/spanien/barcelona/forum/17852.aspx/spanien/barcelona/forum/17852.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla - K9
2009-10-07 00:11
Keirrison 14m, Henrique 8m (kan stiga till 10m), Cáceres 16,5m, Hleb 15m. Oavsett om det är Txiki eller Pep som är huvudansvarig för dessa värvningar så måste väl alla hålla med om att det är slöseri med pengar (55m) på spelare som kanske aldrig mer kommer att spela för klubben. Txiki som sportdirektör är faktiskt huvudansvarig. Det är han som ser till att spelarna blir utlånade och var de hamnar.

Det spelar ingen roll hur stor sportslig framgång klubben har haft för detta är ett fiasko och slöseri med både pengar och talang. Det som retar mig mest är att dessa spelare inte är några dåliga spelare, utan de har inte riktigt fått chansen och deras situation har hanterats väldigt klantigt av i främsta hand Txiki men även av Pep.
Barcelona Suñol
2009-10-07 00:10
Hetfield; meningen var nog att Ezquerro skulle vara en komplimentsspelare och såg man säsongen han gjorde med Bilbao innan han kom till Barca så var han jäkligt vass. Eftersom han kom som Bosman så var det knappast någon gambling av det högre slaget. Sedan så kan man diskutera hur vida man vill ha någon som är ansvarig för det sportsliga eller inte. Men argumentet du tog upp var alla dåliga värvningar Txiki hade gjort, vilket alla utom två egentligen inte går och härröra till just honom. Utan Tiki ingen Yaya det räcker för att jag ska tycka han har gjort ett bra jobb.
Barcelona petersays
2009-10-07 00:04
Nu börjar det äntligen knorras lite om Keirrisons situation, inte en dag för sent. Av nio matcher har han startat EN. Och hoppat in kring 70e minuten i tre. Fem matcher har han inte ens vart på planen.

Snacka om slöseri med talang.
Barcelona Hetfield
2009-10-07 00:00
Sunol

Syftar mer på "the big picture", jag tycker att managern ska få bestämma över sånt, sen så bryr jag mig inte om vem som är sportsdirektör, vill bara inte ha den posten längre

Om du tycker att värvningen av Ezquerro var bra föratt han hade en positiv inverkan på laget så börjar man ju fundera..varför inte anställa en clown/magiker som kan underhålla laget? Kostar mindre..(skämt)

Ps.

Vet inte varför jag tog upp Motta, my bad

Barcelona Suñol
2009-10-06 23:54
Hetfield: Maxi var ju inte ens Txikis värvning, sedan undrar jag varför du drar fram Motta? Sedan kan man ju diskutera en kille som Ezquerro han gjorde ju ingen glad på planen men jag tror han enbart hade en positiv inverkan på laget ändå. I alla fall om man ska tro på vad hans gamla lagkamrater har sagt om honom.
Andreas-
2009-10-06 23:53
Ämne: Tarrak

Tycker for....
Var det inte Pep som ville ha Hleb? Har för mig att det var så. Kan ha fel dock.
Barcelona el Flaco - R.I.P. Mercedes Sosa
2009-10-06 23:53
Hetfield/

Jag har för mig att Hleb och Cáceres köptes eftersom Guardiola ville ha de. Ett bevis på att Pep är mänsklig och kan göra misstag, precis som vem som helst.
Barcelona Hetfield
2009-10-06 23:48
Tarrak

Tycker fortfarande att Txiki är onödig, men det betyder inte att jag ogillar honom som person. Jag är övertygad om att om Pep fick styra och ställa själv (som t.ex: Alex Ferguson osv) , då skulle vi slippa onödiga värvningar

Pep vet vad han vill ha, så låt honom få bestämma över sånt, då slipper vi helt onödiga värvningar som : Ezquerro, Maxi, Caceres, Henrqiue, Hleb, (Motta) osv.

Tycker bara att det är jävligt onödigt att Txiki får betalt för ett arbete som en manager borde/ska ta hand , så hoppas på att Txiki får avgå med värdighet
Barcelona el Flaco - R.I.P. Mercedes Sosa
2009-10-06 23:46
tarrak/

"Det är möjligt att Pep i en mer renodlad managerroll skulle kunna jobba på samma sätt, men vad säger att det ens blir verklighet och hur länge är han intresserad av att stanna? Han har redan nu indikerat att han ser slutet på sin mer traditionella tränarroll i klubben och arbetsbördan lär knappast lätta, om han ska bli sportsligt ansvarig."


Jag minns att jag har också läst det som du är inne på, att Pep ska vara utmattad av det arbetsmödan som det innebär att vara tränare för Barça, men under strax innan säsongen så minns jag att Pep krävde att få mer ansvar och mer att säga till om när det gäller värvningar i framtiden. Tror nog inte att varken en kandidat eller den framtide presidenten vågar/är dum nog att inte satsa på Pep p.g.a. av dennes populäritet och resultat, så det blir nog upp till han själv om han vill fortsätta eller ej. Så länge Guardiola fortsätter som míster så anser jag att han borde få ökad makt.

Och jag tror att Txiki är ganska så impopulär just nu i Katalonien, så jag skulle nog inte bli helt förvånad om Rosell skulle få några extra röster bara på grund av detta draget.
Barcelona tarrak
2009-10-06 23:33
el Flaco

Det är möjligt att Pep i en mer renodlad managerroll skulle kunna jobba på samma sätt, men vad säger att det ens blir verklighet och hur länge är han intresserad av att stanna? Han har redan nu indikerat att han ser slutet på sin mer traditionella tränarroll i klubben och arbetsbördan lär knappast lätta, om han ska bli sportsligt ansvarig.

I övrigt ser jag få människor som drivs av det modet och övertygelsen som Txiki uppvisat. När Barcelona forsade fram mot en fantastisk trippel, så blev det plötsligt en självklarhet för varje culé att lånsiktigt arbete och satsning på egna produkter, på plan som på tränarbänken,var det enda rätta. Problemet är att folk har så otroligt kort minne, för våren 2008 så skrek en klar majoritet av fansen efter galacticos, Mourinho och frigörelse från Cruijffs inflytande. Jag har sagt det många gånger och jag säger det igen, i nuläget så är det en självklarhet för alla inom klubben hur man ska arbeta, men vem orkar stå emot när missförtoendeomröstningar hotar och vita näsdukar viner? Txiki gör det, att döma av Rosells förra period gör han det inte. Jag skulle dock gärna se att Txiki tar ett steg tillbaka och låter andra sköta förhandlingarna, men som en ideologisk garant är han ovärderlig.

Hetfield

Var det inte nyss du som kallade honom för blindtarm? Hur som helst, så är jag kritisk till enskilda värvningar som görs, men när slutresultatet blir så förbannat bra, så tycker jag att det är väldigt otacksamt att kritisera Txiki, som du och många andra gör. Messi kan vara självisk och missa många chanser, men vem bryr sig när han gjort hattrick? Txiki gör många kassa värvningar, men vem bryr sig när Barca vinner mer än dubbelt som många titlar som Madrid för hälften av pengarna?

Angående Laul Calling, så var det väl ingen höjdare, men Niva och Bank är alltid intressanta att läsa och lyssna på.
Barcelona RimuZ
2009-10-06 23:25
Pep.G-Z9

Säger inte direkt emot dig tror du har rätt men vill bara påpeka att Zlatans fysik redan var bättre än de flesta när innan han blev skadad.

Men som du säger så tvivöar ja på att det är en slump att våra spelare inte ådragit sig allvarliga skador (peppar, peppar). Tar vi våra spanska vänner som exempel så har Madrid lyckats skada ca 8 spelare sedan ligan kickade igång om ja inte har fel.
Barcelona nemo
2009-10-06 23:06
The Reporter: Den officiella Barcashopen. Där kostar en tröja (med tryck) €88.36 inkl. frakt. Blir t.o.m under 1000 lappen!
Barcelona The Reporter
2009-10-06 22:53
Någon bra sida där man kan beställa barca-tröjor för ca 1000kr med frakt?
Barcelona Meastro
2009-10-06 22:37
Ämne: Han har spelat i der....
Nej, han har aldrig spelat i Real Madrid ungdomsakademi. Dina källor är felaktiga, tyvärr. Föräldrarna har besökt ungdomsakademin för att se och kolla om det går att sätta honom där. Sen åkte de vidare till Barcas och bestämde sig.
Han har aldrig tränat i Madrid.
Barcelona The Reporter
2009-10-06 22:36
Jag har för mig att det var någonting sånt, men nahe så var det inte ;)
Barcelona Rambla - K9
2009-10-06 22:35
The Reporter

Det har han inte alls gjort. Madrid var ett av alternativen för Iniesta men det blev aldrig av.
Barcelona Pep.G-Z9
2009-10-06 22:34
Det var ett tag sen jag skrev här och jag vill börja med att säga hur glad jag är över Barca hittils. Helt obesegrade i ligan och vi vinner t.o.m när vi spelar dåligt, det mina damer och herrar visar vilka mästare vi är.

Sen nu över till saken, många anser att vi endast hade tur med våra skador förra året, men glöm inte att Peps fysträningar verkligen skördar frukt. Finns nog inget lag i världen som har spelare med samma fysik och kondition som våra spelare i FCB har. Ett perfekt bevis på det är Ibra, vem kommer ihåg hans första matcher i vår blåröda tröja ? Han var andfådd som bara den redan vid den 60 minuten ! Och kolla på han nu, han rör på sig överallt i plan i 90 min och mår verkligen jävligt bra utav det.

Det som glädjer mig är att vi har ett transferfönster innan AM och är det så att vi har skador då är det bara att värva någon, men om vi inte har det så tycker jag ändå att ännu en mittfältare borde inhandlas. Vem vet jag inte, men jag tror faktist att vi vinner minst 2 tunga titlar i år också. Josep Guardiola vill bygga upp ett katalanskt fotbollshärskarrike och det får han med sitt Dream Team 2.0.
Barcelona The Reporter
2009-10-06 22:33
Han har spelat i deras akademi, men hans föräldrar tyckte att det var dåligt organiserat, så dom flyttade till Barcelona.
Barcelona el Flaco - R.I.P. Mercedes Sosa
2009-10-06 22:32
tarrak/

Tolka mig inte fel nu, jag tycker att Txiki förtjänar beröm för hans konsekventa och hårda arbete de senaste åren, men tror du att hans frånvaro skulle ha en avsevärd negativ effekt inom klubben? Jag tror nog inte det. Så länge Pep får mer makt och fortsätter med sin linje och plocka in de spelarna han vill ha så lär det nog greja sig ändå.
Barcelona Meastro
2009-10-06 22:31
Heheh, Puh... Hur gammal var Iniesta när han kom till barca från real?
Iniesta har aldrig varit i Real.... Så vitt jag vet. Hehe;.
Barcelona Heywood Jablome
2009-10-06 22:31
Hur gammal Iniesta var när han kom till Barcelona från Real Madrid? Finns ett fel.
Barcelona Meastro
2009-10-06 22:28
Ämne: Ämne: Enligt ....Måste man välja Rosell för att det ska genomföras?
D.v.s att tränaren ska ha ett större ansvar, helhets grepp och att rollen som sportchef ska försvinna?
Tycker att det vore väldig bra om man ger tränaren den mandaten precis som tränarna i Premier League.

Jag tror och hoppas på att det är en sak som kan genomföras även om någon av de övriga kanidater som ställer upp valet vinner.

Själv hoppas jag på att någon av den nuvarande ledningen vinner valet. Jag vill ha en kontinuitet av det nuvarande så framgångsrika styret. Sorano var väl potential kanidat, förra eknomiansvarige. En annan tänkbar är Yeste.
Barcelona Hetfield
2009-10-06 22:28
Tarrak

Man ska inte sudda bort allt han har gjort, men t.o.m du måste erkänna att man blir väldigt frustrerad på hans "wait and see" approach när det gäller förhandlingar och att sätta igång med allt

Ps.

Laul Calling va? Aja baja...tål inte Laul. Eurotalk is the shit :)
Barcelona The Reporter
2009-10-06 22:27
Viktiga frågor , behöver svaren snabbt snälla,

Hur gammal var Iniesta när han kom till barca från real, Hur gammal var Raul när han gick från atl Madrid till Real?
Barcelona tarrak
2009-10-06 22:25
Personligen har jag alltid sett Txiki som våran unsung hero. Tycker folk stirrar sig för blinda på hans stundtals inkompotenta värvningar, när han ändå är den största garanten för att Barcelonas vägvinnande strategi bibehålls, i medgång som i motgång. Såg Laul Calling för första gången i helgen och när de diskuterade fotbollsvärldens tre mest inflytelserika tränare (Ferguson, Guardiola, Wenger) så gladde Simon Bank mig, med att framhålla och poängtera Txikis arbete i klubben. Tyvärr kommer aldrig Txiki få den respekt han förtjänar, då han inte är en despotisk ledare som styr ställer och sparkar folk efter behag, utan tålmodigt och tråkigt jobbar efter sin övertygelse.
Barcelona Kung Yaya Touré
2009-10-06 22:14
Ämne: Enligt ett katalansk....
Helt rätt att Pep tar kontrollen över värvningarna. På tiden att vi även här inför det som sedan länge varit verklighet i premier league. Först när coachen får total kontroll på vad som inhandlas och säljs kan han sätta sin fullständiga prägel på laget och få det dit han själv vill ha det. Precis som Wenger och Feurguson gjort i pl med framgång. Guardiola är Cruyffs största lärjunge och sanna efterträdare. Med honom har vi nått och kommer nå framgångar som ingen vågat/vågar drömma om. Helt rätt att ge honom friare tyglar och större utrymme i klubben. Visca Rosell!!!! Visca Pep!!!!!!!!!
Barcelona Heywood Jablome
2009-10-06 22:08
Det skulle stå Sampdoria. Nu är det ändrat.
Barcelona Barcadinho.
2009-10-06 22:06
(hoppsann, nu ser jag att ni är igång med kandidaterna, men jag måste logga ut).
Barcelona Rambla - K9
2009-10-06 22:05
Heywood Jablome

Vad gör det om Johan skriver klagotexter? Det gör han ju även idag. Ibland får även Laporta kritik, konstkruktiv kritik. Det överlever nog också Rosell.
Barcelona nemo
2009-10-06 22:04
The Reporter: Köp via Barcas sida. Där kostar det ~90 euro.
Annons: