/spanien/barcelona/forum/1720.aspx/spanien/barcelona/forum/1720.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2016-01-12 20:33
[QUOTE=neymar JR]Contract of Barcelona B winger Aitor Cantalapiedra (19), who made his first team debut in the Copa this season, has been rescinded. [rac1] Men va? Han var ju bra?! [/QUOTE] Madness. En hel generation av spelare har gått förlorad efter att klubbledningen totalt misslyckats med såväl utveckling som sportslig planering gällande såväl val av ledare som på transfermarknaden. Eftersom klubben endast (enligt gällande regler för Segunda B) får regga 16 spelare för B-laget och de köpt in 5-6 nya spelare måste flera nu lämna. Jag blir mörkrädd när jag läser att man i princip tvingar bort spelare under kontrakt som varit i akademin sedan 2009. Men värst är nog fallet med målvakten Suarez som är långtidsskadad och nu inte längre är önskvärd i klubben. Allt detta bottnar emellertid också i att man inte vågat fatta beslut om att inte förlänga kontrakten redan tidigare och på så sätt nu satt sig i en situation där desperationen nu styr snarare än de värden som just la Masia sedan 40 år lärt ut till spelare. Gerard Lopez borde också sparkas, men han är ju Bartomeus val och vi vet ju alla att denne inte brukar erkänna sina misstag i första taget. En tråkig dag för klubben och akademin minst sagt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-01-12 20:25
@neymar JR:


Bartomeu fortsätter demolera B-laget. Perez fast efterbliven.
Barcelona Liunil Masse
2016-01-12 20:23
Tränare o kaptener röstar på sina kompisar istället för att rösta på vem man tycker är topp tre i världen det året. Vad är vitsen med det hela då? Sen att Ronaldo kommer före Neymar visar också på att spelare och tränare inte kollar på fotboll.
Barcelona neymar JR
2016-01-12 20:19
Contract of Barcelona B winger Aitor Cantalapiedra (19), who made his first team debut in the Copa this season, has been rescinded. [rac1] Men va? Han var ju bra?!
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2016-01-12 20:06
Hahaha vi hade två av tre nominerade till guldbollen och bara för att man är missnöjd med några enstaka avvikande röster så har spelare och tränare tydligen ingen koll på fotboll. Hahaha snälla? Är folk här ens seriösa?
Barcelona neymar JR
2016-01-12 20:04
Asså herregud folk röstar på den dom vill, i längden så vinner förhoppningsvis rätt man Förra året skulle absolut inte Messi ha den Detta året skulle han absolut ha den Visst några jippo röster här och där, men alla dom har olika uppfattningar och ser på fotbollen på olika sätt (Thank u lord) och vissa försöker tillfredsställa andra Den enda balon d'or som fick en att höja på ögonbrynen är det året dom förlängde röstningen för att gynna Ronaldo
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-01-12 19:59
Det är helt sjukt att folk fortfarande tycker att Sneijder förtjänade guldbollen 2010. Samma år Messi gjorde 60 mål och var dominant som vanligt och även om han inte gjorde mål i VM kan man gå tillbaka och faktiskt kolla på matcherna och se hur många chanser han skapade och hur många mål han låg bakom, individuellt var han överlägsen alla andra. Samma 2013, Ribery vann trippeln 2013 och spelade väldigt bra men rent individuellt var han inte på samma nivå som Ronaldo och Messi och hamnade därför trea oavsett hur många titlar han vann.
Barcelona Liunil Masse
2016-01-12 19:53
Att Hazard är före Iniesta visar vilket jävla pisspris det är. Fotbollspelare och tränare har ingen jävla koll då majoriteten inte kollar på fotboll. Endast Sportjournalister ska få rösta. Folk som kollar på fotboll. Ronaldo ska inte kunna få så mycket fler röster än Neymar när Neymar haft ett mycket bättre år. Vad fan gör Lewandowski före Suarez? USELT.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2016-01-12 19:34
Ni pratar om att det är skandal att vissa röstade på muller och lewandowski . Men snälla min Gud , jag såg t.o.m att några hade röster på benzema Och Kevin de bruyne !!! Ronaldo hade ju benzema som etta ......
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mdawg
2016-01-12 19:29
Ett pris som borde anses mer prestigefullt än vad det i nuläget kanske gör, är UEFA Best player in europe award, som har fört gamla Ballon d'Ors koncept vidare. Jag tycker personligen att det formatet är att föredra, känns lite mer seriöst och lite mindre som ett popularitetspris, då det är 54 sportjournalister som representerar de olika nationella associationerna inom UEFA som röstar. Känns även aningen bättre då priset faktiskt baserar sig på säsonger istället för "kalenderår". Dock saknar det samma historia som de andra priserna som nu slagit ihop sig till Ballon d'Or, och saknar även prestigefyllda titeln 'världens bästa spelare'.

Jag hade dock velat att röstningssystemet för Ballon d'Or ändras, eftersom historian och tituleringen finns där. Men att man tar efter det ovan benämnda priset i just de två aspekterna som jag föredrar ovan, så att det skulle vara bedömt av en noga utvald expertpanel världen över och även baseras på säsong istället för hur det är i dagsläget, i slutet av november.. Vem vet, om de tar nog fotbollskunniga personer så kanske priset faktiskt kan tilldelas även till mittfältare som inte är poängspelare, backar eller varför inte en oerhört grym målvakt? Önsketänkande..
Barcelona Mdawg
2016-01-12 18:47
@Stright outa Barca:


Har faktiskt för mig Neymar (enligt översättaren) flikade in med följande "I would like to have both", och jag tror faktiskt han refererade till att han skulle vilja ha båda Leo's fötter, och inte bara den vänstra. Vilket nog många faktiskt hade skrivit under på.
Barcelona Shanghai
2016-01-12 18:46
Jag blir mörkrädd av att se vilka folk röstar på. Ärligt talat, de har ingen susning om fotboll och ändå tar med Cristiano Ronaldo, vissa tog Müller andra blev hypade av Lewandowski. Men de har glömt att Suárez blev rånad att vara med i podiet. Han var den mest vitala och avgörande spelaren hela år 2015. X2 på bortaplan mot City. X2 tvål mål och 2 tunnlar på historiens dyraste back mot PSG på bortaplan. X2 assists mot Bayern. X1 mål mot Juventus i finalen. Avgörandet. X1 mål i avgörandet el Classico. X2 mål mot Real Madrid på bortaplan. X5 mål i klubblags VM. Sen har vi potatisar som väljer Cristiano, Müller, Lewandowski osv. Åt helsike med FIFA och deras system. De borde lägga ner sk**** för det är bara pinsamt, plågsamt och ett slag mot huvudet att de fortsätter med sina korrupta listor. Suárez, de rånade dig och det ska du inte bry dig om. Fortsätt med den inslagna vägen. För att göra 10 mål mot Malmö och Espanyol väger mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2016-01-12 18:33
Igår på FIFA Ballon D’Or presskonferensen. Leo Messi "Cristiano har väldigt många kvalitéer som många skulle vilja ha". Cristiano Ronaldo "Jag skulle inte tacka nej till Messis vänsterfot, även om min inte är så dåligt heller". Neymar Jr. "Jag skulle gärna vilja ha både Messis vänsterfot och Cristianos högerfot, (skratt)". asså Ronaldo kan inte berömma nån utan och namna sig själv
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-01-12 17:39
@Stright outa Barca:

Inte skulle Neymar vilja byta ner sig :).
Barcelona Stright outa Barca
2016-01-12 17:31
Visa i puertan tror verkligen att de kommer köpa Neymar asså en tror till och med att de kommer köpa han denna sommar vad röker de där borta vill testa också?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-01-12 16:56
Luis Enrique: "Messi is a total player because of how he interpetes the game. As pivot or centre back, he'd also be the best player ever."

Pique kanske får en ny mittbackspartner snart?;)
Barcelona B-Guden
2016-01-12 16:53
@Stright outa Barca:


Nu blir det bråk i Real haha
Barcelona Stright outa Barca
2016-01-12 16:51
Sergio Ramos (Real Madrid): "Cris and Messi are two super players, although Leo might have been a little better last year."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-01-12 16:48
Här är också en bra artikel om Messi som kom för några dagar sedan för er som är intresserade: The real Lionel Messi: a recluse obsessed with Sprite on verge of fifth Ballon d’Or
Barcelona Den vise mannen
2016-01-12 16:17
Helt ärligt kan jag faktiskt kanske tänka mig ett namnbyte på arenan i framtiden: Camp Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2016-01-12 16:08
Facebook-sajten FC Barcelona Sverige översatte en magnifik kolumn som självaste Xavi Hernández skrev i tidningen El País
Tack, Leo.


Jag träffade Leo när han steg in i omklädningsrummet för A-laget, 16 år, men jag visste vem han var tidigare. Sergi Alegre, en god vän som hade jobbat inom Barcelonas akademi en lång tid sa till mig en dag: "Xavi, många bra ungdomar kommer upp," han pratade om generationen med Piqué, Cesc och de andra. "Men det är en argentinare som är bättre än du kan föreställa dig. Spektakulär. Du kommer se."


Så från denna historia visste jag vem han var när jag såg honom i omklädningsrummet. Du kan säga att han var speciell, självklart, eftersom det är saker du noterar i första rondon (berömd passningsövning). Leo, framförallt, hade talangen som är svårast att uppnå; han förstod spelet, han kunde slå bra passningar och han kunde dribbla vem du än ställde framför honom: han brukade lämna den bästa försvararen vi hade på marken.


Ett tag efter han hade kommit upp till A-laget var vi på en resa och jag upptäckte en utbildad pojke, som var respektfull, ödmjuk och inte egenkär alls. Det gör honom exemplarisk, för att vara det han är nu, vara bäst, har inte gjort att han förlorat dessa värderingar, han har inte förlorat en del av den ödmjukheten och han respekterar sina lagkamrater. Jag tror aldrig att Leo ville skilja sig från de andra.


Han var speciell, men han var bara 16 år gammal, så jag trodde han skulle bli bra, men jag vet att fotbollen är väldigt komplicerad, att många saker spelar in, jag kunde aldrig tänka att han skulle bli den bästa spelaren i historien. Sedan jag lärde känna honom har han inte slutat att utvecklas. Han förbättrade det han var bra på och gjorde också sig själv till en målskytt. Han brukade inte göra så många mål och nu gör han mål från allt, han tar frisparkar... Och, som Pep säger, han dominerar alla aspekter av fotbollen. Vi kommer aldrig se något liknande. Inte bara för de han kan göra, men även för den långa tid han har gjort de på. Andra varar i två,tre år... Han verkar inte ha något slut i sikte.


Som Culés har vi varit väldigt lyckosamma eftersom han kom till Barcelona. Utan honom skulle Barça inte vara det samma, han är hörnstenen i klubbens framgångar under det senaste decenniet. Det är något du inte kan bortse när man talar om Leo, eftersom det förtjänar beröm: du kan ha ett bra år eller två, men att vara den bästa under en så lång tid visar att han har den ovanliga vinnarkaraktären som inte bara gillar det han gör, men som är en perfektionist, som aldrig har nog, om han gör två mål, vill han göra tre. Det är vad folk ser under matcherna, men under veckan är han likadan, det är så han utvecklar samtliga runt sig, eftersom att vara på hans nivå kräver mycket.


Den karaktären gör honom otroligt arg efter en förlust. Eller så gör det honom ledsen, för han vill alltid vinna. Inget stör honom mer än ett nederlag. Jag minns att han var otröstlig dagen han missade en straff mot Chelsea och vi blev utslagna ur Champions League. Men han var även upprörd när han missade den mot Manchester City, även fast vi vann med 3-1. Man går till honom efteråt och säger att det är lugnt och han svarar dig "Nej, det är de inte. Jag misslyckades." Och det är sant, det har varit dagar när jag sett honom vara arg på sig själv och dem bredvid honom och världen i allmänhet, men vem har inte sådana dagar? Dessutom, det kan inte vara lätt att hantera att vara den bästa men i 99,9 procent av fallen gör han det fantastiskt. Så han är mer än förlåten,eftersom allt är väl kompenserat för hur han sprider lycka till alla som gillar fotboll.


Personligen tycker jag att jag är hans vän. Han är inåtvänd och det är inte lätt för honom att öppna upp sig, men när han litar på dig är han väldigt rolig, han är en stor skämtare. Han har ett stort hjärta, han är en bra kille. Han har alltid tid för att hjälpa till när du frågar. "Hallå, Leo, en vän frågar mig efter några skor för en stiftelse för några barn.." Han tar av sig skon, signerar dem och ger dem till dig. Alltid. Men vad jag värdesätter mest hos honom är att han är ärlig. Han sviker dig aldrig. Han har en stark karaktär och när han inte gillar något, är det så. Försök inte att övertala honom. Men han berättar det för dig. Jag har alltid känslan att han aldrig skulle förråda mig. Om han har något att berätta gör han det och jag vet att han aldrig skulle hugga mig i ryggen. Messi bedrar bara försvarare och målvakter. Och jag uppskattar det mycket. På så sätt är vi lika. Tack för det, Leo.


Och tack för att du spelar som du gör - för dina löpningar, för dina mål, för dina passningar och dina dribblingar, för det du har gett Barça och fotbollen. Och för hur du är.


Och grattis till ytterligare en Ballon d`Or. Du förtjänade de.
Barcelona Dûssel
2016-01-12 15:44
@enkos:

Du är som en trasig CD - skiva som hela tiden upprepar sig. Gå vidare nu va?
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-01-12 15:30
[QUOTE=enkos]Diego Godine varken röstade på Messi eller Neymar.. hoppas duon kommer ihåg det den 30 Jan [/QUOTE] Han kan väl inte ha röstat på Cristiano heller efter deras heavyweight match ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-01-12 15:23
Barcelona har nu 11 guldbollar, flest av alla klubbar i världen
Barcelona enkos
2016-01-12 15:17
"Den svenska skammen"
Barcelona enkos
2016-01-12 15:11
Diego Godine varken röstade på Messi eller Neymar.. hoppas duon kommer ihåg det den 30 Jan
Barcelona enkos
2016-01-12 15:01
Så Suarez straff på två matcher står kvar och han missar matchen imorgon..
Barcelona Thierry Henry
2016-01-12 14:54
@Fuerza:


Sverige är inte kattskit heller historiskt inom fotboll. Vi har 1 OS guld och 2 os brons, 1 VM silver och 2 vm brons samt 1 fjärdeplats etc.

Vi är rankade som det 12e mest framgångsrika landet i vms historia före länder som Portugal bland annat. Landslaget vi har idag är förmodligen det sämsta genom tiderna om man bortser från Zlatan då förstås

På klubblagsidan har vi även där haft historiska framgångar med 2 uefa cup guld för IFK Göteborg och europa cup final för Malmö. Blåvit har även 2 semifinaler i champions league. Det är lika många om Arsenal och Valencia och fler ön Psg och Roma t:ex

Jag tror många "medel Svenssons " mins merparten av dessa framgångar och jag tror även att dom är i bättre position att kolla på och förstå sig på internationell fotboll ur ett bredare perspektiv. Då vi vanligtvis har dom flesta kanalerna och kollar på all top fotboll från alla ligor i våra hem. Medan folk från fattigare mer framgångsrika länder (brasilien, italien, spanien etc) förmodligen bara kollar sina egna ligor
Barcelona Coach Pep.
2016-01-12 14:14
Angående Zidane så kollade jag på allt med honom i La Liga och han klev faktiskt inte fram i de stora matcherna på konsekvent basis. Zidane underpresterade konsekvent för att sedan göra ett avgörande mål och höjas upp i skyarna. Kort sagt så levde Zidane upp till sin status endast ett fåtal gånger per år. Jag kan därmed förstå varför vissa vill kalla honom överskattad, men i slutändan var Zidane en briljant spelare som förtjänar all cred.

Det finns dock en spelare som jag personligen vill slå ett slag för, och som inte får den cred han förtjänar. Jag talar om Riquelme, som är den bästa jag kan komma på rent talangmässigt vid sidan av Messi. Faktum är att Riquelme var av en mycket högre kaliber än Zidane. Riquelme presterade på den stora scenen gång efter gång, men hans personliga preferenser och val gjorde att han inte prioriterade den stora scenen så som han kanske borde ha gjort. Riquelme var rustad för vilket topplag som helst men såg inte den typen av gloria.

Den andra halvan av år 2006 till ca år 2008 var Riquelme en gudabenådad spelare och bäst i världen utan tvekan. Vill bara påminna om detta eftersom ingen såklart ger honom den credden eftersom allt handlade om Kaka och CR7.

Te quiero Riquelme!
Barcelona Fuerza
2016-01-12 13:49
Oavsett vem som röstar på vad så är en svensk röst knappast en värdemätare. Zlatan är uppenbarligen den ende som har någorlunda koll på fotboll och han har räddat Hamrén ett x antal gånger. Sverige är som sagt inte ett framgångsland när det kommer till fotboll så vi ska akta oss för att förvänta oss att medelsvensson kan fotboll.
Annons: