/spanien/barcelona/forum/17060.aspx/spanien/barcelona/forum/17060.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2010-02-10 20:04
Ämne: Är författaren av "H....
Det är hans bror.
Valencia rågi
2010-02-10 19:58
Är författaren av "Hjärtat visar vägen" besläktad med Hassan Alavi?
adil [antimadridista]
2010-02-10 19:43
Gourmet

Jag respekterar din åsikt men fortfarande, man kan inte förvänta sig något i 'Erik Niva Nivå' just i sammanhanget. Krönikan höll en bra och acceptabel nivå för åldersklassen. Han förtjänar mer beröm än en totalsågning. Uppriktigt bemötande i all ära, men jag tycker du var lite onödigt hård.

Calavera

"Antimadridista" är väl ett uttryck som kan ha olika betydelser. Beror på hur man väljer att se på det. I mitt fall var det mer en respons på senaste tidens löjliga Villarato kampanjer och annat "AntiBarca" dravel. Rent historiskt är det väl som du säger, ett gammalt begrepp som en slags försvarsmekanism mot Madrid makten och deras ståtliga fotbollslag.
Barcelona Gourmet
2010-02-10 19:18
adil / Så du menar att efterssom grabben eventuellt är 16 men ändå lägger ut krönikor på svenskafans som är en officiell sida, inte ska ha ett uppriktigt bemötande?

(Sedan är det skillnad på att va kritisk och att smutskasta. jisses.)
Barcelona Calavera
2010-02-10 19:14
Förresten Adil: varför tillägget antimadridista? Jag tycker det tillhör en svunnen epok, då Barca fortfarande var lite mindre och lite klenare än marängerna. Idag är det deras tur att vara anticulés - det kan vi bjuda på!!
Barcelona Mojito
2010-02-10 19:10
Det är egentligen fel att jämföra Xavi med Pep eftersom Xavi på senare tid flyttats fram 20 meter i banan och egentligen har en annan uppgift än den Pep hade. Men eftersom Xavi blev Peps arvtagare så tål det ändå diskuteras.

Jämförelsevis så är Xavi bättre på i princip allt förutom möjligtvis den taktiska biten och speluppfattningen/vision, där jag tycker Pep var en mästare. Allt ifrån att anpassa tempot till att inta rätt position för att hjälpa sina lagkamrater. Xavi har ju också dessa delar i sin repetoar, tänk er då hur vass Pep var om han anses bättre (min åsikt).

Det jag dock minns bäst av Pep som spelare var hans tittfintspassningar på 25 meter som skar upp motståndarnas försvar som en kniv genom varmt smör. Elegans!

Ska tilläggas att Pep var en stor ledare på planen också, där har Xavi en bit kvar.
Barcelona Calavera
2010-02-10 19:02
adil:
Det stämmer nog bra... Den här generationen är ju bara makalös och jag fattar inte hur då många otroliga spelare kan ha uppstått på en och samma plats samtidigt :)

Drt känns som om jag måste flytta dit snarast och inandas atmosfären, och försöka utröna mysteriet...
adil [antimadridista]
2010-02-10 18:44
Calavera

I förhållande till sin sin egen tid som aktiv fotbollspelare framstod väl Guardiola lika bra, om inte bättre, som Xavi gör idag. Jag var för ung på tiden Guardiola var aktiv för att egentligen bedöma i frågan. Vad som däremot står klart är att Xavi är en vidareutvecklad Pep variant. Guardiola har själv uttalat sig i frågan, där han vill påstå att Xavi är en mycket bättre fotbollsspelare än vad han själv en gång var, som bäst.

Xavi är den mest exemplariska och fullutvecklade Barca produkt som någonsin producerats. Jag ryser av tanken att vi en gång kunde förlorat honom, då han i sina yngre år var missnöjd med speltiden i Barcelona, och smått hade börjat titta efter andra klubbalternativ.
-Tooootti-
2010-02-10 18:29
"- Jag tror på gud. Jag är katolik"

Jag visste inte att Zlatan var kristen = )

*Länktips*
Barcelona Calavera
2010-02-10 18:09
Om jag måste rösta på någon av dem sö röstar jag på Pep. Han var så outstanding regissör i sin generation att han kanske framstog som ännu bättre än vad han egentligen var. Jag minns fortfarande hur alla spanjorer trodde de skulle vinna VM 1998, men sedan Guardiola skadats förstod alla att det var omöjligt (mycket riktigt gick det ju åt helvete).

Xavi är också en given favorit, men nu är ju hela kontexten briljant, både i Barcelona och i landslaget, och då kanske varje enskild spelare får mindre individuell lyster.

Eller så gillar man helt enkelt de spelare man kollat på under uppväxten...
adil [antimadridista]
2010-02-10 18:01
Gourmet

Snyggt av dig att smutskasta en krönika skriven av en 16-årig grabb (Att döma utav killens profil). Hur många 16 åringar känner du som skriver krönikor?

Dessutom vill jag försvara allt som krönikan behandlar. Precis som krönikan i sig försvarar klubben mot utomstående ondsinnade krafter.

Och det där med 2,6 miljarder. Det handlar inte om någon tävling i vem som spenderar minst. Det handlar om hur man väljer att hantera dessa "miljardbelopp". Vissa föredrar plastbyggen utan kontinuitet eller tålamod. Andra gör det på ett på stilrenare mer beundransvärt vis. :)
Barcelona Rambla~
2010-02-10 17:51
Förresten, Jeffren har ju spelat högerback i en cupmatch. Det gick väl så där. Skillnad på motstånd nu också.
Barcelona Rambla~
2010-02-10 17:49
Hetfield:

Drastiska situationer kräver drastiska åtgärder. :)

Saman:

Busquets fick två gula kort mot Madrid på Camp Nou. Där har du nog förklaringen.
Barcelona Saman.
2010-02-10 17:44
På den officiella hemsidan står det att Busquets har 5 gula kort. Rätt? Fel?
Barcelona Hetfield
2010-02-10 17:40
Calavera

Nej, du får jätte gärna skriva om det :)

En spelare som jag har blivit väldigt intresserad av är just Dzeko, kanske något att satsa på
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-02-10 17:40
Ämne: En sak som jag kom p....
Saman, jag tror nog att det skulle stå på Skador & avstäningar om Busquets var avstängd.
Barcelona Abbe.
2010-02-10 17:35
Ämne: Tjena allihopa, är h....
Välkommen Calavera!
Barcelona Calavera
2010-02-10 17:33
Tjena allihopa, är helt ny här och har just suttit i karantän i 24 timmar för att få "debutera"!

Ville delta i Xavi-Pep-jämförelsen men det är väl lite sent nu?
Barcelona Saman.
2010-02-10 17:32
En sak som jag kom på nu är inte Busquets också avstängd i och med att han fick gult kort i Getafematchen (totalt fem gula kort)?
adil [antimadridista]
2010-02-10 17:20
Atletico har ett tacksamt utgångsläge att snuva oss på poäng nu, men jag vidhåller att chansen för Barca förlust kvarstår som liten. Det finns ett otal lag i tabellens nedre regioner som rövat Atletico på poäng på Vicente Calderon.

Som statistiken påvisar är Guardiola en ypperlig problemlösare när skador sätter grus i maskineriet. Spelade vi ut Manchester United med sargad backlinje så tror jag starkt på att vi slår omkull Atletico Madrid också.

En vinst i helgens omgång vore den mest tillfredsställande på länge.
Barcelona Saman.
2010-02-10 17:18
tarrak

Han kanske helt enkelt inte ville riskera att laget skulle förlora pga hans insatser som vänsterback? Det har ju inget direkt att göra med hans tro på sin egen förmåga utan han kanske vet vad han är och inte är kapabel till. Och det visa sig att han tog rätt beslut då Sylvinho gjorde en kanonmatch ju.
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-02-10 17:15
Folk här inne verkar inte ha nån aning om fotboll alls? (Utvandrad guling) Henry som högerback? Herrgud, vad tänker du med egentligen? Den här matchen behöver vi hjärta på plan, inget annat. Följande starelva borde se ut såhär:
Valdes
Puyol, Muniesa, Milito, Maxwell
Busquets, Xavi, Iniest
Messi, Ibra, Henry/Pedro

Vi måste göra bästa av situation, Vicente Calderon är inte direkt mardröms stadion, vi ska nog komma ut segrande från den matchen men rätt inställning och 110% hjärta!

Visca barca visca y catalunya!
Barcelona tarrak
2010-02-10 17:13
Hetfield

Det är klart att Pep tar ut de spelare han känner för, men lika självklart är det att man inte spelar någon på en position, där han känner sig så osäker att han hellre väljer att sitta på bänken.
Barcelona Gourmet
2010-02-10 17:13
Ta mig inte fel nu, menar inget illa personligen utan detta är en reaktion på Hjärtat visar vägen, vad ville den där gästkrönikan signerad Alavi?
För det kan ha varit den värsta smörja jag läst på länge. För det frösta saknar den kontinuitet, det börjar med Cruyffcitat och blir sedan något som mest minner om romantisk paranoia?
Dessutom är den präglad av en offervilja jag på intet sätt tycker är representativ för vår stolta klubb. Vi ska för fan vara bättre än så, både klubben och supportrarna.
Trams.

Språkbruket får en ju inte direkt att slå glädjevolter heller.

Och det där med 2,6 miljarder. Uppriktigt talat, det är inte så att vår klubb inte omsätter en hel del pengar heller. Varför ens försöka förneka det? Är din kärlek äkta står du för vad den du älskar är fullt ut och behöver itne hålla på och förneka en massa saker, gå genom livet med ögonbindel eller fixera sig vid föreställningar om att alla arbetar emot en. Till och med våra spelare KAN bli utvisade också utan att det måste ligga konspirationer bakom.

Alavi skriver om klubbkärlek men det blir bara paradoxalt och det enda hans krönika lämnar efter sig hos mig är en stilla undran om vem det är han försöker övertyga om sin kärlek. Sig själv?


Barcelona Hetfield
2010-02-10 17:07
tarrak

Det är ju knappast upptill Keita att bestämma vart han vill spela, om Pep vill att han ska spela där så SKA han spela där, annars får han betala för konsekvenserna, och vi snackar dessutom om bara 1 match,

Barcelona tarrak
2010-02-10 17:06
Saman.

Men hur ofta brukar en spelare tacka nej till att spela, och då speciellt i en CL-final? Det krävs att man verkligen är övertygad om att man kommer göra ett dåligt jobb, för att man ska gå så långt.
Barcelona Barcanist
2010-02-10 17:04
Är det något jag missar?
Har vi värvat Real Madrids gamla fysstab?
Barcelona BlaugranaBarcelona
2010-02-10 17:03
Ska heja på Barcelona som aldrig förr!

Hoppas verkligen vi besegrar Atletico Madrid och tar de här viktiga 3 pinnarna. Vad tror ni om Muniesa eller Fontas i backlinjen? De behöver inte göra så mycket, lite som Busquets i CL-finalen mot Man U 2009. Spela säkert med korta pass osv.

Valdes
Puyol - Muniesa/Fontas - Milito - Maxwell
Xavi - Busquets - Iniesta
Messi - Ibrahimovic - Henry

Vill verkligen inte se någon Pedro. Henry jobbar mycket hårdare i det defensiva och vi behöver sånt mot ett lag som Atletico Madrid.

Denna match påminner mig även om Inter-matchen och El Clasico. Zlatan var skadad, Messi skadad, Marquez hade kanske fått svininfluensan och Abidal hade fått svininfluensa. Men vi klarade oss och vi får hoppas på sånt i denna helgen.

Förra helgen visade Barca att de verkligen kämpar och har hjärta, även om det var med en man mindre på plan, klarade vi oss fint och vann med 2-1 mot kontringsstarka Getafe.

In Pep, we trust!
Barcelona lameG^
2010-02-10 17:00
Maxwell och Milito kommer starta 100%. Puyol osäker men om han är med tycker jag att Muniesa tar sista platsen. Om han är borta får det bli Muniesa och Dalmau/Fontas.
Barcelona Saman.
2010-02-10 16:59
tarrak

Keita tackade nej till platsen i och med att det fanns andra som kunde spela på den, situationen ser helt annorlunda ut i helgen om nu t.ex han eller Maxwell får spela på höger/vänsterpositionen.
Annons: