/spanien/barcelona/forum/1670.aspx/spanien/barcelona/forum/1670.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
2016-02-15 18:15
Givna på mittfältet är Busquets och Iniesta såklart. Men vem föredrar ni som den tredje mittfältaren i vår startelva, Rakitic, Arda eller Roberto? Motivera gärna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Antintrogen
2016-02-15 17:48
Haha Coach Pep. Har nu läst alla dina inlägg om Neymar och hans spelstil och detta skulle jag vilja sammanfatta så här: Sakta men säkert, inlägg per inlägg, distanserar du dig nu från ditt första inlägg (för att inte förlora ALL din stolthet) om Neymar där du mer eller mindre sågade honom längst fotknölarna genom att säga att han var en överskattad dribbler som tappar bollen oftare än han lyckas med sitt "kladdande". Jag vet inte om det är för att du att har fått i princip hela forumet emot dig eller kanske för att du själv t.o.m. har insett att du överreagerade och hade väldigt, väldigt fel. Jag själv hoppas på det senare, att du nu sakta distanserar dig från ditt första inlägg för att själv har insett hur fel du egentligen hade. Jag själv, och säkerligen ca 95% av dom som följer toppfotbollen i Europa, skulle nog säga att det var ett bra tag sedan vi såg en fotbollspelare med den teknik och bollkontroll som Neymar besitter härja så pass fritt på DEN SISTA TREDJEDELEN av en fotbollsplan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-15 17:36
Junta Diminsion

Det är sådana kommentarer som gör mig anglofobisk.
Barcelona Katalano
2016-02-15 17:32
@Barcelonistas:


Det var det sjukaste jag läst härinne på länge. Av en Culé dvs. Det var Pep som överhuvudtaget tog fram det spelet i Xavi, Iniesta och Messi då han såg potentialen. Det var därför som han gav Messi rollen som falsk nia också, för att involvera honom än mer i spelet. Du om någon borde veta detta, men nu driver du en kampanj där du ska nedvärdera Pep för att höja Lucho.
Barcelona Katalano
2016-02-15 17:29
Junta Dimision

Tack för länken. Må säga att Guillem Balague verkligen analyserar det på ett bra sätt. Jag instämmer helt med honom.

Barcelona Mido
2016-02-15 17:27
Neymar har köpt ett nytt hus och blir härmed granne med Messi och Suárez. Neymar vill förnya sitt kontrakt efter säsongen. Källa: Onda Cero
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-15 17:21
Reymar - Pep levde på Xavi-Iniesta-Messi. Iniestas skott på stamford bridge Samt Messis lekstuga mot Real 2011 i semin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-02-15 17:16
Diverse utvalda kommentarer om gårdagens straffvariant: Sky Sports Spanish football commentator Terry Gibson "I do understand why it would be accused of being disrespectful, but we are going to remember it for a long time. The game was quite tight, it wasn't the kind of game you thought they would do this." Ian Holloway on Sky Sports Now "If I was the opposition manager I would be fuming, if I was the manager of the player who scored I would be saying if you want him to score a hat-trick then he can take the penalty. The goalkeeper feels humiliated, there is no need to do that; a classy club and classy team don't need to do that." Här kommer även min favorit: Marca journalist Tomas Guasch "If Ronaldo and Benzema did it they would be sent to Afghanistan." Mer kommentarer från bland annat olika Sky Sports pundits finns i länktips :).
Barcelona jawwa
2016-02-15 17:06
Man kan inte undgå att ställla sig frågan hur väl gubbar som villa, zlatan, sanchez m.fl. hade presterat i dagens fartfyllda barca...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jawwa
2016-02-15 17:06
Man kan inte undgå att ställla sig frågan hur väl gubbar som villa, zlatan, sanchez m.fl. hade presterat i dagens fartfyllda barca...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2016-02-15 17:06
Den här appen kraschar när jag ska läsa artiklarna, forumet funkar. Ngn med samma problem? Vad göra?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-02-15 16:32
Det krävs tio gånger mer teknik att dribbla i hög fart. Idag är det Neymar som klarar det bäst av alla i hela världen. Det unika han har är att han kan dribbla med båda fötterna, alltså flytta boll att båda hållen. Hans problem just nu att hans ungdomliga glädje till fotbollen. Gör att han vill hela tiden vill testa sina gränser och försöker utföra svårare och svårare saker, istället för att vara effektiv i alla lägen. Det tycker jag man får acceptera och det är väldigt kul att titta på.
Barcelona Gio Style
2016-02-15 16:27
Coach Pep

Jag tycker att du burkar skriva vettiga grejer men i Neymar-fallet så känns det som att du fått för dig nåt och att det är det du kör på i ren tunnelseende.

Kolla gärna länktips där jag jämfört Neymar med Isco, Messi, Alexis och Hazard.
Messi lyckas givetvis med flest % dribblingar, det är nog underförstått.
Neymar har högre % än både Alexis och Isco samt är 0.5% under Hazard.

Skillnaden är att Neymar gör 4.80 lyckade dribblingar per match vilket är 0.5 fler än Messi och nästan dubbelt så många fler än Hazard.

Som många sagt, överarbetar är en sak, men en medioker dribbler... Där är du helt ute och cyklar min vän!
Barcelona Coach Pep.
2016-02-15 16:13
Alla dessa bittra kommentarer om Messi/Suarez straff är verkligen svårt mentalt handikappade. Vad har jag missat? Fuskade dem? Utnyttjande de något slags ogynnsamt läge motståndarna befann sig i? Vad jag förstått nyttjade de en fullt tillåten manöver, som spelare sällan ens tänker på (eftersom straffskyttarna oftast är själviska och vill bättra på sin statistik och relevans för matchen). Det är samma sak som att folk skulle säga att Messi var kaxig och saknar klass för att han en gång slog en frispark under muren och inte över den - vilket vore det "sportsmannamässigt korrekta".

Detta är fotboll, för in i h*lvete. Det är meningen att det ska vara kul. Vad fan är det för fel på folk? Är kreativ fotboll inte längre önskvärt? Skulle dessa träskallar hellre vilja att det fanns en lista av "otillåtna" kreativa finter och dribblingar? Borde vi banna regnsbågsfinten för att den är förnedrande gentemot motståndaren som är under bollen? Kanske tunnlar borde straffas genom varningar - där repetering av "förolämpningsfinter" leder till avstängning?

Ska vi helt enkelt bara ha en begränsad mängd av passningar och finter som är tillåtna av spelreglerna, där resten är olagliga p.g.a. deras förolämpande natur?

Varför inte avvisa mål där försvararen lämnas smutsig på gräset av en utmanande winger? Varför inte räkna antalet överstegsfinter - mer än 3 st bör säkerligen ge motståndaren licens att armbåga anfallaren i ansiktet!

Det är en väldigt besynnerlig frustration motståndarna till vacker fotboll visar upp, där de blir avundsjuka över någon som har fantasi, mod och skills för att göra något utöver det vanliga som är helt inom ramarna för regelverket.

Den här jädrans överbeskyddande PK-mentaliteten som är på väg att infiltrera spelet självt. Jag antar att t.o.m. olika nyanser av tillåtna gråzoner blir färre och färre, tills dess att allt blir komplett färglöst och blankt. Det är väl då de blir nöjda.
Barcelona Nemesis 10
2016-02-15 16:03
Coach Pep Jag förstår vad du menar och kan hålla med till en viss del angående Neymar. Det Neymar inte har är den där tekniken då bollen ser ut att vara fastklistrad vid fötterna likt spelare som Messi, Isco, Hazard men det jag tycker Neymar har som inte många andra spelare har är att han kan dribbla i extremt hög fart. Han kan nästan löpa i maxfart men ändå lyckas med att göra en tvåfotare på ett sätt som väldigt få spelare klarar av just för att han är snabbtänkt och har väldigt kvicka fötter, tycker att han är unik på det sättet. Fördelen för spelare som Isco, Messi , Hazard är att dom är kortare spelare och hinner ta fler touch på en sträcka där Neymar tar färre touch på bollen, men Neymar är såpass snabbfotad och kan såklart dribbla briljant i små ytor han med. Men som jag sa innan så finns det nog ingen annan spelare som kan dribbla i högre löphastighet än Neymar!
Barcelona Reymar
2016-02-15 15:54
Coach pep

Neymar inte bra på små ytor? Nu har man Fan läst allt härinne, du nämner di Maria som en spelare med en extrem bollkontrol men faktum är att di Maria har sämre bollkontrol än Neymar då argentinaren tappar boll titt som tätt. Men vad kan man förvänta sig av en Pep fantast som hellre ser en sidledspass än en dribbling.

Barcelonistas

Som sagt Lucho är lever på att MSN ska prestera. Vi vann på grund av Messi, han satte bollen i krysset när spelet hackade, hans makalösa assist till Suarez, hans soloräd till de viktiga 3-1 målet och han fixa Straffen, knappast något Lucho ska ha cred för. Även när spelet hackade gjorde han inga förändringar, inga taktiska direktiv osv.
Barcelona Vampíro
2016-02-15 15:30
Neymar dribblar av halva Madrid. Han är numera en komplett offensiv spelare. Dribblingar, spelförståelse, hårt jobb, assist, mål, you name it. Den som inte kan se det... well fotboll är inte för alla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-15 15:13
Kolla på Arda Turan här t.ex. Det är vad jag menar med bollkontroll ;D
Barcelona Barcelonistas
2016-02-15 15:01
Coach Pep - håller inte med om det du säger om Neymar angående just dribblingar. Men just den kontrollen du pratar om kanske jag kan hålla med om även om jag är osäker. Även om Neymar inte har den där kontrollen du pratar om så kompenserar han det med sättet han tar sig förbi sina motståndare samt sin speed.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-15 15:01
Gabriel

Därför att om man ska anses som världens bästa dribbler så är det en självklarhet att man ska ha den där bollkontrollen på små ytor också. Robben har den, Ribery har den, Ronaldinho hade den och t.o.m. Robinho hade den.

Men skitsamma, jag tenderar att vara väldigt detaljfixerad.
Barcelona neymar JR
2016-02-15 14:58
Coach Pep Men nu är det en helt annan femma, nu snackar du om den funktionella tekniken och inte själva dribblingsförmågan. Där brister både neymar & suarez rejält stundtals. Men dock så är det många "tekniska" spelare som brukar brista i den aspekten i Barcelona. Henry, villa, Zlatan, Fabregas osv var grymma tekniker tidigare men så fort dom kommer till Barcelona så ser det tragiskt ut. Det är riktigt skumt. Okej positionsspelet, presspelet, löpningarna och det mentala tar tid när man kommer till Barcelona. Men oroväckande hur spelare som kommer kan se ut som valfritt träben från England. Eller är våra la masia spelare så fantastiskt bra tränade att skillnaden blir så drastisk????
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-02-15 14:55
Coach Pep.

Det är en jävla skillnad på dribbler och "bollkontroll". Kollar man på din lista så är det inte många av dem som är dribblers. Sen förstår jag inte vad det spelar för roll om Neymar tar sig förbi pga sin snabbhet och explosivitet, så länge han tar sig förbi, eller?
Barcelona Barcelonistas
2016-02-15 14:53
Förövrigt så hoppas jag att mina senaste inlägg gett lite mer kött på benen där jag förklarade vad Lucho ändrade på i andra halvlek mot Celta Vigo.. Att Lucho är en mästare är det inget snack om. Han håller på att ta oss till en ny trippel något som Pep misslyckades med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-15 14:53
Katalano

När jag säger "dribbler" då menar jag ren bollkontroll. Så det råder nog lite missuppfattning i vad jag försöker få fram.

Exempel på spelare med extrem bollkontroll: David Silva,Isco, Thiago, Verratti, Robben, Iniesta, Messi, Hazard, Coutinho, Insigne, Arda Turan, Di Maria.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-15 14:49
Katalano - bra inlägg håller med dig om allt! Neymar ger oss en extra dimension i anfallet. Han bryter mönstret och hans dribblingar leder alltid till antingen mål elr målchanser. Suarez satte bollen tex i stolpen efter en fantastisk räd av Neymar på kanten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-02-15 14:46
Coach Pep.

Du kan ju inte klassa spelare som Iniesta och Busquets som dribblers. Det är skillnad att vända bort spelare på mittfältet, något som Iniesta är en mästare på, men då har han också passningsvägar åt alla olika riktningar som motståndaren ska försöka ha koll på medan Neymar utmanar för att gå förbi sin gubbe mot målet. Iniesta och Busken gör otroligt sällan den typen av utmanande som Neymar försöker sig på ständigt. Det är en del av Neymars roll att utmana på detta sättet då det dels innebär att motståndarna drar på sig frisparkar och gula kort när de ska hindra honom, men även då han, när han tar sig förbi ofta skapar målchanser åt sig själv eller medspelare.
Barcelona Coach Pep.
2016-02-15 14:40
@Mascherano#14 el Jefecito:


Det där är en ganska dum jämförelse, tycker du inte det? Messis passningar är så pass effektiva att laget drar nytta av hans risktagande, även om det inte alltid går hem. Men jag har svårt att se hur Neymars kladdande ens är hälften så effektivt som Messis passningar.

Neymar är slösaktig i termer av vad han gör MED bollen, och behöver en massa försök innan hans faktiskt visar den där briljansen medan han förlorar bollen till höger och vänster genom att överarbeta situationer. Messi är konstant briljant med sina passningar och slår flera genomskärare per match som många andra stora spelare genom historien inte kunde slå under en hel säsong.

Neymar tar sig förbi sin gubbe tack vare sin extrema explosivitet, men han är inte särskilt bra på att klistra bollen nära fötterna på små ytor (likt Iniesta, Messi, Busquets), dvs det som utmärker högklassiga dribblers. Neymars bollkontroll i sig är en sekundär resurs i förhållande till hans explosivitet och snabbhet när det kommer till hans dribblingsutfall.

Om man tittar på youtube ger han sken av att vara den ultimata trickstern, Maradona eller Magico reinkarderad, men det är helt enkelt långt från sanningen. Han förlorar för många bollar och är inte någon ultraskarp anfallare när det kommer till att skapa klara chanser och utnyttja dem. Han är en väldigt anfallsinriktad spelare med många tekniska resurser och uthållighet för att fortsätta även om saker inte går hans väg.

Jämför honom med t.ex. Robben och Ribery som tog bollen och förstörde sina motståndare totalt... Neymar är inte sån, men samtidigt så är hans målstatistik indikativ för en väldigt farlig spelare.

En väldigt stor del av hans farlighet renderar ur när han kommer fri på vänsterkanten. Detta har mycket att göra med Barca och Suarez/Messi som tänjer ut anfallsspelet, och en mycket stor del att göra med Neymars fart och aggresivitet. Hans fart och villighet att ta sig in å spelbar yta gör att han hamnar i ofta på fria ytor.

Det finns också en aspekt i hans spel som förbises och det är att han lägger riktigt fina passningar när han får vara ledargestalt (länktips). Det är givetvis inte Ronaldinho-nivå men bättre än jag först hade trott. Jag tycker han är ganska smart och farlig när han är ledaren i laget, och känner att han hade sett mycket bättre ut i ett lag som bygger spelet runt honom. Kolla på Sanchez; medelmåttig dribbler, dålig avslutare och begränsad i Barcas anfallsspel men skiner som en sol i Arsenal där han är huvudspelaren. Tidigare trodde jag inte Neymar ahde det som krävs för att ta över efter Messi men där har jag börjat ändra mig.

Summa summarum så är Neymar enligt mig en otillfredsställande och ineffektiv dribbler - men INTE en ineffektiv SPELARE.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-15 14:33
Heisenberg - Pep hade en närmare relation med spelarna. Lucho är inte riktigt samma typ av människa. Spelarna pratade bra om Tata Martino. Även när denne inte ens var kvar längre. Säger ju ganska mycket elr hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-15 14:29
Tycker laget hade bättre rörelse i andra halvlek mer intensitet , mer löpningar bakom dras backlinje. Mindre slarv i passningsspelet. Jag tycker Lucho är en mycket bättre tränare än Pep när det gäller och förändra matchbilder. Lucho anpassar sig efter motståndet vilket Pep nästan aldrig gör. Om inte Peps bollinnehavs fotboll fungerar så finns det inget mer han kan komma med. Pep är en arrogant coach.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2016-02-15 14:18
Gabriel

Nu säger jag inte att Neymar ljuger, men finns det någon spelare som går ut och säger annat om sin nuvarande tränare? Det finns liksom inget annat svar än det på frågan "Vad tycker du om din tränare?".
Annons: