/spanien/barcelona/forum/16977.aspx/spanien/barcelona/forum/16977.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
adil,
2009-10-21 00:33
Barcadinho

Den höga pressen var ju enormt positiv för vårt spel, så man undrar ju vart den tagit vägen. Om det inte är direktiv ifrån Guardiola är det ju uppenbart att det tyder på en viss "mätt" mentalitet. Hoppas och tror att vi snart kommer återgå till normalen!
adil,
2009-10-21 00:29
Emadinho

Menar du att konkurransen blir för stor för Barca i år då eller?
Jag vill påstå att följer Barca sin fotbolls filosofi helhjärtat, är inte konkurransen alltför stor. Du har rätt i att spelarna är inga robotar, men LAGET är snudd på robot-liknande, när maskineriet väl stämmer. Så jag har stora förhoppningar även denna säsong.

Bara vörja be och böna att vi får en skadefri November/Decembermånad. Och att förstärkning kallas in under uppehållet.
Barcelona Barcadinho.
2009-10-21 00:26
Det är ok för mig att en del försöker se det positiva. Att en sådan förlust kan ge en positiv effekt. Och att man kan skylla den dåliga prestationen mest på slitage.

Men efter tre dåliga matcher i rad, inte en, så måste man fundera på om inte problemen är djupare en så.

Särskilt två problem –
Motivation – mycket svårt att behålla motivationen på topp när man har vunnit allt det går. Mycket svårt att bli fascinerad av en tränare andra säsong i rad. Allt nytt som Pep har kommit med förra säsongen är inte längre nytt. Hur kan man hitta tillbaka glädjen hos gruppen?

Genomläst spel – Alla vet precis hur vi spelar och det finns knappt några överraskningar. Tätt försvar, markera Xavi och två/tre stycken på Messi när han får bollen. Det räcker i princip att stoppa oss. Och vänta på kontringar. Barca använder för lite kantspel, för mycket går centralt. Mycket sällan långa skott mot mål. Lång tid tills man kommer till avslut.

Utan den höga och aggressiva pressen från förra säsongen och betydligt flera individuella prestationer av särskilt Messi, så vet jag sjutton inte hur vi ska klara oss i framtiden.
Motståndarna kan oss in och ut.

Förlusten kom inte alls i rätt tillfället. Risken är för stor att vi inte går vidare. Och om det verkligen händer så kommer stormarna och ”knivarna” visas sig betydligt tydligare.

Men vad kan man göra?
Det är bara att hoppas på att man har helt fel och att svackan är över snart.
Ni som inte varit med länge med kärleken till fotboll kan lära sig en sak –
Att älska sitt lag innebär båda glädjestunder och besvikelser. Oavsett, vem man hejar på.
De som inte älskar ett fotbollslag vet inte heller vilken härlig livstids resa de missar.

I natt smakar det surt och mitt huvud är tomt, men godnatt i alla fall.

Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2009-10-21 00:20
Å fan, det var nog kanske den sista spelaren man ville få skadad. Nu får Puyol visa upp sina goda kvaliteter som högerback.
Barcelona Rambla - K9
2009-10-21 00:18
Alves bort i 3 veckor. Just vad vi inte behövde. Alves som annars aldrig är skadad. :(
Barcelona Criff
2009-10-21 00:18
3 veckor för Dani Alves, nu kommer den tunna truppen sättas på prov!
Real Madrid EL-Gonzalez
2009-10-21 00:15
Emadinho

Amen to that.
Barcelona stefano 85
2009-10-21 00:14
ni minns förra året hur de va i början på säsongen? vad hände sen? kross efter kross.. tack att väckarklockan kom just idag.. då är de dags börja om krossa allt å alla..
Real Madrid Emadinho
2009-10-21 00:09
Faktum är att spelarna inte är någroa robotar, de kan inte vinna allt år efter år. Det är sån fotbollen är. Ett år skrattar man för att gråta året därpå. Samtidigt som man själv utvecklas så utvecklas motståndare också.
Utan konkurrens så hade fotbollen inte varit där den är idag.
Kan man inte leva med det så kan man lika gärna byta sport.
Barcelona Rambla - K9
2009-10-21 00:08
Ämne: Rambla - K9

Jag h....Jag tycker att vi den senaste tiden levt på lånad tid. En förlust har kommit allt närmare. Redan mot Almeria var vi dåliga. Förlusten kunde redan ha kommit i lördags mot Valencia. Då räddade en storspelande Valdés oss.

Lite överraskande så kom den istället mot ett ryskt lag som de flesta knappt hört talats om. Jag såg deras hemmamatch mot Inter, där de faktiskt förtjänade att vinna. Så jag var orolig inför den här matchen redan på förhand med tanke på vår form den senaste tiden.
Valencia J.T.
2009-10-21 00:06
Ämne: J.T.

"Varför....
Glömde att ta bort dom.
Sura inte allt för mycket över förlusten.
Den ryska ligan håller en riktigt hög klass och det ju ni också.

Barcelona kommer revanschera sig mot Zaragoza.
Barcelona haeger
2009-10-21 00:03
Rambla - K9

Jag håller med dig.
Vi hade mycket tur med skadorna förra säsongen, man kan inte förvänta sig att vi ska ha det denna säsong också.

Men bara hoppas på att laget inte får fler skador nu, hoppas Danis skada inte var allvarlig. Plus att nyckelspelarna kommer i form igen.

Man ska inte dra för stora slutsatser efter den här matchen, förluster kommer, bara att blicka framåt och hoppas på det bästa.
Barcelona Rambla - K9
2009-10-21 00:03
Emadinho

Du har helt rätt i din analys. De fem titlarna är inte värda ett skit i dagsläget (även om de var trevliga). Nu börjar man om från noll. Alla vill slå oss, det märks tydligt hur varje lag vi möter springer och jagar tills de spottar blod.

Pep måste komma med lite nya direktiv. Fast jag skulle inte räkna ut Pep så här tidigt. Han har nog något nytt att ta fram. Men visst behöver han få in någon värvning eller två i vinter.

Jag tror att det rör sig om 5 spelader matcher. Sen får de inte byta till ett annat spanskt lag.
Barcelona Barcanist
2009-10-21 00:03
Morteza - Ronaldo

"Zaranoff och diverse Anabola-steorider."
HAHAHAHHHAHA!!
Real Madrid EL-Gonzalez
2009-10-21 00:01
(sry råkade repetera datorn hakade upp sig)
Real Madrid Emadinho
2009-10-21 00:00
Andres-09

Spelare inom la liga får inte byta lag under en sässong om man redan har spelat tre matcher eller fler. Så Silva får inte gå till nått annat spanskt lag först nästa sommar.
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2009-10-20 23:59
Varje dåligt resultat behöver inte automatiskt betyda att truppen är för tunn. Vissa verkar ha det som en evig bortförklaring/anledning till att vi förlorar. Visst skulle det vara bra med ett par spelare till men det är inte säkert att vi hade vunnit idag för det.

Andres-09

Jag tror faktiskt tvärtom angående Suarez och Robinho. Jag tror att båda skulle passa in bra i Barca och att dem skulle få ut mycket av sina spelstiler i Barca. Men det är inte något man kan veta med säkerhet, det är något som återstår att se när/om dem väl kommer.
Barcelona tano
2009-10-20 23:58
Det är löjligt lågt att påstå att barcas spelare inte håller. Alla barcas spelare är oerhört skickliga när dem är i form. Så den som påstår att nya spelare behövs bör dra något gammalt över sig.

Däremot är många av våra spelare INTE i form! Jag är allvarligt oroad över vad vissa spelare visar på planen. Sådan formsvacka som vissa spelare visar upp kan hålla i länge. Det är bara hoppas att våra spelare får tid till vila och träning och hittar tillbaka. Med det oerhört tunga spelschemat är det inte otroligt att den här formsvackan kommer hålla i sig ett tag.

Barca kommer nog klara sig igenom detta ändå, som vi alla vet äger barca bollen i dem flesta matcherna trots dålig form. Men det kommer vara tråkigare för oss tittare, fast mer spännande.

Enda ljuspunkten i mörkret är att Zlatan har hittat rätt i laget, för den som nu trodde annat före säsongen... Z spelar faktiskt bra med tanke på medspelarnas formsvackor.
Real Madrid EL-Gonzalez
2009-10-20 23:58
san iker#1

Higauin är väldigt ung fortfarande jag tror om man ger killen lite mer speltid så kommer han att utvecklas mer o göra fler mål.
Real Madrid Morteza - Ronaldo
2009-10-20 23:58
Det är skumt hur i båda våra forum så blir det kalabalik bland dessa medgångssupportrar som vill köpa in halva världen och sälja hela laget, löjligt från båda parter.

Utöver detta var det en chock att Rubin vann, herregud dessa ryska lag är inte att leka med, Zaranoff och diverse Anabola-steorider.

Barcas fall blir den tunna truppen de besitter för att Laporta inte riktigt ville spendera utan fortsätter med sitt argument med att utveckla egna stjärnor medans han köper Zlatan för nästan en miljard.

Vi ses i Finalen ? :)
Real Madrid Emadinho
2009-10-20 23:57
Rambla - K9

Skillnaden är inte stor på Barcelonas trupp från förra säsongen, spetsen är tom. bättre än förra året. Det har alltså kommit in bättre spelare än dem som lämnat. Skillnaden är snarare att förra året så hade Barcelona tur med skador då man inte fick många skador på en gång samtidigt som många spelare presterade på toppnivå.
Iår kommer det vara annorluna med skador. Dessutom är omvärlden mer bekanta med Guardiolas fotboll. Som det heter det svåra är inte att vinna något, det är att försvara den.

Enligt min syn på fotbollen så måste en tränare komma med nya ideer till varje säsong oavsätt framgång.

Nu ska man dock inte dra för stora växlar av Barcelonas två senaste matcher, med marginalerna på sin sida så hade Barcelona lika gärna kunnat vinna denna match.

Men, notera men det kommer vara svårt med Barcelonas tunna trupp. Det kanske är så att om man vill ge canteranos chansens så måste man ta något mellan år då och då. Annars måste det till förstärkningar i januari.

Ett dilemma för Laporta, ska vi handla stjärnor eller ska vi skapa dem?
Det är den stora frågan som kan vara skillnaden mellan framgång och nederlag denna säsong.
Barcelona Rambla - K9
2009-10-20 23:57
haeger:

I det stora hela så håller jag med dig. Det känns mycket tunnare i år, men det beror mycket på att inledningen av säsongen varit mer krävande när det gäller skador på flera spelare. Samtidigt som flera spelare nu kommit i en formsvacka. Fast självklart borde vi ha värvat minst två spelare till under sommaren. En mittfältare och en ytteranfallare.
Barcelona Okkapokka
2009-10-20 23:57
Ämne: Okkapokka

Personl....
Har inte varit därinne sen i somras eller någon gång runt den perioden heller skulle jag tro, men det handlar inte om det. Tycker bara att det är bra att dom som kommer in och skriver här skriver något som är värt att läsa. Inte bara nå "haha, ni torska mot ett gäng sopor" fasoner. Skapar en så mycket trevligare forum-miljö.
Real Madrid san iker#1
2009-10-20 23:56
Ämne: Ämne: Larsson....
Jag tror inte Higauin kommer lyckas lika bra den här säsongen då han är en snabb kontringsspelare. Det var den stora anlednigen till att han lyckades förra säsongen och nu när real är mer spelförande så har han inte lika lätt.
Barcelona haeger
2009-10-20 23:54
Rambla - K9

Sanchez och Hleb fick i alla fall speltid när spelare behövde vila, det är det jag tycker är dåligt nu. Vi har inga sådana spelare som kan komma in.
Om inte Pep ger chansen till spelare som Dos Santos, Thiago eller Jeffren som knappt har fått speltid.

Jag ville ha kvar Gudjohnsen, han skulle man kunna slänga in från start när Iniesta eller Xavi skulle behöva vila mot ett mindre bra lag.
Barcelona Larsson1333
2009-10-20 23:52
Ämne: Larsson1333

Absol....
De jag kollat har benzema och raul fått starta de mesta iallfall. Anser ändå att higuain borde ha mest speltid av dem. Vissa tycker zlatan floppat, har benzema åstadkommit så mycket mer i reaL?
Real Madrid Andres-09
2009-10-20 23:52
Tycker det är konstigt att Barca valde att köpa in Chyg som inte kan spela CL då det ser ut som att både Marquez och Puyol inte är lika bra som förra året. Det lämnar Pique som den enda riktigt bra mittbacken i cl truppen.

Sen tror jag varken att Suarez eller Robinho passar in i Barca, Suarez skulel vara en chansning då han endast presterat i den holländska ligan som är sämre än på länge och Robinho är en väldigt krävande spelare vad gäller speltid osv.

Ett bra alternativ för Barca skulle vara David Silva som kan spela lite överallt offensivt och skulle ge Guardiola chansen att rotera mer. Jag hoppas dock att Silva stannar i Valencia men helt klart är att Barca behöver fler alternativ och spelare som kan förändra matchbilden.

Grattis Rubin Kazan !

Ni kommer igen Barca, alla lag har sina svackor

Hala Madrid !
Barcelona L-Messi10
2009-10-20 23:50
Jätte många här inne kommer och skriver att alla spelare suger efter en förlust o nästa helg när laget kommer vinna igen så kommer dem komma och säga att dem va bäst igen men det är alltid så med barca när dem kommer från landslagsuppehållet så blir det sådär ni kommer få se själva att efter matchen mot zaragosa så kommer det bli som vanligt igen och jag tror vi krossar Zaragosa med 3-1 eller 2-0
Barcelona Rambla - K9
2009-10-20 23:49
Okkapokka

Personligen så har jag slutat bry mig när de kommer in och häcklar. Jag har tex inte varit inne på deras forum sen i våras (helt ärlig nu). Fast visst är det trevligt att de som kommer in försöker diskutera sansat. Kudos till dem.
Barcelona Barcanist
2009-10-20 23:48
Vore skönt om Real Madrid vinner med 4-3 imorgon. Bara Dinho får göra hat-trick :)
Annons: