/spanien/barcelona/forum/1721.aspx/spanien/barcelona/forum/1721.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:12
Lennyromario - vad tror du själv? Inte så svårt att klura ut? Tata Martino gick i Pep Guardiolas fotspår. Under Tata Martino så kollade man på 5-0 matchen under Guardiola inför hans första Clasico.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-06 18:11
@LennyRomario:


Att den fotbollen som vi spelade under Tata var i stort sätt detsamma som med Pep trots att vårt bolltrillande var sönderläst och det syntes alltför uppenbart att vi behövde variera i vårt spel.

Barcelona Mido
2016-02-06 18:11
Att ni orkar å jämföra pep och enrique dag in och ut, herregud. Släpp det och gå vidare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 18:09
@LennyRomario:


Tata följde Peps filosofi. Troligen därför.
Barcelona LennyRomario
2016-02-06 18:08
Varför ska en Pep-anhängare behöver försvara Tatas fotboll? Vad har jag missat. Jag förstår inte kopplingen överhuvudtaget.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:07
CdR finalen 2014 det är den fotbollen som coach Pep menar. Elr cl kvarten mot Atletico 2014. Ni vet det där, det rullas det rullas det rullas men man kmr ingen vart. Laget hade inte varit här idag om vi hade gått för Tata fotboll... Samma person kritiserar mig som menar att samma fotboll som spelades under Pep har klubben alltid spelat. Människa gå kolla upp lite olika Barca upplagor innan du pratar. Föddes du 08 elr? Rijkaards Barcelona var långt ifrån Pep Guardiolas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:01
Coach Pep - står du för vacker fotboll? Du står för precis samma fotboll, precis samma spelades under Tata Martino. Du vet det där boll rullandet som inte ledde till nått. Men vad vet jag du kanske tyckte det var roligt att åka ut ur Cl kvarten 2014 med Tata som tränare mot Atletico. Vi skapade inte 1 målchans på nästan båda matcherna mot Atletico i Cl. Luchos Barca kanske inte spelar underhållande varje gång men man gör de då och då. Det är dessutom pinsamt hur du menar att Luchos fotboll är desamma som Chelseas elr vilket lag som helst. Högstanivån är enorm inom detta laget hela cl slutspelet förs säsongen var i stort sett bara bra fotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-06 17:59
Sen orka med jämförelsen Bägge vill/ville klubbens bästa Bägge står för en underhållande fotboll Peps era är den mest fantastiska genomtiderna men ingen ursäkt för att trycka ner lucho Barcelona är fortfarande Barcelona på plan oavsett hur diverse cule väljer att se det. Men mycket av kritiken över lucho uppstår pga nuvarande ledningen där man riktar kritiken fel allt för att man inte ska behöva hylla ledningen indirekt Lucho och ledningen är inte samma sak och inte ens han kommer överens med dom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 17:55
Precis. Villa,Henry,Zlatan,Sanchez blev alla begränsade i och med den fotbollen som vi spelade under Pep. Precis som du säger så anpassade sig spelarna till Peps spel medan Lucho anpassar spelet för spelarna. Vi alla gillar Peps fotboll. Jag själv håller Pep Guardiolas Barcelona som historiens bästa lag. Men tycker inte ni att från att gå från ett spel som såg helt slut ut till att gå till ett mer direkt spel är positivt? Redan under Titos säsong så darrade spelet enormt även om andra faktorer spelade in. Tyckte ni spelet var underhållande under Tata Martino? Jag såg inte dom skribenter som nu klagar på Luchos spel klaga på Tata Martinos spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-06 17:55
@Maestro Xavi - Tito Etern:


Förvisso kan man debattera huruvida objektivitet ens existerar, eftersom man bara kan peka på sin egen uppfattning vilket är ens egen subjektivitet. Men då kommer vi in på intressanta filosofiska aspekter av fotbollen. Om vi ska anta att majoritetens gängse uppfattning är ”mest” objektiva som en form av måttstock, så kan man åtminstone säga att anfallsglad och tekniskt fulländad fotboll är vackrare än defensiv långbolls-fotboll.

Precis som jag anser att det finns vacker konst och bedrövlig konst, tycker jag det finns vacker och ful fotboll. Om man då t.ex. anser att fotboll är en konstform och att man alltid bör sträva mot att uppnå förbättring och ett ”högre” spel, ja då måste man bevara totalfotbollen som en kraft i den moderna fotbollsvärlden. Barcelona står traditionellt för vacker fotboll, medan tex. Chelsea står för ful och otilräcklig fotboll. Om jag då försvarar den vackra fotbollen mot den degenererade moderna ”fotbollen”, och att Barcelona inte bör försummas i dekadensen, ja då står jag för det goda, medan barcelonistas och hans följeslagare står för ondskan, helt klart!
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 17:45
o där kom 3-1....
Barcelona neymar JR
2016-02-06 17:40
Jo men ta bort xavi eller iniesta från Peps era så hade du haft kalabalik Vi ska ta bort luchos 2 viktigaste pelare men behålla Peps och ta bort hans två oviktigaste ??? För just ytteranfallarna i Peps fotboll var mest begränsade och hade som första uppgift att dra isär motståndarna. Speciellt 10/11 Finns ju en anledning till varför spelare som Henry/villa/sanchez såg ut som träplankor ibland och verkligen inte lyckades fullt ut då deras kreativitet begränsades Ta bort iniesta och rakitic och det kommer knappast påverka oss nämnvärt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 17:36
[QUOTE=Flavia]Och nu har Atleti gjort 3-1 :([

Det är inte över förens det är över:) Eibar kan hitta på nåt nu i slutet !
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 17:33
Det är väl ändå bättre att man får kämpa sig för liga titeln nästan enda till slutet än att få ligan avgjort och riskera att slappna av som Bayern tyvärr fått smaka.
Man måste som sagt vara på tårna i slutskedet i CL.
Flavia
2016-02-06 17:33
@Barca3# BIGPUN:
Jaha, du har rätt. Det blev bortdömd... Men oavsett, Atleti har grepp om matchen tyvärr.
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 17:32
@Flavia:


Nej. Står 2-1 fortfarande
Flavia
2016-02-06 17:29
Och nu har Atleti gjort 3-1 :(
Barcelona Nemesis 10
2016-02-06 17:27
Jag håller med dig till en viss del Coach Pep men inte allt. Jag tycker att både du och Kröjf är lite trångsynta ibland när det gäller Barcelonas Tiki Taka.
Det Pep gjorde var unikt och den fotbollen Barcelona spelade under hans tid var också unikt.
Om du säger att vi idag lever på världens bästa anfallstrio så hade Pep världens bästa mittfältstrion där han fick ut maximalt av Iniesta, Xavi och Busquets. Pep hade även en Puyol som var kung i backlinjen tillsammans med en Dani Alves som var världens bästa högerback den tiden.

Jag tycker att du får Peps fotboll att låta så enkelt, som att det bara är att säga till spelarna att spela likadant som man gjorde under Pep och så kommer man dominera men så enkelt är det verkligen inte. Pep själv kommer inte ens kunna upprepa det han gjorde i Barca för det var som sagt en perfekt timing av både spelar kvalitet och en tränare som hade en vision utöver det vanliga.

Kolla på Pep i Bayern Munchen tex, visst har han fått Bayern att bli ett mer spelförande lag och mer bollskickliga men när jag ser på Bayern Munchen så ser jag verkligen inte samma briljans och vackra spel som han fick Barcelona att spela under dom bästa åren och svaret på varför det är så är ganska enkelt.

Att man tror att Pep kan komma till vilket topp lag som helst och få dom att spela som det bästa Barca någonsin är väldigt naivt tänkande tycker jag, Peps Bayern blev manglat av dom två stora spanska storklubbarna i CL och det är knappast av en ren slump.

Tror folk att andra tränare och klubbar inte studerade Barcelona under Pep till max för att försöka att hitta ett motmedel? Det är klart att alla storklubbar forskade för att kunna stoppa Barcelona. Alla kunde ju se klart och tydligt hur spelet blev mindre och mindre effektivt under Peps sista år, ett spel som blev hyllat över hela världen började tillslut kallas för tråkigt handbollsspel där man bara passade runt och runt utan att riktigt göra nåt av bollen.

Och en sista grej, Barcelona har knappast spelat sån fotboll under hela sin existens. Rijkaard och Van Gaal tex spelade inte samma fotboll som Pep gjorde för att dom kunde inte. Pep fick skörda det som blev resultatet av flera års hårt arbetande genom fotbollsakademin samtidigt som att han visste exakt vad som skulle krävas av spelare för att kunna nå den maximala nivån han gjorde. Han gjorde sig av med spelare som han visste inte skulle klara av det och byggde en trupp av spelare han litade på och spelarna litade även på honom när dom kunde se resultatet.

Folk kan försöka kopiera det konceptet hur mycket dom vill men jag tror inte att vi kommer att få se ett så vackert spelande lag som blev så framgångsrikt på många år igen.

Jag håller däremot med om hur dåligt den nuvarande ledningen har skött klubben på hur La Masia har lidit på grund av det.

(Obs! skrev från mobilen)
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 17:24
komigen Eibar.. få in 2-2 nu
Barcelona Xaviesta
2016-02-06 17:23
Coach Pep skriver illustrerat och vackert, det kan ingen förneka. Och första delen är ganska spot-on då vi har folk här inne som, likt hundar, vägrar släppa benet dom har i flabben och morrar så fort man som cameroonians (och många av oss andra) påpekar och belyser alla cracks in the wall på vår administrativa del av klubben. Våra själar slits itu av hur klubben sköts och av vilka, och dessa sår är så djupa att en 7-0 seger mot ett Valencia som inte ens kom till spel inte kan plåstra över och förmörka alla dom interna problem vi har. Att som enkos (vem annars) sticka huvudet i sanden likt en struts och bara bry sig om det som händer på gräset och hur vi ligger till i förhållande till antagonisten i tabellen räcker inte för vissa av oss andra. Vi uppskattar cameroonians arbete nåt enormt, speciellt vi lite äldre som.inte har samma tid och fritid att lägga ner på research som ni lite yngre har. Att hoppa på denna forumlegend är bland det värsta jag sett här. Väldigt osmakligt och du borde rannsaka dig själv och skämmas då vi snackar beyond forumet och FC Barcelona. Danne lägger ner tid från sin egen vardag för att filtrera och förse oss med riktiga nyheter kring det som händer i klubben och oavsett vad du tycker om hans ställning när det kommer till klubben så måste du respektera människan Daniel Olsson för jobbet han lägger ner så vi andra kan hänga med i svängarna. Så enkelt och odiskutabelt är det. Sedan har vi andra stycket i Coach Peps text som kan diskuteras kanske. Jag är en Guardiolista/Laportista och det är inget jag sticker under stol med och jag identifierar mig mer med hans syn på totalfotboll än vad jag gör med Luchos, emellanåt, röriga fotboll. Men vi spelar väldigt underhållande, det kan ingen förneka såklart. Men det fattas ändå mycket för att jag ska bli alldeles upprymd i själen som jag blev förr. Försvarsspelet ser fortsatt rörigt ut, mittfältet dikterar inte matcherna och är inte alls lika involverade och det har gått snart tre säsonger nu och det är ju helt kristallklart att Lucho litar främst på individualism. Utan att ha kollat upp siffror så ser jag att dom flesta assist varje år slås av MSN trion till varandra vilket stärker tesen ytterligare och detta är nog det främsta skälet till att Luchos fotboll inte kittlar mig på rätt sätt. Hade du tagit bort Villa/Henry, Messi och Pedro/Alexis ur ekvationen förr hade vi tappat fullständigt i spets men vi skulle ändå fortsatt dominera matcherna med vårt kompakta och genomtänkta spel. I kontrast, om vi tar bort MSN från Luchos så tappar vi inte bara spetsen helt och hållet utan vi lär även förlora hela vårtiden spel samt nuvarande identitet. Detta räcker inte för mig helt enkelt och jag har sagt det innan och jag säger det igen: Luchos fotboll får min respekt men inte mina applåder. Detta betyder inte att jag hatar honom och jag älskar Guardiola - det är för mig lika löjligt som Messi/Ronaldo jämförelsen. Båda kommer att gå ner som Barcalegender i historieböckerna. Slutligen, ett tips till samtliga i forumet: diskutera ur en neutral ståndpunkt vad gäller övertygelse, dvs driv inte någon agenda och försök vara öppen för nya insikter annars är det ju ingen mening att diskutera. Då blir det propaganda man sysslar med bara. Det ska vara med en dialog-mindset som man går in i en diskussion med någon, inte en monolog :) Stor eloge till alla involverade i senaste veckans fantastiska diskussioner som verkligen försett mig med trevlig läsning och två väldigt entusiastiska tummar upp för Lion24 som utökning av MOD, ett mycket bra val! Till sist även ett stort tack till cameroonians, misströsta inte min vän - vi är så kopiöst många som sluter upp bakom dig och uppskattar allt du gör att någon enstaka belackare inte kan välta över vågen till sin fördel. Sluta aldrig med det du gör, journalism/författare är ditt kall!
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-06 17:18
@enkos:


Atleti gjorde nyss 2-1 målet :(
Flavia
2016-02-06 17:18
Att Barcelona har utvecklats till ett renodlat kontringslag är inget annat än en ren och skär lögn. Enligt statistiktjänsten Squawka, har vi 59% i bollinnehav i snitt per match och är således högst i Spanien och fjärde mest bland övriga lagen från Europas 5 största ligor. Med det sagt, har vi blivit mindre förutsägbara i vårt spel utan kan även variera såsom vi aldrig gjorde med Pep.

Sedan kan jag väl ta på mig friheten att rada upp några punkter där Lucho har gjort en rad förbättringar.

- Vi har blivit mycket bättre på att försvara oss när motståndarna försöker göra mål från fasta situationer, en svaghet som var alltför uppenbart under Pep-eran.

- Spelare som tidigare var i dvala (Piqué och Alves) har återuppstått och varit helt jävla grymma på nytt.

- Gjort Sergi Roberto, tidigare nämnd som truppens kanske sämste spelare och tillika hackkycklingen hos nästan alla medlemmar på Les Rambles, till en fantastisk truppspelare och som göra bravur på minst 7 positioner.

- Vi är ej längre jätteberoende av Messi jämfört med Pep-eran, även om jag naturligtvis vill inte ta ifrån argentinarens storhet. Att en spelare som Sergi Roberto kan kliva in i hans frånvaro och göra ett kanonjobb, var fullständigt otänkbart förut.


Om Lucho faktiskt gör det omöjliga och upprepar bedriften att vinna trippeln eller försvarar CL-titeln, så har han passerat Pep.
Barcelona the cameroonians
2016-02-06 17:18
Den stora skillnaden med anställningen av Pep jämfört med den av Lucho är långsiktigheten och tydligheten. Pep passade ypperligt i en tid där Barcelona var på väg att förlora greppet om sig själv och stod inför ett vägskäl. Det kunde blivit Mourinho, men Cruyff trodde stenhårt på att Pep var färdig och rätt person att bygga ett nytt lag och samtidigt göra det med la Masia och en traditionell 4-3-3 med possession spel. Tack vare Laportas medvetna satsning, från det att han tillträdde 2003, på la Masia och återinförandet att alla lag skulle spela samma fotboll fick det synergieffekter rakt igenom hela klubben. Från utveckling till ekonomi och framgångar på planen. Lucho kom in i ett annat läge och verkar inte ha samma krav på att arbeta långsiktigt eller utifrån en specifik idé. Däremot har han tagit sig an uppgiften med bravur och valt att gå sin egen väg istället för att bli någon blek kopia av Pep. Däri ligger mycket av framgångarna, men sättet som den sportsliga planeringen sker på riskerar att, till skillnad mot hur Pep arbetade, bara nå framgång kortsiktigt. Detta är dock ingen kritik mot Lucho, utan snarare ledningen. Blev dock något oroad när Lucho nyligen sa att han funderade på att köra med dubbla pivotes. Det är ett än längre steg ifrån Cruyffs Barça och ett steg närmare mainstream-fotbollen vi ser idag. Så visst kan vi icke-proggressiva njuta av fotbollen som spelas idag, men vi vet också att vi lever på lånad tid och att än större förändringar är på gång om det fortsätter på samma (kollisions)kurs. För mig handlar det dock som sagt mer om en ledningsfråga än en tränarfråga, för trots allt får man betalt för att uträtta ett visst arbete. Ambitionen är säkert densamma, men jag ifrågasätter om målet är det rätta, ja till och med om det finns något riktigt mål. För vad betyder Bartomeus ord om att göra Barcelona till nummer 1 inom alla områden om det leder till att vi går göra avkall på bår identitet och historia. Ingenting alls om ni frågar mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 17:11
Junta Dimision - svårt och hålla nere känslorna när man kmr med ett så negativt inlägg om allt som har med Lucho att göra. Men om ja skrivit nått så ber man om ursäkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 17:11
@Barcelonistas:

Kom igen nu. Du kan bättre än så.
Barcelona Junta Dimision
2016-02-06 17:08
Barcelonistas

Är det här verkligen din uppfattning av att hålla en bra nivå, genom personangrepp?
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 17:07
@Coach Pep.:
Fel, du sitter inte på någon objektiv sanning. Inget du har yttrat om objektivt, utan enbart subjektivt, helt oavsett hur mycket du vill att det skall vara en objektiv sanning. Antigen ljuger du i forumet eller så vet du inget om vad en objektiv sanning innebär. Skäms.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 17:04
@Barcelonistas:

Jag skulle helst vilja att man inte skulle hoppa på individerna då det enbart skulle förminska forumsmiljön ännu mer. Använd inte El Pasillos smuttskastningstekniker här, utan angrip inläggets innehåll istället. På så sätt kan man ha hållbarare och värdigare diskussioner.
Barcelona Liunil Masse
2016-02-06 17:02
Vad är det som händer i Spanien? Media attackerar nu Neymars pappa för de tycker Neymar dribblar för mycket o agerar respeltlöst.... WTF? Varför attackerar ingen Mahrez i England? Eller Douglas Costa i Tyskland? Jag äcklas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 17:02
Han sitter nog i Kyrkan nu och ber att Lucho inte vinner trippeln i år. Vilket hade gjort Luchos Barca som ett större lag när det gäller att vinna titlar. Rädsla bygger hat. Coach Pep är helt enkelt rädd.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: