/spanien/barcelona/forum/1760.aspx/spanien/barcelona/forum/1760.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2015-11-17 11:25
Hur blev det med Song förresten? Han måste vi ju bli av med om vi inte redan har det. Killen tjänade mer än Busquets vilket är en enda fet förolämpning mot Busi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 11:18
@Vampíro:


Sanningen är ju att klubben gått back över €150 miljoner de tre senaste transferfönsterna. Med tanke på att intäkter/omsättning samtidigt stått still (med undantag för förra säsongens trippel som gav klirr i kassan) har detta lett till att skulden återigen ökat. Samtidigt kan man se att "övriga kostnader" ökat liksom lönekostnaderna.

Detta gör att klubben inte har möjlighet att gå minus denna säsong på transfermarknaden. Arda kostade €40 miljoner Pedro och Adama såldes för lika mycket.

Det som krävs för att kunna investera i truppen till sommaren är nya sponsoravtal och/eller fortsatt försäljning av spelare. Detta eftersom ledningen samtidigt åtagit sig att få ner skulden från €327 miljoner till €291 och ännu en bit till nästa säsong inför påbörjandet av Espai Barca. Notera dock att ledningen insisterat på att detta projekt inte kommer få några sportsliga påverkningar ifråga om kapaciteten att just investera i truppen.

Så summa summarum - vi har inte mer än några miljoner att spendera - och just därför tittar sportchefen på möjligheter som snarare hör hemma i Milan än Barcelona.

Men kom ihåg;
Ekonomidirektören Susana Monje sa att vi aldrig varit bättre ekonomiskt än just nu.
Hujeda mig.
Barcelona Rambla~
2015-11-17 10:47
Helt riktigt. Det är ju sådana här värvningar man absolut inte ska genomföra. Ge en spelare som inte har något som helst mervärde €5m i årslön. Det är helt bortkastade pengar. Speciellt med tanke på hur lite speltid han förväntas få. I dessa tider där alla ansvariga nästan dagligen gnäller om den utsatta ekonomin. Det stinker flopp lång väg om denna värvning. När han dessutom kan gå som Bosman i juni är man ändå villiga att pynta upp €5m i övergångssumma i januari. Lägg till ett kontrakt på minst 2.5 år och totala summan hamnar någonstans vid €20m. Är detta bra business?
Barcelona Katalano
2015-11-17 10:02
the cameroonians

Jag instämmer om allt du skriver om Lavezzi och Nolito. Lavezzi har en högre lön för att han skapat sig ett namn sedan tidigare och är givetvis inte intresserad av att sänka lönen nu. Om barca värvar Nolito så är frågan om det skulle räcka med €3.5 i lön åt honom eller om Barcelona skulle behöva kliva upp till €4 Miljoner för att locka över honom dock. Jag kan se värdet i detta ändå i o m att jag kan se Nolita som en bänk/rotationsspelare för Barca under flera säsonger och ser det som en investering som är värd summan och det pris han har.
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 09:56
Katalano

Låter vettigt.

Det som är allra viktigast är dock att den spelare som kommer kan bidra med något konkret. Lavezzi är inte den spelare han en gång var i Napoli, och har bara sin speed och knappt det kvar.

Det vore ju helt uppåt väggarna om man väljer att göra kaos i lönelistan genom att ge en 30-åring som kommer sitta på bänken 80% av tiden €5 miljoner i lön - alltså mer än Rakitic som är startspelare.

Som jämförelse tjänar Nolito cirka €2,5 miljoner/år i Vigo och har ett erbjudande på cirka €3,5 miljoner/år om han skriver på sin kontraktsförlängning.

Nu är jag egentligen inte för en värvning i januari, men om klubben nu ska köpa in en anfallare så hamnar Nolito väldigt nära den kravspecifikation som jag har ifråga om kvalitet, lön och mervärde.
Barcelona Katalano
2015-11-17 09:32
@the cameroonians:


Mitt misstag. Kollade upp summorna nu och mitt minne var ganska långt ifrån verkligheten. Vi borde kunna hålla nere lönen för en ny anfallare till omkring €3- €3.5 Miljoner vilket innebär samma nivå som Ter Stegen och Vermaelen men strax över Aleix Vidal, Rafinha och Bartra.
Barcelona Vampíro
2015-11-17 09:13
Sports director Robert met several agents last week to discuss possible January signing. Limited budget makes things complicated. [sport] "Limited budget"? Vafan när blev vi Getafe helt plötsligt? Pinsamt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 09:07
[QUOTE=Katalano]Rambla~ Fast till och med Munir och Sandro ligger väl på €4m i årslön. Oavsett vem vi får in så ser jag det svårt att hålla lönen under €5m. Som vi varit inne på tidigare så ligger de sämre/oprövade spelarna i truppen på alldeles för hög lön. [/QUOTE] Munir och Sandro tjänar runt €1 miljon om året, en stor skillnad mot Lavezzi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-11-17 08:59
Rambla~

Fast till och med Munir och Sandro ligger väl på €4m i årslön. Oavsett vem vi får in så ser jag det svårt att hålla lönen under €5m. Som vi varit inne på tidigare så ligger de sämre/oprövade spelarna i truppen på alldeles för hög lön.
Barcelona Rambla~
2015-11-17 08:38
€5m i årslön till bänknötaren Lavezzi? Seriöst, om nu redan har problem med löneutgiftera i klubben borde man väl ändå tänka sig för mer än en gång innan man tar detta korkade beslut? Oavsett hur billig transfern blir är det ekonomiskt helt idiotiskt att göra denna värvning och ge den lönen till en bänkspelare.
Barcelona Barclasico
2015-11-17 08:15
Giovinco ryktas till barcelona? Mkt bra värvning
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-11-17 07:27
Bra för Barca spelare att matchen ikväll mellan Belgien och Spanien inte kommer att spelas..
Barcelona Soda Popinski
2015-11-17 03:55
Barcanist .. Tack för ditt svar! Låt oss hålla oss till Benz .. Var det inte Benitez som räknade med honom inför Sevilla matchen? Vad jag vet så var han inte med alls. Kanske var han skadad? Jag håller fast vid att han inre spelar. Och ja det är en duktig fotbollspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcanist
2015-11-17 03:19
@Soda Popinski:


Seriöst, sluta vara en sån dj*vla hatare. "Den där snubben som håller på med människohandel", "Vilket jävla psykfall". Ronaldo är en av världens bästa fotbollsspelare. Sen att han råkade göra en servitris på smällen en dag och löste det på (för honom) bästa tänkbara sätt för att ungen ska få en proper framtid med alla möjligheter i världen - det hör inte hemma på ett fotbollsforum. När blev det coolt att hata på andra spelare på grund av deras privatliv?

Angående Benzema; att han eventuellt spelar på lördag är väl inte så konstigt? Han är inte fälld än. Vanligtvis låter man spelare stå över matcher för att spelaren själv har tankarna på annat håll, detta kanske inte är fallet med Benzema. Han är en bra fotbollsspelare, det är allt vi behöver fokusera på.
Barcelona Soda Popinski
2015-11-17 02:58
Återigen .. Vad är det som pågår?Många Madridfans placerar Benzema aka "I'm gonna make him an offer he can't refuse", i startelvan mot Barcelona på lördag. Det kan väl inte finnas en chans i helvete att han spelar. Eller finns det något som faktiskt pekar på att han kommer att göra det? Jag skiter i om den där hobbyfjanten spelar eller inte. Undrar bara hur det kommer sig att vissa placerar honom på planen, vad bygger man det på? Vill man ens ha honom på planen när han genomgår detta? Jag kan verkligen inte se att han spelar förens detta klarats upp. Men om han nu spelar så är det inget annat än "an act of desperation" från de vitas sida. Vilket egentligen inte vore något konstigt alls med tanke på allt som står på spel i matcherna mellan dessa två giganter. (Två helt olika sådana där ena laget är världskänt för sättet de spelar fotboll på medans det andra är mer känt för summorna man köper spelare för). .... Men visst är det väl ack så jävla skönt att se den där fascistiska klubben lida lite extra nu. Som man. brukar säga - alla goda ting är tre: Benzema, Benitez och Perez. Vilket jävla gäng asså, herregud! ------------------------------------------ Jag kan ju inte snacka om Real Madrid utan att nämna den där snubben i deras lag som håller på med människohandel, han som köpte ut sin son från sin egna mamma för typ 100 millar, i utbyte mot hennes tystnad. Ronaldo så klart! Vilket jävla psykfall .. Säga vad man vill om honom, men han är inte så dum som man kan tro. Fullt medveten om att han inte kommer att vinna någon guldboll går han och satsar allt på en Oscarsstatyett istället. Allt för att hålla i en guldfärgad "buckla", allt för lite applåder, ALLT för lite SIIIIIUU ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona ViV
2015-11-17 01:30
Det är väl bra att Spanien blir inställt, minde risk för skador.
Jag jublar åt beslutet att ställa in matchen.

Sen att orsaken är kass, men det får vi lära oss att leva med. Det kommer aldrig gå att stoppa människor som är beredda att dö för sin sak.
Barcelona Gonzalez_Barca
2015-11-17 01:07
FUCK ISIS seriöst! En nära till mig har personligen blivit mordhotad av de nere i Irak när hon skulle åka och hämta sin moster i en närliggande stad. Det var, ge oss 500 dollar och dina smycken eller döden.

Och nu drabbar de även det man älskar mest, fotbollen. Fyfan..

Ville bara skriva av mig lite efter nyheten om inställda matchen mellan Belgien - Spanien..
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 00:52
Maestro Xavi Fast nu handlade detta inte om Lucho vs Pep utan, i alla fall för min del, om att Pep inte anpassat sig utan snarare fortsatt utveckla sin filosofi. Förklarade tydligt och klart var skillnaden ligger mellan dessa herrar och har alltid sagt att jag ger cred till Lucho för att han vågar gå sin egen väg - även om jag på längre sikt inte är övertygad om att det är den rätta. Oavsett spelarmaterial.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-11-17 00:49
Menar Belgien - Spanien
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-11-17 00:49
Vitryssland - Spanien uppskjuten pga säkerhets skäl
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-11-17 00:32
Luis Enrique > Guardiola.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2015-11-17 00:29
@the cameroonians:
Men nu ÄR han inte längre i Barcelona. Det är verkligheten. Man måste nu se till framtiden och göra det bästa man kan oavsett vilkan hinder det finns med Barto m.m. Dock tycker jag att det är tragiskt att detta tålamod inte finns för Lucho bland supportrar. Jag, som de flest vill också drömma, men att gnälla varje dag på en svenskt forum som endast framkallar onödiga diskussioner, är inte en lösning till alla Barcas problem. Jag vill inte att vårat forum blir som La Puertan där namnkallningar skickas fram och tillbaka.
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 00:20
[QUOTE=Barca4life98]the cameroonians Varför tror du att Pep har utvecklat sin spelidé för då? Kan det ha att göra med att det gamla sättet inte funkade lika bra längre? Jag älskar Pep, han är den bästa tränaren i världen men han har gjort små ändringar i hans spelidé. [/QUOTE] Ja fast det betyder ju inte att han INTE hade gjort samma sak om han fortsatt i Barcelona. Det är ju inte så att vårt spel var exakt likadant från 08/09 till 2012. Det tog lite tid för honom i Bayern också, men filosofin är densamma. Handlar återigen om tålamod kontra genvägar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 00:15
Okej... enligt belgiska medier har landskampen mellan Belgien och Spanien blivit inställd. Goda nyheter och ett vettigt beslut!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-11-17 00:13
the cameroonians Varför tror du att Pep har utvecklat sin spelidé för då? Kan det ha att göra med att det gamla sättet inte funkade lika bra längre? Jag älskar Pep, han är den bästa tränaren i världen men han har gjort små ändringar i hans spelidé.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-16 23:58
Avrundar dagens skriverier med att konstatera att det inte bara är vår president som står inför domstol.

Den 25:e november ska nämligen en viss Florentino Perez upp i rätten där han anklagas för att ha ändrat Real Madrids stadgar för att säkerställa sin egen makt och inskränka andra potentiella kandidaters möjligheter.

2012 beslutade han och hans junta att det nu skulle krävas 20 års medlemskap i klubben för att kunna kandidera till presidentposten. Detta tillsammans med det tidigare kravet på att ha en egen förmögenhet på 15% av klubbens budget, vilket är ungefär %90 miljoner.

Han gjorde detta för att "minska risken för att en shejk eller oligoark ska kunna ta över klubben". Har ni hört det förut så var det exakt samma ord som Rosell yttrade 2010 när han förbjöd utländska medborgare att bli medlemmar i Barcelona.

Nu är det bara 500 spanska medborgare som har en sådan förmögenhet, och frågan är hur många av dessa som har varit medlemmar i 20 år. Det verkar som att det hur som helst strider mot någon form av spansk konstitution, så de åklagarsidan räknar med viss framgång i målet.

Kul att det gungar lite i den vita marängtårtan också :-)
Barcelona the cameroonians
2015-11-16 23:33
Barca4life98 skrev;

"Om vi nu skulle sparka Lucho... Vem ska vi anställa? Lucho spelar på det här sättet för att han har 3 utav världens topp 5 i anfallet. Varför skulle han inte skapa en taktik där han kan få ut mest utav dom?"

Du är inne på en viktig anledning till varför läget är som det är och att en del "längtar tillbaka" medan andra "anser att fotbollen måste utvecklas".

När Laporta anställde Pep gjorde han det utifrån en övertygelse om den spelidé som genomsyrat klubben under Cruyff-eran och sedermera Rijkaards dito. Med la Masia som bas och med Cruyffs tankesätt som ryggrad behövdes en hjärna som kunde sätta ihop dessa delar till en helhet.

När Bartomeu anställde Lucho (eller tja, det var egentligen Zubis val, (gud vet vem Barto hade valt om han fått sin vilja fram...), gjorde han det utifrån en övertygelse om att cracks är vägen till titlar och att det handlar om att maximera spelarnas attribut för att nå framgång - snarare än att luta sig mot en spelidé som på kort sikt kanske inte ger samma resultat.

Det är skillnaden.

Och Pep har knappast anpassat sig, snarare har han utvecklat sin fotbollsfilosofi som ff bygger på bollinnehav och snabba passningar. Han hade gjort samma sak än idag i Barcelona om det inte varit för att han spyr på Rosell/Bartomeu och hur de väljer att styra klubben.

Som Kröjf skrev - det ena behöver inte utesluta det andra. Det handlar ibland om att härda ut för att nå ända fram. Ibland kommer det dock folk som väljer att ta den korta vägen i stället. Tyvärr upplever en del att något tappas eller glöms bort på vägen. Många nöjer sig med slutmålet i form av titlar och bucklor. Gemensamt är dock en kärlek till fotbollen och vad den ger oss fans - något som väcker känslor. Och det är väl inte helt illa i en alltmer likgiltig värld.
Barcelona Gio Style
2015-11-16 23:28
neymar JR

Varför skulle man någonsin vilja släppa en era där vi dominerade matcher mot toppklubbar som om det vore korpenspelare vi mötte?

Det är alltid fint att drömma sig tillbaka.

Jag hoppas fortfarande att Pep återvänder någon gång till oss där hans filosofi får den uppskattningen den förtjänar, åtminstone av dem flesta av oss.
Barcelona Gio Style
2015-11-16 23:25
@Barca4life98:
Ändå lyckas Pep få Bayern att spela ett finare, mer taktisk och Tiki-takaish fotboll än vad vi presterar med betydligt fler tekniska spelare. Underligt det där eller hur?
Barcelona Kröjf
2015-11-16 23:07
neymar JR Vadå, "samma folk som intalat sig att Barcelona alltid har spelat så där"?? Känner för egen del inte alls igen mig i den beskrivningen. Och eftersom du nu uttrycker ointresse för det som varit som uttjatade historier,men framhåller att det "vi" kallar "Pep eran" kallar du "la masia eran". Låt mig då med risk för att plocka fram gammal skåpmat påminna dig om att Pep och Tito höll i trådarna även i nämnda akademin som producerade spelarna som så småningom kom att utgöra stommen av stora seniorstjärnor. Och om jag nu i dina ögon tillhör dom som rullar tummarna och slår mig själv i bröstet, så får du väl fortsätta hålla dina tummar för att Neymar JR snart infriar dina högst ställda förväntningar på honom som en blivande silverrygg i den glamorösa flocken av guldbollsvinnare. Och av väldigt många av dina inlägg att döma och då särskilt dom under pågående matcher, kan man nästan få för sig att han redan är framme vid sina drömmars mål genom att bära Barca på sina axlar. Undra på att brassen inte orkar hålla sig på fötterna under tyngden av den otroliga bördan. Sammanfattningsvis får väl min replik illustrera det gamla "hederliga" talesättet "svinhugg går igen".
Annons: