/spanien/barcelona/forum/1828.aspx/spanien/barcelona/forum/1828.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2016-04-29 14:06
Nästa år kommer vi spela i en mer modern klassisk tröja samtidigt som vi inte kommer ha någon sponsor. Man får passa på och beställa hem en tröja, Nike har redan startat produktionen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-04-29 14:02
@Liunil Masse:Han vill bara ha en anledning till varför han ska köpa spelare istället. så vi får räkna med 5-600 miljoner åt helvete i sommar med.
Barcelona Liunil Masse
2016-04-29 13:33
Due to Barcelona B's poor performances this season, it's likely that no player will be promoted to the first team this summer. [sport] Vilken logik Lucho....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-04-29 13:25
Liunil Masse Man måste prioritera, vi har inte hur mycket pengar som helst. Tycker att dom 4:a jag nämnde skulle ge oss extra kvalitet och bredd som vi skulle ha mest nytta av. Men du har en poäng angående HB helt klart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-04-29 13:14
[QUOTE=Barca4life98]En perfekt sommar för min del; In; Denis Suarez, Baily, Pogba, Wendell Ut; Arda, Mathieu/Bartra, Vermaelen, Sandro, Adriano, Samper (lån), Halilovic (lån), Munir (lån) Med en sommarbudget på 60 miljoner euro plus alla försäljningar så borde detta funka i praktiken. 1 mittfältare/ytter, 1 snabb och ung mittback, 1 ung och dominant mittfältare och 1 ung vänsterback. Vad tycker ni? [/QUOTE] Vi har ingen hb i världsklass....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-04-29 13:13
@ Xaviesta:


Xaviesta

Även om jag gillade ditt inlägg och håller med dig i nästintill allt du skriver, så när som på att det kan tyckas onödigt att använda begrepp som "araber" istället för diktaturstaten Qatar, så kan man vända på steken också. För precis som du skriver så krävs det gedigen erfarenhet av affärer och att den satt sig i ryggmärgen, om man ska komma till sin rätt vid förhandlingsbord och kontraktsskrivande av varierande slag.

Och då bör man kanske betänka att FC Barcelona var den sista av såväl stora som små klubbar att inte skylta med sponsorer på sina tröjor, som skymmer klubbmärket. Vidare hålla i minnet att Barca så sent som under 2000- talet vunnit världens mest prestigefyllda titlar flera gånger om och det med lag som i allt väsentligt dominerats av spelare ur dom egna ungdomsleden via La Masia; istället för att vara det lyckade resultatet av diverse galácticosvärvningar med en mångmiljardär till ordförande som finansiär. Kunskap som brukar kallas "know how", har med andra ord snarare funnits på "gräsrotsnivån" än vid det kritstrecksrandiga förhandlingsbordet.

Beaktar vi dessutom det faktum att FCB fortfarande på pappret är en "medlemstyrd" förening och inte blivit ett aktiebolag, där profit är den primära vinsten och den sportsliga aspekten är sekundär samt saknar en penningstinn potentat till ordförande, då kanske det inte är så konstigt eller någon tillfällighet att den katalanska klubbens förhandlare beter sig som den fattiga kusinen från landet med sin inkompetens, när det börjar bli Big business? Men en sak står klar, vi kan inte både äta kakan och ha den kvar. För övrigt:

Varför får Arsenals Arsene Wenger credit för att the Gunners inte bara har en budget i balans utan till och med går med vinst, i pengar räknat? Det mesta talar väl för att FC Barcelona i allra högsta grad bidragit till detta med sin välgörenhet. Som i kronor och "ören" skulle ha gjort en organisation som UNICEF, gröna av ren avundsjuka
Barcelona Barca4life98
2016-04-29 11:17
En perfekt sommar för min del; In; Denis Suarez, Baily, Pogba, Wendell Ut; Arda, Mathieu/Bartra, Vermaelen, Sandro, Adriano, Samper (lån), Halilovic (lån), Munir (lån) Med en sommarbudget på 60 miljoner euro plus alla försäljningar så borde detta funka i praktiken. 1 mittfältare/ytter, 1 snabb och ung mittback, 1 ung och dominant mittfältare och 1 ung vänsterback. Vad tycker ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-04-29 10:20
Vi ska inte ha allt för höga förväntningar till sommaren, visst kommer det säkert något crack. Men stora förändringar kommer inte ske med denna ledningen. Vi tar dubbeln och vips tror dom att allt är lugnt. Troligare att Roberto eller rafinha lämnar än arda. Ytterligare en säsong med Alves och Vidal lånas ut. Samba Douglas fortsatt i truppen men aldrig på plan. Samper & halilovic kommer säljas med buyback. Kommer väl komma en sopa likt negredo till anfallet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-04-29 10:05
Vi behöver stärka laget denna sommar och föryngra det på processen.

Främst behöver vi spelare till backlinjen.Det behövs minst två kanske tre till fyra stycken.

Vi behöver få in kapital vi behöver sälja spelare.
Jag ser verkligen ingen anledning att behålla Arda.Vi har Rafinha som innan sin skada höll på att etablera sig i brasilianska landslaget.

Vi har S.Roberto som har vuxit ut och blivit mer än en truppspelare.

Hem kommer också mannen som avgjorde den första europaleague semifinalen och dessutom har flest framspelningar i europaleague.Han vann dessutom turneringen förra säsongen!

Dessa tre rätt unga spelare är vår framtid och de ska spela punkt.

Lacazette som det snackas om fine han är bra,ung och flexibel dessutom har han spetskompetens.Han kostar nog en hel del dock.Jag gillar Gameiro men han är inte yngre än dem vi redan har.

Spelare som värvas måste vara yngre.Vi kommer snart stå med en trupp där alla är runt 30...Då blir det knas i sommar är det dags att påbörja föryngringen det måste vara vårt primära mål.

Halilovic bör lånas ut till Sevilla,Villareal eller värstsa fall Valencia för att göra samma resa som Suarez.

Samper kanske ett års utlåning också.

Det viktiga är dock bort med dököttet som inte tillfört något på flera år!

De som värvas ska vara unika spelare sådana vi inte själva producerar som tex Laporte,Pogba
Barcelona enkos
2016-04-29 08:28
När engelska lag förlorar säger de att laget inte spelade bra. När engelska lag åker ur säger de att man inte satsar i Europa, men när engelska lag vinner är det som om de vann hela turneringen och det skrivs i vågor och deras publik är i extas.
Barcelona Yellow cake
2016-04-29 07:44
@Liunil Masse:

Dennis Suarez nästa säsong kanske?
Barcelona Xaviesta
2016-04-29 07:06
Och då har jag inte ens nämnt något om våra försäljningar som är ännu pinsammare..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-04-29 07:01
Yep. Arda Turan 400 miljoner, Mathieu 200 miljoner, Zlatan 750 miljoner, Chygriuinskiyuuuyyiyui 250 miljoner, Keirrison 150 miljoner, Overmars 250 miljoner, Song 150 miljoner, Hleb 150 miljoner(?) and so on. Ni som varit med ett tag ser den löjligt hiskeliga summan av surt förvärvade riksdaler vi skänkt bort till gunners genom åren och jag vet inte hur det är med er, men för mig är det som en pil som skär rakt igenom hjärtat när jag tänker på det. Vi är löjligt usla på marknaden, såväl historiskt som nutid. Listan kan göras ännu längre men dessa var namnen som dök upp i huvudet lite snabbt iaf och då har jag inte ens nämnt grandmastern of all grandmasters, Dogge himself som även om han varit gratis hade räknats som extremt dyr. Sen snackar ledningen om att vi är i starkt behov av att prostituera ut vårt varumärke till araber and what not och magkänslan är direkt typ how about ökad kompetens och list ute på marknaden istället som första steg? Lite business smarts och fingertoppskänsla vid sälj och köp förhandlingarna? How about taking a good fucking look on previous negotiations in the past och ta lärdom av dom? How about en röd tråd i sina transfers när man påbörjar sin mandatperiod för att inte gå i samma björnfälla som sina föregångare och istället visa upp förändringens friska vindar? Nej. Sånt är för mycket begärt. För att man ska bli expert på något måste man upprepa det åtskilliga gånger tills det sker systematiskt och per automatik på ett så pass föredömligt och naturligt sätt att det sitter i ryggmärgen helt enkelt och detta har nu resulterat i att vi är bäst på att vara sämst av samtliga toppklubbar i Europa vad gäller fenomenalt usla transfers genom åren. Ingen slår oss i oduglighet när det kommer till värvningar. Nämnde jag 29 årige glasliraren Vermaelen för 150 miljoner?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-04-29 03:11
sjukt att vi kunde köpa spelare som douglas costa. Men LE var som vanligt envis o köpte en äldre 10 miljoner dyrare Arda.

vad ska man säga only in barcelona
Barcelona Ribohn Fan
2016-04-28 23:49
Rätt Masse!

Douglas Costa!
Barcelona Liunil Masse
2016-04-28 23:43
[QUOTE=neymar JR]Suarez och neymar är bägge starka i djupled, dom ska göra löpningarna och få bollen. Vem bättre än Messi finns det? Jag drar hellre nytta av alla 3 där fram än att försöka få ut några extra mål från Messi. Med tanke på hur djupa försvar vi möter så måste Messi söka sig så långt ner. Vill inte ha han felvänd utan rättvänd med bollen vid fötterna. [/QUOTE] Ska man ha Messi som sin playmaker så djupt så får man sätta in en annan högerytter o lägga Messi centralt annars går det inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-04-28 23:41
[QUOTE=Barca4life98]Liunil Masse Du har en poäng men jag tror mer att det handlar om att mittfältet kanske inte besitter den Xavi-kvalitén längre. Iniesta har det svårare att styra ett mittfält. När Xavi spelade så var han motorn. Iniesta är inte riktigt lika bra på det trots att han är riktigt outstanding ändå. Som Ribohn fan skrev, så har vi 70-30 i bollinnehav varje match. Känns som kontroll har vi men presspelet och att Messi droppar ner mycket kan vara ett litet problem för tillfället ska sägas. Vi kommer aldrig kunna ha samma "kontroll" med MSN som vi hade med Xavi t.ex. Deras främsta egenskap är att spela med lite mer risk och gå på genombrott. Då gäller det att presspelet sitter bra. Det var det och att sätta försvarsspelet som Enrique gjorde så bra under våren 2015 och större delar utav hösten 2015. [/QUOTE] Det handlar om var Lucho positionerar sina mittfältare. Finns väldigt många tränare där ute som kör en mer mittfältsbaserad fotboll, än vad Lucho gör. Visst med Xavi får du ännu bättre kvalité men det e inget fel på Iniestas playmaking skills, utan systemet. Ja vi har mycket bollinnehav mot lag som överger det till oss men mot lag som är bra kan vi förlora kontrollen på matchen väldigt enkelt. Så som vi förlora kontrollen mot 10 man Real på hemmaplan så fort de börja gå för det. Finns så många matcher där det händer o det beror på systemet inte MSN.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-04-28 23:33
Suarez och neymar är bägge starka i djupled, dom ska göra löpningarna och få bollen. Vem bättre än Messi finns det? Jag drar hellre nytta av alla 3 där fram än att försöka få ut några extra mål från Messi. Med tanke på hur djupa försvar vi möter så måste Messi söka sig så långt ner. Vill inte ha han felvänd utan rättvänd med bollen vid fötterna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-04-28 23:27
neymar JR Absolut, du har rätt. Men Messi ska inte behöva stå vid Busquets och hämta boll heller. Därifrån så är det svårt att hitta på något. Som du säger Messi ska ha så mycket boll som möjligt, däremot så skulle nog han må bra av att ligga lite högre upp så att Neymar och Suarez inte blir dom som väntar hela tiden. Messi kan få bollen i lite farligare ytor, ute till höger eller i en innerposition. Om Messi droppar ner ibland och Neymar lite då och då så blir det svårare för motståndarna att hålla koll på dom. För när Messi har en "off-day" så vet (M)SN inte vad dom ska göra för tillfället då allt går igenom Messi. Messi ska vara fri men tycker att Neymar har hållit sig lite för mycket ute till vänster sedan Messi kom tillbaka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-04-28 23:21
Masse Jag håller med dig delvis. Vi saknar Xavi mycket, men det är han vi saknar, inte något att göra med Iniesta eller MSN. Det är att vi har en tredje innermittfältare som inte riktigt håller måttet. Rakitic, Arda.
Barcelona neymar JR
2016-04-28 23:16
4 bra aktioner av denis på 1 anfall, allt han gör sker naturligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-04-28 23:14
Det är fullständigt idiotiskt att inte använda sig av Messis spelförståelse och playmaker egenskaper. Vi behöver inte hans mål lika mycket längre nu när vi har suarez. Messi ska ha så mycket boll som möjligt och han som ska luckra upp försvar. Inte stå och vänta på bollar. !!!!!! Han ska ligga på 25-35 mål samtidigt som han ligger på 20-30 assist. Han ska bli än mer en traditionell nr 10!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-04-28 23:06
Liunil Masse Du har en poäng men jag tror mer att det handlar om att mittfältet kanske inte besitter den Xavi-kvalitén längre. Iniesta har det svårare att styra ett mittfält. När Xavi spelade så var han motorn. Iniesta är inte riktigt lika bra på det trots att han är riktigt outstanding ändå. Som Ribohn fan skrev, så har vi 70-30 i bollinnehav varje match. Känns som kontroll har vi men presspelet och att Messi droppar ner mycket kan vara ett litet problem för tillfället ska sägas. Vi kommer aldrig kunna ha samma "kontroll" med MSN som vi hade med Xavi t.ex. Deras främsta egenskap är att spela med lite mer risk och gå på genombrott. Då gäller det att presspelet sitter bra. Det var det och att sätta försvarsspelet som Enrique gjorde så bra under våren 2015 och större delar utav hösten 2015.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-04-28 23:05
@Liunil Masse:
Bruno är en one-club player, han skrev på ett åttaårs-kontrakt till 2020 när Villareal åkte ner 2012 ur La Liga. Han kommer aldrig lämna sitt hem :).
Barcelona neymar JR
2016-04-28 23:01
Slår du en boll mot kolo så vet du att den kommer hitta fram till en medspelare :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-04-28 23:00
Denis Suarez är mycket duktig o elegant spelare. Jag vill ha honom tillbaka men är rädd att han kommer nöta mycket bänk och tappa.

Villarreal är en till förening som jag beundrar. De spelar så vacker fotboll dessutom.
Barcelona Liunil Masse
2016-04-28 23:00
[QUOTE=Santiago Cazorla]Fint gjort av Suarez men kolla som Bruno Soriano byggde upp det anfallet, underskattad mittfältare. [/QUOTE] En spelare Arsenal hade mått bra av eller? ;) Helt sjukt att han inte är så uppmärksammad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-04-28 23:00
Yta och yta, bollen snuddar håre på Kolo. Det kallas precision. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-04-28 22:59
Bra resultat av alla spanska lag i semifinal. 2 segrar och 2 oavgjorda. Och då är inte Barca, Valencia och Bilbao inte med efter att ha blivit utslagna av andra spanska lag.
Barcelona Ribohn Fan
2016-04-28 22:59
För min del är jag osäker om Denis kommer att vilja gå tillbaks till Barca.
Jag tror att han kommer tyvärr att prioritera speltid.
Synd för vi behöver bredden.
Annons: