/spanien/barcelona/forum/17635.aspx/spanien/barcelona/forum/17635.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona BlueRed
2009-08-25 14:43
nordin

På torsdag, den sänds på Viasat fotboll.
Det beror ju på vilka vi möter och hur viktig matchen är. Men enklast är om du beställer via hemsidan.
Barcelona nordin
2009-08-25 14:39
Någon som vet när CL-gruppspelet lottas? Och hur är biljettpriserna på CL-matchrna i Barcelona och är det lika lätt att få biljetter till de matcherna som till ligamatcherna?? (jag vet att det finns en reseguide - men det jag vill veta finns inte med där...) tack på förhand!
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 14:24
Haha, det är ju svårt att ta honom seriöst efter att ha sett den sidan (har sett den tidigare). Dessutom så är den ju uppdaterad med senaste CL-titeln så han kan inte skylla på att den är inaktuell och gammal.

Varför är du så emot Rosell tarrak? Det råder väl inga tvivel om att han andas precis lika mycket barcelonisme som Laporta gör, eller? Det var tex Rosell som in i det sista försökte övertala Cesc att stanna kvar i klubben. Vilket tyder på att även han verkligen ömmar för La Masia.

Okej, han hade kort tålamod med Rijkaard efter den jobbiga inledningen, men vilken culé hade inte det? Det är mer tur än någonting annat att Laporta inte lyssnade på andra och lät Rijkaard sitta kvar. Hade klubben råd en något annat förresten? Förhoppningsvis så har Sandro lärt sig något av detta också.

Visst, Rosell har kritiserat Laporta offentligt efter sitt avhopp men mycket av det var också för att försvara sin egen heder. Sandros största kritik mot Laporta var ju i mitt tycke befogat. Laporta började bli just det han själv lovat att förändra och motarbeta. Det går heller inte att sticka under stol med att många från ledningen har hoppat av. Vad beror det på? Sammarbetessvårigheter antagligen. Det är aldrig enbart en parts fel när de inte kan komma överens.

Så länge Rosell visar att han vill låta klubben ha samma inriktning som idag, att han fortsätter måna om canteran, så är jag beredd att ge honom mitt stöd. Detta kan självklart komma att ändras när jag väl fått ta del av hans planer när de blivit offentliga så småningom. Detta är mer mina förhoppningar att han ska ha dessa tankar och idéer för klubben.
Barcelona tarrak
2009-08-25 13:49
el Flaco

Eller hur! Det är svårt att tro att den hemsidan tillhör en person som blivit utnämnd till Spanien och Lainamerikas främsta ekonom.
Barcelona el Flaco
2009-08-25 13:44
tarrak/

*Dör av skratt*

Xavier Sala i Martíns hemsida = the G.O.A.T. hemsida.
Barcelona tarrak
2009-08-25 13:39
el Flaco

Det återstår att se hur kandidaturerna ser ut rent konkret, men just nu råder det inga tvivel om att jag kommer rösta på den kandidat Laporta för fram. Allra helst ser jag Sala i Martin, då han verkar vara en väldigt intelligent och enteusiasmerande person, som verkligen skulle sätta klubbens bästa före maktkamper och personlig berömmelse. Jag skulle nog gå så långt att jag skulle kunna gå i krig, för någon som har en så fantastisk hemsida som han. :)
Barcelona ★Dizzy★
2009-08-25 13:31
Rambla - K9

Haha håller med dig. Andres bättre än alla andra värvningar, synd att det inte finns 10 stycken Iniesta:D
Barcelona el Flaco
2009-08-25 13:30
tarrak/

Så får jag fråga dig, du som är socio, vem du kommer rösta för under valet? Blir det Laportas och styrelsens kandidat, Soriano eller Rosell? Har du redan bestämt dig för vem du kommer rösta på, eller finns det chans att du ändrar din åsikt några veckor innan valet?
Barcelona Mojito
2009-08-25 13:26
Finns det i nuläget en självklar kandidat till att ta över efter Txiki om nästa president känner för ett byte på den posten?

Flera klubbar använder sig av före detta stjärnor som sportdirektörer, men i nuläget kan jag inte se någon som direkt passar för den uppgiften i Barcelona.

Någon som har en idé?
Barcelona tarrak
2009-08-25 13:24
el Flaco

Även om jag gillar Txiki, så skulle det faktiskt vara ett litet minus om han skulle vara med i Sala i Martins kampanj, då jag tycker att det naturligaste är att han avslutar sin era samtidigt som Laporta. Även om jag vill behålla själva ramen för den nuvarande modellen, så kan det behövas en del justeringar. Hur som helst så anser jag inte att hans medverkan skulle vara så betydande att jag "byter sida". Jag är fullt nöjd med den ledning vi har, speciellt med tanke på att vi inte riktigt vet vad vi får.

Vad det gäller tränarvalet så är jag övertygad om att samtliga kandidater, kommer förorda Pep. Allt annat skulle vara direkt självmord för kandidaturer, åtminstone som det ser ut i nuläget.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 13:21
Ämne: Jag har någonstans f....
Det stämmer. Han har även fått spela mittback i Barça, men det har endast skett i samband med skador under pågående match eller vid utvisning av ordinarie mittback. Han har aldrig blivit uttagen som mittback i någon startelva.
Barcelona jonny p
2009-08-25 13:16
Jag har någonstans för mig att Abidal kan spela mittback (kanske i landslaget??), men jag är inte säker på om han fått förtroende någon gång i FC B på den positionen... nån som har koll?
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 13:10
Andresito, snart tillbaka. Bättre än alla värvningar i världen. :D


tarrak:

Jag håller med dig angående ditt inlägg om Txiki. De brister och felaktigher övervägs faktiskt av de framgångar under dessa säsonger och även att man håller hårt fast vid sina grundprinciper. Det är något man faktiskt borde tänka på varje gång man kritiserar honom.
Barcelona el Flaco
2009-08-25 13:08
tarrak/

Det är ju snack om att man även ska förnya Txikis kontrakt, som går ut 2010, och därmed tog jag för givet att han skulle fortsätta som sportdirektör under den nye presidenten (om det nu blir Sala i Martín eller Ferrer). Sen så verkar inte Txiki och Pep ha den bästa kommunikationen på senaste tiden verkar det som, med tanke på alla Txikis värvningar och spelarförslag som Pep avvisar gång på gång.

Sen så håller jag med dig att man får väl ge Txiki en viss mängd av beröm för sin konsekventa arbete att satsa på la cantera och den offensiva fotbollen som är ett krav på Camp Nou. Och jag kan försäkra dig om att jag ville absolut inte se Mourinho som tränare och ville hellre se Guardiola som tränare, även om det innebar en stor risk (en risk som nu i efterhand har lyckats över förväntningarna).

Jag har dessutom läst att Rosell vill se Guardiola fortsätta som tränare för klubben och det är ett stort plus i mina ögon om nu Rosell bir vald till president.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 13:01
Hetfield:

Värvas Chygri så försvinner garanterat Henrique på lån. Anledningen till att det ej är klart ännu är ju för att man väntar på hur det blir med ukrainaren.

Cáceres har ju redan försvunnit på lån. Juventus har köpoption på honom, så där bestämmer ju inte Barcelona längre om han ska tillbaka. Jag tror knappast att han ingår i Peps framtida planer, åtminstone inte i dagsläget. Hade Pep då tillåtit köpoptionen om han trodde på Cáceres?

Då återstår Chygri, Piqué, Puyol och Marquez. Milito kan man i dagsläget inte räkna med, han har missat 1,5 års speltid även om han skulle dyka upp fulltränad nu i september, vilket vi alla vet knappast lär ske.

Puyol kommer att få täcka upp för Alves när denne är skadad, behöver vila eller är avstängd. Marquez skadebekymmer med sina bristningar kan man inte utesluta och dessutom så är han just tillbaka från knäoperationen. Så visst finns det alla möjligheter för Chygri att få speltid. Speciellt med tanke på att han inte får spela i CL, vilket lär innebära lite vila för övriga mittbackar i CdR och ligan.
Barcelona ★Dizzy★
2009-08-25 12:53
Underbara nyheter:)
Barcelona tarrak
2009-08-25 12:51
el Flaco/

Men tror du verkligen att Txiki kommer fortsätta? Jag har någonstans tagit för givet att Txiki att han kliver av samtidigt som Laporta, men det är ju inget som bekräftats någonstans. Hur som helst tror jag nog att vem som än kommer att kandidera, känner av kritiken mot den alltmer impopuläre sportchefen och inser att hans medverkan i en kandidatur kraftigt försämrar möjligheten att bli vald.

Som jag sagt flera gånger så tycker jag att kritiken mot Txiki är kraftigt överdriven. Visst, när det kommer till värvningar och förhandlingar så suger han hårt, vilket naturligtvis är ett enormt handikapp i hans yrke. Men det är trots allt han som har det övergripande ansvaret för de sportsliga resultaten och de talar för sig själva. Hur många var det inte inom klubben, både här på forumet och nere i Barcelona, som var beredda att kasta allt vad långsiktighet, attraktivt spel och talangutveckling överbord med en värvning av Mourinho, för att få lite snabb framgång. Trots att han och hela ledningens jobb stod på spel, valde man att satsa på en 37-åring vars enda erfarenhet var att träna ett b-lag. För mig förlåter det alla Henriquar i världen! (Blev faktiskt lite fuktig i ögonvrån när jag skrev det här;)
Barcelona Hetfield
2009-08-25 12:45
Kan någon förklara för mig hur Pep resonerar när det gäller köpet av Chyg?

Vad ska man göra med Chyg när man har 3 mittbackar (med Henrique 4), vart ska då Chyg spela?

Vad ska man göra med Henrique och Caceres? Sälja de eller låna ut de igen?
Problemet med ett köp av Chyg är att man "kan" inte sälja eller låna ut honom pga. priset, då kommer Pep och Co att stämplas som idioter, och det sista t.ex: Txiki, vill ha nu är ännu mer kritik och press
Barcelona Ciao-V
2009-08-25 12:43
Ämne: Ciao-V

Pep fattar....Pep är mycket delaktig i om Guddy ska stanna eller inte. Om han vill ha kvar honom så kan inte någon annan komma och säga att han ska säljas/lånas ut.

Jag tror nog inte att Pep vill släppa honom om han inte har någon annan mittfältare som kan förstärka truppen. Därför så tror jag att Guddy kommer att stanna.

De ekonomiska bitarna är en annan femma. De blir aktuella om Pep inte vill ha Guddy.
Barcelona el Flaco
2009-08-25 12:38
Sport skriver att Jeffren kommer stanna i Barça åtminstone tills januari, med tanke på tunna truppen i dagsläget.
Barcelona el Flaco
2009-08-25 12:34
tarrak/

Förlåt att jag svarar så här pass sent, men jag ville ändå gå in på Rosell/Sala i Martín.

Jag vet egentligen lika mycket om Sala i Martín som du förmodligen gör, att han har en Phd i ekonomi från Harvard och att han bildade en del av styrelsen så sent som i april. Jag är medveten om att det inte är tillräckligt att avfärda en potentiell kandidat bara utifrån hans garderob, men om jag får vara seröst så är jag oroad över att Sala i Martín kommer fortsätta anställa Txiki som sportdirektör och denne sistnämnde har knappast imponerat de senaste åren.

Men det är ju den nuvarande styrelsen som ska komma överens om vem man ska utse som kandidat och om man får tro i vad som har skrivits i de katalanska tidningarna så är Laportas favorit Sala i Martín, medan majoriteten bland direktörerna vill se Jaume Ferrer, vicepresident inom marketing och media, som styrelsens representant i det kommande valet. Under sommaren läste jag att Laporta skulle offentliggöra klubbens kandidat i september, men senast igår läste jag att Laporta hade uttalat sig i en TV-intervju att man tänker vänta tills december för att meddela vem som blir styrelsens ”delfin”. Men oavsett om det blir Sala i Martín eller Ferrer är jag rädd att man kommer fortsätta med samma oduglige sportdirektör.

När det gäller Rosell så kan jag själv erkänna att tidigare ville jag absolut inte se honom som president, med tanke på hans brist på tålamod med Rijkaard och opportunistiska kritik mot den nuvarande styrelsen, men på senaste tiden har jag ändrat mig lite grann. Jag säger inte att jag stödjer Rosell, bara att jag inte längre har något emot att se honom som president. Hans sportsliga kontakter är garanterade och jag vill även tro att han vet bättre än att missköta ekonomin.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 12:34
Ciao-V

Pep fattar inte de besluten, alltså de ekonomiska. Att han låter Guddy gå tror jag faktiskt, för Guddy ingår knappast i hans planer. Hur man släpper Guddy lägger sig knappast Pep i, det är Txiki som tar hand om den biten.

Ingenting förvånar mig längre, speciellt inte när det kommer till på vilket sätt Barça släpper iväg spelare som inte ingår i tränarens planer. I det här fallet finns det flera alternativ. Låter man honom gå utan ersättning så vill han ju ha lön för sitt sista år på kontraktet, dvs 3.5m euro. Lånar man ut honom till West Ham och kommer överens om att de ska betala delar av hans lön, så sparar ju Barça in någon miljon eller två under det sista året av kontraktet.

Ett annat alternativ är ju att sälja honom. Vem vill köpa honom då och samtidigt betala lönen han då kräver? Fixar man att hitta en köpare på en vecka och samtidigt tillgodose spelarens önskemål? Tveksamt.
Barcelona tarrak
2009-08-25 12:27
walking legend

Det är helt enkelt så att vi inte fått upp något nytt spelschema. Spelschema, statistik och liknande ligger på en speciell ww2-server. Tyvärr, har Thomas som haft hand om den, bestämt sig för att sluta och vi har inte hittat någon som kan ta över. Vi har nu bestämt att vi kommer fimpa det projektet och lägger upp allt som de flesta andra redaktioner gör, direkt på sidan. Förhoppningsvis kommer spelschemat upp efter CL-lottningen på torsdag.
Barcelona barba
2009-08-25 12:26
FCB Atlétic truppen 09/10.
Barcelona Ciao-V
2009-08-25 12:26
Ämne: Ämne: Det är ....Nej, jag är inte säker på det men det finns ingen logik i det ryktet. Skulle klubben vilja låna ut Guddy när det finns ett behov av en mittfältare i truppen? Dessutom har Guddy som sagt ett kontrakt som går ut om ett år.
Nej, det säger emot. Så märkliga beslut tror jag ändå inte att Pep skulle fatta. Lite tillit bör man väl ha för honom i det här läget.
Barcelona tarrak
2009-08-25 12:22
Rambla - K9

Ja, det var ett lite märkligt val, men ack så roligt för oss som vid sidan om kan underhållas av Gaalenskaperna. Om jag förstår det rätt så har det redan skurit sig med Ribery. Tydligen har fransmannen blivit petad, då han vill spela på kanten istället för mitten, vilket inte så lite påminner om van Gaals krig med Rivaldo. Undrar om inte Ribery blir såld redan i nästa transferfönster.

Som jag skrev så inser jag att det förmodligen är ett ömsesidigt ointresse mellan Barca och van Bommel. Jag tog mig bara friheten att drömma lite, då jag anser att han hade varit den perfekta lösningen.
Barcelona walking legend
2009-08-25 12:21
varför funkar inte spelschema på sidan?
lr är det något konstigt för mig bara?
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 12:14
Ämne: Det är väl självklar....
Du är säker på att han inte lånas ut? Varför då dessa ideliga ryken om ett lån? Det måste ligga någon grund bakom och ingen dementerar ju det heller. Vi har varit med om märkliga beslut tidigare så ingenting fövånar längre. Fast visst kan du få rätt, det är nog stor chans till att han stannar också.
Barcelona Ciao-V
2009-08-25 12:08
Det är väl självklart att Guddy inte ska lånas ut. De rykterna kan vi ta med en nypa salt. Går Guddy då säljas han. Fast jag tror ändå att han stannar. Barca behöver honom.

tarrak:
Krigaren Mark van Bommel hade suttit fint, om han skulle komma.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 12:08
tarrak

Haha, jag kan fortfarande inte förstå hur Bayern kunde göra misstaget att ta in Louis "Tu - siempre negatiffo!" Van Gaal. De borde känna till vid det här laget att han till slut alltid gör sig omöjlig i de klubbar han tränar.

Mark van Bommel i all ära, men jag tror inte riktigt på en reunion där. Dessutom så vill han nog spela så mycket som möjligt nu när han är i slutet av sin karriär. Han går nog tillbaka till PSV inom kort.

Dizzy:

Om inte annat, en massa märkliga beslut som känns konstiga för oss utomstående som inte fått ta del av vilka motiv som ligger bakom till dessa beslut.
Annons: