/spanien/barcelona/forum/17161.aspx/spanien/barcelona/forum/17161.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona BlueRed
2010-01-27 12:00
Förresten, ni kommer säkert ihåg de fantastiska krönikan som el Flaco skrev, om Guardiola.
Här är en annan som också handlar om hans tid innan han blev tränare, en lite kortare version. Jag älskar krönikor om Pep, alltid lika intressant.

Missa inte bilden på Xavi och Pep, värt och spara.
Barcelona el Flaco - El Movimiento 2-6 de Mayo
2010-01-27 11:57
Hela spelartruppen och tränarstaben gick ut igår och åt middag på en restaurang för att fira triumferna under 2009. Man passade även på att gratulera de spelarna som nyligen hade fyllt år och de som har förnyat sina kontrakter denna säsong. Pep Guardiolas beslut att fortsätta som lagets tränare till minst 2010/2011 var även det naturligtvis en anledning att skåla.

Föga oväntat var Carles Puyol den förste som anlände till restaurangen, medan Keite var sist och något försenad. Ynglingarna Thiago och Jonathan dos Santos deltog också i firandet.
Barcelona BlueRed
2010-01-27 11:53
Bernie

jag anser att det behövs. Med tanke på att alla de andra mittbackarna ser ut och gå på sömnpiller ibland (Chyg-Marquez) så behövs en som går på något som ger motsatt effekt. Att Puyol ibland visar upp för mycket energi är inga problem, hellre det.

Jag förstår att Pep vill ha mittbackar med bra bollkontroll osv, men jag anser ändå att en som Puyol bör finnas i alla lag. En som skiter fullständigt i om bollen hamnar hos motståndaren efter att han har rensat ur eget straffområde. En som skiter fullständigt i hur stor Llorente är och går bara rakt in i en närkamp där han räknar med blod.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-01-27 11:53
Kolla vilken spelare Sergio Ramos vill ha från Barcelona:)
Barcelona Maestro nr. uno
2010-01-27 11:49
Jaha, då har man nu köpt två biljetter till matchen mot Bilbao i påskhelgen. Det ska bli mycket intressant att se lejonet från Baskien möta Barca på Kamp Nou. Rätt stormatch egentligen då det är två klassisk lag som möts. Har precis skrivit ut biljetterna i färg.

Förhoppningsvis blir det väl också en kvartsfinalsmatch i Champions League i mittveckan där, om Barca går vidare till kvartsfinal. Blir det mot Real Madrid, mot Milan eller mot det tråkiga Chelski, må tro? Eller kanske till och med mot Lyon?
Spännande att krydda resan med två härliga matcher.
Barcelona Bernie
2010-01-27 11:27
Ämne: Där har ni en bra up....
En sak som man får upp ögonbrynen för är ju den lilla texten om Carles Puyol där det står: 'Han får nästan aldrig panik'. Jo tjena..

Om det är något vi kan klanka vår käre kapten för så är det just att han stressar onödigt i situationer där man kan tycka att det inte behövs. Det känns ibland som att han har för mycket energi och vill hinna med och göra allt, lite för mycket ibland tyvärr.
Barcelona MESSI LEKER
2010-01-27 11:11
Där har ni en bra upplysning alla real fans .
pengar löser inte allt . det måste ni ha insett då alcorcon slog ut erat 3 miljarders bygge

Mest anmärkningsvärt med min lista är kanske trots allt att samtliga har ”bakats” i La Masía. Det är helt och hållet egna produkter. Vi har inte behövt betala ett dugg i övergångssummor för någon av dessa spelarna utan bara öst av vårt eget material. Och det känns, tycker jag, mycket, mycket bra. Eller hur Florentino?
Barcelona Sempre Culé
2010-01-27 10:51
Ämne: Ämne: Cules s....
Judas skall inte förknippas med Jude (även om namnet är det)! Han fick av många culés namnet Judas (och alltså inte judío, som betyder jude) för att namnet i folkmun likställs med förrädare, inte med Judendomen.
Barcelona Sempre Culé
2010-01-27 10:37
Ämne: Gonzalo Il Pipita!!!....Det där med Pepe - Casquero är ju ett skräckexempel på hur illa man kan få uppföra sig och ändå ha tillträde till en fotbollsplan igen!

När det gäller dommarkommitten så tycker jag att alla tränare borde göra som Pep gjorde; Säga åt sina spelare att inte fokusera på dem, utan låta de göra sitt jobb och själva göra sitt. Men RM är ett historiskt sett bortskämt lag. Om man någon gång varit på SB och sett dem förstår man det. Det är som Råsunda. Faller en spelare på en tuva vrålar hemmapubliken som om spelaren hade råkat ut för just det Casquero råkade ut för! Och det är faktiskt mer av den varan på SB än på CN!
Barcelona Barca-nist
2010-01-27 10:35

Hur omtyckt är Alves hos real fansen eller andra???

Som jag har fått höra så är han inte samma typ av person utanför plan som han visar på matcherna!

Nu har han lovat att sluta hålla på tramsa på plan.
Men jag förstår att folk stör sig på honom.
Barcelona Sempre Culé
2010-01-27 10:31
Har vi världens bäste spelare i varje lagdel?
Barcelona el Flaco - El Movimiento 2-6 de Mayo
2010-01-27 10:17
Gonzalo Il Pipita!!!/

Det finns vissa spelare man tycker om som personer och andra som man inte tycker om helt enkelt. Ni madridistas får helt enkelt leva med att omvärlden har all respekt för Cristiano Ronaldo som fotbollsspelare, men det är hans arroganta personlighet som gör att han inte faller i god smak hos de flesta.

Att det spanska domarkommittén och disciplinnämnden är inkonsekventa i sitt arbete och straffen de delar ut är knappast någon nyhet. Däremot tycker jag C. Ronaldos två matchers avstängning är rätt eftersom han bröt näsbenet på Mtiliga och denne sistnämnde kommer vara borta ur spel i tre veckor.

”Sedan undrar jag varför ni anser Pepe är en misshandlare?”

För att om han hade gjort det han gjorde mot Casquero ute på gatan hade de slängt honom i fängelset och åtalat honom för just misshandel.
Barcelona Barca-nist
2010-01-27 10:10
Ämne: Tycker faktist att R....
Jämför inte ens Zidan Med Ronaldo, Zidan hade nåt som Ronaldo aldrig kan få. elegans och klass!

För att vara Barca fan så gillade jag Zidan trots skallningen osv men han var en man. Vad är Ronaldo en liten pojke som gnäller efter varje domslut som är emot honom.

Det Ronaldo gjorde mot Rooney trots att vara lagkamerater är oacceptabelt!

Barcelona Mojito
2010-01-27 10:09
Ang Ronaldo;
Om man har den imagen utåt att man som Christiano vill framställa sig själv som störst, bäst och vackrast får man räkna med att det inte funkar, särskilt inte bland rivaliserande klubbars fans.
Inte så svårt aatt förstå kanske.

Ang Pepe
Det var ingen flipp han fick, det var ett psykbryt och något av det värsta jag sett på en fotbollsplan. Då portugisen´annars för en ganska undanskymd tillvaro ör det främst denna situation som satt sin prägel på vad man sett honom göra, även om han är en duktig fotbollsspelare.

Ang Zidane
Tyvärr är hans uttåg från fotbollen i och med skallningenav Materazzi det man kommer missas mest när fransosen kommer på tal.
Men precis som du säger så finns det väldigt mycket positivt kring den annars så ödmjuke magikern och eleganten att han är förlåten för sitt misstag i mycket större utsträckning än vad gemene man kommer förlåta Ronaldo för hans misstag.

Summerat kan man väl säga att Ronaldo får ligga sóm han bäddar. Just nu förtjänar han mer ris än ros och det är på sätt och vis synd då han innan utvisningen gjorde ett jäkligt snyggt mål som han borde få mycket cred för.
I stället hamnar fokus på utvisningen, och där får han skylla sig själv.
adil,
2010-01-27 10:07
Gonzalo Il Pipita

Om du efterstävar att få Culesen på detta forum att hysa någorlunda respekt eller medömkan för C.Ronaldo, eller Pepe för den delen, så kommer du garanterat aldrig att lyckas. ;)
Gonzalo Il Pipita!!! - Hombre No Nombres
2010-01-27 01:56
Tycker faktist att Ronaldo har målats upp som en "Bad boy" här i forumet. Jag håller med om att han lägger sig väldigt enkelt(inte lika mkt längre) och gnäller en hel del. Men faktum är att så mycket skit som Ronaldo får ta på en fotbollsplanen mer än någon annan faktist bara för att han är Ronaldo, visst kan det vara frustrerande men jag tycker att en sån som honom borde ha is i magen alltid. Jag tyckte att Zidane kunde vara väldigt ful under sin karriär dela ut skallningar och andra småfula grejjer när han blev arg. Men detta kritiserades inte, för att zidane är mer en "normal" människa som levde ett familjeliv. Men Ronaldo har en helt anna image han är en festprisse, tjejmagnet jaa en som lever de goda livet helt enkelt. Här är det skillnad på Människa och "Människa".

Angående utvisningen så tycker jag att den är helt korrekt armar ska inte vara i ansiktshöjd, man ska ha kontroll på sina armar. Men Ronaldo hade oflyt det var knappast någon aggression mot spelaren. Därför så är 2 matchers avstängning väldigt tuff, även om jag tycker att Ronaldo förtjänar det för att han borde ta lärdom av tidigare utvisningar. Ronaldo hade inte avsikt att skada spelaren som pepe hade. Därför är beslutet helt fel, dessutom så vet man inte var spanska fotbollsförbundet har sin tydliga nivå, ena gången får Kanoute maxstraff 300 000€ för att han visade en tröja som visade stöd för folket i Gaza. Sedan får at. madrid böta 150€ för att de kastat mynt på Pellegrini, då en liknande situation då betis fick spela 3 matcher utan publik för att de "deckade" sevilla tränaren Juande Ramos. Ni ser att det är en bergodal bane nivå hos dem.

Sedan undrar jag varför ni anser Pepe är en misshandlare?, Han är en av de ödmjukaste och snällaste i Real Madrid trupp och han är bland de omtyckta också, visst fick han flipp men de får alla någongång i livet ju. Hur som helst så förtjänade han straff säsongen ut(6matcher) men inte 4 matcher i på den nya säsongen.
Barcelona Pep the King
2010-01-27 00:07
Joan Gamper 1899

Vem vet kanske hade Ronaldinho spelat nu i Barca. Om han hade slutat dricka och inte missat träningarna. Men men jag är glad att Ronaldinho har spelat i Barca. Och vi alla Cules fick se han lira boll på ett magiskt sätt:)

När Ronaldinho är i form finns det ingen som kan ta han.

God natt
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-01-26 23:49
Pep the King


Vilka minnen. De känns som att de va igår R10 spela i Barca:)
Barcelona tarrak
2010-01-26 23:48
Det är intressant att se hur den röda tråden av verklighetsfrånvänd argumentation går från den högsta Madridleningen ända ner till de vanliga supportrarna. Man tycker kanske att det borde finnas utrymme för lite sunt förnuft i någon del av föreningen, men tydligen inte. Sen när började man jämföra viftande i luften med armbågar som träffar ansiktet? Hade Perez varit president i våras så hade de väl lämat in en video när Puyol sparkar i luften, för att fria Pepe.

Sen ska man säga att Ronaldo har otur att den träffar så illa, men alla spelare ansvarar för sina armbågar och får självklart ta konsekvenserna när det går illa.

Kul i alla fall att Ronaldo fortsätter mata manusförfattarna till Crackovía med nya uppslag. Det här ser ut att kunna bli en rolig säsong, på mer än ett sätt.
Barcelona Pep the King
2010-01-26 23:33
Joan Gamper 1899

Fi fan vilka fina bilder. Dom var juh bästa kompisar.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-01-26 23:27
Förstår inte att dom har spelat tillsammans!
Canaletes
2010-01-26 22:30
Barcadinho.

Enkelt. Barcelonitis.

Lika med 2-6, 6 titlar och alla "chorreos" Madrid fått senaste åren av bla Alcorcon, Liverpool, Barca...
Barcelona Barcadinho.
2010-01-26 22:17
Det är så tröttsamt att se alla försök att hänga Messi med Ronaldos avstängning. Varför i helsike måste man blanda den ena händelsen med den andra?

Madrid strävar alldeles för mycket mot perfektionism. Det är det som är grundproblemet.
Och då är det som ett helvete när en spelare ur klubben reagerar på ett sätt som inte passar den perfekta imagen.
Man vrider och vänder på alla möjliga sätt, bara för att försöka hitta tillbaka till den vackra fasaden, ja tom genom att nämna Messi i det hela.
Varför just Messi, när det finns så många andra fula saker på planen i många andra matcher som domaren inte kunde se?

Slappna av bara maränger, herregud – fotboll är en tuff sport och spelarna kommer att överreagera och tappa huvud också i framtiden.


L.A.M Nr10/
Spelschemat följer inte alltid borta-hemma-borta struktur. Ibland är det t ex två hemma matcher i rad mitt i säsongen och därför kan sådana situationer som du nämnde inträffa.

petersays/
Du kommer nog bli ledsen den dag Sylvinho lägger av med fotbollen. Det har inte gått och missa att han är en favorit hos dig och jag kan förstå varför:=)

(ha det så bra)
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-01-26 22:02
Ämne: Att bara ens försöka....
Klockren:)
Barcelona el Flaco - El Movimiento 2-6 de Mayo
2010-01-26 21:59
Att bara ens försöka jämföra situationen med Messi och Marc Valiente för att rättfärdiga Cristiano Ronaldos agerande där han bröt näsbenet på Mtiliga är patetisk. Madridmedierna tar en ny fail.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-01-26 21:57
Valiente förtjäna rött kort direkt. Jag blev sur när han endast fick gult. Messi försökte springa loss, men valiente släpper inte Messi.
Barcelona Pep the King
2010-01-26 21:53
FC Barcelona en Mi Corazón

Haha Real är ett stort jävla skämt!
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2010-01-26 21:41
Marc Valiente (Sevilla spelaren som blev Messis ryggsäck) har själv gått ut och sagt att man kan inte jämföra ronaldos armbåge med Messis situation,

han säger: "Jag tog tag i honom och han försökte komma loss med armarna som träffade mig i bröstet aldrig i ansiktet"

Detta blir ett slag mot madrid och deras löjliga försök med att dra med sig Messi på ronaldos skit
Barcelona nemo
2010-01-26 21:06
FCB(R.I.P PUERTA):

Du får ursäkta, speltiden under spelarstats är inte korrekt nej. Det är något jag ska uppdatera inom kort.
Barcelona Messi är fotbollsgudens son
2010-01-26 20:03
Ämne: Vad är det med realf....Det är bara att hålla med. Och varför har han med Cristina Ronaldo i den menlösa elvan, han har en hyfsad avstängning på gång.
Annons: