/spanien/barcelona/forum/1661.aspx/spanien/barcelona/forum/1661.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2016-02-13 22:30
Galet viktigt och fint mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2016-02-13 22:18
@Liunil Masse:


Du menar spelaren som har blivit framröstad i säsongens lag i serie A 2 säsonger i rad och kom med i säsongens lag Både av Fifa/balon d or. Och uefa 2015. Tråkigt att du har missat honom. Men sen så är han ju bara 22 år så du har gått om tid att se honom spela framöver.
Barcelona Smogen
2016-02-13 22:15
[QUOTE=messiooooxavii]Har alltid haft enorm respekt för dig som skribent här på forumet då du är betydlig mer påläst än vad vi "vanliga" supporters är och här håller jag med dig. Men det jag tycker styrelsen gör fruktansvärt bra är att dom går där pengarna finns och struntar i det etiska lite så som dealen med Qatar. Vi måste utnyttja alla medel vi kan för att fortsätt vara Bäst i världen rent Sportsligt även om vissa idealister vill ha reklamfri tröja 2016 där fotbollen idag ser helt annorlunda ut. Får vi mest utav en deal med Qatar då kör vi på det helt enkelt hur oetiskt det än må vara. Emirates e inte mycket bättre om du frågar mig. [/QUOTE] Det där får vig att kräkas lite i munnen. En av de stora anledningarna till att jag börjae hålla på Barcelona som fotbolslag var att man nästaan alltid försökte ha någon form av moral. Att tycka att det är bra att Barcelona allierar sig med en diktatur som förtrycker både kvinnor, utländska arbetare och mänskliga rättigheter i största allmänhet är för mig helt absurt. Det står emot allt klubben står för pch allt vad den skapades att göra. Att tycka att det är bra akulle jag ttcka var fel, vilket lag man än håller på, men allra värst är det nog om man är cule. Den inställningen är dessutom farlig när det gäller världen i största allmänhet. Tyvärr är det väl därför som så otroligt många miljoner människor level i missär och fattigdom. Så många personer tänker som dig, (inklusive majoriteten av Barcas medlemmar ttvärr) Fuck moral, show me the money. Jag säljer min själ till högstbjudande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-02-13 22:01
the cameroonians Såg att ni diskuterade Neymars kontrakt tidigare idag. Vad jag läst så har han ett kontrakt där Barcelona får 50% av hans PRintäkter. Vad jag läst så vill man införa samma villkor för Messi, vilket är en av anledningarna till att han (enligt ryktet) snart kommer jöja sin lön med så otroligt mycket. Kommer tyvärr inte ihåg källan på det hela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-13 21:58
[QUOTE=Thierry Henry]Det är nog du som har haft otur. Pogba spelar på en kant idag. Helt felplacerad [/QUOTE] Väldigt tråkigt för jag vill också se den Pogba som är värd en miljard.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-13 21:56
[QUOTE=Katalano]Vilken bromance de 2 verkar ha. :) [/QUOTE] Ja, bådar gott för framtiden :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2016-02-13 21:53
@Liunil Masse:


Det är nog du som har haft otur. Pogba spelar på en kant idag. Helt felplacerad
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2016-02-13 21:50
Är det nån spelare vi borde gå all in på är Dybala, fy fan vilken bra spelare. Kollar på Juve - Napoli och jävlar vad dålig Pogba är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-13 21:49
Pogba är verkligen ingenting för Barcelona, dybala är för långsam för att ha en offensiv roll i Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2016-02-13 21:48
B@neymar JR:


Spelare skall belönas när dom gör bra ifrån sig. Neymar har nått en helt ny nivå sen han först skrev på för oss. Ut köps klausulen på 1,8 miljarder eller va det är avskräcker inte längre klubbar. Dom som har råd kommer inte stoppa vid något för stt försöka locka över honom. Det minsta vi kan göra är att anstränga oss och försöka förbättra hans kontrakt och visa att vi vill ha kvar honom. Allt annat vore idioti
Barcelona Katalano
2016-02-13 21:48
@Liunil Masse:


Vilken bromance de 2 verkar ha. :)
Barcelona Liunil Masse
2016-02-13 21:47
Stats jämförelse mellan Navas och Bravo. Bravo är bättre på ALLT.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-13 21:40
Fuck, Espanyol har gjort matchens första mål mot Valencia...

Låt oss kalla lagen vid sitt rätta namn, varning.//Mod.
Barcelona Liunil Masse
2016-02-13 21:31
Är det jag som har "oturen" att alltid se Pogba spela dåligt de gånger jag kollar Juve eller? Finns så många mittfältare som är bättre än honom imo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-13 21:04
Vi pratar mycket om lönekostnader, bla hur mycket Messi tjänar men finns det några uppgifter på hur mycket Messi bidrar ekonomiskt till klubben?
Barcelona Barcelonistas
2016-02-13 21:01
Niklas Holmgren är galen haha.Kolla länktips!
Barcelona the cameroonians
2016-02-13 19:41
Blaugrana91

Lönekostnaden 13/14 var på €254 miljoner.

Tar man bort bonusarna för trippeln och ligan (47 miljoner) så blev det en 17,5 procentig löneökning till säsongen 14/15.

Omsättningen ökade från €530 miljoner till €608 miljoner vilket är en ökning med "endast" 14%.

Därav det jag skrev från början: Lönerna ökar i snabbare takt än omsättningen. Och det är alarmerande och gör att jag utesluter en stor värvning typ Dybala tills det nya avtalet med NIKE är klart att plocka in på intäktssidan. I alla fall om "vi" ska förnya med Messi, Neymar och Busquets.

Alternativet är som sagt att minska på lönekostnaden någon annanstans, alltså genom att sälja någon annan spelare med hög lön.

Nu får det vara nog för min del tror jag.
Barcelona neymar JR
2016-02-13 19:38
Henry Under denna säsongen behöver han inte det, varför ska det ske panikartad. Han kan gott vänta tills nästa säsong, förhoppningsvis sker det stora förändringar truppen till sommaren som lättar för lönekostnaderna. Vermaelen, adriano, Alves, Douglas och matheiu skall bort. Köpa endast in 2 duktiga mittbackar som kan även backa upp i ytterpostionerna i försvaret. Mustafi/bailly/laporte/marq.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-13 19:29
Lee och Aleña glänste tidigare idag för Juvenil A i en hemmavinst med hela 5-1 mot Lleida. (Highlights i länktips). Vilka två guldkorn vi har alltså!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2016-02-13 19:22
@neymar JR:
Lite väll naivt att säga att en ung spelare som Neymar inte ska ha ett bättre kontrakt. Han är världens bästa spelare om något år och skall stanna i barca. Vi måste kämpa med näbbar och klor för att hålla borta gamarna. Sälj hellre Suarez och ersätt mes typ Dybala (som lär ha mycket lägre lön än Suarez) isf än att ens riskera att förlora Neymar.
Barcelona the cameroonians
2016-02-13 19:18
messiioooxavii

Till att börja med så tackar jag för respekten.

När det gäller Qatar, om vi bortser från det etiska och historiska, så är min största invändning följande;

Att gå dit det på pappret ser ut att finnas mest pengar är rätt i sig, men att på vägen dit inte kolla på andra alternativ och naivt tro att de med mest pengar alltid kommer att finnas kvar vid din sida i vått och torrt är bara dumt.

Har du inga alternativ när du ska förhandla fram en bättre deal när det finns läge (som efter en trippelsäsong) saknar du "leverage" dvs kraft att förhandla med. Det var precis det som hände Bartomeu och nu får han stå på sina bara knän och be för att Qatar ska gå med på att förnya.

Gud vet vilken sits de satt klubben i nästa gång det är dags att förhandla. För då är det ju kanske inte Bartomeu som ska göra det utan nästa president. och vilket leverage har denne då? Inget alls. Det är bara att hoppas att den nya presidenten har något alternativ, annars är vi till råttorna. Det är den återvändsgränden som ledningen lett oss in i och det är en enorm fara för klubbens fortsatta framgångar.

Oavsett pengar så kan vi inte räkna med att vi alltid kommer vinna tripplar, och om vi nu inte har något annat att erbjuda i form av identitet och historia som gör oss unika från andra klubbar - varför ska de bästa spelarna välja just Barcelona om vi plötsligt tappar vårt enda alternativ till sponsor?

Så för att koppla ihop det till den första meningen, så menar jag trots allt att moral och etik spelar större roll än vad man kanske tror - oavsett om det gäller ekonomi eller att locka spelare. Så detta bör vi nånstans hålla högre än vad som kanske sker i nuläget. Men vad vet jag som inte leder klubben?
Mod.
2016-02-13 19:11
@El Tridente

Diskutera gärna men lägg ner att kalla någon för bakom flötet. God ton, annars blir det spärr.//Mod.
Barcelona El Tridente
2016-02-13 18:55
@messiooooxavii:


Samma källor som visste hur Rosell fifflade med Neymar-köpet.
Barcelona the cameroonians
2016-02-13 18:54
@El Tridente:
€80 miljoner vet jag inte vart du fått ifrån, men antar att du syftar på sommarens transferbudget. Den ligger enligt Bartomeu själv på omkring €60 miljoner + eventuella försäljningar. Att man inte hade råd med Nolito nu beror på artikel 67 i stadgarna. Den säger att nettoskulden (nu på €328 miljoner) inte får vara mer än 2,5 ggr större än vinsten före räntor och amorteringar (EBITDA). Förra säsongen slutade faktorn på 3,24 vilket gör att ledningen inte får göra samma sak detta år igen. Med den budget som är lagd ska skulden hamna på €290 miljoner detta år och EBITDA på €120 miljoner. Skulle vi köpt Nolito med hans förmodade lönekrav på cirka €3 miljoner kunde inte transfersumman bli mer än €4-5 miljoner - något Celta såklart inte var intresserade av - även med en köpoption på ytterligare €15 miljoner efter 1/7 när räkenskapsåret var avslutat. EDIT: Transfersumman hade höjt skulden och lönekostnaden hade sänkt vinsten - för att tydligare förklara hur det hänger ihop. Inte lätt att hänga med i svängarna... Alternativet hade såklart varit att öka intäkterna, men eftersom det inte finns några nya intäkter att räkna med detta året kunde inte transfern genomföras. Det kallas att ha överspenderat för de som inte är så insatta i ekonomi och inte orkar att läsa igenom alla rapporter (som jag då har gjort...)
Barcelona messiooooxavii
2016-02-13 18:50
@the cameroonians:


Har alltid haft enorm respekt för dig som skribent här på forumet då du är betydlig mer påläst än vad vi "vanliga" supporters är och här håller jag med dig.

Men det jag tycker styrelsen gör fruktansvärt bra är att dom går där pengarna finns och struntar i det etiska lite så som dealen med Qatar.
Vi måste utnyttja alla medel vi kan för att fortsätt vara Bäst i världen rent Sportsligt även om vissa idealister vill ha reklamfri tröja 2016 där fotbollen idag ser helt annorlunda ut.

Får vi mest utav en deal med Qatar då kör vi på det helt enkelt hur oetiskt det än må vara.
Emirates e inte mycket bättre om du frågar mig.
Barcelona Blaugrana91
2016-02-13 18:45
[QUOTE=the cameroonians]Blaugrana91 Vet inte var du fått den siffran ifrån, för enligt det jag läst så är lönekostnaden i säsongens budget LÄGRE (€346 miljoner) än den som blev verklighet förra säsongen (€352 miljoner) - och då har klubben som vanligt inte räknat med bonusar om vi åter skulle vinna trippeln (vilket ändå kommer dras från vinstpengarna för samma trippel). Förra säsongen blev bonusutfallet €32 miljoner bara för CL... Susana Monje sa också i höstas att en höjning av Neymars lön INTE finns med i den nya budgeten. En sådan höjning kommer att belasta EBITDA vilket är den mest kritiska delen d den påverkar artikel 67 som den sittande ledningen måste hålla sig inom om de inte ska behöva avgå. Detta kan såklart möjliggöras med en förstärkning av själva omsättningen, och därmed vinsten, men några nya intäkter är ju inte på väg in förrän tidigast 1/7. Dessutom, sist men inte minst måste ju medlemmarna rösta igenom den nya budgeten för nästa säsong. Och dithän kan varken du eller jag sia idag. [/QUOTE] Jag läste det här gällande att klubben har budgeterat €80M mer i lönekostnader i en artikel för en tid sedan. Kan vara så att du har rätt då du alltid är väldigt kunnig inom dessa områden. :) Men när det gäller förgående års totala lönekostnad på €352M så bör ju trippelbonusar vara inräknade där. Jämför man årets budgeterade löner så är dem lägre ja, men nuvarande säsongs lönebudget är kanske större än vad klubben hade satt som budget inför förra säsongen. Att vi sen vann trippeln gjorde ju att det skenade iväg långt över vad man beräknat. Försöker hitta vad klubben satte för lönebudget för förra säsongen men hittar bara det slutgiltiga rörelseresultatet. Om någon hittar det så dela gärna den informationen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-02-13 18:43
messioooxavii

Jag bryr mig inte ett dugg om hur mycket lön våra spelare lyfter, rör mig inte ryggen.
Jag skriver bara om vad som är rimligt utifrån klubbens ekonomiska situation och argumenterade för och emot vissa spelarköp till sommaren.

Lönerna är en viktig del för att spelarna ska stanna, precis som i vilket annat företag som helst. Alla vill vi fortsätta att ha de bästa spelarna i den klubb vi håller på och älskar, men varför ljuga för oss själva (genom det vi läser i media) och tro att allt är lugnt och att vi kan fortsätta på den inslagna vägen.

Så jag säger det igen, om vi ska fortsätta att betala ut de högsta lönerna (för att vi har de bästa spelarna) så måste vi också ha matchande intäkter. Så enkelt är det.
Barcelona messiooooxavii
2016-02-13 18:42
@El Tridente:
Har klubben gått ut officiellt och sagt att man har 80 millar att handla för eller har du Spanska blaskor som källa ?
Barcelona El Tridente
2016-02-13 18:40
@messiooooxavii:


Okej, intressant hur man kan ena veckan ha 80 milj € för att handla spelare till andra veckan inte ens ha råd med Nolito.

Vad är det för jävla bullshit? Om man fifflar med spelarköp så att folk fick springa ifrån klubben då tror ni på fullaste allvar att ni vet exakt lika mycket om ekonomin som presidenten vet?
Barcelona messiooooxavii
2016-02-13 18:40
@neymar JR:


Att man skriver ett kontrakt på 5 år är för att knyta spelare till klubben i minst 5år eftersom man betalar ju en del för spelaren eller hur?

Att spelarens lön skrivs baseras på vad som förväntas av honom i laget och om spelaren sen överpresterar ngt enormt som Neymar gjort ja då ökar ju värdet på hans prestationer. Visst man kan ha kvar Ney 3 år till och strunta i att förnya men signalerna det ger honom är att han inte är värd pengarna andra spelare i laget tjänar som presterar sämre än vad han gör. Lycka till att förlänga efter det, eller som MAn U gjorde i somras och budade på hans utjöpsklausul men som Neymar tackade nej till.
Jag frågar mig om han hade tackat nej om han fått svaret från ledningen att han inte kommer få nytt bättre kontrakt
Annons: