/spanien/barcelona/forum/1702.aspx/spanien/barcelona/forum/1702.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Flavia
2016-02-06 17:18
@enkos:


Atleti gjorde nyss 2-1 målet :(
Flavia
2016-02-06 17:18
Att Barcelona har utvecklats till ett renodlat kontringslag är inget annat än en ren och skär lögn. Enligt statistiktjänsten Squawka, har vi 59% i bollinnehav i snitt per match och är således högst i Spanien och fjärde mest bland övriga lagen från Europas 5 största ligor. Med det sagt, har vi blivit mindre förutsägbara i vårt spel utan kan även variera såsom vi aldrig gjorde med Pep.

Sedan kan jag väl ta på mig friheten att rada upp några punkter där Lucho har gjort en rad förbättringar.

- Vi har blivit mycket bättre på att försvara oss när motståndarna försöker göra mål från fasta situationer, en svaghet som var alltför uppenbart under Pep-eran.

- Spelare som tidigare var i dvala (Piqué och Alves) har återuppstått och varit helt jävla grymma på nytt.

- Gjort Sergi Roberto, tidigare nämnd som truppens kanske sämste spelare och tillika hackkycklingen hos nästan alla medlemmar på Les Rambles, till en fantastisk truppspelare och som göra bravur på minst 7 positioner.

- Vi är ej längre jätteberoende av Messi jämfört med Pep-eran, även om jag naturligtvis vill inte ta ifrån argentinarens storhet. Att en spelare som Sergi Roberto kan kliva in i hans frånvaro och göra ett kanonjobb, var fullständigt otänkbart förut.


Om Lucho faktiskt gör det omöjliga och upprepar bedriften att vinna trippeln eller försvarar CL-titeln, så har han passerat Pep.
Barcelona the cameroonians
2016-02-06 17:18
Den stora skillnaden med anställningen av Pep jämfört med den av Lucho är långsiktigheten och tydligheten. Pep passade ypperligt i en tid där Barcelona var på väg att förlora greppet om sig själv och stod inför ett vägskäl. Det kunde blivit Mourinho, men Cruyff trodde stenhårt på att Pep var färdig och rätt person att bygga ett nytt lag och samtidigt göra det med la Masia och en traditionell 4-3-3 med possession spel. Tack vare Laportas medvetna satsning, från det att han tillträdde 2003, på la Masia och återinförandet att alla lag skulle spela samma fotboll fick det synergieffekter rakt igenom hela klubben. Från utveckling till ekonomi och framgångar på planen. Lucho kom in i ett annat läge och verkar inte ha samma krav på att arbeta långsiktigt eller utifrån en specifik idé. Däremot har han tagit sig an uppgiften med bravur och valt att gå sin egen väg istället för att bli någon blek kopia av Pep. Däri ligger mycket av framgångarna, men sättet som den sportsliga planeringen sker på riskerar att, till skillnad mot hur Pep arbetade, bara nå framgång kortsiktigt. Detta är dock ingen kritik mot Lucho, utan snarare ledningen. Blev dock något oroad när Lucho nyligen sa att han funderade på att köra med dubbla pivotes. Det är ett än längre steg ifrån Cruyffs Barça och ett steg närmare mainstream-fotbollen vi ser idag. Så visst kan vi icke-proggressiva njuta av fotbollen som spelas idag, men vi vet också att vi lever på lånad tid och att än större förändringar är på gång om det fortsätter på samma (kollisions)kurs. För mig handlar det dock som sagt mer om en ledningsfråga än en tränarfråga, för trots allt får man betalt för att uträtta ett visst arbete. Ambitionen är säkert densamma, men jag ifrågasätter om målet är det rätta, ja till och med om det finns något riktigt mål. För vad betyder Bartomeus ord om att göra Barcelona till nummer 1 inom alla områden om det leder till att vi går göra avkall på bår identitet och historia. Ingenting alls om ni frågar mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 17:11
Junta Dimision - svårt och hålla nere känslorna när man kmr med ett så negativt inlägg om allt som har med Lucho att göra. Men om ja skrivit nått så ber man om ursäkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 17:11
@Barcelonistas:

Kom igen nu. Du kan bättre än så.
Barcelona Junta Dimision
2016-02-06 17:08
Barcelonistas

Är det här verkligen din uppfattning av att hålla en bra nivå, genom personangrepp?
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 17:07
@Coach Pep.:
Fel, du sitter inte på någon objektiv sanning. Inget du har yttrat om objektivt, utan enbart subjektivt, helt oavsett hur mycket du vill att det skall vara en objektiv sanning. Antigen ljuger du i forumet eller så vet du inget om vad en objektiv sanning innebär. Skäms.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 17:04
@Barcelonistas:

Jag skulle helst vilja att man inte skulle hoppa på individerna då det enbart skulle förminska forumsmiljön ännu mer. Använd inte El Pasillos smuttskastningstekniker här, utan angrip inläggets innehåll istället. På så sätt kan man ha hållbarare och värdigare diskussioner.
Barcelona Liunil Masse
2016-02-06 17:02
Vad är det som händer i Spanien? Media attackerar nu Neymars pappa för de tycker Neymar dribblar för mycket o agerar respeltlöst.... WTF? Varför attackerar ingen Mahrez i England? Eller Douglas Costa i Tyskland? Jag äcklas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 17:02
Han sitter nog i Kyrkan nu och ber att Lucho inte vinner trippeln i år. Vilket hade gjort Luchos Barca som ett större lag när det gäller att vinna titlar. Rädsla bygger hat. Coach Pep är helt enkelt rädd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-06 17:02
Om Atletico förlorar idag och vi vinner våra hängmatcher så är vi 9 poäng förre Atletico..
Barcelona Coach Pep.
2016-02-06 17:01
Det var visst inte så populärt med en reality-check, men isåfall får ni hålla er på vakt för varje gång jag känner doften av begraven hund så kommer jag dyka upp med spaden! Här ska det inte snuttefiltas på klubbens bekostnad. :P Jag har redan erkänt förut att jag är totalfotbollsextremist, men extremist betyder bara att man gör något precis så som det var menat att göras till punkt och pricka. Det är också därför jag sitter på den objektiva sanningen, eftersom det finns bara en sorts riktig fotboll som det skall strävas emot. Trevlig kväll (särskilt till Barcelonistas)!
Barcelona DM1982
2016-02-06 17:00
1-0 Eibar mot Atletico. Deras utvisningar och skador mot oss ställde till det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-06 17:00
Otroligt jätte misstag av Saul gav Eibar 1-0 borta mot Atletico
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 17:00
Snubben själv behöver en reality check. I hans drömvärld är det barbecue mat, fest, Tata Martinos bollinnehav på 70% utan 1 skapad målchans, en Messi som lunkar på planen, osv. Snubben behöver också vakna till och inse att fotbollen inte börjades spela 08-12. Frank Rijkaards Barcelona på inne betydligt mycket mer de spel vi spelar idag än de spel vi hade under Pep. Men Pep älskaren tror ju att vi alltid spelat propaganda fotboll ( som spelades under Pep) i vår historia. Unika saker är sällsynta. Peps Barca var just det. Hade vi alltid spelat som vidgjorde under Pep P hade Peps Barca inte varit unikt på något sätt. Tiki Takan är inte död nej och man kan förnya samt förbättra den det håller jag med om. Men är det inte just det Lucho håller på med? Idag ser vi laget spela ett rakt spel med mycket bollinnehav. Jag tror också att spelet bara kmr bli bättre och bättre bara vi har tålamod. Ett tålamod och långsiktigt tänkt som är anledningen till att allt bär frukt idag där vi vinner mycket titlar. Coach Pep är precis sådana individer som klubben ska akta sig för. Dessa är virus, som inte har något långsiktigt tänk elr tålamod. Jag är glad att klubben inte styra av Coach Pep och hans mästare Kröjff.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:56
@Junta Dimision:
Tack! Jag blir trött på att läsa propagandistisk brödtext ibland. Det räcker att se det i media, inte vill jag få syn på det i detta älskade forum också.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:54
@berisha:
När jag besökte Barcelona för ett par år sedan så bodde jag på Ally´s Guest House som har Bed & Breakfast för ett rimligt pris om jag inte minns fel. Samt att detta hotel endast befinner sig några hundra meter från Rambles längan vilket tyder på att det är ganska centralt. En plats som jag rekommenderar att ni besöker är ett område som heter Park Guell. Man får en otrolig sikt över hela Barcelona därifrån!
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:52
När man sitter och säger att Lucho inte ändrat på ett skit ja då undrar jag om man är frisk i huvudet överhuvudtaget? Under Tata Martino var jag orolig att vi aldrig skulle se den dominanta Messi igen. Att Barca med detta eviga boll runk aldrig skulle hitta sig själva igen. För det dom presterade gjorde ont och se. Sen kom Lucho fick en tuff start men han väckte liv i spelarna. Laget idag är i samma position spm den var när Pep lämnade den och det för mig är ett stort jävla jobb med tanke på hur det såg ut under Tata Martino. Är det något som gjort Barca så framgångsrikt så är det att tänka långsiktigt. Luchos Barca föra säsongen kanske inte alltid spelade underhållande men det fanns många matcher som man faktiskt gjorde det. Framför allt i Cl där vi fick se ett riktigt härligt spel stundtals. Det på hans första säsong där Barca haft värvningsförbud den vändningen vi gjort under Lucho är enorm. För mig är det en fucking disgrace att Coach Pep kmr in hit och smutskastar allt jobb Lucho lagt ner. Jag är på gränsen till att skriva saker av ren frustration men väljer att inte falla för den Kröjff liknande fällan! Rom byggdes inte på en dag och man ser tydligt att Luchos Barca fortfarande är i en process där dom bara kan bli bättre. Jag njuter av det mer rakar spelet kryddat med kombinationer och bollinnehav spel. Mourinho hade gjort ett lika bra jobb? Ja då kan man inte vara frisk i huvudet. Mourinhos Chelsea kollapsade den här säsongen, hans Inter körde ett defensivt spel + omställningar det är långt ifrån den fotboll som Lucho spelar. Var vår match mot Real Mourinho fotboll? Haha...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:47
Jag kommer nog få massa inlägg riktade mot mig som säger att jag "hatar pep" och "inte är cule". Allt detta förmodligen på grund av att jag förstår att nostalgin är stark och att time-travel inte för stunden är möjligt. En som kräver andra att komma söka en "Reality-check" borde själv inrikta sig i hur verkligheten är för oss. Här får ni en till sak på engelska "the pot calling the kettle black".
Barcelona Junta Dimision
2016-02-06 16:43
Maestro Xavi

Bra skrivet!
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:37
Varför tycker folk om att hela tiden jämföra två olika stilar i form av Pep och Lucho, genom att spotta på den ena och hylla den andra. Det känns lite fanatiskt och väldigt värklighetsfråndraget.

Den enda som mår dåligt av det "hatet" ni vill spy ut är er själva. Njut av det vi har och klaga på det som FAKTIST finns att klaga på vilket är ledningen.

Det är så pinsamt att läsa sådana påhopp på en människa som faktiskt försöker göra några positiva saker i barca (Lucho). Ni kommer aldrig någonsin vara nöjda om han är ert största problem.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:37
Coach Pep - klart du har en hatkärlek för Lucho, allt pekar på att han kmr vinna fler titlar än din filosof. Du satt säkert och grät när Messi fick Pep och tappa ännu mer hår i semin föra säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-06 16:35
Santiago Cazorla

Jag som trodde att jag var snäll. Nej men, jag har en slags hatkärlek till Lucho helt enkelt eftersom han är mer av en individualist än den slags kollektivist jag trodde han var. Han gjorde sig ovän med Totti i Roma och Messi hos oss, och jag kan inte minnas att Messi sagt något bra om honom heller. Däremot har jag samtidigt stor respekt för hans kompromisslösa arbetsmoral och skoningslöshet.
Barcelona berisha
2016-02-06 16:34
Heej alla barca fans!!
Jag och 2 andra polare planerar att åka till Barcelona o se el clasico den 3e april .
Hur får vi tag i biljetter smidigast? Med tanke på att det är en viktig match, och vilka hotell skulle ni rekommendera? Helst mitt i stan.
Hoppas ni krossar dom igen som sist !
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-02-06 16:31
Coach Pep.

Jag säger bara en sak, WOW! jag applåderar. Bästa jag läst på väldigt länge.

Härligt!
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:31
@Coach Pep.:

En reality-check behövs för oss Barcafans för att vi vet hur snabbt fel kan gå, speciellt på ledningssidan. Jag förstår inte varför fler gör det. Antigen är det frid och fröjd, eller så är det domedag.

Dock förstår jag inte varför en skribent med namnet Coach Pep som forumnamn skall smäda Lucho på ett ganska hänsysnlöst sätt med genom argument som är enbart subjektiva. Allt detta för att sedan hävda att lovord inte kan tilldelas till Lucho för att spelare som Messi, Suarez och Neymar finns. Om jag inte minns fel så hade även Pep Leo Messi och till och med Iniesta och Xavi på den absoluta högsta nivån, en trio som jag anser som den största genom tiderna. Detta är en trio som gör det möjligt att dominera spelet som dem gjorde. Det är den största skillnaden mellan Peps barca och Luchos barca.

Inte tycker jag att Luchos barca är på nivån av Peps barca, men jag skäms att läsa denna smutskastning och bara för att du skrev en uppsats om DIN subjektiva åsikt så betyder det inte att det är en objektiv sanning. Jag håller med om poängen du vill få fram, men inte sättet du gör det.
Barcelona DM1982
2016-02-06 16:30
[QUOTE=Barcelonistas]Pl är en liga som jag kommer följa väldigt mycket nästa säsong i och med att Pep kmr dra till Man City. Förresten är det bara jag som hoppas på att Mourinho drar till United? Vore ju en ren dröm att se dom hat mötena emellan. Pep vs Mou, United va City vore ju helt sjukt. [/QUOTE] Skulle vara sjukt kul om Mourinho tar över United. Kommer vara grymt heta derbyn som eldas upp av tränarna. Skönt att inte vara emotionellt involverad i lagen då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:30
Coach Pep - jag tror det är du som behöver en reality check då du verkar leva i din egna fantasivärld. Herregud ta ut huvudet ur Peps röv. Sättet som du nedvärderar Lucho visar bara hur lite du vet om fotboll. Ditt nick seriöst? Du har drivit en hatkampanj mot Lucho sedan dag ett. Det stämmer att Pep Guardiolas fotboll var fullkomligt magiskt. Vi spelade propaganda fotboll och Pep Guardiolas Barcelona är historiens bästa lag. Men vad ni så kallade förödare till Cules glömmer av att tänka på är att fotbollen faktiskt inte startade 08/09. Den fotboll som spelades under Pep har klubben knappast alltid spelat det är en stor myt som bara du tror på. Låt oss gå tillbaka till Frank Rijkaards lag som spelade en otroligt snabb och rak fotboll det var knappast någon 08-12 fotboll som spelades under den eran. Du sitter och jämför Luchos Barca med Mourinhos fotboll? Din pajas menar du att Lucho ställer upp med 10 man bakom backlinjen? Lucho spelar en hybrid fotboll av Peps Barca samt det något rakare spelet. Lucho åkte med laget till Madrid och spelade en fullkomligt magisk fotboll, man demolerade även allt i sin väg med fantastisk fotboll under den perioden. Peps fotboll blev demolerad av Lucho Enriques fotboll du satt säkert och grät floder hemma då din älskling blev ägd av Den store Lucho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-02-06 16:24
Coach Pep Väldigt bra inlägg även om du är lite väl hård mot Lucho. Men tycker också att Peps upplaga var mer speciell och ett galet fantastiskt kollektiv medans Luchos lag handlar mer om individuell briljans. Lucho förtjänar mycket cred ändå eftersom denna upplagan är så svår att stoppa och laget kan vinna på många olika sätt.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:04
Pl är en liga som jag kommer följa väldigt mycket nästa säsong i och med att Pep kmr dra till Man City. Förresten är det bara jag som hoppas på att Mourinho drar till United? Vore ju en ren dröm att se dom hat mötena emellan. Pep vs Mou, United va City vore ju helt sjukt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: