/spanien/barcelona/forum/1705.aspx/spanien/barcelona/forum/1705.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2016-02-06 18:35
@Barcelonistas:


Var väl snarare så att spelarna inte längre hade samma hunger att följa sin krävande tränare. Sen att Cesc kom in i truppen bidrog ju inte heller till någon utveckling.
Barcelona neymar JR
2016-02-06 18:35
Xaviesta Just när det gäller tränare så är en jämförelse omöjlig att göras på ett rättvist sätt Tränare har aldrig detsamma spelmaterial, hur ska det kunna jämföras då?! Sen så har väl varje tränare ett ansvar att anpassa sig efter spelartruppen. Varför ska lucho satsa på mittfältet när hans starkaste del var anfallarna? Varför skulle Pep satsa på anfallarna när han starkaste del var mittfältet ? Redan där dras dom ifrån varandra och 2 olika spel uppstår Ska man göra en rättvis bedömning av dom tränarna så tänker jag faktiskt vända mig mot camerooninas. Rättare sagt när dom bägge har haft hand om b-laget och nästan identiska spelartrupper Där är en direkt jämförelse jag kan köpa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:34
Xaviesta - och oklart är det för den som också har huvudet i alla möjliga hål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 18:30
Det viktigaste med Peps filosofi var ju presspelet, något som inte riktigt fungerade under Tata. Man kan ju hävda Tata liknar Man City mer än Barca under Pep i mina ögon. Possesion spel är något som används av många tränare just nu.
Barcelona Xaviesta
2016-02-06 18:28
Barcelonistas För det otränade ögat så är den kopplingen glasklar.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-06 18:28
@LennyRomario:


Naturligtvis, även om det förstås inte ändrar faktumet att vi fortfarande tillämpade den fotbollen som vi genomförde under Pep-eran och som egentligen borde ha gått vidare.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:25
Ett spel som gick ut på enormt mycket bollinnehav under Tata. Samma sak med Pep som sista året blev lite väll besatt av bollinnehav. Märkligt att man inte kan se kopplingen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-02-06 18:25
Jämförelsen Pep/Lucho blir tyvärr lite oundvikligt då det är slutprodukten av den inledande diskussionen för dom som inte är helt nöjda med spelet dagens Barcelona visar upp jämfört med förr. Den diskussionen mynnar ut i Pep och Lucho jämförelsen helt enkelt och om man då klagar på att "fan vad det ska jämföras hela tiden" är som att be hela forumet att glo på våra matcher varje vecka, gilla läget och hålla käft. Nej, i ett forum ska det få diskuteras fritt och är man inte intresserad av dagens diskussioner på tapeten så kan man logga ur och återkomma vid senare tillfälle ju. Så gör jag alltid när trollen är igång och diskuterar "Penaldo" och el Pasillo. Välj din kamp helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-06 18:25
@Flavia:

En rimlig slutsats kanske är att Tata suger?

Eller är det även så att kontringsfotbollen är sönderläst nu efter Mous haveri i Chelsea?
Flavia
2016-02-06 18:21
@LennyRomario:


Jag kan tyvärr inte komma på någon annan slutsats, det var ständigt ett problem när vi fortfarande stod och stampade vid samma spelidé trots att vi numera gjorde sidledspassningar mellan laget. Dessutom behövde vi gå ifrån att Messi skulle gå ifrån som falsk 9:a och värva in en riktigt striker, något som vi genomföra i och med köpet av Luis Suárez.

Jag skyller snarare på Tata som väljer att spela en fotboll som inte passade in längre.
Barcelona the cameroonians
2016-02-06 18:20
Den som sätter Tatas fotboll i samma skåp som Peps har ju levt i tungt drogberoende 2013/14.

Peps fotboll gynnade och involverade Messi, medan Tata hade en "plan" att la Pulga skulle röra bollen så lite som möjligt. Länken mellan det speldominerande mittfältet och anfallet uteblev totalt vilket ledde till på tok för mycket bollrullande.

Så jag säger som LennyRomario - jag förstår inte kopplingen.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:19
Lennyromario - Tata Martino spelade ett Guardiola spel som faila rätt grovt. Att han dessutom visat laget 5-0 matchen mot Real under Guardiola eran inför hans första Clasico säger ganska mycket. Luchos Barca använder sig av alla spelsätt. Bollinnehav där vi snittar runt 60% bollinnehav per match ungefär, omställningar, kombinationer , långbollar. Ganska så stor skillnad på den fotboll som Mou spelar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 18:19
Efter Xavis vackra utgång så har denna man verkligen rest sig över de flesta mittfältarna i världen!
Barcelona Vampíro
2016-02-06 18:18
Varför är det så viktigt för folk att jämföra hela tiden? Allt från Messi vs Robinho/Robben/Ronaldo, Thiago vs Fabregas till nu Pep vs LE Känns som att folk delar upp dig i två olika läger och vill så jävla gärna 'vinna' debatten när det många gånger inte ens finns något korrekt svar. Sen är det där med Pep vs Lucho ganska meningslöst då jag är övertygad om att man om i framtiden kommer titta tillbaka på det hela som Messis Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-06 18:16
@Barcelonistas:
Så det bevisar ju snarare att Pep är ett geni? Tata försökte spela exakt som Pep, men var inte i närheten av att lyckas trots att han hade samma spelare till sitt förfogande.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 18:15
@Coach Pep.:
Jaså nu kan man debattera om huruvida objektiv ens existerar. Vilket otroligt filosofiskt nonsens du vill försöka förmedla till forumet. Det är klart man kan säga att Peps dominans fotboll är vackrare än en defensiv långbollsfotboll. Dock är det svårt att se Luchos fotboll som defensivt och långbollsaktigt. Och jag håller med dig till 100 % att man absolut måste kräva mer om sitt lag för att det är det ända sättet att förbättras. Men på det sätt du vill smutskasta samtliga som tycker om Luchos fotboll på ett så arrogant och anstötligt sätt skall inte finnas på detta forum. Det är retorisk inkompetens på högsta nivå.
Barcelona LennyRomario
2016-02-06 18:14
@Flavia:

Tror man att Tatas fotboll gick i stöpet för att Peps fotboll var sönderläst så finns det inte mycket jag kan skriva som kan förändra den bilden.

Men en smula märkligt att att många som inte förstår hur man kan nämna Lucho och Mou i samma mening utan problem kan beskylla Pep för Tatas fotboll.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:12
Lennyromario - vad tror du själv? Inte så svårt att klura ut? Tata Martino gick i Pep Guardiolas fotspår. Under Tata Martino så kollade man på 5-0 matchen under Guardiola inför hans första Clasico.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-06 18:11
@LennyRomario:


Att den fotbollen som vi spelade under Tata var i stort sätt detsamma som med Pep trots att vårt bolltrillande var sönderläst och det syntes alltför uppenbart att vi behövde variera i vårt spel.

Barcelona Mido
2016-02-06 18:11
Att ni orkar å jämföra pep och enrique dag in och ut, herregud. Släpp det och gå vidare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 18:09
@LennyRomario:


Tata följde Peps filosofi. Troligen därför.
Barcelona LennyRomario
2016-02-06 18:08
Varför ska en Pep-anhängare behöver försvara Tatas fotboll? Vad har jag missat. Jag förstår inte kopplingen överhuvudtaget.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:07
CdR finalen 2014 det är den fotbollen som coach Pep menar. Elr cl kvarten mot Atletico 2014. Ni vet det där, det rullas det rullas det rullas men man kmr ingen vart. Laget hade inte varit här idag om vi hade gått för Tata fotboll... Samma person kritiserar mig som menar att samma fotboll som spelades under Pep har klubben alltid spelat. Människa gå kolla upp lite olika Barca upplagor innan du pratar. Föddes du 08 elr? Rijkaards Barcelona var långt ifrån Pep Guardiolas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:01
Coach Pep - står du för vacker fotboll? Du står för precis samma fotboll, precis samma spelades under Tata Martino. Du vet det där boll rullandet som inte ledde till nått. Men vad vet jag du kanske tyckte det var roligt att åka ut ur Cl kvarten 2014 med Tata som tränare mot Atletico. Vi skapade inte 1 målchans på nästan båda matcherna mot Atletico i Cl. Luchos Barca kanske inte spelar underhållande varje gång men man gör de då och då. Det är dessutom pinsamt hur du menar att Luchos fotboll är desamma som Chelseas elr vilket lag som helst. Högstanivån är enorm inom detta laget hela cl slutspelet förs säsongen var i stort sett bara bra fotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-06 17:59
Sen orka med jämförelsen Bägge vill/ville klubbens bästa Bägge står för en underhållande fotboll Peps era är den mest fantastiska genomtiderna men ingen ursäkt för att trycka ner lucho Barcelona är fortfarande Barcelona på plan oavsett hur diverse cule väljer att se det. Men mycket av kritiken över lucho uppstår pga nuvarande ledningen där man riktar kritiken fel allt för att man inte ska behöva hylla ledningen indirekt Lucho och ledningen är inte samma sak och inte ens han kommer överens med dom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 17:55
Precis. Villa,Henry,Zlatan,Sanchez blev alla begränsade i och med den fotbollen som vi spelade under Pep. Precis som du säger så anpassade sig spelarna till Peps spel medan Lucho anpassar spelet för spelarna. Vi alla gillar Peps fotboll. Jag själv håller Pep Guardiolas Barcelona som historiens bästa lag. Men tycker inte ni att från att gå från ett spel som såg helt slut ut till att gå till ett mer direkt spel är positivt? Redan under Titos säsong så darrade spelet enormt även om andra faktorer spelade in. Tyckte ni spelet var underhållande under Tata Martino? Jag såg inte dom skribenter som nu klagar på Luchos spel klaga på Tata Martinos spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-06 17:55
@Maestro Xavi - Tito Etern:


Förvisso kan man debattera huruvida objektivitet ens existerar, eftersom man bara kan peka på sin egen uppfattning vilket är ens egen subjektivitet. Men då kommer vi in på intressanta filosofiska aspekter av fotbollen. Om vi ska anta att majoritetens gängse uppfattning är ”mest” objektiva som en form av måttstock, så kan man åtminstone säga att anfallsglad och tekniskt fulländad fotboll är vackrare än defensiv långbolls-fotboll.

Precis som jag anser att det finns vacker konst och bedrövlig konst, tycker jag det finns vacker och ful fotboll. Om man då t.ex. anser att fotboll är en konstform och att man alltid bör sträva mot att uppnå förbättring och ett ”högre” spel, ja då måste man bevara totalfotbollen som en kraft i den moderna fotbollsvärlden. Barcelona står traditionellt för vacker fotboll, medan tex. Chelsea står för ful och otilräcklig fotboll. Om jag då försvarar den vackra fotbollen mot den degenererade moderna ”fotbollen”, och att Barcelona inte bör försummas i dekadensen, ja då står jag för det goda, medan barcelonistas och hans följeslagare står för ondskan, helt klart!
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 17:45
o där kom 3-1....
Barcelona neymar JR
2016-02-06 17:40
Jo men ta bort xavi eller iniesta från Peps era så hade du haft kalabalik Vi ska ta bort luchos 2 viktigaste pelare men behålla Peps och ta bort hans två oviktigaste ??? För just ytteranfallarna i Peps fotboll var mest begränsade och hade som första uppgift att dra isär motståndarna. Speciellt 10/11 Finns ju en anledning till varför spelare som Henry/villa/sanchez såg ut som träplankor ibland och verkligen inte lyckades fullt ut då deras kreativitet begränsades Ta bort iniesta och rakitic och det kommer knappast påverka oss nämnvärt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 17:36
[QUOTE=Flavia]Och nu har Atleti gjort 3-1 :([

Det är inte över förens det är över:) Eibar kan hitta på nåt nu i slutet !
Annons: