/spanien/barcelona/forum/1671.aspx/spanien/barcelona/forum/1671.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Xaviesta
2015-12-05 05:46
Lion24 Tack för ett lysande inlägg. Dina analyser uppskattas verkligen! Många av situationerna du beskriver är självklara men några av dom gav mig en aha-upplevelse då jag, precis som du säger, alltid kollar på El Clàsico mer med hjärtat än hjärnan pga känslor som förväntan, ängslighet och eufori och har således inte haft analys-luppen till hands. Mycket fina beskrivningar hursomhaver, tack för tagen tid. Alla minns väl "allasfcb" och killens klockrena analyser i vissa klipp på Youtube? Jag tycker att du lirar i samma liga och jag är medveten om att du är en upptagen människa då jobb och familj och tv-spel tar en massa tid, men om du någonsin får några minuter över och startar en youtube kanal där du analyserar Barcas toppmöten varje gång så hade jag lätt subscribat ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-12-05 04:12
Jag tog en titt på El Clasicot för att studera närmre och analysera lite mer. Blir svårt att göra det när pulsen är så hög. Det man kan konstatera är att det är en extrem stor skillnad när ett lag bara är ett lag på papprettet och det andra laget är ett riktigt lag. Ett lag består av 11 individer och varenda en ska vilja det bästa för det andra. I Clasicot så hade ett lag laganda, lojalitet, gemenskap. Man ser hur stor skillnaden kan bli när ett lag är i harmoni och det andra tvärtom, då spelar egentligen ingen roll vilket lag som står på andra sidan. Det viktiga är alltid laget. Jag tänker ge lite exempel och lite taktiska analyser från den matchen. Ni hittar videon på länktips. Jag tar fram några bara för ärligt talat så kan man ta med hela matchen.

Kolla från 0:24-1:06. Vid 0:24 så är det Busi som tappar bollen. Kolla hur extremt aggressiva våra spelare är när dom ska erövra tillbaka bollen. Varenda spelare är inkluderat. Det är egentligen anmärkningsvärt. Fullständig intensitet blandat med maximal energi. Fortsätt titta till 1:06 och titta vad Madrid gör när vi har bollen. Dom låter oss rulla runt utan att störa oss ett dugg. Det är livsfarligt, varför? För när våra spelare rullar runt så tänker dom samtidigt. Dom letar och letar efter ytor, dom försöker hela tiden skapa ytor. Vad som också sker är positionsbyten, Alba blir Ney, Ney får en fri roll men hamnar sedan i Suarez position när han tar avslut.Detta är ödmjukhet, hårt arbete, lojalitet, laganda och taktisk briljans.

Nästa situation är vid 04:43. Stanna precis när Busi har bollen och läs av situationen. Vad spelarna gör här är att dom skapar en 3vs2 situation med Busi, Rakitic och Sergi mot Kroos och Modric. Glöm inte Iniestas medvetna rörelser som gör så att James håller sig längre från situationen och därmed inte kan försvara. Jag har sagt det länge: så som du rör dig, så rör sig din närmsta motståndare, omedvetet. Rakitic har en viktig roll här för han skapar 3vs2 och han stör också Ramos. Det var samma Rakitic som störde när Suarez sköt in 2-1 på passning från Alves i våras. Ramos som kan vara så klantig ibland fokuserar inte på att hålla sin zon utan han blir lätt lurad eftersom han får två problem: bollen och Rakitic. Detta är en fullständig medveten taktik från Lucho där man gjorde Sergi som en falsk högerytter som skulle komma in i mitten och skapa ett övertag mot två centrala mittfältare som inte ens är defensiva mittfältare/grovjobbare/bollvinnare.

Vid 6:05-6:17 så tappar Alba boll. Kolla återigen hur extremt hungriga grabbarna är på att få tillbaka bollen så snabbt som möjligt! Som lejon, regelrätt. Madrid får knappt hålla bollen några sekunder och när man väl förlorar den så titta hur dom pressar halvhjärtat! Titta Modric och Bales presspel och det här är när dom ska pressa. En extremt stor skillnad på reaktionerna från båda lagen.

Vid 9:45 så ser vi ännu en bollerövring. Aggressivitet, energi, intensitet, lojalitet i ett. Asså man kan hålla på hela matchen med dessa bollerövringar med extremt effektiva presspel.

Ta en titt vid 26:03. En mycket intressant sak. Backlinjen håller en normal högt linje och en rak linje men kolla hur Lucho manar på spelarna att flytta upp backlinjen. Det här är extremt riskfull för det bildas massor med ytor bakom en. En enda boll kan vara avgörande bakom backlinjen och motståndaren kan enkelt få ett friläge. Men fördelen med detta system är att motståndaren får mindre yta att rulla boll på. Dom måste snabbt skicka iväg den eftersom Barca spelarna ockuperar den yta som dom vill rulla runt på och vila. När man har en sån hög backlinje så måste (!) man ha ett mycket effektivt presspel för annars är det rena rama självmordet att spela så. Eftersom spelarna är lojala, intensiva och hela det där köret så funkar det alldeles utmärkt. Nackdelen med högbacklinje = enorma ytor bakom en. Fördelen = Finns inga ytor att spela på och motståndaren tappar snabbt bollen. Om ett effektivt presspel finns så är risken för att motståndaren får ett friläge enormt liten. Det blir också mycket lättare att pressa eftersom man får pressa på en mindre yta vilket gör att man springer mindre.

Kolla 37:38 när Bale ''får nog'' och börjar pressa helt ensam och kolla hur han manar på sina lagkamrater att pressa med. Sedan börjar dom andra pressa också men det är så jäkla halvhjärtat så det inte är sant. Ingen aggressivitet, ingen energi, ingen intensitet, ingen vilja. Det där är inte ett kollektivt presspel utan individuell presspel. Det speglar också mycket på hur Real Madrid är som lag.

För att förstå varför Benzema är så viktig för Cristiano, ta en titt på 1:41:45 när Cristiano får sin chans. Benzema är en spelare som skapar två problem mot sin försvarare. Den ena är han själv och den andra är Cristiano. Benzema drar alltid fokus ur Cristiano och sätter sig själv i centrum medans Cristiano ''tar det som är kvar''. Fast folk sätter Cristiano i centrum medans Benzema får väldigt mycket onödig kritik (spelet med boll) för det är ju Cristiano som gör målen. Med all rätt att man sätter en spelare som snittar 50 mål per säsong i centrum men Benzema är en mycket viktig del av dom målen. Benzema gör inte heller så många assist, jag skulle säga att han gör assist men utan boll till Cristiano. Därför är Benzema fundamental för Cristiano, för han skapar alltid två problem till motståndaren. Det finns massor man kan ta ur från den matchen, våra spelare gjorde en perfekt laginsats medans Madrid var det motsatta. Man kan egentligen ta exempel från hela matchen men det var bara några godbitar som jag ville dela med mig.

För att förstå fotboll (inklusive jag) så ska man aldrig titta på bollen. Eller ögat ska inte fastna där. Om Masch har bollen på sin mittbacksposition så ska man inte kolla vad han gör med den. Det är bättre att titta på hur andra spelare reagerar och hur dom rör sig när en spelare har bollen. Det är då man får ut hemligheterna ur en tränares taktik. Om Masch har bollen och man tittar på Rakitic så vet man ändå att Masch har bollen. Man ser det ändå. Jag personligen tittar nästan aldrig på bollen, jag försöker alltid att titta på andra spelare, hur dom rör sig och vad den rörelsen gör för nytta för laget. Vad den rörelsen har för baktanke för allt har en baktanke i fotboll.

Men när vi spelar stora matcher som El Clascio eller CL semfinal mot Bayern eller Juve så ska jag vara ärlig och säga att jag fokuserar mindre på dom andra och följer bollen mer. Men det är för att jag har en sån pirr i magen att den inte kan kontrolleras. Därför kommer jag knappt ihåg något ur matcherna eftersom jag inte sett dom ''ordentligt'' utan måste alltid kolla repris där jag är mer bekväm.

Sov gott.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-12-05 03:04
Jag måste verkligen erkänna att jag är jävlig nervös inför matchen imorgon mot Valencia.

Det är ett skadat Valencia med *Ny tränare*. Spelar ingen roll vem tränaren är. statistikern visar att varje gång ett lag får ny tränare brukar de antingen kryssa eller vinna match jäveln. Ska tillägga också att jag inte diggar Valencias spelstil. De spelar ju inte ens fotboll. Hela deras taktik går ut på att förstöra så mycket för motståndarna som möjligt. Utan att överdriva med alla medel. Lägg till också att de kan förlora en match mot Granada med 3-0 sen matchen efter spela mot Barca som om det gällde liv och död.

Har inga sympatier för det laget alltså. Minns föra året när vi möte dem på borta plan. De sjöng att Messi var förståndshandikappad, dvärg you name it. Mumman på det blev att han fick en flaska i huvudet när han firade med hans lagkompisar efter Busi's matchvinnande mål i sista minuten av matchen.

Ska se om jag hittar klippet. Hade R.Madrid fansen betet så hade inte tagit upp lika illa. Men Valencia, Valencia ? Vad fan har Barca gjort mot dem?

Ingen klass alltså.

Jag hoppas ju såklart som alla andra Barca tvålar in dem. Men om jag ska vara ärligt blir jag nöjd med 1-0 och inga skador eller ett kryss och inga skador alls.
Det räcker nu med denna skadetrend.

Har skrivit här ett par gånger om att våra skador följt samma mönster genom hela den här säsongen. Så fort en spelare blir friskförklarad så åker en annan på en skada veckan efter. Kolla upp det själva i tur och ordning.

Helt sjukt. En spelare kommer tillbaka från skada. Nästa står i kö. Det får räcka nu.

Flavía
2015-12-05 02:51
@Soda Popinski:

Tyvärr sade Madrid nej när man ville att cupfinalen skulle spelas på Bernabeu under den föregående säsongen.


Mycket tveksamt att Flopez tänker ändra sitt beslut om vi når final en gång till.
Barcelona Soda Popinski
2015-12-05 02:30
De borde inte bara diskas ifrån Cupen. Finalarenan bör spikas redan nu. Ni alla vet vilken arena jag syftar på ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-12-05 02:14
Tre pumas har fötts i ett zoo i Ryssland, de döps till Suarez, Neymar och Messi. Såklart!
Barcelona Ali G
2015-12-05 01:49
Barcelonistas

Är du nöjd med ett kryss mot Valencia? Samma Valencia som skämmer ut sig i CL och har varit bedrövliga ligaspelet, samtidigt som de har en ny tränare och två viktiga spelare avstängda. Mot ett stekhett Barcelona som gjort 20 mål på fyra matcher(!). Då kan man dra slutsatsen att du inte har några stora krav på världens bästa fotbollslag.

Besvikelsen är stor från min sida då jag hade förväntat mig mer från forumets Pasillo..
Barcelona Davids3
2015-12-05 01:00
När en bild säger mer än tusen ord.
Barcelona Barcelonistas
2015-12-05 00:57
Helt ärligt så tror jag att matchen i mon kmr bli riktigt tuff. Vi imponerade knappast mot Valencia varken hemma matchen elr borta matchen föra säsongen. Vi brukar överlag ha det rätt så tufft mot Valencia på Mestalla. Ett kryss får ses som ett godkänt resultat men med tanke på den form som vi befinner oss i så är frågan om inte våran trio och våra fantastiska mittfältare inte blir för mycket för Los Che?. Messi-Suarez-Neymar alla utvilade sen har vi världens bästa mittfältare Don Andres som vilade hela matchen också. ska vi säga 1-3 borta mot Valencia?
Barcelona neymar JR
2015-12-05 00:36
Haha verkligen brist på samtalsämnen angående Barcelona. Det har nästan gått för bra för att vara sant och ingen har något att tillägga Ska sluta diskutera real och börja diskutera atletico som kommer vara vår största hot i ligan och cupen. Dem hänger på men har fortfarande inte fått igång något spel eller sina nyförvärv Snart kommer dom få igång spelet och nyförvärven och krypa upp närmre Valencia matchen är extremt viktig, dels ytterligare ett styrke besked ifall vi tvålar dit dom med samt så kommer real Madrid tappa hoppet. Med den vinden vi har i seglen har jag svårt att se oss förlora. Då har vi inte ens Messi i form.... När det gäller laget så tror jag inte för 5 öre att dom kommer tro att allt är färdigt. Visst kommer det komma en svacka, men den kommer inte vara långvarig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-12-05 00:24
Xaviesta Samma här! Man får leta riktigt noga bland alla left overs för att hitta något ätbart...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-12-05 00:16
Xaviesta

I see what you did there...
Barcelona Xaviesta
2015-12-05 00:01
Idag hade jag inte varit hemma på hela dagen så det första jag gjorde när jag kom hem var att stoppa in huvudet i kylskåpet för att se om det fanns något gott att tugga på men icke sa Peter. Fanns bara samma jävla leftovers från dom senaste dagarna. Kanske dags att rensa i kylen lite, saker och ting har börjat ruttna rejält därinne.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-04 23:24
Carlos Real är så sjukt överskattad. Cl titeln räddade ju hans fullkomligt värdelösa säsong. Man slutade 3a och kom inte ens före Tatas Barcelona, ett Barca som hade sin sämsta säsong sedan dinosaurierna vandrade på jorden. José Mourinhos Real var betydligt mycket bättre. Under Joses andra säsong så var laget bra otroligt bra. Man borde ha gått till cl final. Det borde vi också ha gjort. Clasico var den riktiga cl finalen 2012.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-04 23:18
enkos - så sant så! What goes around comes around som man brukar säga. Real gled på en räkmacka under Carlo där man antingen hade tur med lottningar elr så vann man tack vare enorma missar från dom andra lagen. Carlos Real hade en one hit wonder säsong. Nu ser vi ju hur dom får allt emot sig precis som du nämner. Nu har turen tagit slut och vi ser vilken nivå Real ligger på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-12-04 23:13
@Barcelonistas:

För den turliga och oförtjänta vinsten betalar Real idag tillbaka på alla fronter, från att bli förödmjukade på plan och även göra bort sig utanför plan...
Barcelona Barcelonistas
2015-12-04 23:05
Atletico borde vunnit cl finalen om det inte vore för Ramos one hot wonder mål. Ett Atletico som hade fullständig kontroll på hela matchen. Tråkigt för fotbollen att Atletico inte vann.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-04 23:03
Barca4life - Sant allt kan hända i fotboll vi har ju sett mirakel lag som Chelsea och Real där som vann cl med endast tur. Carlos Real kunde redan åkt ut mot Schalke där som slog dom med 3-4 på bernabeu. Sen borde Dortmund vunnit med 5-0 hemma om set inte vore för mikrhyrian.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-12-04 22:59
Mig inget emot att möta tufft motstånd i CL bara vi inte möter lag som vi mött hundra gånger dom senaste åren som City så är jag nöjd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2015-12-04 22:15
Själv vill jag ha det svåraste motståndet i CL, inge roligt att spela CL slutspel mot lag som Olympiakos, Gent, Zenit osv, Cl handlar ju om att möta dom bästa och vinna.
Det som gör CL så roligt och spännande.
Barcelona Barca4life98
2015-12-04 22:02
Barcelonistas Det spelar ingen roll om vi lekte med dom förra säsongen. När spelet stämmer för dom är dom farliga. Var ödmjuk det lönar sig i längden. Så nu när vi t.ex. har spöat Real med stora siffror ett par gånger de senaste åren så innebär det inte automatiskt att dom inte kan höja sig och slå oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-12-04 21:48
Jag skulle inte underskatta City och vill helst slippa dem ...Även Juve så klart.. enl mig två svåraste lag från de potentiella tvåor. ..
Barcelona Barcelonistas
2015-12-04 21:40
Juventus gav oss åtminstone en match det ska dom ha respekt för. Men City? Om inte Hart hade gjort historiens prestation hade vi vunnit med 10-0.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-04 21:38
Du vill slippa City i en åttondel? Vrf? Bottenlagen i la liga ger mer motstånd än City. Vi har fullständigt kört över dom utan att ens behöva anstränga oss. Den lättaste matchen som vi hade föra säsongen samt under Tara säsongen var mot City. Andresito - lugn nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-12-04 21:35
Och Juve går som tåget nu och går inte att stoppa. . Först ville jag slippa City i ev åttondel men nu kvittar det om det blir City eller Juve..
Barcelona enkos
2015-12-04 21:33
Zlatan gör mål på straff igen. Han har blivit en riktig Penaldo som skjuter straffar varenda match. Sen blir han hyllad till skyarna och jämförs i bla med Cavani. . Men om nu Cavani tog hand om alla straffar hade han gjort dubbelt så fler mål än Zlatan .. alltså straffar ger en stor fördel att fylla på sin målstatistik
Barcelona Davids3
2015-12-04 21:23
@DM1982:


Lek lite med tanken, vad om hela Barcelona faktiskt glömmer bort det, och vi här på forumet är de enda som har koll. Är det möjligt att få tag på någon i styrelsen för att varna de ? hahahah
Barcelona A good coach is everything!
2015-12-04 21:21
Seriöst släpp Real historian nu helvete vissa här hatar Real mer än dem älskar Barca!! Att Real har åkt ut är skämmigt men ska alla skriva om det får oss att se jävligt patetiska ut på detta forum! Ja Real är skämmiga just nu men hade hellre velat se oss piska ut detta amatör lag. Än att dem går ut så att det sedan kan skylla ifrån sig !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baronen
2015-12-04 21:09
Det går bra för Real Madrid nu...

De senaste 20 årens största flopp i fotbollen. Jag tycker att de och Man City borde gå ihop och skapa en egen klubb för finanshistoriska loosers.
Barcelona Z_Z
2015-12-04 20:59
@barca_joe:


Realmedian gör sitt jobb för att ta bort fokus från Reals pinsamheter.
Annons: