/spanien/barcelona/forum/17156.aspx/spanien/barcelona/forum/17156.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Omarboy
2010-01-24 14:43
alla som spelat på hyffsat hög nivå vet att det inte bara är spelarens namn och senaste matchens prestation som spelar roll.

det händer massvis med saker på träning som väger tungt, bl.a sånt pep utgår ifrån när han väljer uppställning till skillnad från oss.

Edit: ser att mitt inlägg verkar lite flummigt, ber om ursäkt, men jag tror ni förstår vad jag menar.
Barcelona drush
2010-01-24 14:41
Tycker alla kan lugna ner sig med hela Zlatan-grejen. Alla anfaller kommer in i svackor då spelet inte funkar, men stora anfallare försvinner inte helt och jag tycker att Zlatan fortfarande syns på plan och gör nytta för laget. Om man nu ska jämföra me Eto'o så försvann han HELT i vissa matcher och det accepterades. Trots allt Zlatans första säsong i Spanien och Barca (inte helt enkelt att komma till ett lag som precis vunnit allt dessutom). Han kommer göra mål mot Gijon och jobba sig tillbaka.

När det gäller Bojan och Henry är det en annan grej, Henry kommer inte komma upp i sin gamla standard. Om vi har tur når han upp till förra årets kvalité men även det är mindre troligt.
Sen är jag ganska trött på att heja och tycka synd om Bojan. Han borde accepterat att gå på lån för att utvecklas och få mer speltid för att sedan kriga sig till en plats i Barca. Nu blir han utpresterad av Pedro på exakt alla sätt och får finna sig i att va 5e valet. Its a hard knock life...
Barcelona Hetfield
2010-01-24 14:38
Är det verkligen bara jag som tycker att Henry (främst Henry) och Zlatan borde bänkas?

Zlatan är som ett odjur, gör honom arg så kommer att spränga in mål efter mål, jag tror att om Pep tar ut honom runt 70:e minuten, eller om han bänkar honom, så kommer Zlatan att explodera, han är den typen

Ang. Henry så ifrågasätter jag ibland Pep's motiv med att spela med Henry match efter match när han inte gör någonting vettigt, ett klart exempel är ju när Pedro kommer in och gör mål direkt, och kom ihåg att Pedro tjänar en bråkdel av det Henry gör, men jag vet inte, det är kanske bara jag som tycker så, ge de en morot att jaga efter!
Barcelona Rambla~
2010-01-24 14:33
Nog har Pep cojones alltid. Dessutom så väljer han att alltid lita på sitt eget omdömme och följa sina principer. Ni minns väl hans kommentarer om Dima? Ju mer ni buar ut och kritiserar Dima, desto mer stöd och hjälp kommer han att få av mig och resten av truppen.

Detsamma har han sagt om Ibra. Han kommer att få all den hjälp han behöver för att så smidigt som möjligt komma in i laget.
Barcelona Trippeln
2010-01-24 14:29
Hetfield

Visst kan man sitta och analysera vissa insatser men inte i en lång utsträckning,när det börjar drabba laget negativt så kan vi snacka.Visst var Zlatan och Henry dåliga men de försökte verkligen igår och vi vet båda två att de kan komma igång genom att göra ett enda mål,ett mål som kan betyda väldigt mycket för deras självförtroende.
Barcelona Hetfield
2010-01-24 14:24
Trippeln

Det handlar inte om att sitta här och klaga på allt och alla, men när någonting inte stämmer så ska man ju givetvis kritisera det, och analysera det med andra människor, det är kanske därför det finns forum?
Barcelona el Flaco - El Movimiento 2-6 de Mayo
2010-01-24 14:23
”Största problemet med Rijkaard var väl just att han var alldeles för snäll och låt truppen spåra ur totalt.”

”Henk ten Cate var Rijkaards cojones!”

Just de här två punkterna som tarrak nämnde är identiska med det som Xavi tog upp i sin självbiografi. Där skrev han att Rijkaards enda svaghet var att han var för snäll mot spelarna och att omklädningsrummet saknade en ”bad cop”-typ av person sedan Ten Cate hade lämnat.

Jag tycker att Guardiolas starkaste sida är att han är både the good cop och the bad cop. Han vet när det är dags att ge spelarna en klapp på axeln och när det är dags att ge de en spark i röven.

Just när det gäller Zlatans och Henrys formsvackor förstår jag varför Guardiola låter de spela från start i de flesta matcherna. Han gör det för att visa de att han har full förtroende för de och jag tror knappast att Henry och Ibrahimovic känner sig bekväma i sina roller. De har själva gått ut i medierna och varit självkritiska och insett att de inte har presterat på normalnivå.

Man ska även komma ihåg att nu när vi har blivit eliminerade från cupen kommer spelschemat inte bli lika späckad tills Champions League startar igen. Der är därmed troligt att Pep inte kommer rotera friskt i startelvan de närmaste matcherna.

Även om jag själv hade tyckt om att få se mer av Pedro och Bojan har jag full förtroende för Pep och hans beslut. Han har gjort sig, minst sagt, förtjänt av det.
Barcelona Trippeln
2010-01-24 14:12
Vi är för jävla bortskämda barcafans!
Barcelona Trippeln
2010-01-24 14:11
Otroligt konstigt att folk orkar att fortsätta kritisera,vi har inte förlorat i ligan.Vi har i princip mer poäng än förra året den här tidpunkten.Vår defensiv är ramstark och vi leder med 5 poäng över ett lag som köpte spelare för 3 miljarder.

VISA LITE RESPEKT,OCH VAR GLADA FÖR DET FANTASTISKA LAGBYGGET VI HAR,SÅ LÄNGE VI VINNER SÅ SKITER JAG OCH DE FLESTA I VEM SOM GÖR MÅL OCH SOM INTE GÖR DET !

Jesus cr....!
Barcelona Hetfield
2010-01-24 14:04
Barcelona Hetfield
2010-01-24 13:56
Barcelona Hetfield
2010-01-24 13:56
Jag tycker att det är fascinerande hur alla bygger upp en mur runt Pep, så att det är omöjligt att kritisera honom för någonting. Jag älskar Pep, det är en av mina favoriter, men när någonting går dåligt så har man all rätt i världen att kritisera det, annars är det helt poänglöst med "freedom of speech" så att säga

Ingen kan ta ifrån honom allt han har gjort som spelare och tränare, men när 2/3 av anfallet är helt under isen så måste man ifrågasätta varför det är så, eller har jag fel?

Om jag lägger handen på en stekhett platta så kommer jag aldrig att göra om det , jag vill bara visa att ibland så måste man våga bänka spelare, det betyder enormt, ge de en morot att jaga efter

Vi vinner trots det, vilket är imponerande, men kan vi lita på att vi kommer att vinna mot topplagen (Man U, Chelsea osv) när 2/3 av anfallet bidrar med så lite?
Barcelona tarrak
2010-01-24 13:53
Största problemet med Rijkaard var väl just att han var alldeles för snäll och låt truppen spåra ur totalt. Spelarna kom och gick som de ville utan några påföljder och hur mycket Barcas ledning än försökte få holländaren att sätta ner foten så vägrade han. Vem minns exempelvis inte de tio ordningsregler som ledningen införde inför 07/08, men som totalt ignorerades. Visst hände det någon gång att Deco och Dinho petades, men det var ytterst sällsynt och hade nog mer med att göra med att de var så totalt ur slag att de inte kunde fullfölja en hel match. Ett lysande exempel var 0-1 förlusten mot Madrid på Camp Nou, där båda spelade trots att de inte var i närheten av matchform till förmån för Guddy som precis gjort en av sina bästa matcher i Barcatröjan mot Valencia.

Henk ten Cate var Rijkaards cojones!
♡ Messidona ♡
2010-01-24 13:51
Ämne: http://www.youtube.c....AzizWaysi
Magiskt :0)
Barcelona Trippeln
2010-01-24 13:44
Njut.
Barcelona BOJAN...
2010-01-24 13:37
AzizWaysi

Helt sjukt hur många snygga mål han har gjort
Barcelona Hetfield
2010-01-24 13:33
Heywood

Innan jag får alla på mig, så måste jag förklara det här, jag menade inte att Pep inte har cojones, men jag säger att Rijkaard hade mer mod att bänka stjärnor, jag hoppas att Pep väljer att göra det om det kommer till det

Var kanske inte alltför bra på att uttrycka mig själv i det läget
Ever _Banega
2010-01-24 13:31
Är Yaya Toure på väg och lämna Barca?
Barcelona Heywood Jablome - Piquénbauer
2010-01-24 13:29
Att Pep inte har cojones är ju ren lögn. Han kommer som b-lagstränare för att få bort tre spelare som har varit en stor del av Barcelona succé. Han lyckas med att få bort två. Samuel Eto'o som fick stanna, gör en fantastisk säsong, lämnar året efteråt. Pep tror på det han gör. Han låter Zlatan och Henry spela för att han tror att på spelarna.
Barcelona Hetfield
2010-01-24 13:23
Petersays

Jag tror verkligen på det, hur dumt det än må låta i dina öron, men om en spelare känner sig alltför ohotad så kommer han med tiden att bli bekväm, det skadar aldrig med lite eld i baken, alla behöver det, och med tiden kommer Messi att behöva det

Jag är kanske frustrerad över att Bojan inte får så mycket speltid, eller att Henry får så mycket speltid trots att han bidrar med så lite när Pedro gör så mycket, jag kan nästan slå vad om att vi kommer att se en ny Henry om han blir bänkad

Mojito

Det var hårt att säga det om Pep av mig, men Rijkaard petade Ronaldinho, Xavi, Deco , Edmilson osv. när de började bli väldigt lata, jag tycker att Pep borde gå åt det hållet med i alla fall Henry

Jag har alltid skyddat Henry, men för den lönen han får (tror att det är ca 8 miljoner Euro) så kan vi ta hit en supertalang/superspelare, om man tjänar så ohyggligt mycket så ska man bidra lite mer än att bara springa
Barcelona AzizWaysi
2010-01-24 13:22
http://www.youtube.com/watch?v=qXBE7pZxod4&feature=related

Här kan ni se alla mål som Messi har gjort i A-laget (102 mål), Fast gårdagens mål finns inte med!
Barcelona Mojito
2010-01-24 13:21
Hetfield

Jag respekterar Pep väldigt mycket just för hans sätt att hantera spelarna som människor.
Han går ofta ut i pressen och försvarar spelares insatser och menar att ju tyngre det går, desto mer kommer han att hjälpa dem.

Det positiva med detta är att spelarna känner sig trygga i en miljö där det är okej att misslyckas, det negativa är att de kan känna sig för trygga och fria från konkurrens.

Jag vet inte om Pep saknar cojones för att peta Henry/Zlatan i ett par matcher. Ingen aning.
Samtidigt anser jag inte att han behöver peta dem heller, som jag skrev tidigare behöver det ena inta alltid utesluta det andra.

Risken finns dock att han blir för mycket polare med spelarna och inte har hjärta nog att ta nödvändiga beslut, kortsiktiga som långsiktiga.
Truppen och han har ju upplevt så mycket det senaste året att de blvit lite av en familj.
Det är svårt att göra dina egna besvikna.

Jag skulle gärna höra Pep såga en spelare någon gång och ställa ultimatum. Kanske inte offentligt, men i alla fall att man får läsa om det i en tidning som ett rykte.
Pep tar gärna på sig ansvaret för allt som händer oavsett om det är spelares prestationer eller laguttagningar. Ibland är det bra, ibland inte.
Han har det säkert i sig, men det gäller att ta fram det vid rätt tidpunkt när det får som mest effekt.
Barcelona petersays
2010-01-24 13:15
Hetfield
Jag trodde du var en seriös skribent här på forumet, men nu tvivlar jag starkt på det. För du kan väl inte på allvar mena att du tror att Pep väljer att spela med Zlatan och Henry för att han inte vågar säga nej till dom? Geez alltså. There goes the neighbourhood.. Pep Guardiola - erkänd fegis utan "cojones" som snällt tittar på med hundögon medan spelare bestämmer själva om dom ska spela eller inte.
Barcelona Hetfield
2010-01-24 13:05
Mojito

Jag älskar Pep, men han är inte bra på att säga nej till spelare, Rijkaard hade iallafall cojones!

Du kommer säkert ihåg den säsongen när Xavi blev väldigt bekväm/lat, då blev han bänkad i ett par matcher i förmån för Iniesta, sen dess har jag inte sett Xavi göra en enda dålig match! Något liknande behöver Zlatan och Henry
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-01-24 12:50
Criff


Är Barcelona andra laget som går igenom halva säsongen utan förlust ?
Barcelona Mojito
2010-01-24 12:49
El Timo

Du har nog missförstått hela poängen med avbytare och byten.

Enligt ditt sätt att se det så ska ingen spelare bytas in som inte har levererat?
Hur ska man kunna leverera om man inte får en ärlig chans? Moment 22.

Sen har ju Bojan presterat så sent som i matchen mot Tenerife. Så om någon borde just han få fler minuter än 8 i en match som avgjordes efter 60 minuter.

Frågan är vad som väger tyngst;
Att stjärnorna ska få spela sig i form, eller att talangerna ska få chans när de ordinarie inte klarar av att leverera?

Och svaret är att det ena inte behöver utesluta det andra. Men igår gjorde det tyvärr just det.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-01-24 12:48
♡ Messidona ♡


Uppskattar de du skriver om Messi!
Barcelona Criff
2010-01-24 12:47
El Timo, rätt kul att du först säger att man spelar sig ur en formsvacka, men i samma mening vill du bänka Bojan som är i en formsvacka :P
Hur får du ihop det?
Barcelona Criff
2010-01-24 12:46
Haha lite missvisande information på den officiella hemsidan, Real Madrid har också gått en halv säsong utan förlust 2 gånger, men det nämns inte i artikeln :p AntiMadridistas?
"Real Sociedad hold the record

The best unbeaten record in the league is held by Real Sociedad who in 79/80 went 33 games without defeat. The Basques are also the only other team to go through the first half of a season unbeaten, something they achieved in 2002/03 when they won 12 and drew 7 of their first 19 games."
♡ Messidona ♡
2010-01-24 12:41
MESSI JAG ÄLSKAR DIG! HAR ALLTID GJORT. DU ÄR ANLEDNINGEN TILL ATT FOTBOLLEN ÄR SÅ HÄRLIG. DU ÄR EN SÅDAN BEUNDRANSVÄRD KÄRAKTÄR OCH DU ÄR SPELAREN SOM MAN INGET ANNAT KAN ÄN OCH BARA ÄLSKA! JAG ÄR EN JUVEFAN, OCH DET HAR JU INTE GÅTT SÅ BRA FÖR OSS SENASTE ÅREN, MEN FÖR VARJE GÅNG DU GÖR MÅL VARE SIG I DET VACKRA ARGENTINSKA LANDSLAGET ELLER DEN HELT FELFRIA BARCA SÅ KÄNNS DET SOM JAG INTE SAKNAR NÅT I MITT LIV!!!!! ALLA MINA LYCKÖNSKNINGAR TILL DIG. BARA DIG OCH INGEN ANNAN!
Snälla kan nån skicka min lilla hälsning till fotbollens lilla kung Leo :)
Annons: