/spanien/barcelona/forum/1681.aspx/spanien/barcelona/forum/1681.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Tridente
2016-02-13 18:20

Man kan tro att folk här jobbar i klubben som vet exakt hur ekonomin ser ut.
Barcelona the cameroonians
2016-02-13 18:13
Messiooooxavii

Borde nöja mig med att konstatera att du ff inte förstått hur det hänger ihop.MEN.

Världens bästa spelare ska ha de högsta lönerna, självklart.
Kul att du drar till med att sälja Messi, låter som... Rosell... Funkar inte.

För att kunna ge dem detta måste "man" dock ha pengar att betala dem med.
Där ligger problemet. Det går inte bara att strunta i att följa de stadgar som finns och som den sittande ledningen själv varit med och dragit upp när det gäller balansen mellan intäkt och kostnad.

Lönerna ökar just nu mer än vad intäkterna gör.
Ska ledningen fortsätta investera i spelartruppen måste vissa med hög lön lämna för att göra plats för nya. Såvida inte intäkterna ökar dramatiskt, vilket de inte gör förrän 2017.

Du snakcar om Perez? Real Madrid kräver 50% av dess spelares PR-intäkter, det gör inte Barcelona. Därför har de en högre omsättning, plus att de köper spelare för att sälja vilket vi inte gjort tidigare men nu börjar göra. Denis är en, förmodligen lär Halilovic bli nästa. Så vi är precis som de, i alla fall snart.

Det är jättebra med titlar, men det blir inte bättre ekonomiskt om alla vinstpengar hamnar som bonusar utöver spelarnas löner. De enstaka miljoner som blir över är inget som leder till någon större möjlighet att investera vidare. Verkar dock bli en en förändring på den punkten i år, men det är under förhandling och inget är klart. Och dessutom, om man inte lyckas göra vinst av en trippel, då är ekonomi och marknadsföring inte ens starka sida, kan jag tycka.

Men för att summera. Lönerna är inte problemet i sig, det är förhållandet mellan dem och omsättningen som är dilemmat.
Barcelona messiooooxavii
2016-02-13 18:12
@neymar JR:


Tänk om vi kunde ha Perez som president va? Då skulle du må som fisken
Duger inte lönen så stick mentaliten trots att spelarna bara vill ha vad dom förtjänar i form av prestationer.

Att Neymar har varit en av våra absolut bästa spelarna denna säsong råder det ingen tvivel om eller hur? Varför ska han inte då få den lön som hans prestationer ger honom rätten till?

Att han sedan också visat sig vara perfekt för LAGET och kanske det viktigaste av allt inom ett lag HARMONIN spelar inte heller roll eller hur, bort med han om lönen inte duger så värvar vi in ngt annat bara finns massa spelare där ute som vill spela för mindre lön.

Perez e fan i mig en perfekt president, gör sig av med vitala spelare för truppen för att dom anser att deras lön ger skäl till det.
Kolla vad som hände med real efter Makelele eller Di maria eller tom Özil nästan så att Ramos lämna i somras, REALS KAPTEN var nära att få lämna pga att han ansåg sig ha rätt till högre lön.

Det ger TITLAR MINA VÄNNERBarcelona messiooooxavii
2016-02-13 17:50
@the cameroonians:
Problemet löser vi lätt om vi säljer Messi som äter upp det mesta av LÖNEKOSTNADEN eller hur, eller varför inte skita i att erbjuda Neymar ett bättre kontrakt tror säkert han förlänger ändå och inte går till alla dessa klubbar som e ute efter honom eller hur. Vi kan också sparka Masken som vissa nötter här inne inte uppskattar trots allt han givit klubben i form av titlar, går lätt att säga att andra hade gjort det lika bra men det vet man inte vad vi vet däremot är att vi vann trippel förra säsongen med en USEL Masken. Allt detta snack om ledningen hit och dit, Perez gör ett fantastiskt jobb med real rent ekonomiskt där har vi ngt att sträva efter, vem bryr sig om det sportsliga. Att jämföra våran trupp med lag som City, Psg, Chelsea tom Real är bara rent ut sagt skamligt då vi har bättre spelare på varje postion- Vi har VINNARE i laget såna ska man ta vara på. Dom tar ut hög lön men dom ger tilbaka det i form av titlar eller hur fan ska man annars ge tillbaka för lönen, genom att vinna pichici eller vad?
Barcelona neymar JR
2016-02-13 17:46
Det är jävligt svårt att vara tuff i löneförhandlingar när spelarna radar upp titlar. Förbättrade kontrakt skall baseras på prestationer och inte varumärke (som hos andra). 4 cl titlar på 10 år, flera av spelarna kvar sen dess. Men sen finns ju Bl a dem dumma förhandlingarna likt Alves. Alves ska vara glad att Barcelona ens ville kvar honom och inte tvärtom. Hans lön borde ha sänkts rejält. Neymar behöver absolut inte få nytt kontrakt redan i år, vill han lämna för pengar så varsågod. Annars vänta en säsong till åtminstone. Messi behöver inget nytt kontrakt heller, den ende som förtjänar ett förbättrat kontrakt är busken. Vermaelen, matheiu, adriano, Douglas och Alves skall lämna, och ersättas med 2 kvalitativa spelare och resterande med la masia spelare. Vid inköp av ny mittback, ska masken lön sänkas eller så får han lämna!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-02-13 17:32
A good coach Sant - Douglas lön är definitivt ett problem, liksom hans existens i truppen :P
Barcelona A good coach is everything!
2016-02-13 17:27
messsioooxaaavi // Som att masken är en världsspelare som ska monsterlön ! Vill han inte ha en normal lön så finns det ett dussintal spelare som gärna spelare för Barca och kan göra ett minst lika bra jobb.. Vi ger ut alldeles för höga löner sätt till vilken klubb vi är. Vi är Fc fucking Barcelona inte city eller psg! Visst ska spelare ha bra löner.. Men att vi som lag betalar ut mer i lön en lag som City,Chelsea,PSG, Real osv. Är skam eftersom våran trupp är galet tunn! Jag mena vi låter spelare som precis kommit upp från b laget tjäna miljoner! Vi har en Douglas som tjänare mer ön många topp spelare ute i Europa !! Så tänk om tänk rätt, vi betalar alldeles för höga löner. Detta bror på vår ledning som inte klarar av att förhandla utan att förlora! Det exakt drf vi inte får vad vi förtjänar i sponsor pengar !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-13 17:24
I länktipset hittar ni Cristianos filmning mot Bilbao i matchinledningen.
Barcelona the cameroonians
2016-02-13 17:19
messiooooxavii Är du på riktigt? Har du ens läst vad inläggen angående lönerna handlar om??? Lönerna är inte problemet utan det faktum att de äter upp all omsättning. Det är just LÖNEKOSTNADEN som gjorde att vi inte kunde värva Nolito i vintras, hans lön och transfersumma hade påverkat balansen mellan EBITDA och skuldnivån så mycket att ledningen återigen överträtt gränsen för vad stadgarna tillåter. Så skärp dig själv och kom in i matchen.
Barcelona the cameroonians
2016-02-13 17:12
Blaugrana91

Vet inte var du fått den siffran ifrån, för enligt det jag läst så är lönekostnaden i säsongens budget LÄGRE (€346 miljoner) än den som blev verklighet förra säsongen (€352 miljoner) - och då har klubben som vanligt inte räknat med bonusar om vi åter skulle vinna trippeln (vilket ändå kommer dras från vinstpengarna för samma trippel). Förra säsongen blev bonusutfallet €32 miljoner bara för CL...

Susana Monje sa också i höstas att en höjning av Neymars lön INTE finns med i den nya budgeten. En sådan höjning kommer att belasta EBITDA vilket är den mest kritiska delen d den påverkar artikel 67 som den sittande ledningen måste hålla sig inom om de inte ska behöva avgå. Detta kan såklart möjliggöras med en förstärkning av själva omsättningen, och därmed vinsten, men några nya intäkter är ju inte på väg in förrän tidigast 1/7.

Dessutom, sist men inte minst måste ju medlemmarna rösta igenom den nya budgeten för nästa säsong. Och dithän kan varken du eller jag sia idag.
Barcelona messiooooxavii
2016-02-13 17:03
Bästa spelarna = bästa lönerna

Det är naivt att tro att vi som klubb skulle kunna behålla våra bästa spelare som Messi, Neymar, Iniesta, Pique, Alves, Masken, Suarez och Bushi om vi inte erbjöd löner dom är värda.

Räknar man till titlar våra killa dragit in för löner vill jag säga att våra spelare drar in minst i lön per titel i hela Europa bland toppklubbarna så är det bara,

Så mycket titlar dom gett oss och vi sitter och klagar på deras löner.
Hur fan mycket ska inte alla andra toppklubbarna klaga på sina spelares löner som ligger marginellt under våra?

När vi slutar vinna titlar och vinner en liga vart 7-8 år en cl vart 13e år då kan vi börja snacka om för höga löner för mödan
Skärp er för fan
Barcelona Blaugrana91
2016-02-13 16:53
[QUOTE=the cameroonians] Angående lönerna; Vi har inte råd att belasta lönekontot med ännu en superstjärna som lyfter €10 miljoner om året efter skatt. I alla fall inte innan intäkterna via ett nytt avtal med NIKE, är på plats. Eventuella nya miljoner från Qatar räcker bara till lönehöjningarna till Neymar och Messi, därefter är det ju Busquets tur - och det kräver att en startspelare (med hög lön) lämnar, typ Mascherano. [/QUOTE] Fast i den nya budgeten för den här säsongen (€633M) som även medlemmarna röstade för så finns en ökning på drygt €80M till den totala lönebudgeten för att möjliggöra nya kontrakt och värvningar. Ett ev. nytt avtal med Qatar Airways och Nike är ju inte heller inkluderade i den budgeten. Men jag håller självklart med att det är lite oroande att klubben sitter med så höga löner. Men samtidigt så måste vi ju säkra upp då vissa klubbar ständigt drar i våra spelare. Men återstår att se hur vi agerar i sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-13 16:46
Oho 3-1.. hade dem Inskickad skulle det se annorlunda ut
Ivan Rakitc
2016-02-13 16:41
James är duktig på att göra läckra mål, det får man ge honom.
Barcelona DM1982
2016-02-13 16:37
Snyggt mål av James. Real spelar som ett lag som helt förlitar sig på individuella prestationer, jag ser inte mönstret kring ett lagspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-02-13 16:31
Kul att se att Real får sig en riktigtfysisk omgång innan bortamatchen mot Roma på onsdag. Vilket lag Bilbao är, man undrar ju hur bra de skulle vara om de började spela med icke-basker.
Barcelona El Tridente
2016-02-13 16:17

Helvete va nära 2-1
Barcelona Barcelonistas
2016-02-13 16:13
Bilbao är ett bra lag spelar dom på sin högstanivå kan dom faktiskt göra nått av det här.
Barcelona Junta Dimision
2016-02-13 16:12
Ska det inte vara gult på Navas, eller har jag inte koll på reglerna?
Barcelona Zyzz
2016-02-13 16:09
Hahaha Varane XD
Postat via SvenskaFans-appen
Ivan Rakitc
2016-02-13 16:09
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Barcelona Santiago Cazorla
2016-02-13 16:09
1-1, horribelt av Varane.
Barcelona DM1982
2016-02-13 16:04
Sätter på Real-matchen, står redan 1-0 till Real, tillbaka till Dortmund-Hannover. Ibland undrar man lite över La liga.
Postat via SvenskaFans-appen
Ivan Rakitc
2016-02-13 16:04
Och Real Madrid har 1-0...........
Barcelona Diar Shekha
2016-02-13 15:42
Inaki Williams på bänken. Luktar Espanyol light på Athletic Bilbao.
Barcelona Erik Satie
2016-02-13 15:37
@Ivan Rakitc:

Hade inte spelat någon roll ändå. Real Madrid vinner alltid stort på Bernabeu mot Bilbao. Tror på 5, 6-0.
Ivan Rakitc
2016-02-13 15:35
Off-Topic: Vilken jävla idiotisk handling från Iñaki Williams att dra på sig det röda kortet mot Villarreal förra veckan. Han hade gjort h*rhus av den grovt överskattade Danilo som idag spelar vänsterback istället för den skadade Marcelo.
Ivan Rakitc
2016-02-13 15:26
@Neymar N11:


Özil utnyttjar säkert oss bara för att få till ett bättre kontrakt med Arsenal. Och även om det faktiskt stämde, så har Real Madrid första tjinget ifall om Özil faktiskt vill återvända till La Liga.
Ivan Rakitc
2016-02-13 15:17
Jag skulle absolute inte ha något emot att värva Nolito. Han behöver ingen säsong på sig att acklimatisera sig i vare sig hos oss eller den spanska ligan i överlag i.o.m. denne redan har spelat 3 säsonger i Celta samt varit hos oss tidigare. Att han sedan haft Lucho i både Barca B & Celta gör inte direkt saken sämre. Att Nolito är 29 år gammal kunde jag ej bry mig mindre, vi har värvat spelare som är ungefär jämngamla som spanjoren. Det finns ingen poäng med att föryngra truppen eftersom att vi har ej tid att vänta då vi förfogar tidernas allra främsta anfallstrio. På anfallssidan behöver vi reserver som kan göra skillnad och Nolito passar utmärkt i den profilen.
Barcelona Coach Pep.
2016-02-13 15:17
@Barclasico:


Özil har tappat mycket av sin fysik. Han brukade vara väldigt snabb och bra med bollen, t.o.m. en farlig dribbler, men nu? Han har förlorat det i väldigt stor utsträckning. Hans bollkontroll räcker för att bibehålla bollen, men inte mycket mer. Han har aldrig varit en farlig skytt eller målgörare. Hans farlighet kommer uteslutande från hans passningar, och där är han fortfarande samma passningsspalre som han var i Madrid, dvs ingen spelare som söker riskabla passningar utan en spelare som gör det enkla väldigt bra. Aldrig den spelaren som tar bollen och slår 25 m genomskärare. Hans kortpassningsspel är ospektakulärt till 99 %.

Özil är helt enkelt inte någon exceptionellt farlig 10a då han inte har en andra eller tredje dimension i sitt spel. Om man ser på Riquelme i sin prime så kunde han göra allt Özil gör med passningar, 10 gånger om, hade väldigt farliga skott och kunde öppna upp spel med sina dribblingar. Det är så en världsklassig 10a ska vara. Folk som säger att Iniesta inte kan skjuta misstar honom för en 10a när han egentligen är en hybrid mellan central mittfältare och offensiv mitt. Iniestas storhet kommer från hans förmåga att kontrollera mittfältet och samtidigt vara en extremt farlig passningsspelare.

Hypotetiskt är det bättre att köpa tillbaka Fabregas än att köpa Özil då han kan användas längre ner i plan och även som 9a där han är väldigt farlig, har bra skott och bättre passningar än Özil.

Det skulle vara mer logiskt att köpa David Silva som är en extremt dynamisk spelare (hybrid mellan offensiv mitt, 10a, ytter och innermitt). Silvas rörelsemönster skapar i sig självt väldigt mycket. Hans bollkontroll gör honom nästan ostoppbar, hans kombinationsspel och förmåga att dra isär försvar.. Extremt mycket farligare spelare än Özil. Silva höll toppnivå år efter år (kanske högst av alla i PL i snitt), medan Özil inte ens har presterat konsekvent i 4 månader.

Det är synt att Özil gått ner sig så mycket fysiskt eftersom han var en väldigt intressant spelare I Madrid (som råttorna skamlöst gärna jämförde med Iniesta).. Men idag är han bara en stereotyp av sin roll, även om han spelat väldigt bra.
Annons: