/spanien/barcelona/forum/17938.aspx/spanien/barcelona/forum/17938.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
8/26/2009 11:35
Om man ska fortsätta skriva några rader om president kandidaterna (på brist av andra stora nyheter, hehe).

Valdés/

Du har rätt med det du skriver. Vad kan vi egentligen om kandidaterna, får man fråga sig. Vi bygger en bild av en människa genom smala informationskällor av tidningsartiklar och korta intervjuer här och där. Men inget säger egentligen emot att de kan göra ett utmärkt jobb i framtiden och göra det hur proffsigt som helst.

Men så är det med alla andra kändisar. Vi får information via media och vi fyller på med egna tolkningar för att få en helhets bild. Hur kan det vara så att Michael Jackson förlöjligas av vissa och avgudas av andra, trots att båda sidor kan mer eller mindre like mycket eller lite om honom?

Men jag ska försöka berätta vad som gör att jag inte gillar Rosell.
Han har gått med flera attacker mot Laporta i media. Han avgick från styrelsen med mycket oväsen och tom skriv en bok om den korrupta ledningen. Jag kan förstå att det fanns någonting inuti som han verkligen inte gillade och han har säkert kött på benen med sina anklagelser.
Men jag är en fan av fotbollen och jag vill att laget ska ha en så lugn miljö som möjligt. Jag avskyr när personliga konflikter skadar resultat på plan. Men det är klart att man måsta ha en opposition. Laporta måste höra vad folk tycker.
Men jag är beredd att glömma allt, om Rosell i framtiden visar att han sköter jobbet på ett utmärkt sätt. Laporta själv var också en anarkist innan han blev vald och kanske också efter.

Sen var det en del artiklar om att Rosell har en ”hemlig” lista bestående av 10 spelare som han vill värva. Spekulationer satt igång ordenligt. Men frågan är om saken är sant. Det kan vara ett påhitt av en tråkad journalist.

Ang Xavier och ”beter sig som på cirkus”:
Här är det också ytliga signaler med mina egna personliga påfyllningar.
Jag tycker att hans klädstil är katastrofalt och jag vill inte att den man som ska presentera klubben runt om i världen ska gå runt så här. Jag själv har inte heller precis den traditionella stilen, men jag vet att kläder är en kod som andra läser på dig. Det är förstås väldigt ytligt sätt och bedöma folk.
Sen kan man fråga sig vad det är som gör att en 50-åring man har ett så stort behov och sticka ut. Jag vet inte varför. Xavier är däremot ett geni inom ekonomi och marknadsföring, men frågan är om han är rätt person och tillräckligt karismatisk för uppgiften.

Jaja, vi får avvakta och se vad som händer.
Bara att de inte skadar klubben och resultat på plan.

Barcelona ★Dizzy★
8/26/2009 11:22
Det verkar som han kommer bli klar när som helst. Nice!
Barcelona II Barça II
8/26/2009 10:46
Sandro Rosell:
Så vi ska peta Valdes som bara blir bättre och bättre för varje år som går? Pepe Reina är överskattad. Även ifall han är den "bästa målvakten i PL" så är det inte någon stor presstation, då målvakterna i PL håller en väldigt låg nivå.

Är la bara Chelseas målvakt som håller klassen i den ligan, kanske Man U's också.

Rodriiguees:
Dem var klockrena, Sigge låter inte så dumt :-).
Barcelona nordin
8/26/2009 10:20
Kostar det något att bli medlem i FC Barcelona?
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
8/26/2009 01:25
el Flaco

Haha, du och dina länkar (älskar dem!). Nu blir det lite sömn, sen upp igen 03.00 för att äta(ramadan). Bona nit cúles!
Barcelona Pep.G-Z9
8/26/2009 01:21
Hetfield

Jag är jävligt svag för Steven G och hans fina spelstil, men jag hade verkligen inte tackat nej till Essien. Va kan han kosta måntro ?
Barcelona Rodriiguees
8/26/2009 01:10
Pep.G-Z9

tjaaa .. varför inte?
ville ju bara krydda på det lite ..hehe ;)

bona nit cules!
Barcelona el Flaco
8/26/2009 01:04
*Applåderar Jens Gramnes klockrena krönika*
Barcelona Hetfield
8/26/2009 00:58
Om ni fick värva 1 spelare, även om det är oerhört orealistiskt, vem skulle ni värva?

I min värld så står det faktiskt mellan Gerrard/Torres, skulle sitta fint med Gerrard bredvid Xavi och Iniesta ut på kanten
Barcelona Ciao-V
8/26/2009 00:21
Det är officiellt nu att Albert Jorquera skriver på för Girona CF. Se länk.
Väldig bra för honom.
Barcelona Pep.G-Z9
8/26/2009 00:21
Rodriiguees

Varför inte hans förnamn Dmytry ?
Barcelona Rodriiguees
8/26/2009 00:19
ll Barca ll

Hans smeknamn får bli något av dessa; sigge/ciggy/ciggen/chelle!
klockrena va?! ;)

haha ja självgod det är man ;)
Barcelona Abbe -
8/26/2009 00:10
Förra Barça-talangen Iago Falqué lånas ut resten av säsongen från Juventus till Bari.
Sandro Rosell
8/25/2009 23:34
II Barça II

En otrolig målvakt som har ett spel med fötterna som gör att han fungerar som en extra utespelare. Enligt mig PLs bästa målvakt och bäst av allt så är han egen produkt.
Barcelona Den vise
8/25/2009 23:30
Sandro Rosell

Du hejar helt klart på fel lag om du vill att dessa värvningar ska bli en realitet. Vare sig om Rosell tar över rodret eller ej så tror jag inte att han värvar spelar blint utan att få direktiv från lagets tränare.

Som jag hoppas blir Pep även om säsongen skulle bli "zero tituli".
Barcelona II Barça II
8/25/2009 23:23
Va fan ska vi ha Pepe Reina till?
Sandro Rosell
8/25/2009 23:19
Önskelista till Sandro Rosell:
* Franck Ribéry (FC Bayern)
* Cesc Fabregas (Arsenal)
* Gaël Clichy (Arsenal)
* Pepe Reina (Liverpool)

Räknar med att vi får Chygrynskyi denna sommar med, så med dessa fyra skulle vi vara blytunga rakt igenom. Galaktiska. Är det någon som kan ge oss denna typen av spelare så är det Sandro.. Poängtera att Cesc och Reina är egna produkter dessutom.
Barcelona Valdés
8/25/2009 22:57
Beguiristain; så du känner människor som känner Sandro Rosell yrkesmässigt eller privat. I vilka sammanhang umgås de? Och vad säger dessa människor att Sandro Rosell säger om framtiden, han ger så gott som inga uttalanden i media varför jag tror att väldigt många (inte bara här utan förmodligen alla culés världen över) är jättenyfikna på att få lite mer konkreta svar. Det här med maktgalen blir jag också nyfiken på, aldrig har väl så många styrelsemedlemmar avgått i protest mot klubbpresidenten som under Laportas ledning? Vad tror du att det beror på?

Det känns oerhört tråkigt och helt meningslöst att läsa så många inlägg som spekulerar om framtiden utan någon som helst faktaanknytning. Vad är det som säger att Rosell skulle börja tävla med Perez? Om man tittar tillbaka kan man se att samtliga de spelare som värvades av honom kom för en mycket billig peng, jämför ex värvningen av Ronaldinho för 29 miljoner euro med värvningen av Zlatan för 66 miljoner euro eller värvningen av Marquez för 5 miljoner euro med värvningen av Càseres för 16 miljoner euro.

Sedan är det ett faktum att Guardiola önskat se fler värvningar än vad som blivit så visst har nästa klubbledning ett jobb att göra. Men det blir svårt att betala störrre summor för spelare som värvas än vad som gjorts under de senaste två åren.

Tarrak; Du skriver om Txiki som ideolog. På vilka vis ser du honom som en nytänkare? Och om han inte är en nytänkare vad får dig att tro att nästa klubbpresident skulle göra avsteg ifrån det som alltid varit Barcelonas kännetecken; en grund av spelare som hämtats ifrån de egna leden och en offensiv fotboll. Sedan så undrar jag om du vet hur hur mycket mer pengar som satsas på La Masia idag (ökning i % av totalomsättningen) i jämförelse med hur det varit tidigare, Barcelona har ju alltid haft en stark förankring i lokala/regionala förmågor.

Själv ser jag först och främst fram emot en ny säsong men sedan också ett nytt presidentval med många starka kandidater att välja mellan.
Barcelona II Barça II
8/25/2009 22:55
Medtanke på Chygrynskiys svår stavade namn så tycker jag att vi borde komma på smeknamn till han :-), ifall han nu blir värvad. Som tillexmpel K9..

Några förslag?
Barcelona Smogen
8/25/2009 22:52
Undrar vilka spelare som de olika presidentkandidaterna kommer lova att värva till nästa sommar, Fabregas är väl nästan garanterad, kan gissa på att även Ribery, Villa och Aguero kommer nämnas rätt flitigt. Vem vet, Torres dras säkert in på ett hörn också.


I övrigt blir jag mer och mer sugen på att se Dmytro i Barcelonatröjan, och inte bara efter ett tröjbyte efter match på fredag. ;)
Barcelona Rambla - K9
8/25/2009 22:43
Hetfield

Du har en stor poäng i att både Silva och Iniesta gör allt för få mål. Det är en av anledningarna till att jag föredrar Henry ute till vänster. Han vet hur man sätter dit bollen, oftast i alla fall.
Tiger_Lou
8/25/2009 22:39
Någon som vet något bra Hostel i Barcelona?
Tiger_Lou
8/25/2009 22:36
de e samma skit i CL studion...tyvär så växer dom tydligen inte på träd...

Även fast han skriver att han inte väll hänga ut just en person så måste vi iaf hålla med om att han väljer helt rätt person.
Barcelona ★Dizzy★
8/25/2009 22:35
Någon som vet varför Reyes buades ut?
Barcelona Hetfield
8/25/2009 22:35
Ämne: Ämne: Zarate,....
Silva i all ära, men killen är alltför enbent, hur konstigt det än låter, och tyvärr så lider Silva av samma grej som Iniesta gör, dvs. är inte särskilt målfarlig

Nej , i min lilla värld så skulle det passa fint med Zarate som är tvåfotad, teknisk, vindsnabb och målfarlig
Barcelona Rambla - K9
8/25/2009 22:33
Ämne: Zarate, Gourcuff, Ag....
Silva! Tänk honom och Iniesta ute till vänster, Messi och Alves ute till höger och Zlatan i mitten. Xavi lite släpandes bakom i mitten. Vi spelar vilket lag som helst av planen. :)
Barcelona PILMÀ★Kärlek★Respekt★
8/25/2009 22:31
hahahaha Jose Antonio Reyes på plan för A. Madrid.
Jag blir så glad av att se denna spelare.
Jag diggar han så mycket vet ej varför.
Kanske har jag för mycket minne kvar om hans tid i Sevilla med Julio baptista.
Barcelona Hetfield
8/25/2009 22:26
Zarate, Gourcuff, Aguero , Silva

Värva en av de så kommer jag att bli väldigt glad!
Real Madrid Sherminator
8/25/2009 22:24
Agüero alltså! Silken spelare! Min dröm är att se honom i Barca!
Barcelona Vampíro
8/25/2009 22:16
Bra krönika, håller med på varenda punkt. Vet att vi bara ska vara glada att de sänder matcherna och att man inte ska gnälla men vissa krav får man väl ändå ha på dessa sk "experter".

Gillar vanligtvis Hussfelt men störde mig också på den där kommentaren om att Zlatan skulle få högre status än Messi, en annan sak som han ofta drar upp är att affären "värderas" till 92M vilket gör det till den näst dyraste genom tiderna, allt för att försöka göra Zlatan så stor som möjligt. Även deras studio var pinsam, löjliga frågor som: "vem värmde Zlatan upp med", "såg han glad ut". Ett stort minus till TV4 och deras sändning.
Annons: