/spanien/barcelona/forum/17498.aspx/spanien/barcelona/forum/17498.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2009-10-13 18:32
Andres-09

Så Reina, Palop och Valdes är korpenlirare? Nej lägg av...

Du kan inte heller jämföra Xavi med Iniesta och Silva då de är en helt annan typ av lirare

Så alternativet blir Alonso, Senna och Fabregas och där är Xavi vassare än alla 3, sen att Casillas är världens bästa målvakt..det är vad DU tycker

Xavi har däremot vunnit priset som EM:s viktigaste spelare, så där har man iallafall bevis, sen att Casillas är kapten spelar väl ingen större roll, Puyol kan lika gärna vara det, men Casillas är en av mina favoriter
Barcelona nemo
2009-10-13 18:24
Saman, DM1982: Mjo, jag kör på deras alternativ, men det är enbart för att jag redan har en hemma- samt bortatröja. Det är ju annars som ni sa, har ni väntat så här länge kan ni nog vänta ett tag till :)
Real Madrid Andres-09
2009-10-13 18:24
Ämne: Neuthon

Du menar....
Skulle nog säga att Casillas är snäppet viktigare då han är lagkapten samt världens bästa målvakt, I landslaget finns det många mittfältare att välja bland, Silva,Iniesta,X.Alonso,Senna osv, dock är Xavi given i landslaget men det jag menar är att det finns alternativ utöver honom på mittfältet.
Barcelona ihefsu
2009-10-13 18:24
Ämne: el Flaco

Fantasti....
Jag är småbenägen att hålla med.
Barcelona BlueRed
2009-10-13 18:23
el Flaco

Fantastisk artikelserie, All eloge till dig!
-----------

Min röst för världens bästa spelare går till Iniesta. Motivering överflödig.
Barcelona nemo
2009-10-13 18:21
Barcelonistas: Du kan välja mellan två olika lösningar. 3-5 arbetsdagar (ca 100kr) eller 7-10 arbetsdagar (ca 200kr).
Barcelona Hetfield
2009-10-13 18:14
Neuthon

Du menar väl att Xavi är underskattad jämfört med Messi?


För övrigt så håller jag med, lägg till att Xavi är Spaniens viktigaste spelare
Real Madrid Neuthon
2009-10-13 17:59
Andres-09 //

Håller med dig, Messi är en grymt bra fotbollsspelare men han är underskattad jämfört med Xavi.
Barcelona Vitor Riivaldo
2009-10-13 17:37
Andres-09 Håller med dig alla stirrar sig blinda på messi. Xavi håller jag högst och han är så sjukt viktig för barcelonas spel. Xavi är nr1 för mig.
Real Madrid Andres-09
2009-10-13 17:30
Tänkte ge lite synpunkter på vem jag tycker ska bli utsedd till världens bäste spelare.

Det kommer med stor sannolikhet bli en Barca spelare och de flesta tycker nog att det borde bli Messi men enligt mig bör det bli Xavi(om det nu står mellan dessa 2)

Varför?

Jo jag anser att Barcelona utan Xavi är svagare än ett Barcelona utan Messi. Xavi står för mycket mer än Messi med sitt kloka passningsspel och framspelningar osv, han är även en bra ledare och ett bra föredöme på planen.

Nåt mer som skiljer dessa åt är insatserna i deras landslag där Xavi överglänst Messi med EM-guld(turneringens spelare) och stabilt spel i stort sett varje match medans Messi inte gjort mål på ett antal matcher samtidigt som han inte imponerar spelmässigt.

Barcelonistas
2009-10-13 17:29
Någon som vet hur lång tid de kan ta tills man får sin barcatröja om man köper den från officela hemsidan?


Barcelona Medgångsfan
2009-10-13 17:25

El Flaco! Magiska artiklar, kung eru!
Barcelona el Flaco - I Shot the Sheriff
2009-10-13 17:16
DM1982: "För övrigt känns Fabregas-debatten rätt så färdig nu, dag att lägga ner den kanske?"

Co-sign.
Barcelona DM1982
2009-10-13 16:56
Den här är ju fin (länktips)

Jag tror att jag väntar på min matchtröja, har jag väntat så här länge kan jag vänta några dagar till.

När det gäller matchtröjor och stora lag vet jag att det är svårt att få fram stora mängder av dem. Jag känner killen som driver Derbyshop på Sergelgatan och han säger att det är jäkligt svårt att få tag på Barca/Real/ManU tröjor mm. Så att få fram hundra stycken Barcatröjor kan (tydligen) vara rätt så kinkigt. Lite synda att det är så, det är väl bara att tillverka många tröjor, efterfrågan är väl väldigt stor.

För övrigt är det en fin gest av Expect att erbjuda ett alternativ till tröjorna, det är ju inte ens deras fel.

För övrigt känns Fabregas-debatten rätt så färdig nu, dag att lägga ner den kanske?

Det är väl dags att börja haussa upp matchen mot Valencia nu, nu börjar jag få riktig Barca-abstinens. Innan det kommer det ju självklart en riktigt tung match mellan Uruguay och Argentina, det blir nog en härlig fight.
Barcelona Saman.
2009-10-13 16:53
nemo

Tack för infon, men de tröjorna var inte alls särskilt snygga. Helt klart att man väljer matchtröjan 10 gånger av 10.
Barcelona el Flaco - I Shot the Sheriff
2009-10-13 16:49
Gud är störst!/

Kul att du tyckte om den/de.

I länktipset kan du förresten se när Pep håller sitt episka "Ciutadans de Catalunya, ja la tenim aquí!" - tal (spola fram till 5:04) och när han sitter på Puyol axlar efter att ha spelat sitt sista match för Barcelona (6:58).
Barcelona nemo
2009-10-13 16:48
Ni som fick mail från Expekt; antar att de menar följande artiklar:

http://alturl.com/3r9i eller
http://alturl.com/cm34 samt
http://alturl.com/s2tf
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2009-10-13 16:40
Då var del 3 också färdigläst, fantastiska artiklar el flaco! Njöt under tiden jag läste, mer sånt! ;)
Spanien Clichy #22
2009-10-13 16:28
Alle #8//

Det är ok om du är trött. Men jag skriver ganska långa inlägg och har dessutom annan tröja brevid mitt namn, så det är inte särskilt svårt att bara hoppa över dem om du inte vill läsa dem.

Mina tre senaste inlägg var helt enkelt svar på direkta kommentarer till mig. Med tanke på att jag hade lovat att svara på dem så hade det varit ganska ohyfsat att inte göra det.

Dessutom är det ju trots allt ett öppet diskussionsforum, så om du hellre vill diskutera något annat är det fritt fram att starta en ny diskussion. Ofta mera kreativt och bra för forummiljön än att sätta tid på att kritisera andras ämnesval.
Spanien Clichy #22
2009-10-13 16:21
Kung Yaya Touré//

Tack för försvaret. Förstår att en del reagerar med taggarna utåt när det kommer in någon med en annan tröja och kritiserar något inom klubben. Tycker du skriver väldigt vettigt i den här frågan. Keep it up!

Barcadinho//

Har full förståelse för att du inte har tid att vara här hela tiden - det har ju inte jag heller -så ingen fara med sent svar. Ska på förhand också passa på att tacka för ett väldigt vettigt svar.

Jag anser tyvärr att Barcelona (och Real) är mycket värre än Arsenal och egentligen värre än de flesta klubbar när det kommer till att använda media för att unsettla andra klubbar. Och det är nog en åsikt som de flesta som inte håller på Barcelona (eller Real) delar. Det är som att det skulle vara lite annan kultur kring det i Spanien (kan ha fel här), och mera ses som en del av spelet. Men samtidigt har du nog rätt i att det används mer eller mindre av väldigt många.

Dock, när du tog upp ett exempel som Wenger och Toure och uttryckte dig i ganska starka ordalag så tyckte jag inte det var mer än rätt att be dig backa upp det. För är det något Wenger ändå är känd för i England så är det att sköta transfers utan media (och att säga det betyder inte att man ser Wenger som världens snällaste farbror eller hur nu någon skrev :)

"Men personligt så tycker jag att alla klubbar ska försöka hålla sig till en normal och etisk nivå.
Jag gillar inte heller att det är vilt öppet att säga vad man vill.
Låt transferperioderna vara den tiden för värvningar och diskussioner mellan klubbar om värvningar. Det är kanske också ok att föröka få en napp när en klubb själv deklarerar att man vill bli av med en viss spelare.
Jag vill helst se Fair Play, absolut inte bakom ryggen"

Håller med dig till 100%. Transfers under transferperioden. Om en klubb under säsongen säger de vill bli av med spelare är det ok att öppet visa intresse, men annars kan man sköta det snyggare för allas skull.

Tycker också det är sjukt att det ska vara olika regler för olika länder när det kommer till tiden för att skriva proffskontrakt. Det nuvarande systemet kan bara leda till bitterhet.

"Men helst ska det vara utan ”Chefen säger”.
En ärlig atmosfär bland de stora i Europa kan räcka långt."

Tyvärr tror jag att det måste finnas ganska starka och stränga regler för att det ska fungera. Det finns så mycket pengar och känsla inblandat att vi inte har råd att förlita oss på en ärlig atmosför. Det verkar ju ändå som att UEFA nu siktar på att bli aktivare, så kanske har vi snart ett gemensamt regelverk med tydligare direktiv och konsekventare straff. Åtminstone kan man hoppas.

P.S Hade missat Barca och Villa-grejen och dockan! Du råkar inte ha en länk till dokumentären? Låter rätt knäppt! :D
Barcelona NoGo™ - Gracias por todo, Samuel Eto’o
2009-10-13 16:10
Saman.

Ja får göra det, nej jag tänker i ta det erbjudandet heller men tycker de borde länkat till de andra sakerna så man kunde kolla hur dom ser ut. Men förhoppningsvis får vi våra tröjor i november, hoppas på det iaf.
Barcelona Saman.
2009-10-13 16:04
NoGo™ - Gracias por todo, Samuel Eto’o

Jag fick samma mejl, men har ingen aning vilken hood de menar, mejla dom och fråga. Jag tänker inte nappa på det erbjudandet i alla fall. Jag vill ha en matchtröja, that's it.
Alle #8
2009-10-13 15:59
Ämne: Tillbaka nu. Ber om ....
Clichy #22

Snälla, kan du inte lägga ner det där med Barcelona-Cesc-Fabregas? Ursäkta mig men börjar bli jävligt trött på det. Fabregas trivs i Arsenal och vi får se vad han gör i framtiden punkt slut. LÄGG ner tack!
Barcelona NoGo™ - Gracias por todo, Samuel Eto’o
2009-10-13 15:57
En fråga till alla ni som väntar på en match tröja från Expekt. Antar att ni också fick ett mail idag och jag undrar om det finns några bilder på hur hood tröjan och halsduken ser ut?
Spanien Clichy #22
2009-10-13 15:54
Mojito//

"Din lögn om Barca handlar om att du påstår att Barcelonas ledning endast uttalar sig om Cesc för att skapa oordning.
Jag hävdar i stället att det handlar om ett svar på en fråga av en journalist hur man ser på Cesc som spelare. Svar: Han är intressant."

Till skillnad från dig så tror jag att de representanter för Barcelona som talar med media är tillräckligt intelligenta för att inse hur de svar de ger kommer att tolkas.

"Att du vill ha regler så här i efterhand indikerar att du eg försvarar det som hänt och nu när Barca tycker Cesc är intressant kryper du till korset."

Den här tolkningen får du väldigt gärna utveckla. Om du tar dig tid att kolla upp vad jag skrivit på olika forum (särskilt North Bank) så inser du nog snabbt att din tolkning är direkt felaktig.

"Jag läser mellan raderna och tolkar dina inlägg efter hur du resonerat i övriga diskussionen."

Det är du naturligtvis fri att göra, så länge du är beredd på att ändra din åsikt vartefter diskussionen utvecklas. Jag hoppas du är karl (eller kvinna) nog att tänka två gånger innan du dömer ut en person du inte känner.

Att jag vill ha tydliga regler inom fotbollen - både på och utanför plan - har inget att göra med något 'i efterhand'. Om du kollar runt här på forumet och på andra forum, kanske rentav läser mellan raderna, så ser du att det är en inte alldeles unik åsikt. Att köra fast sig i ett fall och hysa hämndbegär kommer aldrig att driva saker framåt.

"Att du tror att Wenger är en snäll farbror förutsätter jag då du kritiserade Barcadinho för hans inlägg ang Yaya. Nej, nej inte har Wenger uttalat sig. Jo, precis på samma sätt som du hävdar att Txiki och Laporta uttalat sig - genom lösryckta citat i deverse tidningar."

Du förutsätter mycket. Jag kritiserade Barcadinho för att komma med en grundlös anklagan och bad honom att backa upp den. Om du inte kan se det som annat än en tillbedjan av den man försvarar är det nästan ditt problem.

""Vad ska Txiki säga?"
Ditt inlägg visar att du helst vill att han ska hålla käften, jag menar att han kan säga vad han vill, och kan inte Arsenal ta ett citat som "han är intressant" utan att kissa på sig (du!!!) så är det bara a shame. "

Det här är åter ett fall av att 'när argumenten tar slut kommer förolämpningarna'. Vad är det som ger dig ett behov av att tala om att kissa på sig?

Och om du redan visste vad jag ville at Tixi ska säga, varför frågade du då det?

Men för att nu upprepa: jag vill att Tixi ska bete sig som professionella coacher och inte säga att han ser Cesc i Barcelona i framtiden.

Om det här är en åsikt du har svårt att acceptera när det kommer från någon som inte bär barcelonatröjan kan du istället läsa inlägget av Kung Yaya Touré kl 20:26 igår.

"Nu lägger jag ner denna diskussion, jag har inte mer att tillägga - förutom om det då kommer idiotiska motsvar på detta inlägg. Då hugger jag!"

Det är en inställning till en diskussion. Personligen tycker jag inte den känns vidare konstruktiv. Men känn dig fri att 'hugga' så mycket du vill.
Spanien Clichy #22
2009-10-13 15:36
Tillbaka nu. Ber om ursäkt att dröjt med svaren, men har precis som Barcadinho inte möjlighet att logga in och reagera direkt. Ibland vettigast att bara låta diskussionen ligga för att det inte ska kännas offtopic, men eftersom jag lovade att svara så ska jag göra det.

Rambla - K9//

Jag kanske missförstod dig ang Yaya. Kändes konstigt bara när du hoppade in i den diskussion jag hade med Barcadinho med en kommentar om att den som inte ser att Wenger jagade/jagar Toure är trög i huvudet.

Om kommentar inte var riktad som en pik och förolämpning mot mig så var den ju helt irrelevant, eftersom ingen påstått att Wenger inte varit intresserad av Toure. Diskussionen handlade ju om de medel som använts vid intresse för spelaren, en poäng som jag faktiskt trodde du var medveten om. Därför visste jag inte hur jag skulle tolka ditt uttalande.

Sen måste du väl ändå hålla med om att det är rätt ironiskt att du direkt efter att ha förnekat att du förolämpat mig skriver att alla arsenalfans är skenheliga? Jag menar om jag skulle skriva att alla barcelonafans är hycklare, tror du inte det skulle finnas en och annan här som, i egenskap av barcelonafans, skulle ta det som en personlig förolämpning?

"Jag anser att det Wenger och Arsenal sysslar med är vämjeligt. Ingenting du skriver kan få mig att tycka annorlunda."

Det är din åsikt och du får ha den om du vill. Jag håller förstås inte med, men jag har inte skrivit något med syfte att få dig att ändra åsikt om den saken. Läs om mina inlägg så märker du det.

"Samtidigt kan jag förstå att ni arsenalfans gråter så fort media skriver att nu jagar Barcelona Cesc igen."

Det är bra med förståelse. Men som jag redan påpekat handlar det för mig inte i första hand Cesc som sådan, utan om sättet att unsettla klubbar på - samma metod som Real och Liverpool använt sig av nyligen.
Barcelona Barcadinho.
2009-10-13 15:22

Och en annan synvinkel till varför han åkte till sitt hemland.

Grabben verkar inte vara så stabil, eller vad ska man säga?
Barcelona Barcadinho.
2009-10-13 15:20

Ska vi tro på media och "elda på" om Robinho?
Barcelona Hyder
2009-10-13 15:19
Jag är för att Robinho kommer till oss. Men då ska det endast handla om ett lån i första hand med en köpoption. Klarar Robinho av att sköta sig och visa lite kämparanda för klubben och vi kommer överrens om ett rimligt pris kan han bli permanent hos oss. Henry kommer lämna nästa säsong och en högklassig ersättare behövs. Gai, Pedro eller Jeffren räcker inte just nu utan dem ska skolas in (speciellt Gai) sakta men säkert precis som Iniesta fick genomgå.

Ska man köpa Silva? Ribery? Den ena är skadebenägen och den andra är för dyr även om han bara kommer att ha ett år kvar på sitt kontrakt och därav billigare. Silva är dock en spelare jag gillar skarpt och han är spanjor. Kan Robinho blomma ut är det en väldigt bra lösning, frågan är om han kan det?

Förresten finns det ju videobevis på att Robinhos drömklubb när han var mindre var och är Barcelona. Det visades på en dokumentär på Svt för ett par år sedan, innan han tog klivet till Real Madrid. Det är ju alltid ett plus.

Den ultimata ersättaren till Henry hade utan tvekan varit Arshavin. En medelgamla splare som brinner för klubben med kvaliteér av yppersta världsklass. När han är färdig som spelare kan Gai eller Bojan ta över efter.

Jag tror att Bojan kan bli en framtida vänsterytter. Han har speeden och talangen, nu ska han bara slita sig loss och börja utvecklas.
Barcelona DM1982
2009-10-13 15:04
Ämne: Abbe -

Har en kän....
Vet inte vad jag ska tycka om Robinho i Barca. Visst är han en riktigt bra spelare men en mycket fin teknik men jag tycker att han visade på ganska dålig moral när han var i Real och det verkar vara så även i City. Det har strulat för honom i två lag, det finns väl inget som säger att han inte skulle hålla på och tjaffsa i Barca med? Om han mot förmodan skulle dyka upp i Barca kan han glömma fantasilöner, det är han inte värd.

Men visst skulle det var kul att se en sådan teknisk spelare i Barca, han skulle nog få ut mycket av sitt spel och även kunna göra Barcas spel än mer roligt att se på.
Annons: