/spanien/barcelona/forum/16825.aspx/spanien/barcelona/forum/16825.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-03-18 14:31
Barcelonito / Lucho Enrique 21: "Tror också att han vinner, men Soriano skulle ge honom mer konkurrens än Godall."

Håller med om att Soriano/Godall-delen i den här meningen.
adil [blaugrana]
2010-03-18 14:28
Mr.ManUtd

Det vi menar är att Rooney ligger på så pass hög nivå till skillnad från resten av er trupp, att det skulle göra mer skada för er om han tappade form, ev. blev skadad, än tillika för oss med Messi. Barcelona har vid flertalet tillfällen visat att man klarar sig utan Messi också. Samtidigt har man en drös andra spelare som räknas bland de bästa vi världen, och kan avgöra matchen. Alves, Ibra, Xavi, Iniesta.

Dessutom har inte Messi varit i denna form som han är i nu, under hela säsnongen. Han formtoppade ganska nyligen. Ändå ligger vi 1a. Rooney därmeot har varit vital för er säsongen igenom. I början på säsongen var det faktiskt Ibra som fixade våra poäng. Börjar Rooneys form dala nu kommer ni inte vara samma lag.
Barcelona C.Andrés
2010-03-18 14:25
Det finns inga dåliga lag kvar så här långt in i CL. Alla som inte är värdiga en plats i slutspurten har eliminerats och lagen som visar framfötterna är kvar. Vilket lag det nu än blir för oss i kvarten så blir det allt annat än lätt. Att underskatta något lag kommer att resultera i en förödmjukande insats á la Madrid.
J.Janerique - Viva la Becks
2010-03-18 14:24
Manchester är mer beroende av Rooney. Ja.
Än Barcelona av Messí. Men Messí och Barcelona blir ett helt annat lag än utan Lionel. Det vet alla.
Visst finns det "fler matchvinnare" i Barca, men Messí är katalysatorn. Det är inte för ingenting han kallas "Den nye Maradona"...

Blir intressant att se vilka Ni möter härnäst i Europa. Hoppas på en stor batalj så klart, det blir bäst fotboll då. Det finns inte så många blåbärslag kvar faktiskt, om ens ngra...

Barcelona - Man Utd kanske?
Valencia qozm
2010-03-18 14:22
ManUtd: Jag tror ni är mer beroende av Rooney än Barca av Messi. Ni har ingen Xavi, Iniesta, Zlatan osv. Men är det bara min åsikt :)
Barcelona The Reporter
2010-03-18 14:22
Gråter Eto'o där? Isåfall så tror jag han gör det för att det känns så tungt tat spela mot sina gamla kamrater på Camp nou :(
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-03-18 14:22
el Flaco - Fuerza Chile!

6 år känns för mycket, men så är det. Känns ändå inte som att Rosell skulle våga förändra för mycket. Bara för att han känner Perez bra så betyder det inte att han skulle göra precis som Perez. Jag menar, om han en gång varit med Laporta, Soriano, Ingla osv. så betyder det att han har ungefär samma värderingar.

Gillar också att han av alla människor ännu inte lovat några storspelare osv. Än så länge håller han sig lugn och låter media sköta hans jobb.

Tror också att han vinner, men Soriano skulle ge honom mer konkurrens än Godall.
Mr.ManUtd
2010-03-18 14:16
Tycker det är en väldigt bra nivå på erat forum men förstår inte hur vissa tänker när de säger att det bara behövs att stoppa passningarna till Roonaey så är United in farliga längre.
Isåfall är det inte bättre med er eftersom att Barca är ganska beroende av att Messi levererar.
Vill inte öppna en ny diskussion men rätt ska vara rätt.

Lycka till i fortsättningen!
Barcelona Lokmaninho ( Nr 1 )
2010-03-18 14:11
Messis första mål i HD :) fett nice
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-03-18 14:04
Barcelonito / Lucho Enrique 21/

Jag tror också att Soriano hade kunnat göra ett bra jobb som president, men tror fortfarande att Rosell kommer vinna valet.

Klubben har förresten gjort en förändring i sina stadgar. En presidentmandat kommer från och med det kommande valet vara i sex år istället för fyra, och man får endast sitta i två mandatperioder, dvs tolv år totalt.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-03-18 13:59
el Flaco - Fuerza Chile!

Tror att Soriano skulle vara den som sköter Barca på det mest eleganta sättet. Vi kommer att ha kvar Laporta-andan och ekonomiskt sätt så har han mer koll än Rosell och Laporta. Marc Ingla är en klippa att ha som vicepresident eller varför inte Laporta. Meningen kan också vara att Soriano kör som president i 4 eller 8 år och Laporta kan ställa upp i valet igen.

Det diskuterades för ca. 1 år sen att Soriano skulle ställa upp i valet och att Laporta skulle ställa upp igen efter det. Låter inte så hemskt demokratiskt men så länge vi tillhör världens 3 bästa klubbar under en mycket lång period så gör det inte mig nåt.

Angående motståndarna, känns som att alla storlag som är kvar i CL kan alla på sitt sätt störa Barca. Det kvittar vilka vi får, hemmaplan andra matchen är det som kan vara avgörande i slutändan.

adil [blaugrana]
2010-03-18 13:47
Hetfield

Det är ett svårt val, huruvida Arsenal eller Inter skulle passa Barcelona bäst. Även om Arsenal inte har de karaktärsspelarna som du säger så kan man itne förbise att de har en stark grundstomme i spelet som de följer, som Barcelona. De är ett bra mycket spelskickligare lag än Inter. De hr kapacitet att föra matcher mot Man Utd och Chelsea. Inter som i sin tur knappast var något spelförande lag mot Chelsea förutom i slutminuterna.

Men visst, Inter har till skillnad från Arsenal två riktiga världsanfallare. De anfallarna komemr dock inte få mycket att jobba med mot oss eftersom att vi totalt kommer föra matchen. Arsenal har å andra sidan starkare mittfält än Inter, kan skapa mer mot oss, men sedan falla vid mållinjen då de saknar en anfallare av rang.

Svårt att välja mellan de två men mitt val faller på Inter som sagt. Vi slog dem i höstas och kan göra det igen.
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-03-18 13:46
Barcelonito / Lucho Enrique 21: "Det enda jag vill är att vi får spela returen hemma. Det är det viktigaste för mig."

Co-sign. Jag är inne på samma spå. Bryr mig mer om att få spela returen på Camp Nou än vilket lag vi kommer lottas mot.


Barcelonito / Lucho Enrique 21/

Läste att du skrev igårnatt om att du vill se Ferran Soriano som klubbens nästa president. Än så länge har han inte gjort några konkreta uttalanden, men jag har läst under de senaste dagarna att de katalanska medierna spekulerar kring att han kan komma att ställa upp i valet och att ex-vicepresidenter som Marc Ingla kanske kommer ingå i hans projekt.

Soriano är i dagsläget den sista tunga pjäsen man väntar på ska ta klivet fram och presentera sin kandidatur. Jag tror i slutändan att han kommer göra det.
Barcelona kallesiete
2010-03-18 13:41

Returen hemma känns nästan viktigare än motståndaren. Fast det gick fint förra året mot både Bayern och Chelsea. Kvartsfinal i CL, ah det är så underbart.
Barcelona Calavera
2010-03-18 13:36
Har kollat vilka forwards som är dyrast i drift, dvs vilka som har högst lön i förh till målproduktionen. Karim Benzema visar sig vara dyrast (drygt 10 milj per mål hittills) medan Rooney, Drogba o Torres är billigast i drift:

1.062.500 euro/mål: Benzema
1.050.000 Eto'o
857.000 Ibrahimovic, Kanouté
800.000 Del Piero
684.000 Cristiano
625.000 Ronaldinho
577.000 Lampard
480.000 Arshavin
436.000 Anelka
404.000 Messi
367.000 F. Torres
324.000 Villa (ej CL)
229.000 Drogba
207.000 Rooney
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-03-18 13:35
Jag respekterar United, Inter, Bayern och Arsenal väldigt mycket som motståndare. Vill inte säga att vill möta någon av dom.

Det enda jag vill är att vi får spela returen hemma. Det är det viktigaste för mig.
Barcelona Hetfield
2010-03-18 13:33
Svåraste laget att möta i CL?

Inter, i mina ögon är det givet. De är ruskigt vassa med kontringarna, det är bara att ge bollen till Sneijder sen så har man Eto'o och Milito som springer på allt. Man kan slänga in Pandev och Balotelli om det behövs


Adil

Anledningen till att Arsenal inte lyckas längre är pga. brist på rutin och karaktärsspelare, när de var framgångsrika så hade de t.ex: Viera, Henry, Seaman, Bergkamp, Tony Adams, Sol Campell (ja, när han var yngre)

Vem är lagkaptenen idag? En blyg och tyst KATALAN, det säger väl mycket om Wengers filosofi som förövrigt är oerhört överskattat

Sen så saknar Arsenal en riktigt världsklass anfallare, många lyfter Bendtner (han är visserligen bara 22 år) efter hat-tricket mot Porto, men kära nån, två av de var typiska Inzaghi mål, och ett mål var på straff

Barcelona Pep the King
2010-03-18 13:33
Pedrito

Vill också möta Arsenal. Jag tror Arsenal skulle inte backa hem. Dom är inte som Valencia.

Skulle bli en rolig match att kolla på.

Kan ni tänka er Chelsea ute Madrid ute trodde dom var bättre än så.

Tyvärr så håller Madrid inte i CL.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-03-18 13:31
Duston

Valdes är en av världens 5 bästa målvakter just nu. Men Casillas som lagkapten kan man ju självklart inte röra på. Han är självklar etta.

Reina har varit Liverpools bästa spelare den här säsongen. Utan honom hade dom vart på 15:e plats. Han är även en klippa att ha i truppen, han är rolig, allas bästa kompis i landslaget och clownen i gruppen som alla uppskattar väldigt mycket. Däremot har jag inte sagt att han är bättre än Valdes.

Tredjeplatsen är bara löjligt att Valdes inte får. Det finns inga ursäkter. Finns ingen målvakt som har haft hans utvecklingskurva.
Barcelona Pedrito
2010-03-18 13:29
Hoppas vi får arsenal.. Skulle vara jävligt skönt att spela ut dem totalt och få tyst på Wenger.

Barcelona kev
2010-03-18 13:26
Goa och långa highlights från gårdagens match för er som missat.
adil [blaugrana]
2010-03-18 13:21
Calavera

Arsenal är ett märkligt lag. Det är svårt att sätta någon egentlig stämpel på dem, då de blandar och ger. I ena stunden tänker man vad i helvete det är för orutinerat pojklag egentligen, för att i nästa stund bli helt bländad av det underbara spelet. Just i detta skede är Arsenal riktigt bra och har motivation så det räcker och blir över. Detta med tanke på utskåpningen av Porto samt att man i högsta grad är med och krigar om PL titeln med Man Utd och Chelsea.

Arsenal är ett bra CL lag och har de senaste åren slagit ut lag som tex. Milan! Därmed skulle jag inte hoppa av glädje om vi lottas mot dem på fredag, men visst skulle det kännas skönt att spela ut Wenger och hans gäng, som gillar att gama utanför La Masia. ;)

Jag ser faktiskt hellre Inter i kvarten isåfall. De är långt ifråpn lika spelskickliga som oss och vi skulle med enkelhet spela ut dem igen. Vårat mittfält totalt överglänste deras i gruppspelen och de hade inte mycket att komma med. Därmed inte sagt att vi vinner enkelt. De är mer samspelta nu och Mourinho har alltid en plan.

Och United är helt beroende av Rooney som du säger. Bara hålla i bollen och se till att isolera honom så gott det går!
Barcelona Duston
2010-03-18 13:20
Är det någon som vet den specifika anledningen till varför inte Valdés är med i spanska landslaget? Jag och mina vänner har haft årslånga samtal om just detta ämne.

Tacksam för svar!
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-03-18 13:20
Förra säsongen gjorde Messi 38 mål. Den här säsongen är han redan på 29. Det krävs inte mycket för att han ska slå förra årets rekord. 8 mål på senaste 4 matcherna har lillen gjort. 8 av Barcas 11 mål i dom matcherna alltså.

Dags att låta killen vila i nån match också på hemmaplan tycker jag. Kan inte kräva för mycket av honom.
elbraco
2010-03-18 13:18
Håller med Hetfield. Om vi vinner CL i år hoppas jag nästa natt Ibra försvinner, trots att jag tycker han är topp 3 bästa anfallaren i världen. Han passar inte i ett så offensivt lag, eller ens liga...
Tyckte mer om han i Inter där han var sån dominant, att anpassa sig efter andras spelstil passar han verkligen inte i mina ögon.
Även om det är löjligt att prata värvningar just nu så är den våta drömmen Torres eller Villa.
Barcelona ★Barca★
2010-03-18 13:10
G87

Shoo mannen jag tror den visas på Uefa deras hemsida. Live också:)
Valencia G87
2010-03-18 13:09
hej! jag undrade vart på nätet man kan ta del av lottningen av CL live?? med levande bild.
Barcelona ★Barca★
2010-03-18 12:56
Laporta innan du lämnar nästa sommar ge oss en present!

Gourcuff:)
Barcelona Calavera
2010-03-18 12:54
Delarocha:
Jag skulle inte räkna bort Arsenal i första taget. Jag tror Wenger kommer göra allt för att vinna den sista trofén han saknar och han är utan tvekan en av världens mest intelligenta coacher. Cesc är sublim, men utan Van Persie bör vi ändå klara dem.

Mourinho börjar ömsa skinn: han är inte lika feg som tidigare o Inter spelade med 3 forwards o dominerade faktiskt på the Bridge. De har inte vunnit EC sedan 60-talet o lita på att de kommer att kämpa som djur.

United är imponerande men är helt beroende av Rooney. Han har varit i toppform under hela 2010, men det vore otroligt om han höll den här nivån säsongen ut. Barca klarar sig bra även utan Messi eller Xavi eller Iniesta, men United utan Rooney i toppslag är knappast bättre än Arsenal.

Bayern tror jag inte alls på: det var Övrebö som tog dem vidare, Fiorentina var det bättre laget sett till 180 minuter. Och Viola är ett darrigt mittlag i Serie A.
Villarreal Grande Messi!
2010-03-18 12:48
Joan Gamper 1899

Hmm, varken Gourcuff eller Cesc spelar pivote.
Annons: