/spanien/barcelona/forum/16643.aspx/spanien/barcelona/forum/16643.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona malique
3/7/2010 11:28
vill blanda mig i i zlatan , etoo, villa lite,,,, Villa hade passat bättre i barca än zlatan, etoo gjorde mer mål i barca då han hade ronnie( the magician) och deco som spelade fram läcka bollar, t.o.m. henke och guily gjorde en del mål av dem två eleganta herrar, nu är det iniesta, xavi och messi som ska spela fram till zlatan och det är inte lika effektivt, då messi vill göra mål själv. Zlatan passar inte bra i barca med dagens spelare, en diva passar inte med andra divor, hade passat bättre i real kanske helt ärligt.
sälj zlatan-köp Villa eller Aguero för den delen.
och ja etoo är bättre avslutare än zlatan alla dagar i veckan...
Barcelona el julio
3/7/2010 11:26
Ämne: Ämne: ::)) Ca....
Calavero:

Bra det. Målsnittet var riktigt bra de senaste tre säsongerna, andra året i Juve är väl det enda bottennappet.

Ibra kan tydligen diskuteras i all oändlighet...
Barcelona Calavera
3/7/2010 11:25
Ämne: SPANSKA BETYG
Någon....
Inga tidningar publicerar betyg online: du måste köpa pappersversionen av Don Balón och kolla deras Ranking DB (som bara gäller ligamatcher dock).
Barcelona el julio
3/7/2010 11:24
Ämne: Så jävla glad att vi....
The Nerazzurri

Jaha...? Och om ni får fem nya spelare plus Etoo så kanske ni ska vara tacksamma gentemot Ibra istället?

el julio
Barcelona Calavera
3/7/2010 11:20
Ämne: ::)) Calavera...
....
El Julio:
Nej jag brukar inte "fuska" ihop fakta. Här är Zlatans tre första säs i Serie A med snittbetyg:

2004/05: Juve 35 matcher, 6,36, 16+4
2005/06: Juve 35, 6,06, 7+6
2006/07: Inter 27, 6,50, 15+5
The Nerazzurri
3/7/2010 11:19
Så jävla glad att vi lyckades sälja Zlatan för så mkt till er :P Men visserligen fick vi inte den Eto'o vi är vana vid att se.Men iaf som lag gjorde det oss mer nytta att sälja Ibra.
Hursomhelst tycker jag Ibra förstör ert fina spel och att David Villa hade nog varit det bättre valet som många säger här.
Barcelona Skippstripps
3/7/2010 11:00
Barcadinho

Jag håller med om att david villa var den uppenbara drömvärvningen och en perfekt ersättare till eto'o. däremot tror jag att en viktig faktor i sammanhanget var semifinalen i champions league mot chelsea. I ärlighetens namn dominerade chelsea över oss i 179 minuter. Vi hade egentligen ingenting som hotade chelseas försvarsmur. Här kommer zlatan in i bilden, han kan utmana vilken backlinje som helst som target och har fysiken att putta bort de flesta backar. Problemet är att han inte utnyttjas som target i de matcher där passningsspelet inte räcker till och att zlatan ser närmast överflödig ut när det flytet i passningarna finns där. Dock är detta oftast i ligaspelet där de spanska lagen i mindre utsträckningen backar hem och täpper till.
Barcelona LennyRomario
3/7/2010 10:53
SPANSKA BETYG
Någon som har spanska kunskaperna nog att kunna googla fram snittbetygen för Barcas spelare i någon av de spanska tidningarna? Har provat med google translate, men gick inget vidare.
Barcelona Hetfield
3/7/2010 10:51
Barcadinho

Vad skulle vi ha gjort med Eto'o isåfall? Köpa hit Villa när Eto'o är här bara recept på kaos i laget, ingen av de är heller kantspelare

Problemet med Zlatan är inte att han är dålig, det är i grund och botten Pep's fel (ja, han kan också göra fel), när Zlatans styrka ligger i hans fysik, varför använder man inte det istället för att rulla bollen hit och dit?

När spelet låser sig, varför inte ge bollen till Xavi som får slå en långboll på Zlatan och hoppas på det bästa, det är så sorgligt att se Barcelona skapa chans efter chans, men det fattas

Vi har ingen som kan göra mål längre, Zlatan är alldeles för seg för att agera som striker, det borde Pep ha studerat innan han valde att köpa Zlatan, men läget är som det är, med facit i hand så hade Forlan/Villa passat bättre
Barcelona LennyRomario
3/7/2010 10:51
"Zlatan behöver tid", "Henry var inte bra första säsongen heller", "Zlatan gjorde inte så suverän debutsäsong i Juventus heller","Det tar lång tid att komma in i laget".

Allt ovanstående är sant. Men det är även sant att Zlatan INTE kostade 550 miljoner + Etoo när han gick till Juve. Det är ett faktum att Henry inte ens kostade hälften när han kom till Barcelona.

Att ge så mycket pengar för någonting man inte vet hur man ska utnyttja, alternativt någonting man behöver vänta en säsong på att kunna utnyttja är i mina ögon inget annat än en dålig affär. Zlatan är ju inte precis en talangfull 22-åring heller.
Barcelona el julio
3/7/2010 10:51
Ämne: Angående Zlatan och ....
Tycker att du skriver balanserat om laget och hur Ibras förmågor kan optimeras. Kan inte tänka mig att han köptes för att ersätta Etoos egenskaper rakt av, i så fall har de gjort en miss i värvningen.

Det är långt kvar av säsongen, laget kommer väl först?

För övrigt är jag glad att en viss signatur blev spärrad igår kväll, mkt olustigt...

mvh

el julio
Barcelona Barcadinho.
3/7/2010 10:45
Hela Zlatans affär kändes redan från början ogenomtänkt. Det var mer en impulsiv reaktion från ledningen och Pep än en riktig tanke bakom och en planering.
Jag kommer ihåg mycket väl sista sillyseason. Barca har lagt mycket kraft på två fronter, den ena att lösa situationen med lejonet, genom i förstahand hitta att köpare. Och den andra fronten handlade om att värva Villa. Jag har varit på besök i staden i somras och såg dagligen också i tidningar och på sportkanalerna alla diskussioner om Villa. Varenda jädra dag från morgonen till kvällen pratade man om honom. Real var också med i kampen. Villa kändes som en ganska lik Eto’o på många olika sätt och hela idén var mycket rimlig.
Ingenting sagt om Zlatan under veckor. Zlatans affärsmöjlighet kom som en överraskning för ledningen.
Hoppsan – kan vi värva honom alltså, är Inter verkligen bereda att släppa honom? Oj var roligt. Du gör vi det - en impuls utan ett förarbete eller en tanke.
Utan tvekan var affären kring Z en del av lösningen med Eto’o. Då löste man det ena problemet tänkte man och istället för Villa så fick man en annan crack. Men att båda Villa och Z är olika spelare spelade tydligen inte en roll för beslutet.
En annan anledning till att värva Z är att ge en mot kamp till stjärnglansen som Real håll på att skaffa sig. Som en barnslig tävling om att vi ska också ha cracks inte bara ni. Igen inte precis genomtänkt och enligt en plan.

Dock måste man tillägga att det var nästan omöjligt att lägga ett stort bud på Villa INNAN man hade en köpare för lejonet. Så uppfattade många situationen.
Men å andra sidan så lägger man plötsligt 45 miljoner euro cash för svensken. Kunde man inte bjuda Valencia 50 redan från början ganska fort och se till att göra en snabb affär. Jag tror att det skulle räcka och övertala de från Valencia.

Jag har aldrig tyckt att Ibras speciella karaktär skulle vara ett problem för laget. Det har funnits sådana kaxiga karaktärer innan i klubben och de lyckades riktigt bra. Jag tycker INTE att Zlatan är värre än Romario och Hristo. Problemet ligger mer i den sportliga biten. Hur ska man använda honom optimalt?

Men för att avsluta lite positivt – det svänger i fotbollsvärlden hela tiden. Det kan svänga igen för Zlatan och hela laget, snart eller senare.
Vi är fortfarande kvar i Cl och ligan kommer att avgöras mycket senare. Om vi trots allt vinner Cl i år så kommer Barca att vara historiska på nytt. Vi kan vara historiska genom att vara första klubben som försvarar en CL titel. Känns just nu som en enorm bedrift, men man vet aldrig. Lite tur och vi är där.

Visca.
Barcelona Qvirre
3/7/2010 10:45
Angående Zlatan och hans prestationer i barcatröjan än så länge så tycker jag folk får ta och lugna sig. När han som i början av säsongen producerade(gjorde mer mål) var det ingen som klagade, men nu på sista tiden när det gått lite tyngre vill folk helt plötsligt göra sig av med honom. Folk får ta och sansa sig anser jag. Zlatan är den han är, det vet alla(inklusive Pep Guardiola). Detta är inte första gången han tappar förståndet under en match och mycket av det har säkerligen att göra med det faktum att han känner att han inte får ut det han vill på planen. Det är förjävla dåligt och jag hoppas han ber om ursäkt för detta. Hur som helst anser jag att problemet inte enbart ligger hos Zlatan själv. Zlatan är ingen Etóo som jobbar och sliter kopiöst i defensiven. Han är inte heller någon som går i djupled lika mycket som Etóo. På så vis passar Etóo's spelstil så mycket bättre in i barcas spelsätt än vad Zlatan gör. Däremot är det även detta som varit/är barcas svaghet, dvs det finns ingen plan B. När spelet låser sig tar vi oss ingen vart. Detta tror jag var anledningen till att Pep ville ha Zlatan, så vi får möjlighet att dra en längre boll mot Zlatan istället för att såga sig igenom med kortpassningsspel. Dessa längre bollar mot Zlatan(som förmodligen är hans största styrka som fotbollsspelare) är inget som barca lyckats implementera i spelet. Självklart måste Zlatan anpassa sig till barca och inse att han är en i mängden och att han inte kan bete sig hur som helst på fotbollsplanen men laget barca måste bli FÖRJÄVLA mycket bättre på att samtidigt inlemma Zlatan i spelet. Enligt mitt sätt att se det har inte Zlatan visat 50% av sitt kunnande än. Det finns med andra ord ett sjukt stort sparkapital som inte blir utnyttjat i dagsläget och som barca måste lära sig att utnyttja. Annars kan vi precis som så många andra här inne säger skeppa iväg honom till Man City eller liknande och ta in Rade Prica eller någon på topp, då han som det ser ut just för tillfället, skulle göra ett lika bra jobb som Zlatan. Barca måste med andra ord lära sig att variera spelet i större utsträckning än vad som är fallet i nuläget. Vad är era åsikter/tycker ni?
Barcelona AzizWaysi
3/7/2010 10:42
El julio

Vi får se hur många mål etoo gör i ligan när säsongen är över. Etoo gjorde 24 ligamål när han debutera för barca 2004/2005 och lägg där till att laget var knappast lika bra som de är idag. Jag fattar fortfarande inte hur zlatan kan ba ha gjort 12mål i ligan med spelare som Iniesta, xavi och Alves bakom sig , och med alla målchanser som han får...
Barcelona el julio
3/7/2010 10:41
Ämne: Ämne: Ämne....
Absolut, bara att vänta och se. Skillnaden mellan Etoo och Ibra är att Etoo är en renodlad målskytt, en naturlig sådan. Det har aldrig Ibra varit utan tränat sig till. Jag tycker att det är fel att jämföra dessa två spelare rakt av och föreslår att vi lämnar detta ämne nu.

mvh

el julio
Barcelona AzizWaysi
3/7/2010 10:38
Ämne: Ämne: "E....
Om jag inte minns fel så har Etoo gjort 8mål i ligan och han har varit afrika också. Det är mycket kvar , vi får se hur många han gör när säsongen är över;)
Barcelona Port Olímpic.
3/7/2010 10:36
Real leder väl inte ligan som de skriver i sin matchrapport? Inbördes går väl fortfarande före?
Barcelona el julio
3/7/2010 10:35
::)) Calavera...

Tror du fuskade och slog upp den där statistiken...

Jag mindes uppenbarligen rätt:)

mvh

el julio
Barcelona el julio
3/7/2010 10:33
Skipptrips:

Väl skrivet, instämmer.

Calavera:

28 år ja, toppen är förstås inte passerad i den åldern om spelaren används på rätt sätt.

Aziz:

Och din poäng är exakt den jag nyss nämnde eller missade jag något? Har för mig att det blev 16 mål i debutsäsongen f ö i Juve...

el julio
Barcelona Visca Barca
3/7/2010 10:31
Det kommer ta tid innan Ibra kommer anpassa sig till barcas sätt att spela. Han är int dålig utan har bara slutat med att ta löppningar. Pep måste bara skälla ut honom lite och så är han kanske tillbaka mot stuttgart.
Barcelona Calavera
3/7/2010 10:30
Ämne: "Etoo gör för ö....
Zlatans debutsäsong i Juventus (2004/05) 35 matcher, 16 mål, 4 assists och betygssnitt 6,36.
Barcelona Skippstripps
3/7/2010 10:27
spelet: ingen energi, spelvändning eller djupledsspel

detta gör att Henry tappar sin funktion helt, hans senaste insatser har han tagit löpning på löpning men aldrig kommer djupledsbollen utan han får den tre pass senare och ska då dra sin back istället, inte hans grej.

Zlatan: när vi vänder spelet, slå en långboll som han enkelt tar ner och lägger en boll i djupet på löpande yttrar. Detta istället för att messi ska dribbla hela vägen från mitten till motståndarnas område.

Milito: positivt att se han slå lite djupare och längre pass i uppspelet. det behövs.

Pressen på motståndarnas planhalva när vi tappar boll: obefintlig.

Rubin och stuttgart visade tydligt att spelidén går i stå när men backar hem och täpper till ytor. Man blir nästan förbannad när bollinnehavet ligger på 80% för att man vägrar kontra utan ska dutta fram ända till mål.

Titta på spaniens landskamp, skillnaden är att man har två spjut där fram som sticker direkt i djup när läget finns.
Barcelona Calavera
3/7/2010 10:27
Ämne: Calavera:

Mitt si....
Naturligtvis kan vi gå vidare: vi har inget val. Men som jag sa: Zlatan behöver hjälp och klubben måste bistå honom med hjälp (utan att det kommer ut).

Om Zlatan får ut 80-90% av sin talang i st f 60-70% så är mycket vunnet. Men snubben är 28 år gammal...och frågan är om det inte är försent.

Skytteligatiteln var en fin merit, visst. Men som jag sagt flera gånger: att göra tre mål och två assists mot Chievo kan aldrig uppväga en osynliga-mannen-insats mot United eller Liverpool.
MF Doom
3/7/2010 10:26
Barcelona måste kämpa med förbundet, domaren utvisade systematiskt en viktig spelare utan någon riktig orsak.

Varför får aldrig Barcelona straffar eller utvisningar på motståndarna?

Det är tillåtet att sparka och stämpla Barcelona spelarna men det kommer inga utvisningar eller sällan en varning ens.

Zlatan är dålig, men vad hände med försvaret igår som var anledningen till det oavgjorda resultatet.

Poängtapp när Milito spelar med Puyol. Puyol känner sig väldig osäker med Milito. Det behövs Henry trots allt med sin rutin, han hjälper till att skapa chanser.

Sluta skriva om Eto, han är en vanlig måltjuv, som krävde 10,5 miljoner euro i 5 år. Det finns anledning till att Barca ville bli av med honom och ingen annan klubb köpte honom.

Eto spelar bra när hela laget är på spelhumör. Messi har slutat passa till medspelarna, han vill vinna guldskon igen. Han ser inte Pedro eller Zlatan.

Hoppas att vi vinner mot Valencia hemma.
Barcelona AzizWaysi
3/7/2010 10:25
"Etoo gör för övrigt ingen succesäsong i Inter, det tar tid att komma in i ett nytt lag och land."

Och hur bra var zlatan i hans debutsäsong i Juve och hur många mål gjorde han? exakt..
Barcelona el julio
3/7/2010 10:18
Calavera:

Mitt sista inlägg i tråden. Ibra vann skytteligan förra säsongen och valdes till årets spelare (igen). Året innan avgjorde han på egen hand ligan i sista omgången efter lååååångt skadeupphåll, två mål i andra halvlek. Hans brister meritmässigt är otvivelaktigen CL, men nedvärdera inte insatserna i ligan. Etoo gör för övrigt ingen succesäsong i Inter, det tar tid att komma in i ett nytt lag och land.

Kan vi gå vidare?

el julio
Barcelona Calavera
3/7/2010 10:09
el julio:
Zlatans titlar... Han vann titlar med Juventus under Calciopoliåren och han vann med Inter när all konkurrens var bortsopad efter Calciopoli. Men i Europa: noll, cero, zip, nada.

Zlatan har en enorm talang, men problemet är att inget krävt av honom att han ska mogna och bli en man. Han beter sig sig som problemfjortis när han är 28 år. Läs en intervju med honom någon gång, så inser du att han är ett stort barn.

Marknaden är osund javisst. Men ingen tvingade Barca att godta den vansinniga prislapp som Moratti satte på Zlatan. Moratti låtsades gråta när han sålde honom, men inombords gapflabbade han. Milito är lika bra - om inte bättre - och Eto'o får inte stora skälvan varje gång han hör Champions-signaturen. Moratti är den store vinnaren som det ser ut just nu.
Barcelona el julio
3/7/2010 10:00
Calavera

"Att skylla på "marknaden" är bara att göra det väldigt enkelt för sig själv."

När gjorde jag det? Jag skrev att marknaden är osund och då syftade jag till de abnorma priser som betalas för spelarövergångar OCH lönerna.

Du skriver vidare att Ibra är överskattad? I vissa fall ja, för de mesta nej. Att vinna så många ligaguld och dessutom ha med avgörandet att göra i många fall gör honom i min bok till en avgörande spelare för klubblaget. Men visst, vi kan väl alla börja med att bedöma spelare utifrån den senaste prestationen. Det ger oss säkert en nyanserad bild av en spelares kvalitet.

el julio
Barcelona AzizWaysi
3/7/2010 09:58
Calavera

Jag skulle intens byta Etoo mot Zlatan RAKT AV . Stackars Messi och Pedro som får göra allt själva av anfallarna.
Barcelona Calavera
3/7/2010 09:55
Ämne: Calavera

"vi....
Hela Eto'o-affären var sorglig. Varför förödmjuka en spelare som gjort så enormt mkt för klubben? Och varför ersätta honom med en kille som alla visste var omogen och obalanserad?

Visst, stjärnglans... Men mkt av "magin" kring Zlatan har ju uppstått även för hans "rebelliska" image. Men om vi talar om en rebel without a cause så är det Zlatan: ständigt överbetald, överreklamerad, fotslickad av massmedia och klubbpresidenter. Vad har Zlatan åstadkommit på internationell nivå? Ett uselt VM 2006, ett hyfsat EM 2008, ett enda mål i utslagsmatcher i CL (det i Stuttgart) och en massa matcher där han trollat bort sig själv. Mot den bakgrunden kunde han betinga ett pris på 30-40 milj euro, inte mer.

Att skylla på "marknaden" är bara att göra det väldigt enkelt för sig själv.
Annons: