/spanien/barcelona/forum/1768.aspx/spanien/barcelona/forum/1768.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca4life98
2016-01-24 12:36
Ribohn fan Alen Halilovic... :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-01-24 11:59
Torres! Nej måste vara ett skämt! Vi har fortfarande inte kunnat ersätta Pedro. Pedro är ingen favorit, men vi saknar en ersättare som är snabb, irrationell, jobbar hårt och kan hota en backlinje. Nolito? Ja! Samma spelartyp men vänsterfotad på högerkanten. Flytta in Messi centralt. Vem kan det vara??? Alves. Mascherano. Pique. Alba. Busquets. Iniesta. Messi. ?????. Suarez. Neymar.
Barcelona Mdawg
2016-01-24 11:46
För att inte glömma Athletic Bilbao - Eibar nu kl 12:00. Derby i Baskien med Eibar som just nu ligger före i ligan, och i god form. Kan nog ställa till problem på San Memes!
Barcelona Deulofeu
2016-01-24 11:43
Torres till Barca lite sent kanske och hans höga lön nej tack!

Inte helt fel spelartyp att slänga in sista 20 men värva spelare över 30 som dessutom slog igenom tidigt ökar skaderisken rejält.

Nej tack!

Barcelona Barca4life98
2016-01-24 11:40
Ganska bra matcher idag! Atletico Madrid - Sevilla (16;00) Arsenal - Chelsea (17;00) Real Betis - Real Madrid (20;30)* Juventus - Roma (20;45) * Man vet nästan hur det kommer sluta men men... Vad tror ni? Jag tror att Atletico kan få problem idag. Tror även på ett kryss i Londonderbyt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2016-01-24 11:39
Vad tycker ni om ryktet om Torres till oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Mod.
2016-01-24 11:24
Nu släpper vi Rayo och regnbågar.//Mod.
Barcelona Ribohn Fan
2016-01-24 11:17
Man får tänka på att gräset var inte den bästa igår,väldigt ojämn.
Det innebär att en sån som Busquets, som spelar med småmarginaler, måste ha mer fokus på bollen, än var hans ska spela bollen. Det gör det lättare att sätta press på oss. Så här har det varit tidigare också när plan är dålig.
Det vi är dåliga på i sådana lägen när vi är pressade och vi är tvungna att spela långt. Är att forward aldrig läser in och är först på bollen felvänd.
Neymar är stark i det läget, men han var ju inte med igår.
Barcelona A good coach is everything!
2016-01-24 11:13
Fuerza// Du är den typiska, "jag är inte rasist men". När människor som du, som ganska tydligt och klart har skrivit rasistiska inlägg. Ska komma hit och rätta någon annan oooh the irony. Att människor är för politiskt korrekta det är en jävla trend som går bland extrem högern. Det handlar inte om politiskt korrekthet utan om sunt förnuft din pajas! Detta är ett Barca forum förstår det! Så fort du kommer in så drar du ner det med dina bruna åsikter som bara skiner igenom. Ta ditt skit snack någon annan stans om du inte ska diskutera Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2016-01-24 09:49
@Fuerza:
Hahaha du satte verkligen huvudet på spiken där! Du som har varit spärrad pga rasistiska uttryck kommer och läxar upp mig om hbtq och politisk korrekthet. Du som inte själv har koll på "klubben Rayo Vallecano med sin historia och relation med staden Madrid" tycker att man ska ha fokus på just detta istället för en tröja. Hade du vetat mer om klubben Rayo Vallecano, deras supportrar och dess relation till staden Madrid och fascism i allmänhet så hade du också vetat att tröjan bara är en liten del av det som den klubben står för. Så nej, tröjan förändrar inte allt, den är heller inte ett rop på pluspoäng från allmänheten. Det är mer som du själv säger: "Tröjan förändrar ingenting. Bäraren av den gör." Tråkigt att du inte visste så mycket om bäraren av tröjan innan du öppnade din bruna trut och gjorde bort dig med din uppenbara okunskap. Men bra ändå att du har börjat hänga mer här istället för flashback, här har du chansen att lära dig lite om fotboll. Rasismen du tidigare har spytt ur dig kommer antagligen att avta lite sålänge du håller dig borta från flashbacks mörkare forumsdelar. Välkommen!
Barcelona neymar JR
2016-01-24 09:24
Suarez9 Vi använde målvakten bra mycket tidigare än Pep, visst då kanske inte målvakten var lika vital i uppbyggnaden men användes flitigt Det var något med laget, alla elva var exakt lika dåliga och det borde inte ske. Vi var värdelösa i alla lagdelar, att skylla helt och hållet på försvaret är fel Mittfältet vart var det någonstans?! Busken gjorde sin absolut sämsta match på bra länge Arda har inte koll på sin roll alls Iniesta var iaf bolltrygg Anfallet?!? Ingen som hämtade boll eller kunde hålla den längre stund, inga djupledslöpningar En riktig skitmatch men men förr eller senare kommer det. Vi lyckades vinna och andra halvlek var lite bättre
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2016-01-24 09:17
Angående det här med målvakten ska spela bollen det har vi alltid gjort sedan Pep kom in och det är alla överens om. Men läste någon här inte tyckte om Ter Stegens passningsval och kan inte riktigt hålla med! Han har en bättre passningsfot och vi alla har sett många fina passningar rätt upp på Alba och Alves när motståndarna pressar Pique, Masch och Busq. Så nej det kan ni inte ta från Ter han är en bättre passningsmålvakt för Barca. Sen om han är sämre än Bravo på mycket annat har jag inget att säga om då jag inte har koll på hur en målvakt ska positionera sig etc.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona erkano
2016-01-24 03:09
@I.Rakitic [FC Barcelona:
såklart det kommer från dig, ditt nick avslöjar din rädsla att arda ska peta din spelare. Dagens match var inte den bästa för ngn spelare. Malaga var helt enkelt för svåra för den show fotboll vi brukar spela. Ingen spelare var bra. Men vi vann. 3 poäng som räknas i sådana matcher. Och arda gjorde sitt jobb helt godkänt för en sådan match som idag. Som sagt det var ingen spelare som glänste idag. Eller jo kanske Bravo, men absolut ingen annan. Jag såg hela matchen och märkte att glänsa i en sådan match var nästan omöjligt..
Barcelona Kröjff
2016-01-24 03:04
Fuerza blir uppenbarligen rasande på Rayos regnbågsfärger som för han/hon står för patetisk politisk korrekthet och uppmanar oss istället att som hen själv skriver, "fokusera på klubben Rayo Vallecano med sin historia och relation med staden Madrid ... något som betyder långt mer än ett matchställ i rop på pluspoäng från allmänheten".

Okej då. Vallecas en stadsdel i Madrid som under Francos tid vid makten var en motståndsficka till den spanska fascismen (samt fortfarande lär vara så ideologiskt sett). Och vars supportar ofta profilerat sig som orädda antirasister utöver att deras klubb alltså med sina regnbågsfärgade tröjdesign, utmanar homofober bland den sortens fascistisk fotbollspublik som inte minst Barcas avskyvärda avfällingar i Boixos nois representerar, med sin förvrängda syn på människor och samhället i stort. Men du kanske har lättare att förlika dig med dom än Bukaneros?

Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-01-24 02:52
Lol Mou desperat på att ta över United var är mous stolthet nu?

The patethic one lol

Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-01-24 02:25
Liunil Masse Nu gjorde du en Xavi :-). *gräsmattan* Hehehehe Men det fortfarande inte bort att Bravo ville i första halvleken spela bollen på marken till varje pris. Min poäng var att han brukar variera sitt spel och de gjorde han inte idag i första halvleken. Missade andra men jag kan redan gissa mig fram att han körde många långbollar när de var tight. Det är dock sant att Malaga pressade riktig bra. Tycker att det är bra att vi har mött så jobbiga lag sista tiden. Valencia, Espantol och Atletic B. Riktig jobbiga matcher där de spelar för liv och död. Dessa matcher hjälper Barca att få upp tempos, passningarna och spelet i överlag.
Barcelona Liunil Masse
2016-01-24 02:19
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:
Anledningen till varför Bravo o våra backar sög i uppspelen är gräsmattans skick. Malagas presspel var riktigt bra o med hjälp av den usla mattan så orsaka de massvis med problem. När till och med Busquets gjorde flera felpass och hade svårt att kontrollera bollen, ja då fattar man vilken skitmatta det var. Just därför är såna matcher riktigt svåra för Barca. Annat är det när vi spelar på bernabeus perfekta gräsmatta.
Barcelona Fuerza
2016-01-24 01:29
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^ :

Dig syftar jag inte på. Naturligtvis får man älska fotbollen. I vissa stunder för ett par år sedan kunde Real Madrid också spela fin fotboll. Det ska man aldrig ta ifrån ett lag. Även jag har berömt dem trots att de är vår största rival. Fotbollen går före allt annat och den bör alltid segra.

Sedan kan jag förstå att en del hyser agg mot klubbar med kopplingar till anti-katalanska sympatier. Real, Getafe, Rayo, Espanyol osv. I mina ögon väger sådant hat (som Barcelona bemöter av sin omgivning) betydligt mer än att vissa klubbar marknadsför sig med billiga politiska poäng. I synnerhet när man sett den kampanj som förts mot FC Barcelona sedan framgångarna satte igång för ett decennium sedan.

Culés har betydligt lättare för att berömma andra klubbar för bra fotboll än vice versa (enligt min erfarenhet). Folk är avundsjuka på FC Barcelona och då förstår jag verkligen de culés som inte vill vara snabba med att hylla andra klubbar för små framgångar när vår klubb inte ens får hyllningar för stora framgångar - framgångar som dessutom pågått i åratal.

Så. Nu ska jag lägga mig. Tack för att jag fick ordet.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-01-24 01:28
@Liunil Masse:


Båda T.Stegen och Bravo spelar alltid i Barca - way från deras position.
Men jag har alltid föredragit Bravo mellan de två av 2 olika orsaker.

1 - Han brukar variera sitt uppspel från hans position när motståndarna låser fast våra spelare. Han brukar skicka upp långa passar över planhalvan ett par gånger för att sen snabbt spela på marken. Vilket har funkat bra varje match.

2. Jag gillar också hans snabba uppspel för att laget ska kontra. Minns rätt många matcher då hans snabba uppspel direkt efter har lett till att Barca har vunnit matcher.

Idag ville hans slaviskt spela den på marken till varje pris. Har aldrig sett honom så. En annan ekvation man ska lägga till är att hela vårt försvar sög på uppspelen. Ingenting stämde fan. Adriano som inte ha spelat en hel match på ett tag, Vermaellen som försöker hitta sin form, Masken som haft dålig form senaste matcherna och en helt ny spelare d.v.s Vidal. Ingenting stämde.

Men fan vilka sköna 3 poäng laget fick med sig. Jag var hundra på att vi skulle antingen förlora eller kryssa idag.

T.Stegen brukar vara den som alltid till vare pris försöker spela på marken. Så många gånger man har varit nära att få hjärtattack.

Hoppas bara att Bravo går tillbaka till sin gamla Gameplan stället.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-01-24 01:15
Fuerza

Hoppas du inte syftar på mig med.
Jag skrev att jag älskar Rayo för deras fotboll. That's all.
Barcelona Fuerza
2016-01-24 01:11
Wow, en regnbågsfärgad tröja rättfärdigar allt. Är Real Madrid en vacker klubb också om de bär samma färger? Eller fallerar logiken plötsligt? Herregud, vilken låg argumentationsnivå. Man blir mörkrädd. Den politiska korrektheten stiger verkligen en del människor åt huvudet. Så pass att de tror sig vara moraliska väktare. Här får du en ryggdunk, häftige världsmedborgare. Stig ned från piedestalen nu och acceptera att alla inte stödjer regnbågfärgernas agenda. Jag accepterar ALLA människor som bemöter mig korrekt. Folk får göra precis vad de vill så länge de inte skadar mig eller mina närmsta. Men behöver jag skylta med det att jag faktiskt stödjer HBTQ? "Kolla på mig. Jag är en GOD människa som ACCEPTERAR människor för vilka de är. Jag kan ju omöjligen ha brister!". Nej, tack. Vill inte känna det grupptrycket att jag måste haka på en trend. I jämförelse så måste Barcelona vara en smutsklubb som stödjer Qatar istället för Unicef eller HBTQ-rörelsen. Eller vänta nu ...

Det jag vill komma fram till (så att ingen börjar grina och handlar i affekt mot detta meddelande): fokusera på klubben Rayo Vallecano med sin historia och relation med staden Madrid ... något som betyder långt mer än ett matchställ i rop på pluspoäng från allmänheten. Du hade skärskådat skiten om du hade sett Florentino Perez i en sådan tröja kan jag lova. Tröjan förändrar ingenting. Bäraren av den gör. I rest my case in this matter.

Tillbaka till Barcelona och fotbollen nu. I protest mot den låga nivån på vissa så tar jag en paus i forumet. Det blir för mycket. På återseende!

@Mascherano#14 el Jefecito:

Barcelona B-Guden
2016-01-24 01:05
Jag ser gärna att man misslyckas med nån pass ibland på egen planhalv utanför straffområdet, än att man börjar tjonga iväg bollarna, visst det kan innebära förlust eller oavgjort, men det var det som fick mig att älska Barca.

Hur många fotbollsmatcher såg man inte, en djupledsboll försvaren var 2 meter framför anfallaren och istället för att spela hem bollen till målvakten eller till sin mittbackskollega så rensades bollen upp på läktaren, till publikens jubel trots att jag var liten 8-9 år tyckte jag det var dåligt, såg en match när barca spela och blev kär direkt pga skickligheten i att hålla i bollen och inte stress skjuta iväg den, sen gjorde det ju inget att man även anföll jävligt vackert.
Barcelona Kröjff
2016-01-24 00:50
@Liunil Masse:


Som så ofta förr kan man fortfarande finna Johan Cruijffs uttalade synsätt på hur fotboll bör spelas, avspegla sig än idag när det kommer till "detaljer" som dessa risktagande pass och djupledsbollar upp i plan från vår målvakt, till hög press från Suárez:

"In my teams, the goalie is the first attacker, and the striker the first defender"
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-01-24 00:17
@1899:


Jag älskar Rayo V också. Blir alltid glad när de vinner så länge det inte är emot oss. Om man älskar fotboll så måste man älska Rayo V.

Har du nånsin sett en match med dem. Spelar en av de bästa fotbollen i ligan. Ibland bättre än Barca. Hoppas att det går bra för dem.
Barcelona Liunil Masse
2016-01-24 00:05
@papillon:


Är det något Barca alltid kommer göra, no matter what, så är det att spela riskabelt från målvakt till backarna. Vare sig man gillar det eller inte så kommer det alltid vara en del av Barcas sätt att spela fotboll.

Gary Neville analyserar det fantastiskt (se länktips).
Barcelona papillon
2016-01-23 23:55
Jag bara läst lite vad som skrivits direkt efter matchen om att Mascherano var usel osv. Kan hända att han var en av de sämre på plan idag. MEN, något som jag stör mig otroligt mycket på är Bravos utspel mot hörnflaggorna och centralt utanför straffområdet, framför allt till Busquets. Påminner mig om Valdes när han höll på med detta som värst under Pep. Det är så jävla riskabelt och helt åt skogen. Fint när det funkar men inte när det blir till en överdrift. Idag började nästan varje farlighet från Malaga med att Bravo satte en idiotpass mot hörnflaggan eller centralt. Någon borde ta och skälla ut honom på plats eller så borde LE rycka in och styra upp det. Så otroligt frustrerande att se detta match efter match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-01-23 23:46
@Puyol5:


Jag tror inte att kommentarerna du svarat på på slutet var riktade mot just dig utan den generella åsikten om Messi som vissa yttrat. Sen har vissa om skribenterna som talat om detta svårt för att hålla sig till en sakfråga och vara tydliga i sina inlägg. Med andra ord, ta det inte personligt.


till något anat. vermaelen var otroligt dålig idag, men han har varit väldigt bra tidigare matcher när han spelat. Han förtjänade att bli utbytt men jag hoppas han spelar bättre i nästa match han får starta.
Mascherano#14 el Jefecito
2016-01-23 23:33
1899

För att svara på din fråga: Jag bryr mig. Är Rayo en smutsig klubb? Absolut inte! (kolla länktips) Tack själv!
Barcelona 1899
2016-01-23 23:27
Junta Vem bryr sig om Rayo? Håll smutsiga Madrid-klubbar utanför forumet. Skriv på deras forum istället. Tackar…
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2016-01-23 23:18
Varför så mycket snack om den har matchen. Vi vann,,det enda som räknas. jag fullständigt skiter i hur vi spelar såna här borta matcher mot typ Malaga Getafe osv. Det enda som man ska ta med därifrån är 3 poäng. ingen har inne kommer att koma ihåg hur vi spelade när vi tar titeln i maj, utan att vi tog tre poäng
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: