/spanien/barcelona/forum/1771.aspx/spanien/barcelona/forum/1771.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LennyRomario
2016-05-04 01:51
@Gabriel:
Känns som historieförfalskning i ärlighetens namn. Pep grävde ingen taktisk grav. Däremot var ju karln totalt utbränd och hade funderat på att sluta redan efter tre säsonger. Men en helt orimlig förlust mot Chelsea i semi och tvåa i ligan kan aldrig klassificeras som "gräva en oändlig grop". Eller om Lucho går titellös i år, har han grävt en oändlig grop då? Är han sönderläst?. Tito Vilanova tog 100 poäng sin första säsong och vann ligan. Oändlig grop? Nej, såklart inte. Åkte ut mot 7-0 mot Bayern i semi? Inte bra, men de var lik förbannat i semi, det kan man inte påstå att Lucho är denna säsong (om man nu vill mäta på det viset). Och Messi? Ja, från sitt sönderlästa läge hann han ändå med att rulla in 46 mål i ligan. Tata Martino? Varför ens sammanblanda Tata med Pep och Tito? Tata är ju uppenbart en klåpare. Bara för att alla tre vill ha bollen betyder det absolut inte att de ska grupperas under samma fana. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - har du en tydligt spelidé kan du bli utdömd som sönderläst. Har du i ingen tydligt offensiv spelidé händer aldrig det. Faktum är ju att Bayern var otroligt mycket bättre mot Atletico än vad vi var. Så hur oändligt kan gropen vara egentligen? Och Pep har ju inga större problem att anpassa sig, sista tredjedelen spelar ju Bayern helt annorlunda jämför med hur det såg ut i Barca. Jag har full respekt för att fotboll kan spelas med olika stilar, man får gilla vilken fotboll man vill, men att reflexmässigt komma fram till att någonting är sönderläst och att motståndarna hittar motmedlet, nej... det är en alldeles för banal förklaring. Lucho gillar ett spel med mer omställningar på bekostnad av kontrollen, fine. Sen att han inte har materialet till att spela "Peps fotboll" beror ju på att inte vill ha materialet (eller spela spelet), då söker man inte i första hand spelare som Rakitic och Arda. Tillägg... Varje gång jag tänker på det - det är ju helt sinnessjukt att Tito inte längre finns med oss! Vilken jävla tragedi.
Barcelona Gio Style
2016-05-04 01:33
Gabriel

Ja, mitt minne är inte det bästa det ska jag säga direkt.
Så jag uppskattar att du tog upp Xavi och att han folk skrek efter honom när vi tappade kontroll över matcherna.
Jag minns nu att jag ville ännu mer, jag ville att han skulle starta betydligt fler matcher än vad han gjorde och rentav vara ordinarie.
Att han valde att lämna kan väl också beskyllas liiite på LE då han matchade honom alldeles för lite.
Rätta mig om jag har fel men lämnade inte Xavi för att han kände att inte bidrog med tillräckligt på plan?
Och om man nu såg hur bra det funkade förra säsongen när vi kunde balansera de båda spelsätten, varför värvade man inte in en spelare som var mer lik Xavi i spelstilen?
Barcelona Davids3
2016-05-04 01:33
@Barca4life98:


Nej ingen har sagt att de har dåliga spelare eller att de inte köper spelare.
Men det är en sak att köpa offensiva spelare och en annan sak att formatera om sin spelide och filosofi. De måste ju ha offensiva spelare även om de spelar defensivt.
Ska man inte utnyttja det man är bäst på maximalt bara för att det blir tråkig fotboll? vad är det för snack.
Säg att en anfallare gör alla sina mål med högern, han försöker inte ens skjuta med vänster. Men bara för att fansen skulle gilla det så ska han fördela skotten 50/50 mellan högerfot och vänsterfot, och därmed missa hälften av sina chanser. Same same.
Barcelona Gabriel
2016-05-04 01:21
Gio Anledningen till varför det såg så mycket bättre ut förra säsongen under våren är enligt mig: 1. Xavi 2. Bredden på truppen Vill minnas att vi i en hel del matcher bytte in just Xavi när vi inte klarade av att kontrollera matcherna, och vips liks abracadabra fick vi ett helt annat lugn tack vare honom. Jag har typ sagt det 10 gånger bara den här veckan känns det som men jag kan säga det 100 gånger till. Xavi var och är unik. Det finns ingen som honom, inte ens Verratti. Xavi hade förmågan att kunna ändra en hel fotbollsmatch bara genom att entra planen. Han tog tag i allt helt enkelt och jag vet ingen annan fotbollsspelare NÅGONSIN som klarat av att ensamt påverka hur en fotbollsmatch ser ut sett till det spelmässiga så som honom. Hela laget anpassade sig till hans flawlessness. Kan du minnas de fåtal gånger som Xavi faktiskt saknades pga en skada? Jag minns, och den kontroll som du (och jag) eftersträvar sjönk rejält, även om det självklart under Pep fortfarande såg mycket mer kontrollerat ut då än nu (but I'm trying to make a point). För förra säsongen när vi spelade utan Xavi kan jag inte alls hålla med om att det såg ut som att vi kontrollerade matcherna vi spelade. Snarare har jag ett rätt så starkt minne av att jag och flera andra skrev här inne "dags att byta in Xavi nu så vi får kontroll på matchen". Det är förmodligen därför du ansåg att det såg så mycket bättre ut när man kunde blanda tiki-takan med det mer rakare spelet. För att kunna blanda krävs det åtminstone 2 olika ingredienser, och vi har tappat den ena ingrediensen i och med att Xavi försvann. Vill vi hitta den ingrediensen i vårat spel igen krävs det att vu köper in en liknande spelartyp och som jag redan sagt så är typ Verratti den enda men också en orealistisk dröm. Jag tror inte som dig att vi börjat snöa in oss allt för mycket kring det raka spelet att vi liksom "glömt av" hur man spelar via tiki-takan, vi har helt enkelt inte rätt material för den typen av fotbollen och vill man ha det krävs sånna typer av fotbollsspelare. För ja, Iniesta och Busquets må ocksp bemästra den delen men när man pratar om de två så kmr man in på nr 2, nämligen bredden i truppen. Förra året kunde Lucho slänga in Xavi och vila Rakitic, han kunde slänga in Roberto eller Rafinha och vila Iniesta, det har han inte kunnat i år. Han brukade också slänga upp Mascherano som defensiv mittfältare emellanåt när han ville låta Busquets vila, det har han inte heller gjort i år. Och MSN har inte varit de enda som varit slitna på slutet för både Busi och Iniesta har lirat riktigt dåligt mot slutet och skulle behövt mer vila under säsongens lopp. Att som tränare ha en trupp med sammanlagt 13-14 spelare som man litar på är alldeles för lite och då är det inte konstigt att bensinen tillslut tar slut och att det ser sämre ut i år än vad det gjorde förra säsongen. Nu börjar det bli sent och jag skriver i nattmössan, vi får fortsätta diskussionen en annan gång. Bona nit!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2016-05-04 01:03
@Liunil Masse:

Exakt det jag är ute efter.
Vi förlitar oss mycket mer på individuell skicklighet, Peps lagbyggen jobbar som en enhet.
Barcelona Gio Style
2016-05-04 01:01
Gabriel Nej, jag har inga fler argument än att MSN var i en sanslös form. Men i min värld är det argument nog, för vi har världens bäste, nästbäste och tredjebäste spelare i vårt lag. Jag tycker inte att det rakare spelet är dåligt om man balanserar det hela rätt. Förra säsongen såg det riktigt bra ut då vi spelade tiki-taka när det behövdes och kontrade när det var läge, men i år failar vi med att hitta balansen mellan tiki-taka och det raka spelet. Varför är spelet inte lika bra som förra säsongen? Luis Enrique gör ju inget annorlunda, kan det vara så att spelarna börjar komma ifrån tiki-taka mentaliteten då vi spelat rakare under en ännu längre period nu? Numera tappar vi kontroll över matcherna och har väldigt ofta för lite folk på den sista tredjedelen när vi kommer på en omställning. Det rakare spelet är inte så jätteväl lämpad mot sämre motstånd som parkerar bussen eller bra lag som är mer defensivt inriktade. Dels anfaller dessa lag med mindre antal spelare ergo mindre ytor att kontra på, och dels räcker inte 2 av våra spelare till mot 6 försvarare. Jag ser inget fel i att vi kontrar oftare än vad vi gjorde under Pep, jag uppmuntrar det när det är läge för att göra det. Men vi måste vara mer kompletta än så och just nu är vi inte det. Angående raka spelet och trippeln. Det jag försöker få fram är att i den harmonin vår trupp befann sig i och med den kvalitén man besatt hade trippeln vart fullt möjligt (troligt t.om) med "samma gamla possessionfotboll" och en duglig tränare. Jag är helt med dig när du säger att nuvarande trupp är sämre lämpad för tiki-takan. Där har du helt rätt och det beror ju antagligen på att det är det spelet Luis Enrique vill spela, därav värvningar som passar in i hans föredragna spelsätt. Jag förstår att vi inte kommer att kunna spela precis som vi gjorde under Pep men det vore underbart om vi kunde ta några steg närmare det och ett steg längre ifrån det vi är i just nu. Både du och jag drömmer om Verratti. Lite mer kontroll och mindre bolltapp, ett steg ifrån det raka spelet trots allt :) Ju mer man dissekerar ämnet desto mer låter man som en LE-hater, kan behöva vila lite från diskussionen och återta det igen vid ett senare skede för att inte sprida för mkt negativitet kring LE prestationer :) Alla tränare bidrar med nåt på sitt sätt, jag menar inte att LE bara har vart en skugga på vår bänk.
Barcelona Liunil Masse
2016-05-04 00:51
Hitta denna kommentaren på Atletico-forumet: "Bayern är mkt bättre än Barca, högre tempo, större variation och hela laget involverat i spelet." Kan bara hålla med. Tycker vi har en bättre förstaelva men vi presterar så mycket sämre fotboll än Peps Bayern. 35-7 i avslut för Bayern mot Atletico. Helt galna siffror mot Europas bästa försvar. Kanske tur att vi inte fick straffen i sista minuten mot Atletico, för hade vi spelat en semi mot Bayern så hade vi förlorat grovt i år.
Barcelona Barca4life98
2016-05-04 00:50
Davids3 Men vad är det för ursäkt? "Kan inte spela på ett annat sätt"? Atletico har spenderat jättemycket pengar på offensiva spelare som borde kunna göra laget bättre offensivt. Vad skiljer Atletico ifrån Inter/Chelsea? Spelarna är inte så dåliga som folk får det till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-05-04 00:33
Ribohn Fan Du har rätt men vi har inte en Xavi idag heller vilket blir ett problem för oss också. Det är en svår fråga det här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-05-04 00:33
Gio Hmm, jag vet inte what I should make of that answer som du gav mig. Det var liksom typ bara "jag tror så här punkt slut" utan några egentliga argument till det (förutom att MSN var i en sanslös form). Du säger ju faktiskt först att du tvekar på att det raka spelet var en så stor bidragande faktor till trippeln, varpå jag sedan med hjälp av fakta faktiskt valde att motbevisa den teorin. Nu väljer du istället att gå emot vad du själv sade och menar på att det inte är så konstigt att många av våra mål kom via det raka spelet när "taktiken är rakare". Förlåt, men jag blir förvirrad. Så du tycker att det raka spelet var en bidragande faktor till våran trippeln (trots allt)? Men att det inte är konstigt att många av målen kom på det sättet när man valde att ändra taktiken till något rakare? Förstår jag dig rätt isånnafall? Isåfall så kan man väl bara konstatera att nej, det är inte konstigt att mål kommer via ett rakare spel när det är något man övat på och valt att sätta in i spelet. Det har du rätt i. Men varför ska inte Lucho få cred för det? Han utvecklade laget och fick oss att spela på fler strängar än bara bollinnehavssträngen. Och missförstå mig inte nu, jag älskade när vi rullade ut varenda motstånd under Pep och det var en fröjd för ögat att se på men vissa har svårare att släppa de tiderna och vissa (jag) väljer att vara en realist. Och i min egna realism innebär det verkligheten att Barcelona (liksom Pep) höll på att gräva en oändlig grop som höll på att bli allt för djup för att kunna ta sig upp ifrån. Både Tito och Tar körde fast med possession fotbollen och kom ingenvart. Vi gick från att vara ett mästarlag som visade klass till att bli fullständigt förutsägbara. Bollinnehav med Xavi och Iniesta och Messi i mitten som falsk 9 var fantastiskt att se på när det fungerade, men sen blev det överanalyserat och motståndarna hittade motmedlet. Samtidigt blev Xavi bara äldre och Messi såg inte ut att ha kul längre när han spelade fotboll. Luis Enrique fick in Suarez i laget och även om det är en fantastisk fotbollsspelare så har Lucho ändå fått det att fungera. För han väljer att spela på Barcelonas styrkor, vilket helt riktigt som du själv nämner, idag är MSN. Det hade varit dumdristigt att tro att styrkorna fortfarande hade legat i Xavi-Iniesta-Messi när man har tillgång till världens starkaste och farligaste anfallstrio. Min vän, jag föreslår att du släpper Peps era och njuter av det som har varit. Med det sagt så skulle jag också önska att man kunde få bättre kontroll på matcherna men för det krävs det mittfältare av den typen. Och de spelarna har vi inte. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Xavi var unik. Utan honom går det inte, så enkelt är det. Den enda spelaren som hade kunnat ge oss den dimensionen i mittfältsspelet är Verratti och han lämnar inte PSG, åtminstone inte än. För om du vill att Barcelona ska börja spela som under Pep eran med Rakitic som en av mittfältarna så är du nog bra naiv då Rakitic är en helt annan typ av mittfältare än vad Xavi är, samtidigt som du hade begränsat både Suarez och framför allt Neymar då både dessa är spelare som trivs på stora ytor. Man kan egentligen diskutera det här i all oändlighet men jag tror verkligen inte att Barcelona idag hade mått som bäst av att spela en Pep liknande typ av fotboll med det spelarmaterialet vi har till vårat förfogande. Med det sagt så önskar jag trots allt att vi ändå hade kunnat ha lite bättre kontroll på matcherna, men det är så långt som jag vill sträcka mig gällande ämnet. Jag tycker att Lucho förtjänar mycket mer cred än vad han har fått. Han må inte vara en fullbländad taktiker ut i fingertopparna men han har utvecklat vårat lag och gett oss fler styrkor och mindre svagheter (även om den största styrkan - mittfältsspelet - reducerats). Som jag redan sagt, jag ser inte hur någon annan tränare hade kunnat göra det bättre. Men kul att man tycker olika. Tråkigt annars. Godnatt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-05-04 00:33
@Gabriel:
Jodå det går. Älskar deras försvar! Niva sa en bra grej. Det är orättvist att jämföra Atl.M med Chelsea eller Inter för den delen när de vann CL. De sistnämna hade möjligheten att spela annan fotboll, men väljer/valde att parkera bussen. Atl.M har detta defensiva spel som enda alternativ för att överhuvudtaget lyckas, och är den enda anledningen att de har varit en av världens bästa lag de senaste 3 åren, istället för att ha varit fast i tabellmitten år efter år tidigare. Detta verkar en del inte förstå riktigt. Tycker det är sjukt konstigt att det inte är uppskattat att de har hittat sin egen väg för att lyckas med de medel de har, istället för att en oljemiljardär köper laget och pumpar in pengar.
Barcelona Ribohn Fan
2016-05-04 00:21
Det här med rakare spel som är så populärt att beteckna Barcas spel nu mer. För mig stor Barca för samma filosofi sedan Johan satte sin prägel på laget. Så länge vi har bollen är det större chans att skapa målchanser och mindre chans för motståndarna. Att vi gör mer mål nu mer, när vi har vunnit boll och ställer om. Eller att vi från egen plan slår spelare, så att vi får numerärt överläge på offensiv planhalva. Beror mest på att vi har bättre spelare än tidigare. Vi har fått Neymar och Suarez, som är skillnaden. Det gör att vi kan ta vara på sådana lägen, som vi inte kunde tidigare. Vi hade ingen riktig 9:a och spelare typ Sanzes och Pedro har inte fysik för längre än 5 - 10 meter löpningar. Bara Messi som kunde utmana på rätt sett.
Barcelona Vampíro
2016-05-04 00:12
[QUOTE=II Barça II]Är det bara jag som tycker att bortamåls regeln är jävligt orättvis? Det är liksom inte rätt att man förlorar trots att man har gjort lika många mål som motståndaren. Hoppas innerligt att man någon gång tar bort den regeln. [/QUOTE] Får jag fråga om du tyckte likadant när Andrés gjorde mål på Stamford Bridge? Eller alla andra gånger Barcelona gått vidare på bortamål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2016-05-04 00:07
Är det bara jag som tycker att bortamåls regeln är jävligt orättvis? Det är liksom inte rätt att man förlorar trots att man har gjort lika många mål som motståndaren. Hoppas innerligt att man någon gång tar bort den regeln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2016-05-04 00:02
@Socrates:
De som tyckte så om det laget var vilsna själar :) Man ser ju rätt tydligt att laget jobbade som en gemensam enhet under Pep, vi pratar om duktiga spelare men också världens bästa kollektiv. Alla tog sina löpningar, alla visste vart de skulle stå och ville Pep göra något galet med uppställningen hade han oftast lyckats få fram de nya instruktionerna till sina spelare. Under Luis Enrique blir ju vårt mittfält nästintill obefintlig, rent kreativt bidrar de inte med mycket över huvudtaget. Jag finner sånt spel oerhört osexigt, sen vad trollkarlarna löser med sin individuella skicklighet är en annan femma :) Vi kan kritisera vår bänk hur mycket vi vill men det finns många matcher där man kunde vilat ett par spelare vid en 2-0 ledning, istället så har vi sugit musten ur vår offensiva trio precis lagom till avgörandet. Det handlar om enstaka byten, inte att vila 2/3 av anfallet/mittfältet. Då blir det ju pannkaka.
Barcelona Gio Style
2016-05-03 23:56
@Gabriel:
Men Gabriel, det är väl klart att mestadels av våra mål kom på det sättet när taktiken är rakare, det är inget jag förnekar. Men hur hade det sett ut om vi inte gått ifrån possessionfotbollen? Hade inte det troligtvis ändå resulterat i en trippel med formen och hungern våra spelare visade förra säsongen? Du tror inte det medans jag känner mig ganska säker på motsatsen :) Att LE kritiseras t.om under trippelsäsongen ser jag bara som något positivt, det betyder att man är konsekvent i sin bedömning och inte låter sig bländas av resultaten. Jag vill tillägga att jag har full respekt för Luis Enrique, precis som för alla våra spelare oavsett hur lite eller mycket de bidrar med.
Barcelona Ribohn Fan
2016-05-03 23:44
Neymar JR

Håller med!
Barcelona Vampíro
2016-05-03 23:44
Vad är det ni inte fattar? Pep var elak mot Slatan för 100 år sen så han är public enemy nr. 1 i svensk media.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-05-03 23:41
Förstår inte hur man kan såga någon som startar intervjun med; Det finns 1 miljon olika sätt att spela på men jag vill spela på mitt sätt. Han har ju sin egen ideologi oavsett om det är rätt eller fel för någon annan. Om någon har strävan att uppnå en perfektion av fotboll och en annan perfektion av resultat så är det fortfarande en smaksak. Pep har aldrig klagat på någons parkerande bussar, kontringsspel, fulspel för han respekterar alla sidor av fotbollen trots sin filosofi. Borde inte människor börja respektera han? Han kommer ju trotsallt inte förändrats och fortsätt med det han tror på. Och ja det är det enda rätta!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-05-03 23:37
Vlom Hur tror du han skulle spela laget om han var tränare för Barca! Jo! Han skulle sälja halva laget så att han skulle kunna spela den fotbollen han vill ha. Ta t ex Busquets skulle alldrig platsa i Lagerbäcks lag.
Barcelona Ribohn Fan
2016-05-03 23:33
Såga Pep's fotbollsfilosofi och där med Barcas, men det är inget nytt det har han alltid gjort.
Vlom
2016-05-03 23:33
@Ribohn Fan:


Lite orättvist kan jag tycka. Lagerbäck har ju tagit Sverige till 5 raka slutspel (något som ingen annan svensk förbundskapten tidigare har gjort) och lett Island till deras första turnering genom tiderna. Ser inga problem med någon som lyckats få maximal utdelning genom att anpassa sin taktik efter sitt (mediokra) spelarmaterial.
Vlom
2016-05-03 23:30
@Ribohn Fan:


Vad har han sagt?
Barcelona Ribohn Fan
2016-05-03 23:29
Han får va hur torr som helst, men en riktig fotbollsmördare!
Barcelona wallmannen
2016-05-03 23:27
Lagerbäck är torr men skön!
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Ribohn Fan
2016-05-03 23:26
Asså! Lagerbäck vad är det för en idiot, spärr in han på ön!
Vlom
2016-05-03 23:19
@Cule4life:


En ligafinal som Atlético vann tack vare att Messis "offsidemål" blev felaktigt bortdömd.
Barcelona Cule4life
2016-05-03 23:17
@Ribohn Fan:

Glöm inte liga finalen omgång 38 säsong 2012 mot Barça på camp nou.
Barcelona Nemesis 10
2016-05-03 23:17
Nu har Pep alltså blivit utskickad från CL 3 år i rad mot dom 3 spanska giganterna. Han borde aldrig ha lämnat Barcelona... Kommer verkligen krävas nåt speciellt från honom om han ska vinna CL med City.
Barcelona Cule4life
2016-05-03 23:15
Patetico har blivit maskico. Aldrig sett ett lag maska så mkt! !!

Men respekt ändå till dom. Dom gör vad dom kan. Dom snor liga segrar, slår ut dom största klubbarna ur CL m.m.

Tänk om dom snor liga segern i år igen ? Fyfan alltså jävla demon lag. Han där Diego S gårdens spelare att verkligen tro på seger ändå om det är spelare dom Messi Suarez Neymar Costa Ribery Robben ronaldo m.fl.

Buenos noches
Annons: