20:24
Tikitaka är det svåraste sättet att spela fotboll. Många vill men få lyckas.
Du behöver 11 spelare (målvakt med) plus flera på bänken med extrem passning o bollmottagning skicklighet.
Tikitakan är kanske inte lika fysiskt krävande jämfört med spel med mycket löpningar, men det är mer krävande vad det gäller koncentration. Det är alltså mer psykiskt krävande.
Dessutom behöver du uppfostra om spelare medföda med andra instinkter, t ex såna som gillar driva fram boll med sin fart. Vissa spelare är mer vana med det och deras fysiska egenskaper passar bättre till det. Din uppgift är att göra om dem till en annan typ av spelare. Det är kanske vad Zlatan menade med " Ni köpte ferrari mennkör som en Fiat".

Jag kan intyga med mina egna erfarenheter från ungdoms fotboll. Det räcker med tre fyra som inte behärskar pass o motttagning tillräckligt så faller hela systemmet. Vi hade för några år sen ett rikitgt skickligt U16 lag i föreningen. Forwarden var den snabbaste i hela distrikten o högeryttern hade teknsika brister med han var ruskigt snabb o stark. De två hade mycket bra samarbete. Mittfältet hade dock bra teknik o de kunde rulla boll bra. Men så fort bollen hamnade hos de två ovannämnda så belv spelet ruskigt rakt. Vi hade inte mycket o välja. Vi fick inte det spelet vi ville men vi fyllde skåpet med massa pokaler.

Det är samma på senior nivå. Skälvmord att inte anpassa spelet till materialet,,tycker jag.

Guardiola hade tur! Han hade Messi, bästa spelare nånsin på trånga ytor.
Utan honom inga mål. Bara onödiga passningar a la handsbollsfotboll.
Barcelona Fuerza
2016-11-09 20:23
@DM1982:


Spännande. Han fick 7 sekunder att ta på sig en söndersliten sko.
Vlom
2016-11-09 20:17
@El Pistolero #9:


Därför att Paco är helt enkelt inte tillräckligt bra nog att avlasta Suárez, inte ens när uruguayanen befinner sig i en svag form är det värt att ge Paco mer speltid.
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-09 17:50
Iniesta70

Helt rätt!
Barcelona Iniesta70
2016-11-09 17:46
Ribohn fan

Gillar inte heller det här med att ändra taktik mot olika motstånd , jag förstår din poäng.
Vi är ju Barca !
De andra ska ju anpassa sig efter oss.
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-09 17:22
Vad är tiki-taka egentligen! Barcas filosofi har länge varit att till den mån det går, kontrolla matcherna med bollinnehav. Söka sig fram till bästa läge att avluta på. Tappar vi boll ska man så fort som möjligt vinna tillbaks bollen, med press och understöd. Taktiken var likadan hemma som borta, mot topplag som bottenlag. Kruxet är att finns motståndare också, som vill annat. Jag kan tycka att så har vi spelat fram till i år. Dem två tidigare säsongerna, pratar många om att vi har släppt våran spelidé. Det håller jag inte med om. Skillnaden tycker jag är att vi fick in Neymar och Suarez i laget. Nu fick vi tre anfaller som hotar en backlinje det gör att vi kommer till avslut oftare än tidigare. Med tidigare spelare som Pedro och Sanzes i laget som har svårt att komma förbi sin spelare gör att man nästan alltid måste vända hem och hålla bollen inom laget. Vill höll ändå strategin att kontrollera med bollinnehav och snabb åter erövring. Samma strategi blev det för Pep i Bayern, med Robben och Ribbery på kanterna. Nu den här säsongen så har Lucho börjat att laborera med laget. Jag tycker han ändrar spelstil efter vilka han spelar emot och om det är hemma eller borta. Och när vi möter bättre lag som pressar högt och som försöker ha eget bollinnehav. Då vill Lucho falla med laget, så ytorna blir större för att ställa om på MSN, som försöker ligga kvar högt i banan. Bollinnehav är inte prioriterad. Tyvärr är det så att den taktiken har varit lyckad. Bara andra halvlek mot Man.City efter misstagen vi har förlorat med den taktiken. Det är med lag som ställer bussen. Då vi har bollinnehav och kortlag, som vi har förlorat. Därför tror jag Lucho kommer att gå på den taktiken så länge det går bra. Jag är inte förtjust!
Barcelona FCB_Messi
2016-11-09 17:02
Här är messis sko situation . Visst tar det tid för Messi att knyta skon, men tro fan att det gör det när hela skon är sönder. När Messi märker det så ställer han sig upp och promenerar mot bänken för att få en ny sko , och domaren kommer fram till Messi och ger honom gult kort. Spanska domare i ett nötskal... https://youtu.be/aHULeCbMaQA
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-11-09 16:48
@DM1982:


Hur var det med den situationen. Gick skon sönder eller behövde han snöra om den? På sätt och vis så var hela den situationen väldigt märklig. Det förvånar mig inte ett dugg att den avslogs dock, inte ens om skon i fråga gick sönder. Med tanke på vilka som fattar besluten om sådant, jag menar Mourinho fick inte ens någon avstängning efter att ha petat Tito i ögat.
Barcelona DM1982
2016-11-09 16:40
Överklagan på Messis gula kort mot Sevilla avslogs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-09 12:12
Katalano

Ja eftersom jag troligtvis inte får tiki takan tillbaka så sikta jag in mig på det näst bästa:)
Ja, och det är väl lite det jag väntar på den här säsongen.Esset i rockärmen , vad har Lucho för plan?
Finns det nåt ess i ärmen?
Barcelona Katalano
2016-11-09 11:59
Iniesta70

Bra inlägg med fokus på presspelet. Detta är självklart en väldigt viktigt och något som vi varit riktigt dåliga på på slutet. Undrar varför Lucho har gått ifrån denna press, om det beror på Messi och Neymar ellernågot annat.

Tänk om Lucho har presspelet som ett ess i rockärmen, som någon han kan ta fram som ett vapen när vi har de mest viktiga matcherna framöver. Jag skulle bli otroligt förvånad om så var fallet en också sjukt imponerad. Våra motståndare förbereder för en match utifrån den fotboll vi spelat denna säsong och möter ett helt annat Barca som jagar som en vargflock och dessutom kan koppla in mittfältet mer i spelet som en bieffekt av att vi vinner bollen högt upp och har rättvända mittfältare som du skriver. En intressant tanke om än väldigt långsökt från min sida.
Barcelona Kröjff
2016-11-09 10:59
Roligt att se intressanta diskussioner ta fart. Men ni får ursäkta, för i skrivande stund befinner jag mig i ett smärre chocktillstånd och det här är inte rätt forum att skriva varför. Men jag hoppas och tror alla tänkande människor förstår vad jag menar. Alltså, ingen ny infarkt utan mycket värre än så, världsligt sett. Och dessutom är det viktiga ju inte att just jag kommer till tals, utan att culés av olika slag kliver ur respektive skyttegravar och börjar "prata" med varandra på ett civiliserat sätt. Vem vet, det visar sig kanske att vi rentav har ett och annat att lära av varandra. Och i så mening har ju dagen börjat bra, men i övrigt, är jag som sagt helt förstummad...
Barcelona Iniesta70
2016-11-09 10:20
Jag tror att Luchos önskan alltid har varit en blandning av tiki taka och kontring , som under trippel året.
Sen försvann den vassaste , viktigaste , tryggaste komponenten , Xavi.
Även om han inte var ordinarie så fanns han där , på bänken , på plan , på träning.
Sen har vi ju inte bara tappat kontrollen på mitten.
En annan aspekt är ju att vinna tillbaka bollen fortast möjligt , den stenhårda synkade pressen , att ha kvar spelarna på motståndarens planhalva , den är nästan lika viktig.
Skribenten använder sig av frasen " a pack of wolfs" , vilket jag själv har eftersökt , vargflocken!
Hålla laget kompakt , synkat press spel där alla visar samma inställning som mot Sevilla under andra halvlek.
Där krävs det mer av Luchos taktiska kunnande och kunnande att både motivera spelarna och få dom att förstå sina roller , och att alla är med på det tåget.

Att tiki takan inte funkar , att Lucho inte riktigt litar på sitt mittfält , att vi inte har spelarmaterialet eller vilka teorier vi nu har , eller ursäkter för att inte kunna dominera mittfältet spelar ju egentligen ingen roll när det kommer till att erövra bollen snabbast möjligt.
Det ska man ju kunna göra tillsammans som lag oavsett tekniska kvaliteter , eller hur smart man är på plan...eller ?
Det blir också lättare att ha bollen och kontrollera matcher om motståndarna inte får chansen att enkelt dutta sig igenom tre sargade lagdelarna som inte håller ihop .
Tror vi har mycket vunnet om vi kan få tillbaka ett annat av våra signum , press spelet.
Generationen med Xavi som kejsare på mitten börjar ju ebba ut , Iniesta är ju mer och mer skadad.
Förr så kunde ju Iniesta koncentrera sitt försvarsspel genom en hög press , nu ser man honom alltför ofta täcka yta utanför eget straffområde , blir mycket löpa utan boll.
Iniesta är ju som bäst sista tredjedelen på motståndarnas planhalva inte som nån som ska hjälpa Alba och Busques täck yta eller gör brytningar vid egen hörnflagga.
Upp med laget och backlinjen , håll laget kompakt , kort mellan lagdelarna.
Börja pressa som förr , "like a pack of wolfs"
Då kanske vi får tillbaka lite av vår identitet.

Pedro , där hade ni en som kunde / kan pressa som en VARG!
Suarez är också ett djur där framme!
Kan man få Messi att jobba som mot Sevilla hela tiden ja , då lär han dra med sig hela laget!
Där tycker jag Lucho ska lägga krutet.
Vi kommer vinna bollen snabbare , högre upp , vi kommer ha bollen mer , vi kommer ha mittfältare med bollen rättvända.
Det bästa av allt...motståndarna kommer ha den mindre och ha låååångt till mål.
Annons: