/spanien/barcelona/forum/16724.aspx/spanien/barcelona/forum/16724.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Wilshere#19
2010-03-28 19:00
The Reporter //

"Jag hoppas att Keita köttar sönder deras mittfält"

Hmm... inte så lätt att "kötta sönder" ett mittfält med Fabregas (för kvicktänkt), Song (för stark) och Diaby (för stor/stark). ;-)

Nåväl, väl mött på onsdag! :-)

Edit: Förresten, är det någon mer än Iniesta som kommer missa mötet/mötena mot Arsenal?
Barcelona a L b
2010-03-28 18:26
Jag har alltid undrat varför man inte kan streama svenska kanaler som Canal +, Viasat och tv4. Någon som har något logiskt svar?
Barcelona Mars + Messi= MAGI(f.d L.A.M Nr 10)
2010-03-28 18:10
Vet någon här om det är någon som riskerar att bli avstängd i el clasico om han får en varning mot Athletic Bilbao? Samt vilka som riskerar avstängning i returen mot Arsenal om han får ett gult i första mötet.

Barcelona Lokmaninho ( Nr 1 )
2010-03-28 18:00
Barca atletico leder med 1-0 mot Espanyol B :)

Derby så :)

http://www.elsesports.cat/directes/33/

om ni vill titta *
Barcelona Tan
2010-03-28 17:23
Vill inte bryta mot reklamförbudet men jag har sett att frågor kring supporterträffar vid matcher och liknande har varit uppe här ett par gånger under de senaste veckorna.

Nu i veckan startade jag upp en Facebook-sida för Göteborgsavdelningen för Penyan. Här kommer jag lägga upp information om träffar i Göteborgsområdet. En möjlighet att komma i kontakt med andra cules i Göteborgstrakten och förhoppningsvis ett bra sätt att utveckla Penyan i Göteborg. Sidan heter "Penya Barcelonista de Suecia - Göteborg". Titta gärna in!
Barcelona Mojito
2010-03-28 16:33
Hetfield

Jag kan nog framstå som konservativ, men faktum är att allt handlar om att jag vill ha ett helthetstänk och en långsiktighet när det gäller klubben FC Barcelona.
Jag tycker Laporta och ledningen visat just på detta och vill ha kvar samma tänk.

Risken med Rosell, som varit borta från cikrusen ett antal år, är att han kommer att förändra många saker. Givetvis ska han få tid och möjlighet att omorganisera, precis som bär en ny ledning tillsätts i vilket privat företag som helst. Men som sagt, jag vet inte vad han eg kommer att göra, och det gör mig tveksam.

Visst kan han locka hit en crack eller två, men på bekostnad av vad? Jag är inte så rädd för en kapprustning, snarare är jag rädd att Barcelona förlorar den identitet som klubben jobbat fram under senare år.
För mig är detta minst lika viktigt som att försvara CL-titel - call me crazy...
Barcelona Hetfield
2010-03-28 16:15
Mojito

Jag antar väl att du är konservativ, du tänker säkert "why fixed what's not broken"?

De som är "anti" Rosell har oftast det sättet att se på saken (jag säger inte att det är fel), nämligen att Rosell kommer att göra oss till nästa Chelsea/Real Madrid, vi kommer sluta ta in ungdomar från La Masia, och köpa stjärnor istället

Eller att han tar bort auran kring Barcelona genom att "kommersiella" laget

Nu gillar jag att vi kör med ungdomar, men faktum är att vi behöver två stjärnor (kantspelare och mittfältare), det laget vi har är redan tunt som det är, då är Rosell kanske rätt man för att få in just dessa spelare (kanske tom. Torres)
Barcelona Mojito
2010-03-28 16:06
elbraco

Som jag förstått har han öppnat upp för möjligheten att Barca kan komma att ha tröjreklam i framtiden - vilket då betyder att Unicef kommer plockas bort alternativt få en mindre plats på tröjorna. (beror ju på vad det nya företaget/märket anser också)
elbraco
2010-03-28 16:02
Är det säkert att Rosell tar bort Unicef? Det kommer ju kännas lite som att Liverpool tar bort Carlsberg eller Arsenal Emirates...tycker vi inte om.
Barcelona Mojito
2010-03-28 15:41
Angående presidentvalet,

Även om Rosell är synonymt med stjärnköp så kommer han, presic som el Flaco påpekar, inte att behöva spela med det kortet.
Anledningen är att den nuvarande styrelsen inte kunnat enas om hur deras kampanj och kandidat ska vara.
Lägg därtill utnämnandet av Cruyff, och allt spelas rakt i händerna på Rosell.

Personligen känner jag att Laporta känner att loppet är kört, och nu gör han allt för att reta upp Rosell i stället.

De som verkligen förlorar på detta är ju klubben Barcelona som mest av allt behöver arbetsro inför säsongsavslutningen.

Laporta borde ägna sig mer åt att avsluta på ett bra sätt än att fortsätta kämpa för en plats i rampljuset.
Med detta sagt menar jag inte att jag kommer rösta på Rosell, jag hade föredragit samma ledning en period till - om de hade kunnat enats.

Rosell är ff en katt bland hermelinerna, och jag är väldigt osäker på vad han eg kommer göra med klubben, förutom att ta bort Unicef på tröjorna och sänka overheadkostnaderna - vilket t ex kan komma att prioritera bort arbetet med "més".
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-03-28 15:33
För mig spelar det inte så stor roll vem som vinner valet, det enda jag hoppas på är att den mannen som vinner fortsätter med Laportas "projekt", dvs att satsa på akademin och inte vara ute redan på januari fönstret för att handla spelare.

Har någon av kandidaterna sagt att man tänker fortsätta med Laportas projekt eller att man tänker starta något helt nytt?

Annars så tycker jag att Laporta förtjänar stående ovationer under den sista ligaomgången på Camp Nou. Han har förändrat Barca med sina kloka spelarköp, Rijkaard & Pep m.m.

Måste ha varit jobbigt för honom att sitta bredvid en ny president vid varje El Clasico möte. :P

Han tänker inte på pengar, vilken president pungar upp 200(?) miljoner för att få bära på Unicef symbolen på tröjorna? Laporta. Nu är jag inte säker på om det verkligen är 200 miljoner.

Kommer att sakna honom oerhört mycket.
Barcelona el Maestro!
2010-03-28 15:27
Ämne: el Flaco

Men han ....Visst har det kostat pengar men bestämmer man sig för att värva en spelare, så ska man, om tränaren vill ha spelaren.
Värvningen av Eto'o var också ett lysande exempel. Laporta gav sig inte och han fick hem honom.

Daniel Alves har varit och är idag en av viktigaste spelarna i Barca. De pengarna är väl spenderade.
Tror du verkligen att Sevilla ”bossen” inte hade fått de pengar som han begärde av en annan klubb, om inte Laporta betalade den summan?
Det var flera storklubbar som var ute efter Alves. Fallet Ibra är speciell då klubben ville ersätta en Eto’o som hade gått som bosman annars.
Barcelona The Reporter
2010-03-28 15:22
Delarocha

Ja men vad ska vi göra nu när Iniesta är borta?

Jag hoppas iaf inte att Busquets startar
Barcelona Hetfield
2010-03-28 15:18
el Flaco

Men han använder ju redan det kortet, det är därför namnet Rosell är synonymt med = cracks

Även om han inte säger det öppet i uttalande så är det vad alla tänker om honom, jag antar väl att hans lobbyister gör bra ifrån sig av att sprida ordet

el Maestro

Inte för att ta något ifrån Laporta, men köpet av Alves blev runt 30 miljoner (vilket är ohyggligt mycket för en högerback), och 50 miljoner+ Eto'o för Zlatan, så det är inte så att han lyckades knipa åt sig de med slughet och karisma
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-03-28 15:12
Hetfield/

Rosell kommer säkerligen använda sig av sina kontakter inom fotbollsvärlden för att locka till sig röster inför valet, men vad jag menar är att jag tror inte ens att han kommer behöva spela på kortet för att vinna valet.

I dagsläget är Rosell en sådan pass stor favorit att jag misstänker att han hade vunnit utan att ens behöva lova att värva in en crack (Cesc, Ribery, Silva...).
Barcelona el Maestro!
2010-03-28 15:11
Ämne: el Flaco

Rosell o....Laporta är karismatisk, öppen och en känslosam person.
Han är också bra på att få loss spelare som han vill värva på ett eller annat sätt. Han ger sig inte. Alves, Ibra, o.s.v.

Förutom det har han också en vinnerskalle som få. Det har visat sig i framgången som han uppnått trots att han ifrågasattes gång på gång genom åren.

Vi får se vad Rosell kan bidra med om han nu väljs. Själv är jag ambivalent till Rosell utifrån den lilla information om honom man har.
Delarocha
2010-03-28 15:10
The Reporter

Du vill alltså inte att vi ska vårt bra passningsspel mot Arsenal? Utan Xavi och Iniesta är vårt passningsspel närmast obefintligt.
Barcelona The Reporter
2010-03-28 15:05
Hoppas på den här mot arsenal.

Yaya
Xavi Keita


Jag vill att Keita köttar sönder deras mittfält
Barcelona Hetfield
2010-03-28 15:02
el Flaco

Rosell och hans manskap döljer väl knappast att han har bra kontakter inom bl.a Nike (som representerar bl.a Torres osv), de använder väl det kortet för att locka till sig röster

Laporta är väl karismatisk och öppen, och det har väl funkat (förutom några onödiga uttalande), men det som gör mig glad när jag ser Rosell är att han kan ta hit spelare utan en massa tjafs och gnabbel hit och dit
Barcelona el Maestro!
2010-03-28 15:02
Toure gjorde väldig bra ifrån sig när han ersatte Xavi högre upp senast.Så varför inte spela honom där tillsammans med Xavi mot Arsenal? Keita slängs in sen. Han är bra när han hoppar in.
Barcelona el Maestro!
2010-03-28 14:54
Ämne: Keita kommer ersätta....Busquets startar i alla matcher om han inte är avstängd eller är skadad. Toure får möjlighet att konkurrera med Keita i Iniestas position. Barca kan behöva hans fysik och bollskicklighet längre upp.
Nu pratar jag om Arsenal.

Iniesta kommer att vara tillbaka mot el Clasico. Han ska väl vara borta bara i 10 dagar? Han kommer att se till att vara tillbaks för att spela i den matchen åtminstone på halvtid eller så. Alla vill spela i den matchen som kan vara avgörande.

Edit: Idag är det konst att kunna stava;-.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-03-28 14:50
Det här med Cruyff.

Visserligen kan man ifrågasätta det. Och en omröstning hade väl kanske inte varit helt fel.

Men samtidigt så är det faktiskt Cruyff som har visat vägen hur Barcelona ska spela och framgångarna vi ser i dag är mycket tack vare honom.

Iniesta borta på Emirates. Tråkigt, men inte matchavgörande. Vi har Xavi och Messi kan alltid gå in centralt.
Barcelona PILMÀ★Kärlek★Respekt★
2010-03-28 14:49
Jag tror att vi kan klara oss utan Vampyren i några matcher, även om de är viktiga matcher.

Keite, Yáya och Busi har visat fin form på senast perioden och Xavi ska vi inte tala om.
Hoppas att han kan hinna till returen på Camp Nou.
Barcelona Sam
2010-03-28 14:40
I bästa fall är han tillbaka mot Real.
Barcelona C.Andrés
2010-03-28 14:29
Helvete,Iniesta missar cl matchen:(
Barcelona lameG^
2010-03-28 14:27
Keita kommer ersätta honom. Hoppas yaya får ta pivote rollen och inte busquets. Känns mycket säkrare med yaya. Dessutom är det bortaplan med yaya och keita får vi tyngd och det blir defensivare.

Vänsterytter står mellan Pedro och Henry. Vet inte vem jag vill ha där faktiskt men oavsett vem som startar så kommer en av dem göra inhopp.

Cesc missar väll kanske matchen? eller är jag helt ute och cyklar?
Barcelona basaric
2010-03-28 14:25
Kommentera min nya Messi video!

- Länktips.
Barcelona Rambla~
2010-03-28 14:22
Det är som vanligt när det är osäkert om någon spelare är halvskadad eller inte. Det blir nästan alltid negativt resultat för oss. Skit också.

Iniesta är sliten, han har spelat 27 av 29 ligamatcher. Då har han ändå haft några skadeperioder under säsongen. Han har verkligen haft det tuft efter skadan han drog på sig inför CL-finalen förra våren. Ständiga bekymmer med muskelskador.
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-03-28 14:19
Dåliga nyheter. Iniesta kommer vara borta ur spel i ca 10 dagar och missar därmed första mötet mot Arsenal på Emirates.

*Länktips.
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-03-28 14:11
Hetfield: "jag tror att många är lockade av Rosells förmåga att locka hit stjärnor"

Jag tror snarare att medlemmarna kommer rösta på Rosell eftersom de vill ha en president som inte hela tiden söker efter att stå i rampljuset och någon som inte kommer blanda sig in i politiken.

Rosell, på grund av sin tillbakadragenhet, är möjligtvis inte lika utåtgående och karismatisk som Laporta, men inför det kommande valet kommer de här faktorerna snarare vara till Rosells fördel än något annat.

Hoppas verkligen inte att folk röstar på honom bara för att få en massa cracks bara för att det ska se snyggt ut på pappret. Rosell borde vid det här laget ha lärt sig från sin gode vän Florentinos misstag att superstjärnor inte är en garanti för framgång.
Annons: