/spanien/barcelona/forum/17236.aspx/spanien/barcelona/forum/17236.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ronaldinho Jr.
2010-01-14 11:49
Jag vet inte om det redan har diskuterats innan, men VARFÖR väntade pep så länge med bytet av Pedro? 84 minuten!? Jag hade velat se Pedro ersätta en tung och för dagen dålig Zlatan redan i början av andra halvlek!!
Barcelona kallesiete
2010-01-14 11:47

rågi;

Säger inte på rak arm vem jag tycker "är värd avancemang." Tycker att över 4 halvlekar skapar Barca mycket mer än Sevilla. Mitt påstående tyder mer på hur de som höll / håller på Sevilla måste övertyga sig själva och andra i varje artikel/inlägg att detta var klart välförtjänt, Sevilla var det klart bättre laget. Varför?
Valencia rågi
2010-01-14 11:43
Ämne:
Två andra tankar f....
kallesiete//

1.Så för att Barca kom upp i sin höga standard i en halvlek av 4a gör att de är värda avancemang?

2.Domarna tenderar att kunna döma åt storlagens favör ibland, Valencia inkluderat.
Barcelona kallesiete
2010-01-14 11:23

Två andra tankar från igår:
1. Att alla som höll på Sevilla igår måste övertyga sig själva och andra om att Sevilla var värda avancemanget tyder på det motsatta, patetiskt.
2. Att "domarna håller på Barcelona" är nog ännu mer patetiskt. Dom som säger det har nog inte sett Barcelonas matcher på sistonde. Ytterliggare ett bevis på att vi är bäst. Man vill tro att t.o.m domaren imponeras av Barcelona.
Barcelona kallesiete
2010-01-14 11:15

Det var tungt att åka ut igår. Särskilt efter en så fruktansvärt bra andra halvlek. Spelmässigt är Sevilla totalt utspelade. Var nog en eller två kontringar nere vid Pinto under hela halvleken. Och att säga att "ja men Sevilla ville försvara sin ledning" är ju bara illa. Visst ville dom det, men hur bra lyckades dom? Lite tur och lite mer skärpa och Barca hade gjort 2 eller 3 mål till. Stolt över lagets prestation förutom under avslutningarna. Det sved att åka.

Får försöka se det positivt. Att ta trippeln igen tror jag inte det var många som trodde på. Och ja, cupen är viktig - men om man måste välja bort en titel blir det den. Nu kan vi satsa stenhårt på dom två absolut viktigaste.

Och för att relatera till alla Real supportrar som satt och njöt åt Barcas urtåg igår:
Visst. Vi åkte ur, det svider. Men vi åkte inte mot Alcorcon. Och nu kommer inte säsongerna 06/07 och 07/08 att upprepas. Säsongerna då "ni var magiska" och vann ligan när Barca kämpade vidare i CL eller cupen och CL. Blir skönt att få ladda till ligamatcherna lika länge som ni. Vad är viktigast? Att vi åkte i cupen igår eller att vi nu kan fokusera stenhårt på dom 2 tävlingarna ni fortfarande deltager i? :)

Visca Barca! Kross redan på lördag.
Barcelona FCB_armin
2010-01-14 11:05
Kassnert

Där har du fel. Frisparken är tveksam, men jag vet inte heller om du hade vågat blåsa i det läget, vilket domaren gjorde som var modigt gjort.
Angående offsiden så stannade bildproducenten bollen när Negredo har bollen på sin fot, alltså att den bara låg stilla. Bollen förflyttade sig aldrig under den pausandet från pildproducenten vilket gjorde att han inte var offside DÅ.

MEN! Lägg märke till att definitionen av att blåsa offside är när bollen SLÅS till en medspelare. I detta fallet slogs den inte när Jesús var onside. I de första sekvenserna då bildproducenten valde att spola fram och tillbaka såg man att Jesús faktiskt var offside när bollen lämnade Negredos fot. Så snabb är han.

Angående att vi skulle vinna så är det så att vi får skylla oss själva. Ni hade Palop i mål och han gjorde skillnaden. Punkt.
Sevilla Kassnert
2010-01-14 10:59
Jag läser här att många tycker att Barca förtjänade att gå vidare. Glöm nu inte att Sevilla hade två korrekta bollar inne om det nu inte hade varit för domaren. Frispark för Pinto? Knappast och en offside som var onside med en meter.

Palop storspelade och Barca skapade chanser som kunde blivit mål. Men som sagt Sevilla kunde vunnit med 2-1 även i denna match.

Vi ses till helgen då vi möts igen. Kul!
Barcelona Paranoid schizoid
2010-01-14 10:54
Jag tycker nog att det såg ut som att man kunde få till 2:an men de två bytena i slutet avstannade pressen. Dendära Bojan börde söka sig till ett anant lag. Sen undrar jag om man inte kan frångå sitt vanliga spel i slutet och dänga in lite höga bollar på Zlatan, som då inte borde blivit utbytt.

Jag tycker fö att Henry har fått en nytändning och spelar en ganska god fotboll, Zlatan gör en klart godkänd match men är ju ständigt punktad av Sevillaspelare.

Rörande Messi så må han vara bäst i världen och en underbar spelare men han måste passa bollen, hade jag varit anfallare i Barca hade jag tappat sugen i att springa med när Messi har bollen då han vägrar släppa den.

Sen kan man inte vinna allt, är det något man ska förlora i så är det cupen, kan vara bra med lite vila så att man kan fixa ligan och ev Champions.

MVH
Barcelona Puyi_5 (D.E.P. Puerta)
2010-01-14 10:19
har du sett alla matcher han spelat?
har du sett betygen tidningar i Spanien ger honom? har du sett hur många mål han har gjort?
har du sett assister han har gjort?

han gjorde en mindre bra match igår, det gör alla... till och med Xavi, Iniesta, Messi, Puyol m.fl.. ingen är bäst på plan varje match...
Barcelona true_barca_fan
2010-01-14 10:15
Puyi_5 (D.E.P. Puerta)

jag menar att han passar inte in i barcas spel. Han är seg, tappar boll för mycket och bränner målchanser. När var det senast han gjorde en bra match?
Barcelona Puyi_5 (D.E.P. Puerta)
2010-01-14 10:02
"true_barca_fan"
ok, jag antar och många med mig att du verkligen skojar med alla här inne. För om du inte gör det så är du kanske trött, sovit för länge eller något. Eller så måste du ha skrivit fel när du skrev att Zlatan är ett dåligt nyförvärv... OM du nu menar det, vad baserar du det på?
Barcelona true_barca_fan
2010-01-14 09:53
missade matchen igår men när jag såg reprisen så förstår jag inte hur kunde zlatan missa så många läge. Vi förtjänade verkligen gå vidare men nu får vi väl sikta på ligan istället. Zlatan och Chygrinsky dåliga nyförvärv..
Atlético Blyger
2010-01-14 09:39
Det är alltid roligt att se Barca. Synd att ni åkte ut igår, det får väl bli tändvätska så att ni växlar upp inför andra halvan av ligan och Chapions Leauge. Tycket faktiskt att ni inte har hittat den där magiska dimensionen i spelet det här året. Vi väntar alla på den. Igår blev det tydligt att spelarna också gör det. Tyvärr har ni inte det där flytet i passningsspelet som är så speciellt. Jag tror att problemet delvis har att göra med att så många av spelarna dribblar och dribblar och dribblar - istället för rörelse och passningar med ett tillslag. Detta måste Pep åtgärda. Zlatan får knappt några passningar där uppe på toppen, samtidigt är han inte särskilt löpvillig. Han har inte kommit upp på sin bättre nivå han heller. Tyvätrr. Men vi väntar tåligt..
Valencia rågi
2010-01-14 09:23
Jag gillar hur konversationen här har spårat ur och kommit in på hur vissa folkgrupper spelar på ett visst sätt osv - vettigt!
Barcelona Plaza_Catalunya
2010-01-14 09:17
jensaaa:

En liten detalj du glömmer när du argumenterar för att Barca borde spela med mer speed i laget, de är just att med för mycket djupledsspel och chanstaganade faller hela Barcas spelidé. Barcelona är ett lag som håller bollen inom laget för att kontrollera matcherna. Barcelona är nog det sista laget som vill ha för mycket "hawaii fotboll" om du förstår mig! :)
Barcelona Criff
2010-01-14 09:15
ciao, han missade också en hands på Ballack som skulle blivit straff och ett antal situationer där gula kort skulle delats ut till Chelsea spelare som i Ballacks fall hade lett till ett rött kort.

Tyckte han var sjukt dålig, men åt båda hållen.

Den grisfotboll Chelsea spelade i den matchen förtjänades att förlora. Hade jag tyckt även om dem mött Real Madrid.

Sådan fotboll ska inte presteras av ett topplag, och utav the big four som tydligen är världens bästa lag från världens bästa liga. Jo men tjena.. Försök att spela fotboll då och hävda er som världens bästa. För den fotbollen Chelsea presterade kunde Almeria spelat och kanske fått med sig ett lika precis som Chelsea fick.
Barcelona Puyi_5 (D.E.P. Puerta)
2010-01-14 08:16
Två saker gör att vi är ute ur CdR enligt mig,

1: Andres Palop. Vilken jävla match han gör. Släpper nog in 5 mot Barca i helgen bara för det.

2: Peps laguttagning första matchen. (Men han kompenserar för den i gårdagens match med råge men ändå)

Ute men det är bara att hålla huvudet högt idag, Barca vann och vore det inte för Palop så hade Barca gjort ännu en "Chorreo" igår.

Visca el Barca!
Andreas-
2010-01-14 06:24
jensaaa:

Varför mår man alltid "lite illa" när Unitedfans ger sin syn på fotboll?
ciao
2010-01-14 06:00
Jeeensa, mojito mfl.

Det enda jag minns från förra årets Clash mellan Chelsea-Barca var en fullständigt horribel domare som lyckades "missa" tre hands i straffområdet...

Frågan man kan ställa sig är om Barcelona hade kommit undan lika lätt om de inte spelat så vackert som de ofta gör?

MVH

ciao
2010-01-14 05:59
Zlatan[The King]
2010-01-14 05:53
ZLATAN ÄR SÄMST HAHAAHAH
Barcelona Mojito
2010-01-14 02:01
Som jag skrev till en Realanhängare tidigare;

Vi ser attraktiv fotboll på olika sätt.

Barca spelar sitt tiki-taka spel för att öppna uppp motståndarna och sedan explodera i ett väggspel eller kombinationsspel.

Det är inte konstigt att det sker i ett spanskt lag med många spanjorer, och att det inte sker i England med många engelskmän.

Varför skiter björnen i skogen?
För att den kan, och för att det visat sig vara riktigt skönt.
Samma anledning som att United inte spelar så, de kan inte, och de förstår inte den typen av elegans och konst.

Alla inriktningar har sina svagheter och fördelar, på senare tid har Barcas visat sig vara överlägsen.
Elegans är för mig inte tråkigt, tvärtom.

Men för dig verkar det vara oavkortat att högt tempo är en förutsättning för att något ska vara intressant.

Som Rivaldo skrev, kolla lite djupare så får du se en annan sida som du kanske kan uppskatta.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-14 01:56
jensaaa//

Det är ännu lättare att hänga med i nuet och i nuet så är barca regerande mästare i 6 turneringar. Aldrig tidigare skådat;)


Real Madrid jensaaa
2010-01-14 01:54
Rambla -

Dom pressade och gjorde det bra. Tills dom tröttnade, runt 60oende. Först då tycker jag ni började få ordning på passningsspelet "på erat sätt" och skapa chanserna men som du säger, Palop gör en riktigt bra match och räddar Sevilla. Men även Sevilla hade bud på ett eller två mål. Men överlag så räddade ju Palop laget ihop med en bra press;)

Nej, nu är det sängdags. För trött för det här. Roligt att diskutera på en sansad nivå. Ännu roligare är det när man har olika åsikter!

Godnatt och lycka till!
Real Madrid jensaaa
2010-01-14 01:50
Rambla -

Haha men jag säger ju också att Barca var mycket bättre? Vad mer vill du ha av mig? Lägg av nu ;) Klart ni kan, de går alltid!


Rivaldo -

Då kunde du ha förklarat det lite bättre från första början då ;)

Fajtas in på mållinjen säger du.. ja. Det är väl bara Barca och Real som gjort de senaste 3-4 åren i La liga. De har ju typ skilt 20 poäng ner till 3:e-platsen.

Ja men lugn nu, fotbollen har nog utvecklats på 10 år. De är ju lite lättare att se ett mönster på 3 år en tillbaka 7-10 år.

Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-14 01:46
Ämne: Rambla -

Jag tal....Please, hur mycket du vill ha till att Sevilla pressade, och visst det gjorde de, så var det en storspelande Palop som räddade dem idag. Barca rullade ut dem i andra halvlek och det kan du inte förneka. Ibland har man inte det är lilla flytet som man också måste ha.

Fast jag kan å andra sidan erkänner jag att vi idag nog rullade runt bollen lite för mycket och borde kommit till ännu fler avslut. Fast det var svåra förhållanden, en blöt och slipprig plan och ett Sevilla om stred som djur. Som sagt, lite mer flyt så hade det gått vägen.
Barcelona Trippeln
2010-01-14 01:45
Jensaaa

Som sagt jag skiter i den här pajas turneringen,vinner vi Cl i år så är det större än förra årets trippel då ingen har lyckats med det.
Real Madrid jensaaa
2010-01-14 01:43
Rambla -

Jag talar inte om någon tokpress. Jag talar om Sevillas press idag/(igår?!). Liksom att redan stå där, istället för att backa hem 25meter och låta Xavi få bollen och vända upp för inget lag ställer då upp som Chelsea gjorde i semin där. Det är ett undantag. Sen höll ju de iaf, i 91 minuter, eller vad var det? :P Haha, Chelsea, ett spelande lag? Tror du missuppfattade. Menade att dom ägde bollen, rullande runt ett par passningar för att sedan avsluta. Mer fart och intensitet.
Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-14 01:43
Den vanligaste bortförklaringen när Barca spelar ut ett lag. Ja men vi kom inte upp i normal standard.

Jag undrar om Barca också kan skylla på det när de väl förlorar en match? Just saying...
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-14 01:43
jensaaa//

Haha uppstickare som Newcastle och spurs? Att sluta på en 4de plats är knappast att betraktas som en uppstickare.

Det jag pratar om är lag som enda in på mållinjen är med och fajtas om guldet.

Att dom haft många lag med längre nu dom 2/3 senaste åren betyder inte skit. Innan det va det italien som hade en period där juve,milan och inter preminuera på semifinaler och innan det så gjorde vi det med real depor och valencia. Sånt har mer med slumpen att göra. Det enda som räknas är ju vm som i slutändan står som segrare. Där har vi vart vassare detta deceniumet. Ska man se till europaspel överhuvudtaget på 2000 talet så finner du en tydlig spansk dominans.
Annons: