/spanien/barcelona/forum/1685.aspx/spanien/barcelona/forum/1685.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2015-10-09 08:24
100% Man kan nästan tro att man city inte har några motståndare i ligan ju med det tänket. Det är på plan man vinner matcherna som leder till titlarna och inte på pappret Han har gjort ett riktigt bra jobb i city och ska ha all cred för det Men han är inget för Barcelona
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-10-09 08:09
@Amo.38:


Har alltid gillat honom och har stor respekt för vad han har gjort med lag som Villarreal, men har aldrig känt att han passar i en storklubb.

Hade dock varit intressant, men ser dock inget speciellt med det han gjorde i varken Real eller framförallt City.

Han är likt Ancelotti lite för mycket mysfarbror för oss tror jag. Jag tror vi behöver en tränare som är grymt taktiskt men som samtidigt kan få spelarna att springa den sista kilometern.

Lucho är perfekt när det kommer till just det i mina ögon.Problemet kan jag tycka är att han litar för mycket på individuella prestationer.

Jag ser inte så många tränare som kan ta oss till nästa nivå.


Barcelona 100% AntiMadridista
2015-10-09 08:04
Amo.38 Om ingen annan vill träna oss så kan vi välja Pelle. Följer City i PL och jag måste säga att han har inte gjort nåt bra där. Med det lag han har så ska han vinna varje år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-10-09 03:28
Hur ställer ni er till Pellegrini som tränare för oss i framtiden?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2015-10-09 00:43
Barcelona has given their full support to Lionel Messi and his family regarding tax fraud accusations. The club has denounced Messi tax fraud accusations as an 'accumulation of inadmissible external decisions'
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-10-09 00:30
Joao Moutinho har jag alltid velat se i vår tröja. Han skulle bli en riktigt bra truppspelare i dagsläget. Enligt ryktena var han ju i princip klar för Arsenal när han drog på sig en skada i matchen mot Lyon (tror jag det var). Kan bara hålla tummarna - passningsöga, placering och teknik som ibland påminner om Deco.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-10-09 00:01
In med Klose haha! Lovar att han hade minst sprutat in ett dussin baljor om han fick kontinuerligt med speltid. Kanske inte i sin prime men han är en väldigt intelligent spelare, kanske den mest intelligenta spelaren innanför boxen genom alla tider!
Barcelona neymar JR
2015-10-08 23:40
Junta Nja, han är ju rakitic typen. Boxtobox, hans teknik och passningsspel är lite halvtaskigt
Postat via SvenskaFans-appen
Fidizzle
2015-10-08 23:39
Skönt att ledningen förstått att man inte kan ha en massa snorungar som backup..
I Januari, får vi Turan och Vidal..
Vidare ryktas d om en erfaren anfallare som backup till M-S-N..
Anfallare ja tror skulle va tillgängliga för en transfer i Jan är isf:

Klose
Adebayor
Giovinco

Svårt å veta vem som blir den nya Gudjohnsen/Larsson.. Vem tror Ni?
Barcelona Junta Dimision
2015-10-08 23:29
@Liunil Masse:

Hade han varit några år yngre så hade jag gärna sett honom som vår mittfältsvärvning! Iofs håller mittfältare länge, men ändå. Är det bara jag som känner att Ander Herrera kan vara något för vårt mittfält?
Barcelona Liunil Masse
2015-10-08 23:06
Vi borde gå för Joao Moutinho i Januari. En riktigt bra mittfältare!
Barcelona enkos
2015-10-08 22:43
Nord Irland klar för EM !!

Den spanske nr 1 domare gör bort sig igen ute i Europa, varnar Hummels för att en irländsk spelare gjorde en jätte filmning
Barcelona enkos
2015-10-08 22:39
Lewandovski vilken kung, gör två nya mål borta mot Skottland och gav sitt Polen fördel om andra plats i sista matchen hemma mot Irland ..

Ronaldo mållös igen, nu i Portugals tröja..
Barcelona Blaugrana91
2015-10-08 21:07
the cameroonians Haha klockren beskrivning!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-08 21:01
@Bengt Bedrups bedårande bringa:


Självklart inte. Det är bara Sport som i vanlig ordning fantiserar.

Så här funkar det i Katalonien;

Sport skriver något random om en spelare baserat på vaga rykten
Nästa dag dementerar MD Sports uppgifter och skriver om historien.
Sen får man vänta på att Rac1 eller Cadena SER genomför en riktig intervju med en riktig källa, typ sportchefen, för att få den "riktiga" historien.

Ett exempel;

5/10: Sport: Lucho vill ha Nolito till varje pris
6/10 MD: Barcelona kommer inte att värva någon spelare, delvis pga av ekonomin.
7/10: Cadena SER: Sportchefen Roberto utesluter inte att klubben kan värva någon spelare i januari och har de ekonomiska musklerna att göra så.

8/10 Sport: Barcelona vill värva en äldre billig spelare - Nolito är för dyr.
9/10 MD: Barcelona är inte ute efter någon rutinerad spelare till anfallet, men vill ha en fysisk mittfältare nästa sommar.
10/10 Rac1: Roberto utesluter fortsatt inte en värvning i januari, man tittar på flera olika alternativ och har inte påbörjat planeringen inför nästa säsong.

And so it continues day in and day out.
Barcelona DM1982
2015-10-08 20:49
[QUOTE=Capitan \(^.^)/]Någon vänlig själ här som vet om när Rafinha räknas vara tillbaka. Har för mig att de senaste mätningarna var positiva och att det kan beräknas vara så att han redan kan spela fotboll denna säsong. Fast dessa uppgifter är ju såklart ganska vaga och undrar om någon sitter på något mer konkret. [/QUOTE] Det jag har läst till mig är att han kan vara tillbaka till slutet av säsongen, de sista matcherna typ.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bengt Bedrups bedårande bringa
2015-10-08 19:23
Finns det några konkreta uppgifter på att Kuyt är aktuell på ett korttidskontrakt? Hade gärna sett han i Barca dessutom så har han spelat med Suarez och de hade ett mycket bra samarbete i Liverpool.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-10-08 19:12
Någon vänlig själ här som vet om när Rafinha räknas vara tillbaka. Har för mig att de senaste mätningarna var positiva och att det kan beräknas vara så att han redan kan spela fotboll denna säsong. Fast dessa uppgifter är ju såklart ganska vaga och undrar om någon sitter på något mer konkret.
Barcelona Lion24
2015-10-08 18:51
Heisenberg

Tidigare när jag har skrivit om ''spara sig till våren'' så har jag glömt att lägga till en grej och det är att det absolut inte är säkert alls att det ger framgångar. Man kanske får intrycket av mig att jag är säker på att det kommer gå bra under våren och att det skulle generera titlar, bara för att man sparar sig under hösten. Så är inte fallet alls! Som du säger så kan det gå precis hur som helst. Det är en enorm chansning och extremt riskabelt.

Barcelonito / Lucho Enrique 21

Vi har väl haft ca 7-9 skadade spelare den här säsongen. Det som hände Messi och Rafinha är ren otur men vi har flera spelare som har skadat sig. Alves är inte den mest skadebenägna spelaren om vi tar ett exempel. Att vi knappt hade några skador förra säsongen vid den här tidpunkten medans det nu kommer som en våg MÅSTE ha en anledning. Jag repeterar: väldigt många skador har med otur att göra. Men väldigt många skador har också och göra med spelarens hälsa, fysik, psyket, kosten med mera, man kan hålla på väldigt länge. Just nu känner jag inte att spelarna är hundraprocentiga psykiskt, därav kommer skadorna. Kollar man noga på spelarnas reaktioner och kroppsspråk så ser man klart och tydligt.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-10-08 17:48
Med Messi och Rafinha hade väl ingen gnällt på skadeläget? Messis skada kan inte skyllas på träningen och Rafinhas skada var en brutal tackling bakifrån. Sen att Verminator alltid är skadad är en annan sak. Iniesta är alltid borta nån månad. Det är truppen som är tunn pga köpförbudet!
Barcelona Heisenberg
2015-10-08 17:07
Lion24

Tiden får väl utvisa detta, men det finns en risk att Lucho är som Mourinho - ger titlar och resultat på kort sikt men sliter ut spelare så att skador och djupa formsvackor kommer som ett brev på posten efter ett tag.

Sen så är jag jäkligt skeptiskt till hela konceptet att "spara sig till våren". Tror inte riktigt att det funkar så, dvs att man bara kan slå om. OM det nu är en uttalad taktik så känns det väldigt vågat. Kan ju lika väl gå käpprätt åt helvete, eftersom det inte finns något som säger att det faktiskt skulle fungera.
Barcelona Lion24
2015-10-08 16:43
Varför har vi drabbats av så många skador så här tidigt in på säsongen? Hur kommer det sig att Adriano av alla var helt skadefri förra säsongen (mirakel) medans han nu är tillbaka till sitt gamla ''jag''. Vad är problemet? Hur kommer det sig? Vi hade ju knappt skador förra säsongen och nu helt plötsligt har det kommit som en våg? Är det Lucho som har förändrat träningsmetoderna? Gjort dom tuffare och hårdare? Jag personligen tror inte det har nånting och göra med fysiken. Jag tror att de flesta skador vi har fått har och göra med psyket. Så här är det: jag är mer än säker på att tränarna delar upp säsongen i två delar: lite intensitet, energi och allt det där under hösten för att sedan växla upp (ganska rejält) under våren. Detta såg vi i Celta Vigo också när Lucho var tränare där. Men vad har det och göra med skadesituationen i år? För det var ju väl samma sak förra hösten också? Jo, men grejen är att spelarna vet om tränarnas tankesätt nu. Dom har förstått den. Förra säsongen kom allt som en överraskning, allt var nytt, det blir ju så med en ny tränare, det kan gå super (Pep, Lucho) och det kan bli total flopp (Tata) elelr kanske mitt emellan. Eftersom spelarna nu förstått tränarnas idéer så har dom varit mer avslappnade i skallen. Jag tror inte att Lucho själv går ut och säger att vi ska spela halvbra fotboll under hösten och explodera under våren utan tränarna sänder energi och signaler till spelarna som spelarna sedan tar till sig det. Spelarna vet/känner att tränarna inte kräver allting just nu, därför springer dom en meter mindre, därför tar dom en löpning mindre och därför blir dom framförallt bekvämare och ''väntar'' in vårsäsongen. När man slappnar av, blir okoncentrerad, ofokuserad på nuet så drabbar det även musklerna, som blir lättare och mer avslappnad. Man försöker alltså lura musklerna. ALLT handlar om hjärnan. Det är hjärnan som har påverkat musklerna och gjort dom avslappnade. Det är svårt att leka med intensitet. Det är svårt att försöka vara intensiv på en lördag för att ta det lugnt på en onsdag. Man kan, men det blir en ojämn nivå och kroppen har svårt att hänga med i långa loppet. För att sammanfatta: eftersom spelarna nu känner till tränarnas tankesätt att man ska ta i mer under våren så har spelarna blivit mer avslappnade och tar saker mindre seriöst nu. Det har alltså påverkat psyket. Från hjärnan så påverkas musklerna som också då blir lite mer avslappnat och då blir det lättare att man dras itu med skador. Sen kommer alltid skador komma i oturen och det finns inget man kan göra åt. Jag tycker också att man klart och tydligt kan se ett bevis på detta när man ser spelarnas reaktioner (att dom är mer avslappnade och lite mer omotiverade). Det är vad jag personligen tror och tänker.
Barcelona the cameroonians
2015-10-08 16:32
@the cameroonians:


Highlights med Alen plus målen.
Barcelona the cameroonians
2015-10-08 16:21
Verkar som att Messi ändå kommer att få ställa sig i domstol och åberopa att han inte var medveten om/medverkade till skatteflykt. Även om den ena av åklagarsidans parter friat honom och klandrar hans entourage/agent för sakerna, så anser den andra parten, den fiskala myndigheten, att han fortfarande bör kallas till domstol eftersom "han onekligen profiterat på handlingarna". Trist, men det är konsekvenserna man får ta av att vara ung, godtrogen och lita på sina närmaste. Plus att detta är Spanien i ett nötskal, i andra länder räcker det oftast med att betala tillbaka. Det ska sägas att det emellertid kommer krävas både fan och hans moster för att åklagarna ska hitta bevis för att Messi visste om dessa brott.
Barcelona the cameroonians
2015-10-08 16:13
Mest oroande med talangutvecklingen är ändå att de bästa vi fått fram, och som nu lämnat eller inte används, inte har de egenskaper som A-laget efterfrågar, i alla fall inte med Lucho som tränare.

Adama är en dribblingskung som gillar att göra räder med sin snabbhet
Deulofeu är en poängspelare som gillar att slå avgörande bollar

Båda gör sig dock bäst på högerkanten och har dessutom Messi att "kämpa" mot. Lucho föredrar rörligare spelare längst fram, som dels kan vara kreativa men även gå i djupet och skapa ytor för sina medspelare. Under Pep skulle de mer hålla bredden för att mittfältarna & Messi skulle få ytor centralt.

Samper är en regissör som gillar att diktera tempo och rytm och bygga anfall. Han är egentligen oprövad som "interior" och är mer lik en Pirlo eller Guardiola än någon av den typ av mittfältare som Lucho efterfrågar.

Grimaldo är i princip en spelare med samma egenskaper som Alba, förutom att han inte är lika snabb. Emellertid verkar Lucho föredra en mer defensiv/rutinerad spelare som back-up än en exakt kopia.

Det man misslyckats med (och här ger jag mycket av skulden till ledningen och Eusebio) är att jobba med de egenskaper som dessa spelare INTE är bra på. I stället har man, för resultatens skull, använt deras styrkor så mycket som möjligt. Kortsiktigt gav det resultat, men på längre sikt har det gjort att spelarnas utveckling avstannat och därmed skapat ett hinder för dem när det gäller att konkurrera på den högsta nivån.

Självklart har spelarna också ett ansvar, men som en viss Cruyff säger;

"om en spelare inte vill arbeta med sina svagheter, ge honom då en övning som han garanterat kommer misslyckas med och titta på hur han reagerar"

Det är inte så konstigt att la Masia fungerat som bäst när filosofin varit densamma i akademin som i A-laget samtidigt som det funnits en ledning som förstod och stod upp för densamma.

Jag skyller inte denna situation på någon specifik person utan ser snarare Titos sjukdom och bortgång som en stor anledning till att klubben/ledningen tappade kompassen vilket ledde till en del ogenomtänkta och ibland desperata beslut. Fokus kom bort från akademin och jakten på att återupprätta klubbens position i fotbollsvärlden blev prio 1.

Förhoppningsvis har man nu förstått att vissa saker går hand i hand, frågan är dock om det går att rädda generationen med 95:or och 96:or eller om vi får vänta några år innan en kull hittar rätt och går i samma fotspår som krävs för en plats i A-laget. Jag ser dock att det kommersiella och ekonomiska ff är det som Bartomeu har närmast hjärtat och ställer mig tveksam till om la Masia kommer bli det den en gång var.
Barcelona Amo.38
2015-10-08 16:13
@neymar JR:Co-sign! Jag vet att jag själv går ut alldeles för hårt mot våra sk talanger emellanåt men ditt inlägg var spot on.
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-10-08 16:11
Om Barca vill ha nån som Henke, så borde man satsa på Samuel Eto'o. Han hade lätt gjort runt 10 mål på en säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-10-08 15:23
Väljer dom att lämna så får dom lämna, inget mer än så. Hur mycket skit har han inte Roberto fått här inne innan vi började klia han på pungen. Han må inte va den största talangen men det hjärtat och arbetet han har lagt ner har börjar betala tillbaka sig. Han fick sin chans att visa upp sig och nu har han hittat rätt Ska vi bara belöna ungdomarna efter talang och inte hårt arbete? Vad ska vi med samper på bänken? Är det ni kallar för att förvalta talanger? Eller vågar ni påstå att han skulle få regelbunden speltid i a-laget? I ett annat lag ja, men inte i Barcelona. Det enda rätta är egentligen att låna ut honom eller använda sig av buyback. Dock så förstår jag att han är kvar i b-laget det är han som ska leda upp laget i divisionerna på plan Grimaldo har ju bara haft otur med sina skador annars hade han varit uppe i a-laget. Han behöver genomför en hel säsong först och främst innan han tar steget till a-laget Att delofeu såldes är jag 100% bakom Att Adama såldes med buyback (fel liga dock) är jag 100% bakom Att alen är utlånad är jag 100% bakom Att denis är utlånad under 2 år är jag 100% bakom Ena stunden är det rätt att sandro startar, 45 min senare är han den sämsta jäveln som finns Munir häcklas och häcklas och häcklas sen gör han 2 assist, oj fan grabben kanske har lite talang ändå Dom är i tonåren, lugna ner er lite. Dom flesta här inne kollar för fan inte ens på B-lagets matcher och ni ska bedöma vilka som håller eller inte håller Alla kommer inte gå raka vägen till a-laget. Utan kommer få testa sina vingar någon annanstans för att blomma ut Alla som tas upp i a-laget kommer inte vara kvar där, utan är oftast där som ENDAST truppspelare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barieta
2015-10-08 15:05
Någon som vet om Viasat kommer sända la liga längre fram? Eller är det ingen som köpt upp rättigheterna?
Barcelona Liunil Masse
2015-10-08 14:46
Barcelinto HAHA vadå löjliga myter? Mathieu o Adriano går före Grimaldo, Gumbau och Camara före Samper. Nu kommer Grimaldo och Samper förmodligen lämna klubben pga detta. Men ja du har rätt vi vann trippeln, framtiden ser ljus ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: