/spanien/barcelona/forum/1708.aspx/spanien/barcelona/forum/1708.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2016-02-25 20:53
Bilbao slutade 1-1 och vidare med 2-1 .
Valencia vann även borta med 4-0, totalt 10-0.
Barcelona enkos
2016-02-25 20:13
Bilbao trots segern med 1-0 borta ligger illa till just nu då man ligger under hemma med samma resultat. . Ett Marseille mål och det kan bli kört.
Vlom
2016-02-25 20:13
Man United are interested in centre back Marc Bartra (25). The English club would be willing to pay his 12M buyout fee. [via sport]


Fantastiskt, hoppas bara att Bartra drar till de brittiska öarna :)
Han är tyvärr inte tillräckligt bra för oss helt enkelt...
Barcelona bakero93
2016-02-25 19:55
Jag tänkte åka ner och se matchen mot Valencia 17/4 och ville boka biljetter via den officiella hemsidan. Dock kunde man inte välja biljetter, är det nån som vet om man måste vänta tills klubben släpper dem? Fanns bara vip platser att förboka.
Barcelona gabriel_bar@hotmail.se
2016-02-25 19:51
Barcelona the cameroonians
2016-02-25 19:43
Så kan det såklart vara, men tittar man rent historiskt när det gäller brasilianare och Barcelona så ser man att de båda går ihop som "ler- och långhalm".

Sen är det onekligen så att Barcelona som klubb har Messi att tacka för mycket även om jag alltid kommer hålla själva klubben som större än någon spelare.

Sen kan man ju egentligen bara spekulera i hur Neymar resonerade, förmodligen var det hela paketet som lockade. Därav vikten att fortsätta jobba med det unika i symbios med "els cracks".
Barcelona Davids3
2016-02-25 19:27
the cameroonians

På tal om att locka nya världsspelare.
Jag vet inte om jag ska säga "tyvärr" men jag tror det är snarare Messi som är en stor faktor till att unga talanger som kan bli världsstjärnor väljer Barca. Jag är inte helt säker på om Neymar hade valt Barca om inte Messi hade spelat där. Eller vad tror du?
Vlom
2016-02-25 18:57
@neymar JR:


Jag antar väl att du syftar på händelsen enligt klippet i länktipset? :)
Vlom
2016-02-25 18:49
If Barcelona ask him to choose between Copa America and Olympic Games this summer, Neymar will take part in the Olympics in August. [sport]


Fullt förståeligt, Brasilien har nämligen inte vunnit OS-guld i fotboll på U23-nivån samt att årets Copa America ej är lika prestigefyllt jämfört med året innan...
Vlom
2016-02-25 18:48
@enkos:


Det kan man nog lugnt konstatera, tråkigt att Wenger ska behöva vara en bitterfitta då jag faktiskt gilla(de) honom en aning...
Barcelona enkos
2016-02-25 18:15
Wenger är bitter på sig själv då han totalt misslyckades med sina byten inte minst när Flamini orsakade straff med sitt första bollkontakt på plan. Så förloraren måste bara hitta på andra synfabock och ursäkter istället att peka ut sig själv för uselt jobb.
Barcelona the cameroonians
2016-02-25 18:13
Enligt Susana Monje, direktören för ekonomin, gör klubben en liten vinst på att vinna trippeln - men det mesta av intäkterna går till merkostnader. För det är ju inte så att det är 100 mille i rena pengar som dras in på en utsåld hemmamatch, det är ju relativt många kostnader som tillkommer i form av att t. ex. betala alla som sköter servicen runt arenan.

Till detta kommer alltså bonusar till spelarna samt en stor kostnad när allt firande sker runt staden med korteger etc. Bara säkerhetsnotan går på flera miljoner euro.
Vlom
2016-02-25 18:12
Wenger i sin presskonferens efter matchen mellan oss och Arsenal...

"(Barca) are tricky. When they go down, they shout. Never go down silent & influence the ref every time."

Wenger: "All of them (Barca players) do it, not one goes down without shouting!"

Usel förlorare...
Barcelona enkos
2016-02-25 17:50
Om vi nu tar oss till semifinal i CL med en hemmamatch där 95 000 kommer är det ca 100 miljoner extra i intäkter, det är mycket pengar.
Barcelona the cameroonians
2016-02-25 17:39
Enkos

Budgeten är alltid följande;

Vinna ligan, Semifinal i CdR och kvartsfinal i CL.

Och sen spelar det ingen roll om det kommer mer intäkter om man går längre än budgeten, för allt går ju nästan till bonusar för spelare och tränare. Nu ryktas det dock att detta ska förändras inom kort, men vad jag hört är inget helt förhandlat och klart med spelarna om detta.
Vi kan ta förra året som jämförelse, intäkterna ökade pga trippeln med €78 miljoner, men kostnaderna ökade samtidigt med €109 miljoner - även om hela den kakan inte var relaterat till det sportsliga.

Japp, PL-klubbarna tecknar nu ett nytt TV-avtal värt många miljarder som kommer att ha en påverkan på respektive klubbs löne- och transferbudget.

Det Barcelona kan locka med förutom pengar är ju faktorer som möjligheter att vinna titlar, hållbarhetsarbete (la Masia, Unicef, Mes Que un Club etc) och att klubben är medlemsägd. Sådant som gör att Barcelona står ut och blir en unik möjlighet för de som inte bara är ute efter den högsta lönen - alltså precis som på vilken arbetsmarknad som helst. Möjligheten till framgång är såklart större på sikt med spelare som verkligen vill vara i klubben till skillnad mot legoknektar som måste hållas på gott humör med alla möjliga medel - för att inte tala om deras agenter.

Det är bara att hoppas att det unika fortsätter att värderas högt och att vår identitet och arv kan fortsätta locka världsspelare - precis som det gjorde i fallet med Neymar (även om det var lite fulspel inblandat också).
Barcelona NoGo™
2016-02-25 17:19
@[Carles Puyol 5:
3e April är de.
Barcelona [Carles Puyol 5]
2016-02-25 17:15
Det står tydligt att vi möter Real den 3:e mars. Hoppas inte att dem ändrar på saken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-25 17:09
Hur ser Barcas budget i år, räknade man att Barça skulle komma till final av spanska cupen och semifinal i CL , alltså alla möjliga hemma matcher och därav intäkter? Låter märkligt att det inte finns pengar i budgeten för lönehöjning till några spelare. . PS. Läste häromdagen att Bartomeu sagt att han är orolig för att Premier League kommer ha rekord pengar för nästa år i form av tv rättigheter och ser det som ett hot mot Barca som kan göra att man inte kan behålla sina talanger då engelska lag och pengar kan locka dem..för att kunna konkurera och behålla spelare räknar Barca att i snar framtid kunna omsätta en miljard om året.
Barcelona the cameroonians
2016-02-25 16:54
@neymar JR:


Busquets blev lovad en löneökning efter att han förlängde sitt kontrakt till 2019 + ett optionsår förra året. Efter att Bartomeu sedan vann valet trodde Sergio att det skulle vara klappat och klart, men han väntar ff på pengarna.

Det var därför han sa som han gjorde i samband med veckans intervju i media,;

"Min förlängning? Det är en fråga för presidenten. Jag hoppas att han håller sitt ord. Jag vill stanna, Barca är min klubb"

Och ni vet ju vad han sa i en intervju med ESPN tidigare i februari;

"De två människor som kan få mig att flytta är min fru och Pep"

Busquets gör därmed helt klart att han ämnar hålla Bartomeu vid sitt ord.

Problemet är detsamma som tidigare. Det finns inga pengar i budgeten till en lönehöjning detta budgetår, utan precis som Messi och Neymar kommer Busi att få vänta tills efter 1/7. Då har Barto förhoppningsvis ett nytt sponsorkontrakt som möjliggör en ökning av lönebudgeten.
Barcelona Diar Shekha
2016-02-25 16:29
Enligt MD kommer hemma matchen mot Real Madrid vara 2a April 20:30.

Veckan efter är dags för kvartsfinalerna i Champions League, vore skönt om vi spelar på onsdagen så vi har hyfsad fräscha ben.
Barcelona Junta Dimision
2016-02-25 15:45
@enkos:

Fast lag som inte har bollen behöver ju springa mer än lag som har bollen?
Barcelona neymar JR
2016-02-25 15:44
Enkos Riktigt dåligt tränade skulle jag säga, blev faktiskt förvånad över hur dåligt fysiskt tränade dom var. Dom var slut efter 50 min och Barcelona höll ett galet lågt tempo ändå. Finns väl förklaringar till varför Leicester leder ligan. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-25 15:39
Att motståndarna blir psykisk trötta när vi har bollen är det inte konstigt men hur kan de bli fysiskt trötta när de i stort sett står i och utanför straffområdet och bara sporadiskt slår till med kontringar?
Barcelona Katalano
2016-02-25 15:29
Barcadinho.

Vad du skriver stämmer såklart, men samtidigt så har Barca ända sedan Pep tog över spelat en typ av bollinnehav som gör så att motståndarna tröttar ut sig mot slutet av matcherna. Detta kan vi fortfarande se nu under Lucho. Det är därför som vi ofta börjar matcherna lite segt när motståndarna är pigga och allt som oftast spelar bättre i andra halvlek där vi gör majoriteten av våra mål. med andra ord är inte detta något som är unikt med matchen mot Arsenal utan det är en del av vår spelidé generellt där matchen mot Arsenal bara blev ännu ett exempel där det fungerade.
Barcelona neymar JR
2016-02-25 15:28
Barcadinho. I matchen mot Arsenal så var det just en sekvens som giroud själv påpekat som blev avgörande. Det var Mats strålande räddning, det klickade för våra spelare att dom kan Komma förlora matchen. Då höjdes tempot direkt, och samtliga anfallarna började ta ansvar i defensiven.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-02-25 14:40
Glöm inte att önskad taktik är en sak och verkligheten en annan.
Beror på att man har ett motstånd framför sig !
Dessutom händer det en mängd oförutsägbara sekvenser i varje match som kan ändra matchbilden på en sekund.

Låt oss säga att du önskar dig en tikitaka och stort bollinnehav. Vad gör du om det andra laget också är riktigt bra på att hålla bollen? Jo för att nämna ett exempel.

Jag tror inte alls, såsom många har skrivit och talat om att Lucho försökte med flit att trötta ner Arsenal första halvleken. Att spelet var mer avvaktat i början med flit för att få högre tempo senare.
Spelet har utvecklats sig in real time på grund av att det är så många faktorer som påverkar hur det verkligen kommer se ut på plan.
Arsenal hade så klart också sina taktiska ambitioner och dessa neutraliserade Luchos idéer, om inte helt så delvis.

Det är så mycket efter analys med likhetstecken till för analys.
Förre och efter är inte identiska.

Barcelona R.Gaucho 10
2016-02-25 14:19
Är det någon som är intresserad av att se årets el clasico live på camp nou? Det kan vara så att jag har en polare som hyr ut två årskort. För mer information, hör av er på Facebook. Hampus Lönn.
Barcelona R.Gaucho 10
2016-02-25 14:12
Rafinha la precis upp en bild på sin instagram, där han menar på att han snart är helt återställd! Det blir som ett nyförvärv för oss och en viktig tillgång nu på slutet när allting ska avgöras!
Ska bli väldigt roligt att se honom spela fotboll igen ( Vår helt klart bäste spelare på försäsongen ) Hoppas att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling så är jag säker på att vi har en fantastisk spelare på mittfältet att njuta av i många år framöver :D!
Barcelona Barcelunatic
2016-02-25 14:02
Vi har inte en grym kontroll över varje match. Det måste vi supportrar förstå. Däremot har vi en grym kontroll över säsongen. Dvs laget roterar, de väljer intensitet i matcherna för att räcka hela säsongen. Barcelona spelade flest matcher i världen förra säsongen och gör det i år också. Se hur mycket järngänget i Barca spelat senaste åren! De måste vila/grisa sig igenom vissa matcher för att räcka till. Ibland håller vi bollen länge på mitten, det är visst för att vänta ut blottor, men ockdå för att ge anfallet chansen att pusta. Förstår ni intensiteten de ger i anfall och försvar. Förstå att de ibland måste få ta det lugn. De underhåller oss två gånger i veckan. Vi vill inte se skador svackor eller förluster. Vi måste acceptera att de ibland tar det lugnt på jobbet så de inte knäcker sig. Ungefär som ni själva gör! Vi ser det mest absurda årtiondet som något fotbollslag upplevt. Förstå vad som sker, njut och glädj er. Inget lag har någonsin tidigare underhållit med så många titlar och ett sådant skönspel som vi får uppleva. Vi är de lyckligaste av supportrar. Tänk om vi hållit på real madrig! Hur hade ni mått då?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelonistas
2016-02-25 13:50
Någon som kan länka eftersnacket Arsenal 0-2 Barca? Henry och några andra diskuterar matchen. Letat utan att hitta något. Tror det är skysport studio.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: