/spanien/barcelona/forum/16979.aspx/spanien/barcelona/forum/16979.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2009-12-29 17:47
J.Janerique - Viva la Becks//

Nej dom var inte samma sak. Klart som fan dom va ju unga talanger! Och tillskillnad från er kasta vi inte iväg dom till mallorca (Etóo) eller något annat skitlag. Dom fick stanna och jobba sig in i laget. Precis som Pedro och Bojan gör nu t:ex.

Det är totalt onödigt av dig att försöka ta den diskusionen nu när ni precis värvat för 3?miljarder under ett enda transfersfönster! Ni har inte släppt fram en enda talang som lyckats sedan Casillas. Och det säger en del. På cupen har ni gått miste om spelare som Etóo,Mata och Soldado bland annat
Barcelona el Flaco
2009-12-29 17:39
Ser att det har diskuterats om Messis frånvaro till matchen mot Villarreal den 2 januari längre ner här inne. Jag läste i de katalanska medierna att Guardiola hade diskuterat med lagkaptenerna om att ge Messi, Maxwell, Alves, Milito och Marquez lite längre lov och kaptenerna såg inget fel med och gav sitt samtycke till Peps idé.

Jag har även läst idag på både Sport och EMD att vissa av de sydamerikanska spelarna kanske återvänder i förtid och därmed kanske är tillgängliga för spel mot den gula ubåten. En av dessa spelare är Dani Alves. Mundo Deportivo skrev bl.a. om att brassen redan har återvänt från Brasilien och att han kommer träna med resten av laget ikväll kl. 18. Vi får se om detta stämmer. Det har även nämnts om att både Maxwell och Marquez ska återvända och kunna spela på lördag.

Barcelona Barcadinho.
2009-12-29 17:31
Obbe/

Förlåt, men jag måste skriva att jag med är trött på dina inlägg. Det enda du gör i stort sett är att göra jämförelser hela tiden. Jämförelser och jämförelser mellan Real och Barca, vem som är bäst, vem som spenderar mest, vem som vinner mest.
Samtidigt är det alldeles för ofta inlägg om Madrid från din sida här i LR. Du kan skriva här gärna men du kan försöka diskutera om Barca här. Skriv vad du tycker om våra spelare, våra matcher, våra talanger osv. Vem bryr sig om att läsa om era producerade talanger gång på gång?

Och din attityd passar perfekt till den klubb du har valt att heja på.
Igår kom du med vad Capello har sagt och idag med vad någon bloggare har att säga. Du glömde väl länka till vad Mourinho har sagt idag om Ronaldo eller har du missat det?
När Messi får officiella priser efter varandra och när Barca drar en historisk bemärkelse efter varandra så duger det inte än för dig/er att hålla munnen.
När ska ni hålla munnen och respektera era motstånd? Vad är det som krävs mer?

Inte alla är så ympade från galacticos som ni verkar tro.

Nu glömde jag vad det egentligen var jag skulle skriva om. Skit samma, jag loggar ut.
Barcelona el Flaco
2009-12-29 17:27
J.Janerique - Viva la Becks/

Det numera berömda talesättet "Vi skapar Guldbollenvinnare medan andra köper de" syftar nog också på att de spelarna i Barcelona som har vunnit det priset har gjort det efter sina insatser i blaugranatröjan.

Luis Suarez, Stoichkov, Rivaldo och Ronaldinho vann samtliga Guldbollen efter sina ligasäsonger med Barça.

Real Madrid har å andra sidan köpt Ronaldo, Zidane, Owen, Kaká och C. Ronaldo som har tidigare vunnit priset för andra klubbar.

"Minns ni inte alla holländare och brassar? Eller har ni inte varit med under Van Gaal etc?.."

Jo, jag minns den tiden. Vi var då kända som "den holländska kolonin". Stökig period och inte blev det stökigare i och med det faktumet att många av de tulpanerna inte höll måttet.

"Förresten så borde vi också ha ett öppet forum.
Bara det att oftast är de flesta som kommer från er in till vårat forum iklädda annan tröja, totalt iq-befriade. Tyvärr...´"

De flesta madridistas som kommer in hit brukar även de bidra med en oändlig ström av Epic Fail-inlägg. Tyvärr...

Edit: Syftar dock inte nödvändigtvis på dig i det sista stycket.
J.Janerique - Viva la Becks
2009-12-29 17:24
Så som jag minns det var det få.

Och den tidens Xaví jämfört med dagens är en totalt annans sak. Xaví var absolut inte samme spelare. Angående Puyol samma sak.

Det enda jag minns när Puyol och Xaví spelade för Barca då var; Var är alla andra talanger? Köper dem allt och alla, speciellt holländare?

Nu sitter ni och beskyller oss för att göra samma sak? sak samma, jag är säker på att er nästa president kanske har en annan syn på eran akademi.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2009-12-29 17:18
J.Janerique - Viva la Becks//

Jag antar att du refererar till slutet av 90 talet och början på 2000talet. Under den tiden producerade vi fortfarande talanger. Xavi och Puyol för att nämna dom mest framstående.
J.Janerique - Viva la Becks
2009-12-29 17:15
Förresten så borde vi också ha ett öppet forum.
Bara det att oftast är de flesta som kommer från er in till vårat forum iklädda annan tröja, totalt iq-befriade. Tyvärr...
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2009-12-29 17:15
Barcelonito / Lucho Enrique 21//

"Messis personlighet och ödmjukhet är också något som kan göra honom till en mycket bättre ledare än Ronaldo i framtiden."


Vill inte vara sån nu. Men är inte Messi lite väll skygg för att vara en framtida ledare? Sen upplever jag honom som lite ettrig och eogistisk många gånger. Tycker knappast han är ledarmaterial. Men jag kan ju ha fel. Dock håller jag med dig om att han är en mycket intelligentare spelare en Ronaldo. Samt mindre ego en honom. Ronaldo har ju utan tvekan bättre fysik. Men det är det många som har. Det som gör Messi bäst i världen. Är hans effektivitet och bollkontroll som han är miltals ifrån resterande spelare.

Dock är han (Messi) alldelles för ensidig för att kunna konkurera om epitetet tidernas bäste. Ronaldo (den riktige) Zidane, Maradona och Pelé var alla till det närmsta kompletta och hade överväldigande fysik. Maradona t:ex må ha varit liten men han var stark likt Davids i kroppen. Vildsint i närkamperna. Sen hade han ett spelsinne och en vänsterfot som inte Messi kommer i närheten av.
J.Janerique - Viva la Becks
2009-12-29 17:14
Det är ganska intressant att läsa åsikter oftast. Ibland när man hör saker som ;"Vi skapar våra talanger, ni köper dem" så undrar man; Vart har alla varit den senaste tiden? Bara för att Laporta anser det viktigt att ha egna produkter som blir världsklass behöver inte det betyda, att det alltid varit så hos Barca.

Minns ni inte alla holländare och brassar? Eller har ni inte varit med under Van Gaal etc?..
Canaletes
2009-12-29 17:13
obbe=no life
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2009-12-29 17:02
Ronaldo har längden och huvudspelet och han är mer tvåfotad än Messi.

Men Ronaldo är inte ens hälften så intelligent som Messi är. Har nästan ALDRIG sett Ronaldo slå en genialisk passning till ett mål.

Messis personlighet och ödmjukhet är också något som kan göra honom till en mycket bättre ledare än Ronaldo i framtiden.
Barcelona Hyder
2009-12-29 16:59
obbe

Skillnaden mellan Real Madrid och Barcelona är enkel: vi skapar våra största stjärnor och bygger en stomme av dem medan ni köper färdigutvecklade stjärnor som inte har samma hjärta för klubben. Det är sedan nästan pinsamt att jämföra kvalitén på talanger. Xavi, Iniesta och Messi som alla tre är topp 5 officiellt sett mot Casillias, Guti och Raul.

Att Zlatan inte har vunnit CL är inte heller en liten detalj i kanten utan en viktig faktor när man pratar motivation. Att säga att "bra spelare har motivation ändå" är bland det roligaste men samtidigt dummaste jag har hört. Ska vi ta upp Galactico-eran 1.0? Ska vi nämna spelare som Ronaldinho och Deco? Figo och Zidane? Hur bra en spealre är har absolut ingenting med motivation att göra. En division 1 spelare i Sverige kan ha
bättre motivation än en spelare i La liga.

Jag menar brist på motivation var huvudorsaken till att er "Zidanes y Pavones"-modell föll isär. Samma problem hade vi efter CL vinsten mot Arsenal. Du kan väll inte påstå att verken ni eller vi hade dåliga spelare på planen? Enligt dig borde dem "ändå vara motiverade".

Till sist är det lite kul att du nämner Negredo som en egen produkt. Visst, han spelade 2 år för Castilla men ha i åtanke att han värvades dit när han var 19 år. Ramos var lika gammal när han värvades till Real Madrids A-lag. Inte mycket att stoltsera med då jag anser Negredo vara en av de bästa spelarna på listan du nyss skrev. Casillas är den ända som är över honom enligt mig.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2009-12-29 16:58
obbe

Goal, Sportal? Same shit.
Är det något forum du ska övertyga folk om att Ronaldo är med komplett än Messi är det Puertan och inte här, du är ute och cyklar.

Men jag måste hylla dig, du har modet och komma hit med dina "sick" inlägg, god job! :)
Barcelona Joan Gamper 1899
2009-12-29 16:49
obbe


Vem blev världens bästa fotbollsspelare ?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2009-12-29 16:45
Personligen skulle jag inte skryta med M. Torres, Arbeloa, Parejo, Soldado, Guti och Lopez.

Nu pratar vi Iniesta, Messi, Pedro, Busquets, Pique, Bojan... Känner mig lite kränkt att de ska jämföras med spelarna du nämnde.
Real Madrid obbe
2009-12-29 16:39
Hyder//

Så uttryckte sig inte riktigt Laporta i alla fall. Anser bara att vi köper dyrt fastän han gör det själv. Men sak samma.

Jo även vi har en stomme av egna produkter, skillnaden är väl att vi inte ar samma tålamod med dem som ni, vilket kan tyckas vara fel.

Mata,DLR,Negredo,M.Torres,Arbeloa,Parejo,Soldado,D.Lopez, Äldre i Casillas,Guti,Raul os.v. Har alla kommit i från våra ungdomssektioner.

Zlatan har ju ändå vunnit en del innan han kom till er, men mest liga och cuptitlar. Inte CL iof, men ändå.

Riktigt bra spelare har motivation ändå, de är så proffesionella.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2009-12-29 16:33
L.A.M. Nr 10

Nu pratar jag om "Cup-spelare" som kan avgöra matcher på egen hand. Då märker du direkt att Spanien inte har gott om sånna spelare. Villa, Torres och kanske Iniesta.

Negredo, Llorente, Guiza, Riera, Cazorla osv. är inte spelare som vinner VM åt ett lag.

Brasilien har Ronaldinho, Kaka, Fabiano, Rubino, Pato, Alves, Maicon, Diego och många fler som kan vara avgörande.
Barcelona Hyder
2009-12-29 16:33
obbe

Självklart köper även vi spelare för olika pengasummor. Vem kan eller har förnekat det? Jag menar det är ren fakta. Vad vi fans och även Laporta menar är att vi även skapar och utvecklar våra spelare. Stommen i laget är av egna produkter. Egentligen behöver jag inte räkna upp alla egna spelare som finns i vår trupp men om du vill ha det skriftligt:

Valdés, Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Bojan, Pedro, Jeffren, Messí och lägg därtill att spelare som Thiago samt Jonathan dos Santos är uppkallade till A-laget under AM. Då har jag inte ens nämnt Muniesa, Fontás och Botía som alla är på uppgång och stora talanger.

Är det fakta att vi köper spelare ibland så är det lika mycket ett faktum att vi skapar våra egna spelare. Sedan är det skillnad på köp och köp. Medan ni köper spelare som har vunnit stora titlar (läs: Ronaldo och Kaká) köper vi hungrigare spelare i exempelvis Zlatan. Sedan måste jag säga att Barcelona har en förmåga att få spelare att smälta in något otroligt i laget, både med hjärta och hjärna. Värvningen av Yaya måste anses som en av dem smartaste exempelvis. Man köper oftast mindre spektakulära spelare som Keita, Yaya, Maxwell och Abdial för att låta dem bygga vidare sina kunskaper på ett sätt som passar Barcelona.

Sedan finns det ju alltid spelare som Zlatan, Henry och Alves som är lite dyrare värvningar men fortfarande smartare än att köpa en trött spelare som Kaká som har vunnit CL och priset som världens bästa spelare, för 600milj. Ingen kan ju klaga på Zlatan eller Alves så här långt i alla fall.
Real Madrid obbe
2009-12-29 16:31
Pep.G//

Om du inte förstår dig på mig, så kommentera inte bara. Jag har rätt att ha åsikter. Tala inte för andra.
Barcelona L.A.M. Nr 10
2009-12-29 16:25
obbe//

Vi snackar inte värvningar, vi snackar om VM:).
Barcelona Pep.G
2009-12-29 16:25
obbe

Jag förstår mig inte på dig. Är du dum eller är du dum ? Ingen vill ha dig här och varje gång du är här så får du svar på tal som får dig att hålla käft för dagen, men istället för att bara lägga ner, så kommer du dagen efter med något nytt. Snälla hejdå.
Real Madrid obbe
2009-12-29 16:24
Här är också en intressant artikel i övrigt, som säkert många har läst. Men värt att iakta bara.

T.o.m. ett Messi-fan längre ner på kommentarerna till artikeln, håller med.
Barcelona L.A.M. Nr 10
2009-12-29 16:24
Ämne: Känns som att Spanie....
Vad snackar du om? Spanien har ju en riktigt bra bredd.
Backar: Captevilla, Puyol, Pique, Albiol, Ramos, Arbeloa, Marchena(suger).

Mittfält: Senna, Iniesta, Xavi, Alonso, Silva, Mata, Jesus Navas, Cazorla, Busquets, Fabregas. Säkert någon mer jag glömt.

Anfall: Torres, Villa, LLorente, Negredo, Bojan och kanske Pedro.

Så Spanien har en bred trupp också.
Real Madrid obbe
2009-12-29 16:20
Jaha nu snackas det värvningar igen härinne. Lite roligt tycker jag ändå att det är.

Ni hela tiden predikar att vi köper inga spelare, vi skapar dem. men ändå har ni köpt en hel del för dyra pengar. Precis som vi.

Skillnaden är att vi erkänner vad vi gör, för att det är tydligt. Bara pinsamt att förneka det, och tror sig vara något annat än vad man egentligen är, som Laporta och co.

Silva till er, visst gör inte mig något, då jag tror att Pedro skulle göra ett minst lika bra jobb. Detta gör att ni bara slösar med pengar i onödan.
Barcelona The Reporter
2009-12-29 16:05
L.A.M Nr 10

Vi får väll se ;)
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2009-12-29 16:03
Känns som att Spanien ändå behöver någon mer än Iniesta som kan transportera bollen och utmana med hög fart. Silva är för mycket upp och ner, precis som Cazorla, Riera och Mata.

Mittfältet blir lite för stillastående annars när Iniesta inte spelar. Det såg man i vissa träningsmatcher och inte minst i Confedration cup.

Spanien och England har 12-13 spelare som verkligen håller för att vinna VM. Men Brasilien har 17-18. Har man en spelare skadad eller med dålig form så har man fler att välja på än andra lag.

Därför tror jag på Brasilien men hoppas på Spanien.
Barcelona L.A.M. Nr 10
2009-12-29 15:56
The Reporter

A, jag ska komma ihåg det när dom båda länderna åker ur i kvarten(:.
Barcelona The Reporter
2009-12-29 15:47
De som har haft det svårast i kvalet vinner VM

Ni kommer väl ihåg att vi kvalade in till CL, vilka vann ? jo vi.

Inte bara för det :D


Komihåg vart ni hörde det först, Frankrike eller Argentina !

Själv tror jag att Maradona kommer att erövra världen, han kommer hämta tillbaka alla dom dära Zanetii, Riquelme o de. Sen kommer han säga

" Ni som inte trodde på mig, sug" !


Tyskland - Argentina = Argentina

Spanien - Frankrike = Frankrike
----

Argentina - Frankrike = Argentina

;)
Barcelona L.A.M. Nr 10
2009-12-29 15:44
Jag tror stenhårt på Spanien, världens just nu överlägset bästa landslag! Dom kommer krossa allt motstånd fram till finalen där de får möta Brasilien.

Jag har för mig att dom här två länderna inte har mötts sen Spanien vann EM 2008. Därför skulle det vara så roligt och se dom mötas. Alla snackar om att det blir historiens match.90 minuter senare står Spanien som världsmästare!

Det där var lite om hur jag tror det kommer att sluta i VM. Jag tror också på att Tyskland, som vanligt, kommer att gå långt och troligen bli besgrade av Brasilien eller Spanien i semin.

Jag tror inte att Frankrike kommer att gå bra. Dom kommer säkert åka ur i kvarten eller åttondelen. Däremot tror jag att Argentina, som någon sa här innan, kommer bli rejält underskattade och därför smyga sig genom turneringen. Men de kommer nog inte att vinna.

England kommer väl som vanligt att åka ur i kvarten. Sen kanske något afrikanskt lag kan överraska?
Barcelona petersays
2009-12-29 15:37
Vidhåller fortfarande att Brasilien under Dunga går ungefär på 75% av deras egentliga kapacitet. Och framförallt spelar ojämnt, grisigt, tråkigt och utan intressanta spelare.
Annons: