/spanien/barcelona/forum/1800.aspx/spanien/barcelona/forum/1800.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Vampíro
2015-09-15 21:17
[QUOTE=L.A.M Nr 10]Vet att det inte är någon slutsats att dra efter just den här matchen men känslan är att det är i år PSG blommar ut på allvar. Slipper de oss kan det bli final. [/QUOTE] De har Van der Wiel och Luiz i backlinjen, det håller inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2015-09-15 21:14
Rejäl målvaktstavla av Shakhtar ger ett hittills uselt Real ledningen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-09-15 21:02
Vet att det inte är någon slutsats att dra efter just den här matchen men känslan är att det är i år PSG blommar ut på allvar. Slipper de oss kan det bli final.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-09-15 20:56
Märkligt hur två gamla Barçarävar som Maxwell och Thiago Motta fortfarande håller hög klass i Paris. Motta var visserligen bra redan i Italien, en latebloomer helt klart. Maxwell däremot såg ut att vara på väg neråt mot slutet i Barcelona men har verkligen fått en nytändning. Han har hunnit bli 34 år också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-09-15 20:47
Jävlar vilket mål av Di Maria!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-09-15 20:46
@Ali G:

Jag hade nog främst valt Sevilla-matchen. Kanske PSV - United också. Inbillar mig att det skulle bli mest underhållande matcher.
Barcelona Nickae
2015-09-15 20:10
Någon som ligger inne på en grym stream till PSG-Malmö? :)
Barcelona Mdawg
2015-09-15 20:04
@Ali G:
Samma dilemma här! Men jag kollar båda.. Ena går på 3:an på TV:n medan den andra rullar på viaplay på datorn, kommer fokusera mest på PSG-Malmö och studera Zlatan samt Malmös och framförallt Rosenbergs prestationer, men om den visar sig vara tråkig så kommer fokus sakta övergå till City-Juve...
Barcelona Junta Dimision
2015-09-15 19:29
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:

Teal är en riktigt härlig färg! Vi spelar imorgon förövrigt :).
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-09-15 19:27
Den tröjan Barca kommer ha ikväll utan Qatar på... Men men, vägrar köpa tröjan så länge Qatar står på.den är riktigt fin dock!
Barcelona Ali G
2015-09-15 19:17
Grabbar har ett stort dilemma.
Ska man kolla på City-Juve eller PSG-Malmö?
Barcelona Barclasico
2015-09-15 18:43
@Cule4life:Tydligen räckte inte lönen som Barca erbjöd på,
Thaigo Silva - "Jag måste sörja min familj".. Bättre att han inte kom
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-09-15 18:11
@Ali G:


Men Ronaldos hår är ju häftigt och kul. Den har ju ränder och så. Plus så är han snabb och stark och hoppar högt. En gång gjorde han en skithäftig överstegsfint! Nä, skämt å sido, Ronaldo är bland de bästa strikers jag sett men han är så innerligt tråkig att se på. Mål är det enda han gör, resten är bara överhypade effekter av hans fanboys. 
Barcelona Ali G
2015-09-15 18:01
@S.Eto'o:

Jaha och på vilket sätt tycker du att Ronaldo gjort fotbollen roligare? Ronaldo är nog den tråkigaste spelaren att kolla på, han kan varken dribbla och har stora svårigheter med att lägga en enkel sidledspass. Du måste nog tycka att Ronaldos tap ins är underhållande...
Barcelona Cule4life
2015-09-15 17:25
Thiago Silva,
"För mig är Barcelona bäst, Bayern München och Real Madrid är på tur och efter det är det Manchester City, Chelsea och vi. När man tittar på det här laget tycker jag att det är ett fantastiskt lag. Jag tror det här är det bästa laget jag spelat i, det finns så mycket kvalitet. Min största dröm är att jag lämnar PSG efter att ha vunnit Champions League."

Du borde kommit till Barca efter Milan tiden och samlat på dig CL bucklor, du tog inte chansen att spela i världens finaste klubb.
Barcelona Xaviesta
2015-09-15 17:17
Barcelonistas Jag är varken pro eller con någon av bröderna. Jag väljer att låta bli att jämföra dom helt enkelt och tycker istället det är befängt att du direkt efter en match mot Atletico påstår att Rafinha är mycket bättre än storebror, att det var bra att Thiago lämnade (här var du tvungen att understryka än en gång hur pass mycket bättre Rafinha är) och summan av kardemumman blir som vanligt att du är överdrifternas mästare i vårt forum och bedriver en sorts propaganda helt plötsligt. I vanlig ordning är du onödigt högljudd och i vanlig ordning är du inblandad i diskussioner där man jämför två spelare mot varandra, tex Messi vs Ronaldo. Nu är det ju inte så att det är otillåtet direkt och var och en får tycka som dom vill men att du drar till med att Rafinha är bättre och använder Atletico matchen som måttstock visar tydligt vilken nivå du sätter på diskussionen och då väljer jag att hålla tyst med min åsikt om vilken av bröderna som slår den andra på handen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2015-09-15 16:18
Svårt att jämföra olika tidsepoker, men jag tycker att dagens fotboll är mer teknisk, taktisk, snabbare, mer mångsidig o komplicerade. Dvs den har utvecklats i stort sett på alla parametrarna. Men däremot har gräsmattorna har blivit bättre domarna är strängare o tillåter mindre och varje enskild spelare har bättre medspelare runt sig. Ingen aning hur Messi skulle klara sig allt tufft spel o leriga gräsmattan för. Och ingen aning hur Maradona skulle prestera i dagens fotboll .
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcadinho.
2015-09-15 16:05
Jag tycker att bildandet av EU med sportsliga effekter som Bosman har en stol betydelse för varför fotbollen ser ut som idag. Fram till ca 95 kunde klubbarna ha begränsad antal utländska spelare också europeiska inräknade. Barca t ex kunde hs bara 4 utländska i truppen (och bara 3 på plan samtidigt). Barcas nuvarande trupp var helt omöjligt då. Samma gällde övriga klubbar. Tänk att exempelvis en holländsk spelare räknades som utländsk då fram till 95. Det gick att bygga starka truppet mef pengar men det var begränsad. Övriga i truppen var alltså spanjorer. Det gjorde också stt inte alla cracks försvann till stora klubbar. Många stannade kvar längre. Därmed var hela fotbolls Europa Jämnare. Liverpool var stora på 80 talet men långt ifrån Dagens Real el FCB.. Många varnade för denna utveckling efter Bosman, men det gick inte stt köra över mer övergripande lag o regler. Man försökte få dispens för fotbollen men msn misslyckades.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelonistas
2015-09-15 15:42
FCB MESSI och Xaviesta


Vad har Thiago visat? Killen har varit mer skadad än glasmannen själv. Raffe är betydligt mer mogen i sitt spel än vad Thiago var här under Tito. Raffe släpper bollen i tid kladdar inte för mycket, drar sin gubbe i rätt lägen. Hans prestation i Atm matchen var ren konst.
Barcelona LeoMessi
2015-09-15 15:29
Thiago och rafinha är inte lika på något sätt! Thiago är mer av en spelfördelare med fin touch, bollbehandling och fantastiskt spelsinne. Rafinha är en mer offensiv lagd spelare vars styrkor ligger i hans riviga spelstil samt hans förmåga att göra sin motståndare. Rafinha har en väldigt bra touch och driv med bollen. Det har thiago också, men rafinha är mer rak i sitt sätt att spela. Thiago är en elegantare spelare, en som är rolig att titta på. Han kan styra ett mittfält och det kan inte rafinha. Rafinha är mer lik en ytter i sitt spelsätt. Snabbare, starkare och högre arbetskapacitet. Som mittfältare så thiago bra mycket bättre än sin yngre bror. Men som sämre som en ytter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2015-09-15 14:44
Någon som vet den yngsta spelaren i historien att ha spelat 100 matcher i CL? Blir det Messi imorgon eller? Sjukt fakta är att Messi och Ronaldo står på 77 mål var samt 21 respektive 22 assist i CL. Dessa två karlar gör fotbollen mycket roligare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2015-09-15 14:23
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Thomas Vermaelen blir borta upp till tre veckor
Barcelona Coach Pep.
2015-09-15 14:21
@neymar JR:


Att spelarna är mer ”all-round” är ju precis vad som är problemet enligt mig. Förr hade du betydligt mer varierande spelartyper med specifika uppgifter: riktiga mittbackar, riktiga spjutspetsar, riktiga 10’or osv. Nu domineras sporten av tvåvägsspelare som är bra på lite allt möjligt och är väldigt likriktade. Tycker du att det är bra att man förstör mångfald och klassiska roller på det sättet? Att man systematiserar en sport istället för att låta individuella läggningar blomma ut?

Att spelarna skulle vara bättre taktiskt nu stämmer inte. Vad betyder ens det? Spelet är mer organiserat och går snabbare, vilket inte är synonymt med taktisk fulländning. ”Försvararen går inte på samma skit matchen igenom”.. Vad betyder det? Försvararna är ju sämre än någonsin.

Vad har internet och sociala medier att göra med huruvida spelarnas privatliv uppmärksammas eller ej? Det beror ju snarare på att det finns en sjuk kultur med tidningar som jagar spelare eftersom det finns en efterfrågan på sådant hos ”fans”. Folk tycker det är mer intressant med såpoperor än fotboll. Internet och sociala medier är neutrala fenomen i sig, även om sociala medier bidragit till att förstöra integritet.
Barcelona FCB_Messi
2015-09-15 14:03
Barcelonista Ta det jävligt lugnt grabben
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
2015-09-15 13:01
Helt ärligt gubbar. Rafinha har faktiskt gudabenådad talang. Problemet med han är att han tar dumma beslut då och då. Men vad är felet? Mittfältare ska inte ens peaka nu. Snart kommer ni se att han toppar som fan!

Sen är Thiago en smartare kille än sin lillebror, men Rafinha har minst lika mycket potential, sanna mina ord.

Barcelona Xaviesta
2015-09-15 12:58
Barcelonistas Jag är enormt frestad sugen och det kliar kopiöst i fingrarna men jag väljer att låta bli.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-09-15 12:49
S.Roberto och Rafinha gjorde deras bästa matcher nånsin i Barca's A-lag mot Atletico i helgen. De ska hyllas för den matchen. Det är inget fel på det.

Men när man läser citat som att Rafinha är bättre nu än Thiago eller att han är klar nu som världsspelare tänker man. Sluta trolla grabbar! :-)..

Han gjorde en bra match och hoppas han fortsätter på samma nivå för att laget behöver det. Vi en väldigt, väldigt tunn trupp med p.g.a FIFA korruptionen.

Några nyheter om Vermaellen?
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-09-15 12:43
Rafinha bättre än Thiago? Aldrig i livet. Inte i närheten av samma naturliga bollbehandling och touch. Thiago är bättre på allt som har med bollen att göra, sen tycker jag de är likvärdiga när det gäller arbetskapacitet, möjligtvis att Rafinha dock är strået vassare där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-15 12:36
Nästa vecka är han sämre än munir enligt dig Han är inte på långa vägar i närheten av thiagos kvalité, men han gör det bra nu när han får chansen. Han ska fortsätta med detta hela säsongen sen kan man tingen höja honom eller sänka honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-15 12:10
Rafinha är redan nu bättre än Thiago. Så som Raffe dominerade mot Atm har Thiago aldrig lyckats med under sin karriär. Jag är glad att vi släppte Thiago han var alltid överskattad. Faktum är att det var det bästa beslutet vi någonsin gjort, vi sålde Thiago och nu kan Rafinha ( som är bättre) få en chans och ta över mittfältet.

Hade Thiago varit kvar hade Rafinha aldrig blommat ut så här.
Annons: