/spanien/barcelona/forum/17728.aspx/spanien/barcelona/forum/17728.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Trippeln
2009-08-16 17:24
Har typ frågat 55 gånger men ingen tycks svara :)

Är det någon som vet någon länk till ''Road to
Rome'' Vägen till rom på svenska.
Barcelona tarrak
2009-08-16 17:14
Rambla

Jag har full förståelse för din och många andras frustration och mycket av kritiken är befogad. Txiki visade redan förra sommaren sin oförmåga att föra enkla förhandlingar i hamn, men räddades av Soriano och Ingla. Nu när de är borta och han istället ska få hjälp av rookies som Sanllehí och Yuste blir det pannkaka av allt. Jag ser gärna Txiki som någon sorts ideolog, med ett övergripande ansvar, men till det mer konkreta arbetet så behövs det folk med lite social kompetens. Nåväl, nästa sommar sköts väl jobbet av någon annan, oavsett om vi vill eller inte. :)
Barcelona Smogen
2009-08-16 17:08
Har länge tyckt att txiki är en helt värdelös del av klubben, undrar ofta vad han håller på med. Hans kommunikation med spelare, ledare, andra lag och förhandlingsförmåga verkar ju vara lika med noll.
Ofta hör man ju ryktas om att olika förhandlingar låst sig när Txiki varit inblandad och att Laporta måste rycka in för att styra upp det hela.
Barcelona Smogen
2009-08-16 17:04
Om inte Ribery eller Fabregas nämns och lovas av olika presidentkandidater under våren ska jag ta och äta upp min gamla halmhatt från Malta.
Barcelona Larsson1333
2009-08-16 17:02
Om nu pep inte vill ha henrique skit i att låna ut och håll på. Bättre att sälja direkt så är det gjort! Mittbackar har vi, håller med rambla istället, satsa på jesus gamez så har vi en perfekt backup till dani. Gamez+jurado/moutinho så är jag nöjd!

Och jag tycker Caceres ska få en chans i Barca nästa år, så dålig har han inte vart. Hleb däremot kan vi slänga bort
Barcelona Rambla - K9
2009-08-16 16:59
tarrak

När det gäller Txiki kan jag väl bara hålla med. Jag antar att det är jag som är allt för ambivalent när det är silly season. :)
Barcelona tarrak
2009-08-16 16:46
Rambla - K9

Vad det gäller Hleb så tycker jag inte att det finns någon tvekan, då Guardiola själv sa att värvningen av Hleb var högsta prioritet för honom och hade funnits i hans tankar sedan han tillträdde jobbet. Den floppen får helt enkelt tillskrivas Peps nyckfullhet.

Cáceres är ett annat kapitel och sett till priset framstår den värningen som den sämsta under Laportas era. Jag vet inte vem som låg bakom, men den affären verkar ha skötts helt utan tanke och ordetnlig scoutning.

Jag kommer alltid att högakta Txiki för hans övergripande arbete, då jag anser att hans mod och konsekventa idéer är en av de viktigaste nycklarna till klubbens framgång, men när det kommer till värvningar lämnar han mycket att önska.
Barcelona Trippeln
2009-08-16 16:46
Haha fan vad jag är borta,jag visste inte att matchen var idag!!!!

Måste vara knarkad eller något ;)
adil,
2009-08-16 16:32
Ämne: Jag vill minnas att ....Jojo, men sett till försäsongen har Pedro och Jeffren överglänst Bojan. Kanske har sin förklaring i att de är ett par år äldre, men är man en sån stor talang som Bojan får man tålas att bli jämförd med sina "större bröder".
Barcelona Ciao-V
2009-08-16 16:28
Ämne: Här är uttalandet fr....
Intressant!
Det är kanske Ribery som ska ersätta sin landsman(Henry) i nästa säsong trots allt. Vore inte omöjligt.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-16 16:28
Jag vill minnas att det var just Bojan som gjorde ett golazoo mot Athletic i finalen i våras. Han behöver knappast hinna ikapp någon, snarare tvärt om.

tarrak:

Än idag vet åtminstone inte jag vem av Txiki eller Pep som var drivande bakom Caceres och Hleb-värvningarna. Om det nu skulle vara Pep så framstår ju det som ett synnerligen märkligt beslut av honom. Inte just för värvningarna utan hur han då behandlade spelarna.

Oavsett vem som är ansvarig så är det slarviga värvningar om man nu kan uttrycka det så. Mycket pengar och de gavs knappt några chanser. Det är här man undrar hur pass bra kommunikation Pep och Txiki har?
Barcelona tarrak
2009-08-16 16:27
Rambla

Jag blir lite förvirrad av det skriver angående värvningen av Helb, för vad som framgick av förra sommarens skriverier och Peps egna kommentarer, så var det just Pep som verkligen ville ta vitryssen till klubben. Att han sedan aldrig gav spelaren en sportlig chans är ju lite märkligt, men knappast något man kan skylla på Txiki eller någon annan.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2009-08-16 16:25
BlueRed

Intressant kommentar av "ej" på den artikeln. Läs själva. ;)
adil,
2009-08-16 16:22
Tjena Tjena, har suttit och tänkt och längtat efter att få se Zlatan spela match.. Fast jag tror faktiskt att avsaknaden av Eto'o kommer märkas de första matcherna i ligan. Då kommer vi förstå att han var den bäst slipade nyckeln till målet. Det kommer nog ta ett tag innan spelarna adapterar sig och lär sig att spela med Zlatan. Precis som det gjort med alla stjärnor vi värvat. Henry och Alves till exempel. Tog några matcher för Alves att anpassa sig samt bli bollvän med Messi. Efter ett antal matcher blev han ingjuten i spelsystemet och säker på sin roll och då bjöd han oss på magi av aldrig tidigare skådat slag. Kommer förmodligen vara likadant med Zlatan så jag förväntar mig inget målfyrverki när det är dags för ligastart. Efter ett par matcher dock, är jag säker på att bomben brister, och då lär det bli riktigt intressant. :)

Idag blir det titel-fight! Kom igen nu ynglingar! Bojan får fan ta och visa framfötterna på riktigt nu. Dags för honom att hinna ifatt Pedro och Jeffren.
Barcelona BlueRed
2009-08-16 16:12
Här är uttalandet från Ribéry som Rambla - K9 skrev om. Han säger även att dörren är stängd nu och att han stannar i Tyskland.
Barcelona Ciao-V
2009-08-16 16:12
Var så säkra på att Bilbao kommer att ställa upp med sitt bästa elva.
Att vinna den här titeln skulle innebär för Bilbao något stort. Det ger en väldig bra start inför säsongen. De är utefter en "boost" enligt tränaren. De vill höja sitt självförtroende inför den kommande säsongen.

Med detta sagt, tar jag ingenting för givet då ett antal nyckelspelare saknas i Barca.
Barcelona BlueRed
2009-08-16 16:03
kallesiete

Mycket möjligt att dem ställer upp med den bästa 11.an. Men dem ska också spela i Europa League nästa vecka. Förhoppningsvis så satsar dem på både Europa League och supercupen.
Barcelona Hetfield
2009-08-16 16:01
Kallesiete

Du kan läsa "inför" rapporten om matchen , där borde du hitta all info

Vi behöver ingen jävla back, kan Pep sluta hålla på med Chyg, så jävla onödigt. Den energin som slösas på onödiga/omöjliga värvningar (cesc, chyg osv) borde spenderas på att köpa en mittfältare/kantspelare
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2009-08-16 16:00
el Flaco:

Jag håller med om att Laporta varit den bästa i modern historia. Iaf så länge jag kan minnas.

Rambla:

Jag har också fullt förtroende för Pep och tror att han kommer klara det fint i år också. På det sättet Barca jobbar redan från ungdomslagen gör det lite lättare för egna produkterna att slå sig in i laget. Speciellt nu när Pep är tränare, då han jobbar precis på samma sätt. Det enda jag är lite osäker på är om JDS och de andra ynglingarna kan prestera när vi möter topplag, om det kommer behövas att sätta in dem såklart. Det är ju inte ens säkert att dem kommer få spela speciellt mycket i år, allt beror på skador o avstängningar osv. Men jag tycker inte heller man ska lägga för stort ansvar på dem då dem är riktigt unga fortfarande. Därför tycker jag att vi borde värva 1-2 spelare till för att bredda truppen. Då kan Pep spela in ynglingarna i lugn o ro och precis som han vill, han behöver inte bli tvungen att sätta in dem då pga skador o sånt. Vi såg vad som hände med Gio dos Santos, han fick ju spela en massa eftersom vi inte hade någon annan att sätta in då.
Barcelona kallesiete
2009-08-16 15:57

Nån som har koll på Bilbao inför ikväll?
Full trupp, supertaggade och revanschsugna efter förlusten i cupen?

Jag tror vi ska vara glada om vi får kryss. Tar det i Barcelona sen.

Barcelona Rambla - K9
2009-08-16 15:47
Andreas

Precis som vanligt så är jag alltid orolig inför en ny säsong när det kommer till unga spelare som ska in i hetluften. Det var samma sak inför förra säsongen när Pep gav Busquets förtroende. Med det i minnet så måste man ju ge Pep cred och helt enkelt lita på hans omdöme. Besvikelsen efter Hlebs värvning och hur det hela utvecklade sig är fortfarande stor. Jag inser att det inte bara är att gå in på Barcelonas mittfält och klara av det eftersom vårt mittfältsspel är väldigt speciellt.
Barcelona Ciao-V
2009-08-16 15:42
el Flaco:
Laporta har ju forfarande en säsong kvar vilket innebär att han fortfarande kan lägga ännu fler titlar i sin meriter/CV som president. Hittills har han dock varit den bästa presidenten i FC Barcelonas historia, tycker jag.
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2009-08-16 15:41
Jo Rambla ett köp av Hernanes kanske inte är supersäkert. Jag tror att han skulle passa in bra i Barca, men som du säger är det bäst att värva någon som Pep verkligen vill ha.

Jag undrar verkligen hur bra de unga spelarna som spelat under försäsongen kommer att klara sig när det kommer till lite tuffare motstånd. Det är ändå lite riskabelt att fövänta att sig att ynglingarna ska prestera direkt från början mot tufft motstånd. Men Pep har visat att han kan hantera sånt bra. Jag hoppas på att Bojan får mer speltid i år, i år kan han slå igenom på allvar.
Barcelona Pep.G-Z9
2009-08-16 15:39
el Flaco

Jag är inte särkillt gammal så jag vet inte särkillt om mycket om presidenterna innan Laporta, men jag har hört från några äldre att han är nog den bästa presidenten Barca någonsin har haft, ligger det något i det ?
Barcelona el Flaco
2009-08-16 15:38
Laporta the G.O.A.T. presidenten i Barcelonas historia? Åtminstone inom modern tid?
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2009-08-16 15:35
Tack El Flaco.

Det kommer bli intressant att följa de olika kampanjerna.

Laporta har ändå varit lyckad. Han har gjort mycket för klubben men det kommer nog bli bra med ett byte efter säsongen. Hoppas att den nya presidenten kommer att fortsätta på det Laporta jobbat på och samtidigt tillföra vissa nya saker och förbättra det som nuvarande styrelse varit sämre på.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-16 15:32
Kommer Xavier Sala i Martin att ställa upp som kandidat får han fan se till och byta ut sina kavajer. De sticker ut för att uttrycka det milt.


Andreas:

Nog för att Hernanes säkert är en lovande spelare, men känns det inte lite riskfyllt att värva ännu en spelare som antagligen Txiki har i sitt scoutnät och som Pep antagligen inte har någon koll på? Risken blir ju att även Hernanes behöver anpassa sig till europeiskt spel och direkt lånas ut. Då känns det bättre att flytta upp spelare som JDS från Atlètic istället.
Barcelona el Flaco
2009-08-16 15:27
Andreas (Aris/Brasilien Red.)/

Det verkar som om presidentvalet kommer att hållas mellan mars- och maj-månad 2010.

Ingen kandiat har blivit bekräftat än, men det har ryktas om att Rosell, Soriano och antingen Xavier Sala i Martin eller Jaume Ferrer kommer ställa upp och kandidera.
Barcelona Ciao-V
2009-08-16 15:23
Rambla:
"Vart man än läser så säger Pep att Cesc inte kommer denna säsong, att han stannar i London åtminstone en säsong till. Vet Pep något inte vi andra vet? Man börjar ju fundera åtminstone".

Det undrade jag också igår när jag läste hans svar på presskonferensen.
Det tyder på att han kanske själv har haft kommunikation med honom(telefonkontakter).

Kan ju tänka mig att Cesc vill ändå försöka att vinna något med Arsenal i den kommande säsong som kapten. Det vore något stort om han får möjlighet att lyfta en buckla som kapten. Vem skulle inte vilja göra det?
Cesc kan ha lovat om att han kan komma i säsongen 2010/211.

Den som lever får se.
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2009-08-16 15:18
Vet man när presidentkampanjerna kommer dra igång och ungefär vilka som kommer ställa upp?
Annons: