/spanien/barcelona/forum/1818.aspx/spanien/barcelona/forum/1818.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lion24
2016-02-20 19:19
Mascherano#14 el Jefecito

Jag har inte sätt en skribent skriva att vi måste vinna med 8-0 eller åtminstone tennissiffror. Problemet (enligt mig) är att vi borde genomföra den här matchen på ett annat sätt. Tränarna och spelarna kanske tänker att den här matchen inte är den viktigaste, spelarna kanske är trötta efter att precis som du säger ha spelat var 3:e dag, laget kanske tänker på Arsenal och alla möjliga scenarion men om man vet att spelarna inte går in 100% för matchen, låt oss åtminstone kontrollera bollen. Ingen behöver tokspringa men ha bara bollen inom laget för det kommer alltid dyka upp möjligheter där motståndaren blottar sig.

Vara ett bollförande lag med tålamod! Jag behöver inte se 5-0 mot Las Palmas men jag behöver inte se ett Las Palmas som ett flertal gånger är nära att göra mål, åtminstone skapa en het målchans. Varför denna oro? Varför denna stress? Inte för mig utan för laget, spelarna. Om spelarna är trötta, varför spelar vi en fotboll där vi behöver springa mer? Om vi vilar inför Arsenal, varför inte göra det med bollen istället för att jaga eller spela en böljande fotboll? Som sagt, ingen (åtminstone inte jag) kräver 5-0 segrar på löpande band men låt oss genomföra matcherna på ett smartare sätt.
Barcelona enkos
2016-02-20 19:19
När man skjuter ett skott som målvakt räddar och Neymar gör mål, är det inte assist för Messi?
Barcelona Kröjff
2016-02-20 19:18
Det är irriterade toner härinne och dom handlar huvudsakligen om inställningen hos spelarna. Så jag söker på L.E, Luis Enrique samt "Lucho" och dröm då om min förvåning. Denne demontränare verkar trots sin roll som ledaren med stort L, inte ha nåt som helst ansvar för spelarnas inställning i fansens ögon, Detta eftersom han över huvud taget inte nämns i denna sin ledarroll, vare sig under eller efter matchen; från skillnad till när dagens syndabockar mangrant varit riktigt på tårna.

Missnöjet riktas istället främst mot dessa som annars brukar vinna matcherna åt honom. Inte minst då Messi som nån ilsket tyckte borde ha bytt ut sig själv. Men sägas ska att det finns undantag från regeln, även en dag som denna. En skriver faktiskt att Luis Enrique återigen visade vilken pålitlig och kompetent matchcoach han är, genom att i alla fall byta ut Arda Turan. Så idag fick såväl "blåstället på" som "coach" och "cojones", en helt ny innebörd.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 19:13
Real har nu Malaga borta i mon och nästa vecka har man Atletico hemma. Vi har möjligheten att dra ifrån ännu mer!
Barcelona Himne del Barcelona
2016-02-20 19:08
@Mascherano#14 el Jefecito:
Det handlar INTE om att man kräver en 0-8 kross. Det handlar om att Barcelona gör matchen till ett lotteri istället för att spela med tillräckligt bra inställning för att kunna kontrollera matchen. Med lite marginaler emot hade det mycket väl kunnat bli ett kostsamt poängtapp idag.
Barcelona Ribohn Fan
2016-02-20 19:07
Glad att se Alves andra halvlek, den var bra.
Syntes att han också fick självförtroende igen och glöden i ögonen.
Arda! Jag säger det igen, han är inte fysiks förberedd för detta.
Han kommer försent i varje närkamp eller så går han inte dit alls.
Bytet Lucho gör är enbart för att han är en stor risk för att bli utvisad, på grund av hans klumpiga närkamps spel.
Jag gillade verkligen Arda när han spelade i Atletic.
Mascherano#14 el Jefecito
2016-02-20 19:04
Vi tar ännu en "grisseger" mitt i de mest hektiska perioden på hela säsongen och folk lipar. Många här inne borde zooma ut sitt perspektiv lite och se vad det är för typ av period vi är inne i just nu (hint: match var tredje dag) istället för att bara se match för match.

Jag väljer att vara glad över att det nu är ännu en omgång mindre för övriga lag att ta in poäng på oss, istället för att lipa över att jag inte blev bjuden på en 0-8 kross. Det roligaste av allt är att om Suarez hade satt alla sina 3-4 klara lägen så hade många här inne jublat över vilken bra match laget spelade. Total avsaknad av fotbollskunskap och förståelse. Och när gör mig så här grinig så blir jag en dryg översittare som tror mig veta bättre än andra ;)
Barcelona Lion24
2016-02-20 18:57
Katastrofalt, oacceptabelt. Alla storlag gör dåliga matcher, vi har spelat var tredje dag sen årskiftet och jag förväntar mig absolut inte propaganda-fotboll varje match. Men när tränaren känner att den här matchen inte är den ''viktigaste'', när tränaren vet att spelarna inte har rätt inställning (vilket är tränarens ansvar), så det enda man kan begära av laget är att ha kontroll på matchen och bollen. Nu hade vi varken kontroll på matchen eller bollen. Varför kunde vi inte göra en dålig match (det såg bestämt ut att den här matchen skulle bara spelas) MED bollen inom laget? Då kontrollerar vi oss själva, Las Palmas och matchen. Ett lag med FC Barcelonas filosofi och spelare ska inte göra så många felpassningar. Går man inte 100 på den här matchen? Fullt förståeligt, men kontrollera åtminstone matchen/bollen.

Det är det här som är nackdelen med dagens Barca. Man tänker nästan alltid på matchen som ska komma om några dagar än matchen som ska spelas (med väldigt få undantag). Jag vet att vi inte kommer spela så här mot Arsenal men man lever mycket farligt på att inte hålla en jämn nivå, jämn energi, jämn intensitet. Precis som Las Palmas tränare är inne på så är vi för bekväma i ligan. Vi har en bra utgångsposition men vi lever farligt när vi ska vara bra en match för att vara dålig nästa. Då ''leker'' man med kroppen, hjärnan. Vi hade förmodligen sett samma Barca förra säsongen vid den här tidpunkten men efter kaoset mot Sociedad och tabell situationen var vi tvungna att höja växeln. Jag vet att vi har en högre växel att lägga till, jag vet att Lucho väntar på att lägga in den växeln men eftersom vi är så bekväma i ligan ''försenas'' den höjda växeln. Jag önskar att vi går för att höja växeln ganska snart så vi har en jämn nivå nu under slutspurten för det är bara ca 3 månader kvar men jag tror knappast det för tabellläget.
Barcelona Liunil Masse
2016-02-20 18:42
Ni kommer få se ett Barca på maxfart mot Arsenal. Att många av er inte lärt er hur Luchos Barca fungerar alltså.. Förra säsongen spela vi lika uselt innan första åttondelsfinalen i CL, japp det var hemmaförlusten mot Malaga. Vad hände sen mot City? Jo vi körde över de helt. Lugna er för fan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 18:40
Suarez: "To win trophies you have to be able to suffer. Wins like this one today can give you the league." #fcblive
Barcelona Reymar
2016-02-20 18:35
Det ju helt uppenbart att Busquets är vår viktigaste spelare, utan honom hade vi ingen kontroll på matchen och mittfältet var helt öppet. Angående Messi, han har alltså spelat 90 minuters matcher var tredje dag i mer än en månad självklart tar de på krafterna.

Nu vänder vi blickarna mot Arsenal som vi kommer Halal slakta och då hoppas man på en hungrig Messi ty Arsenal är en favorit motståndare för den lilla loppan.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 18:33
Setien (coach Las Palmas): "Due to Liga lead, Barça relax against weaker teams. But when needed, they start playing their normal game." Till och med Las Palmas tränare förstår detta.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 18:30
Barca4life98 - Ja det hade vi gjort. Viktigt att komma ihåg att Arda inte har acklimatiserat sig fullt ut än. Trots det så gör han ett minst lika bra jobb som Raki om inte bättre.

Jag tycker Arda har bättre teknik, och han jobbar minst lika mycket i defensiven som Raki. Den sistnämnde har inte varit sig själv dom senaste matcherna.Komiskt hur du hånar Arda som varit borta i 6 månader versus en spelare som spelat och hunnit komma in i laget i ett helt år.
Barcelona Barca4life98
2016-02-20 18:27
Hahah Barcelonistas asså... Bara att jämföra Arda med Rakitic är ett skämt. Jag frågar dig och resten av forumet såhär; • Hade vi vunnit trippeln med Arda Turan, säsongen 14/15, istället för Rakitic?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona drush
2016-02-20 18:24
efter en sämre insats men 3 viktiga poäng skulle jag vilja uppmana till lugn här inne. Jag förstår att d är frustrerande att se spelare underprestera och inte ge 100 men man får ha lite överseende med det. Om man ser till hela matchen så är Luchos matchplan ganska tydlig: säkra 3 poäng utan att slita på spelare och utan några skador. Personligen tycker jag Barca följde planen hyfsat bra. Man slarvar stundtals i försvaret och man ger las palmas några halvchanser. Det som gör d nervigt är att vi inte får in 3e målet vilket borde ha kommit med 2% mer fokus i avsluten (speciellt från suarez). Skulle vi fått en 2 målsledning skulle vi nog alla acceptera matchbilden med tanke på tisdagens möte. Nu kom inte målet å det blev onödigt nervigt men låt oss inte överdriva. Vi tog 3 viktiga poäng borta mot ett supertaggat LP. Med matcher var 3e dag blir det såhär. Deal with it
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 18:21
Himne del Barcelona - håller med dig där laget har en tendens att ha helt horribel inställning. För vi kan tydligt se att när laget spelar på sin högstanivå så kör vi över våra motståndare utan problem. Lägg därtill att vi också spelar väldigt underhållande när vi spelar som bäst enligt mig spelar vi lika bra som Peps Barca när laget bara vill.


Skulle inte alls bli förvånad om vi får se ett Barca som spelar ut sitt register bara för det på tisdag.
Barcelona Himne del Barcelona
2016-02-20 18:17
Kan förklara varför många blir så upprörda under den här typen av matcher.

Matcher som Las Palmas borta är inte matcher där man vinner ligan. Men det är matcher där med mycket väl kan förlora ligan. De ska vinnas för att det ska finnas marginal att tappa poäng i de riktigt tuffa bortamatcherna.

Om Barcelona leder borta mot Las Palmas och uppträder med rätt inställning är chansen såklart betydligt större att Barcelona ska stänga matchen än att hemmalaget ska lyckas kvittera. Men när Barcelona uppträder som idag blir det som ett jäkla lotteri där det är tillfälligheter som gör om Barcelona tappar poäng mot ett bottenlag, vilket kommer öka pressen att vinna de där riktigt svåra bortamatcherna, eller lyckas hålla undan och vinna ändå vilket lyckligtvis blev fallet idag. Det är så svårt att förstå varför man ska spela rysk roulette den här typen av matcher. Varför går man inte för att stänga matchen och därefter ta det lugnare?

Med det sagt är det såklart alltid en styrka att vinna när spelet inte fungerar - det ska aldrig underskattas. Men jag tycker inte det handlar om att spelet inte fungerar. Det handlar om att Barcelona vid flertalet tillfällen har haft en bristfällig inställning till den här typen av matcher, vilket är det som är upprörande.
Barcelona Vampíro
2016-02-20 18:14
[QUOTE=enkos]Aldrig var det väl så allvarlig skada som mot Las Palmas? Men hållet med han gjorde ingen vidare match liksom nästan hela laget. . [/QUOTE] Jo värre t.o.m. Han var borta 3-4 månader efter Zaragoza matchen och 2 månader efter Valencia, trots det har han inte haft några problem med psyket efter de matcherna. Har svårt att se en 28 årig Messi gå runt och vara rädd för Las Palmas för att han råkade skada sig för 5-6 månader sen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 18:10
Barcelona are now unbeaten in their last 32 games in all competitions #fcblive
Barcelona enkos
2016-02-20 18:10
@Vampíro:

Aldrig var det väl så allvarlig skada som mot Las Palmas? Men hållet med han gjorde ingen vidare match liksom nästan hela laget. .
Barcelona Neymar N11
2016-02-20 18:09
Mycket starkt av laget att vinna och ta 3 nya pinnar. Vi ska vara glada och tacksam för att det kunde ha slutat med 1 poäng. Barcas fina spel har gjort vissa här inne helt galna så fort spelet inte fungerar då ska man klaga. Va glada för att vi vann istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-02-20 18:07
[QUOTE=enkos]Messi skadade sig mot Las Palmas i första matchen och jag är säker att det satt honom i skallen så han vågade inte spela idag. Att det är Arsenal om tre dagar är också en annan anledning. [/QUOTE] Va? Vad fan är det för ursäkt? Han gjorde en dålig match, gå vidare bara. Tror du verkligen han har ett så svagt psyke? Messi skadade sig också mot Zaragoza 2006, mot Valencia 2007 och mot Celtic 2008 etc.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-20 18:03
Messi skadade sig mot Las Palmas i första matchen och jag är säker att det satt honom i skallen så han vågade inte spela idag. Att det är Arsenal om tre dagar är också en annan anledning.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 18:03
Messi hade dock kunnat spela fram Neymar vid ett tidigare läge där Neymar faktiskt var onside.


Men, men nu skiter vi i det här matchen och fokuserar på Arsenal. Bra spel och vinst borta mot Arsenal är det som gäller.
Barcelona Vampíro
2016-02-20 18:02
Så du tycker att just Iniesta inte kom upp till sin vanliga nivå? Som sagt du började med att skriva att han var osynlig sen ändrade du om hela ditt argument till att han inte jobbade hem vilket även det var fel. Sen är han ingen box-to-box spelare men gör trots det alltid ett bra jobb defensivt. Iniesta är en av få som gjorde en godkänd insats i ett dåligt Barça. Arda däremot var katastrof i första halvlek men du valde trots det att förvara hans insats. Kom han upp i sin vanliga standard eller har du bara låga krav där? Fel, thy name is Flavia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rieiro
2016-02-20 18:02
Herregud en match (där vi tom tar tre pinnar) som vi inte demolerar motståndet och hela forumet gnäller. Trötta ben, många matcher och ändå så fortsätter vår svit. Snälla fokusera på rätt saker!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jefecito
2016-02-20 18:02
Förväntade mig faktiskt att Arda skulle spelat upp sig i detta laget, nu har han ändå haft möjlighet att starta ett gäng matcher. Rakitic är fortfarande det självklara valet
Barcelona enkos
2016-02-20 18:01
@Antintrogen:

Neymar var i offside därför Messi fick vänta för länge. Neymar alltid springer ett steg förre.. liksom alltid dribblar för mycket. Och så egoisten kan passa för 3 -1 men skjuter ...direkt efter farligt kontring.
Barcelona Antintrogen
2016-02-20 17:59
Oacceptabelt beteende från Messi mot slutet, i den kontringen dom kom i hade han 3-4 utmärkta lägen att spela Neymar fri men han ville så gärna göra mål. Och att dom (Neymar) inte lyckas göra mål när dom kommer fria mot målvakten är för mig ett mysterium, oerhört nonchalant. Det är precis som ni säger här, fegt av LE att inte våga byta ut någon av anfallarna. Tycker dock att Vermaelen gjorde ett klart godkänt inhopp. Även Lord Marlboro gjorde det helt okej idag. Alba däremot, under ALL kritik, oerhört slarvigt och naivt spelat av honom. Hoppas dom får sig en rejäl utskällning av LE för så här kan det ABSOLUT inte se ut mot Arsenal på bortaplan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-20 17:58
@Flavia:

Du menar en naiv Alba som istället att slå bollen till inkast alltid gör dumheter och försöker dribbla, och nära kosta oss även andra insläppta. .
Annons: