/spanien/barcelona/forum/16443.aspx/spanien/barcelona/forum/16443.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca Barca
2010-01-25 23:29
Det finns bra sidor från båda hållen. Men Som du nämner FC Barcelona en Mi Corazón så var Rosell en otrolig viktig kugge i klubben när han värvade spelare som Dinho, Deco, Edmilson samt Silvinho. Men han sjönk otroligt när han började yra för mycket och var ganska bestämd om att sparka Rijkaard vilket nio av tio styrelse i världen hade gjort om man hade en tränare som faktis var på väg att total floppa men Laporta gav chansen och allt gick som de gick. Men tänk er bara om Rijkaard hade fortsatt sin dåliga tid då hade vi inte varit där vart vi är idag och Laporta hade möjligen inte kanske varit lika hyllad.

Glöm inte vem som egentligen var ute efter Beckham från hela början och att vi fortfarande inte gjort någon "kanon" köp som Ronaldinho, Eto'o, Deco, Edmilson, tre av dessa spelare har Rosell köpt sen får man inte glömma att Rosell egentligen ville ha Luis Fabiano istället för Eto'o där hade laporta rätt. Så det svajjar fram o tillbaka vem som är den rätta, men någon har nämnt att Rosell har bra relation med Perez och möjligen gör barca till ett köparlag vilket skrämmer mig. Helst en president som kör samma stil som Laporta, satsa på La Masia och dom egna produkterna för senaste tiden har faktis våra egna spelare varit mycket viktigare än "köpspelarna", Messi, Iniesta, Xavi, Puyol, Valdes viktiga spelare som ni ser.

Sorry för skrivfelen, men börjar bli trött så här sent...
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2010-01-25 23:12
Ämne: Xavier Sala i Martín....Tycker faktisk att Sandro Rosell får lite för mycket skit ibland, visst han är svag för brasilianare men man måste vara ärlig utan Ronaldinho så hade kanske Barca aldrig blivit så stora som man är idag, för jag minns mycket väl tidiga 2000-tal(när jag fastnade för Barca) till 2004/05 man var absolut inget stor lag långt ifrån faktisk.

Man var jojo lag á la Atletico, och kommer ihåg att man låg på 12:e plats några omgångar inte långt från nedflyttning alltså, Så Köpet av Ronaldinho tillsammans med tålamodet för Rijkaard(Laportas förtjänst) är väldigt tunga faktorer att Barcelona blev återigen ett topplag, och denne Sala i Martin borde verkligen undvika affären där han köper sina kavajer, mannen ser ut som en clown varje gång man ser han
Barcelona el Flaco - El Movimiento 2-6 de Mayo
2010-01-25 22:40
Xavier Sala i Martín var också närvarande och han höll ett kort tal innan Godall klev fram till mikrofonerna. Ett tal där Sala i Martín passade på att avfyra flera verbala skott till Sandro Rosell. Han sade bl.a. att Laporta har valt att följa samma linje som Cruyff en gång i tiden introducerade, medan det fanns andra som vill satsa på ett samba-inspirerad projekt, en klar referens till Rosell och dennes brasilianska kontakter.

Sala i Martín berättade dessutom att Laporta och Godall var bland de få som hade förtroende för Rijkaard när det gick dåligt för laget under december 2003, men att det fanns någon vicepresident som ville avskeda holländaren. Återigen syftade han naturligtvis på Rosell.

Även Eto’o-affären togs upp för att kritisera Rosell: ”När vi intresserade oss för Eto’o fanns det en vicepresident som sade ’Var försiktiga. Om vi köper Eto’o kommer en viss president att bli sur’. Men Laporta köpte honom ändå”.
Barcelona el Flaco - El Movimiento 2-6 de Mayo
2010-01-25 22:36
Det är nu officiellt att Alfons Godall kommer ställa upp i presidentvalet. Ikväll presenterade sitt nya projekt och sin slogan, ”+ Barça”. Pluset i slogans namn syftar på att han vill göra klubben ännu större, ”fler framgångar, bättre ekonomi, fler supportrar, fler medlemmar, mer solidaritet och ett mer globalare Barça”.

Under presskonferensen passade Godall även på att hylla Laporta och dennes arbete: ”Under dessa sju åren har vi haft en sportchef och bara två tränare. Ingen kan påstå att Laporta har haft dåligt tålamod och huvudlöst avskedat folk hur som helst. Vi har dessutom satsat medvetet på ungdomsakademin och på Palau Blaugarana (basketsektionen och arenan).”

Godall ville även nämna att han är fortfarande öppen till en möjlig allians med Jaume Ferrer, den andre vicepresidenten som har offentliggjort sin kandidatur, och även med Ferran Soriano, klubbens förre detta vicepresident inom ekonomiavdelningen.

Joan Laporta, som var närvarande under Godalls presentation, uttryckte sig att Godall är det bästa alternativet att fortsätta med arbetet som styrelsen har stått för under presidentens mandatperiod. Flera av klubbens vicepresidenter och styrelsemedlemmar deltog i framträdandet.
Barcelona Allan14
2010-01-25 22:24
Barcadinho//

Håller med dig om det.
Barcelona Barcanist
2010-01-25 22:21
OT, men - Otroligt sorgligt! R.I.P
Barcelona The Reporter
2010-01-25 22:17
Kan någon namnet på den dära fågeln som flyger rund innan Benfica matcherna? Lite fakta någonstans? Hittar inte på google.
ponta p
2010-01-25 21:54
Anledningen till att jag följer Barca är kul att se igen. Patrick Kluivert alltså.
Barcelona Barcadinho.
2010-01-25 21:53
På tal om mittbackarna.
Bara några rader om Milito.

Han har en lång väg tillbaka till formen efter skadan och jag vet inte hur hans framtid kommer att se ut.
Men en liten tanke slog mig på direkt när han kom in i matchen istället för Pique.
Vi hade en backlinje med Alves och Puyol på höger halvsidan – båda högerfotade.
Och Milito och Abidal till vänster – båda vänsterfotade.

Vilken perfekt balans – alla de fyra rörde sig med boll och passade helt naturligt, utan att behöva vrida kroppen 90 grader för att passa med den starka foten.

Tyvärr så slarvade Milito ett par eller tre pass helt och hållet och förstörde den naturliga balansen. Men det kommer att se bättre ut med riden, hoppas man.

Alves förresten börjar slarva alldeles för mycket med helt tokiga och farliga pass. Han gör det flera gånger i varje match nu för tiden och jag får halv panik.
Han passar långa pass från sin kant åt mitten av planen och han gör det helt blint, utan att titta. Bollarna har hamnat flera gånger åt motståndarna och ställde hela försvaret i svåra situationer. Han chansar helt enkelt och jag gillar inte det.

Kommer ni ihåg Zambrottas "assist" till Scholes?
Bevara oss från såna blinda passningar.
Barcelona BlaugranaBarcelona
2010-01-25 21:44
Henry och Marquez utbytta.
Dani Alves kvar på plan.
Zidane spelar rätt så bra och Kaka har gjort mål.

Allt jag har att säga.
Barcelona Ronaldinho Jr.
2010-01-25 21:41
Såg en diskussion längre ner där ni säger att Alves filmar mycket. Jag vet att många är av den uppfattningen men jag kan verkligen inte hålla med. Däremot gestikulerar han väldigt mycket när han får domslut emot sig men ser man på repriserna så ser man fan i mig att han har rätt 99% av gångerna, hehe. Jag tycker och har alltid tyckt (även då han spelade i Sevilla) att han faktiskt är ganska ärlig och oftast fair play från hans sida...
Barcelona Bernie
2010-01-25 21:36
Förutom fransmannen så är också Dani Alvès och Marquez med:)
Barcelona Barca_4_lajjf
2010-01-25 21:20
Henry deltar just nu i Zidanes lag mot Benfica all stars. Rätt intressant faktiskt. Många legender på plan.
Barcelona petersays
2010-01-25 21:12
Ang Vidic.

Om jag vore sportchef i Barca skulle kan undvika att värva en enda mittback de närmsta två åren och istället reda ut situationen med de vi redan värvat och som inte presterat. Caceres, Henrique, Chyg. Vi har ju ynglingar som t.ex. Fontás på väg upp också.

Pique har en svacka men det är inget jag oroar mig för. Gamlingarna (Puyol/Marquez/Milito) håller ju ett par år till med. Så att lägga ännu mer pengar på mittbackar känns i dagsläget mest vrickat. Hur mycket har vi bränt på mittbackar senaste två åren egentligen? 70 Mille?
Barcelona petersays
2010-01-25 21:08
"Glad att vi är på samma sida, men om du ska hata "grinig jävel som filmar" så är nog din hatlista rätt så lång, i så fall så borde du väl "ogilla" Busquets och Alves?"

Absolut! Jag har höjt rösten flera gånger när just de båda herrarna visat såna tendenser. Busquets första halvår i laget var ibladn outhärdligt att se men jag tycker att han helt slutat med dom grejerna nu. Alves, tja...han är ju Alves. Den största skillnaden är ju att varken Alves eller Busquets är spelare som håller på med fula efterslängar och sparkar på liggande spelare, eller spelar medvedet fult. Alves är temperamentsfull när han får domslut mot sig men släpper det ganska fort.
Barcelona PILMÀ★Kärlek★Respekt★
2010-01-25 21:06
Benficas symboliska fågel är bara mäktigt. :D
Barcelona Messi är fotbollsgudens son
2010-01-25 20:43
Ämne: Hm,hade för mig att ....
Enligt fliken "tabeller" ovanför inläggsrutan, se länken, är det tre bortapoäng som gäller. Jag skulle i ditt läge leta upp en trevlig krog full med supporterkompisar.
Barcelona C.Andrés
2010-01-25 20:28
Hm,hade för mig att kommande match var på bortaplan,men i barcanotisen står det att det är hemmaplan? Fel av skribenten eller ändrade planer? Vore jävligt trevligt då jag åker ner till Barcelona nu under helgen:)
Barcelona Messi är fotbollsgudens son
2010-01-25 20:22
Det är inte förvånande men vill ni roa er lite kan ni gå in på Puertan och läsa om det hemska justitiemordet på Ronaldo. Några där verkar tycka att han har rätt att slå näsan av vem som helst. Det skulle vara kul att se hur de reagerar om gossens näsa åker av på samma sätt.
Barcelona Maestro nr. uno
2010-01-25 20:01
Borttaget!
Barcelona CuléAK (F.d Robin.)
2010-01-25 19:49
Där tog Kameruns färd slut, Egypten vidare.
Barcelona Messi är fotbollsgudens son
2010-01-25 19:40
Klippet ovan är intressant. När de zoomar in Ronaldos högersving står det klart att det knappast kan vara oavsiktligt. Han slår faktiskt två gånger och det med sträckt arm mot ansiktet. OK att näsben går av ganska lätt men det är ingen lindrig smäll. Kortet är lika solklart rött som Malagaspelarens näsblod. Givetvis skulle den andre haft ett lika solklart gult kort för tröjdragningen.

Får inte Cristina inte minst två matcher för detta finns det ingen rättvisa. Det är märkligt att se hans lipande i diverse tidningar, inklusive El Pais. Han slår medvetet och han träffar. Armbågar i nyllet är direktrött.

Till saken hör att Cristina är känd för att spela fult och filma. Detta lär ju få de spanska domarna att inse att det inte är någon gullig gosse. Han har ju åkt ut ett antal gånger och det lär bli fler matcher som miljardförvärvet sitter på Reals läktare. När man kostat så mycket är det spelsättet idiotiskt.

För er som vill njuta av något vackert istället ligger Xavis fenomenala passning till Pedro på samma Expressensida.
Barcelona HugoBoss
2010-01-25 19:37
Ämne: Det är synd att Cass....
Har svårt att se att Guardiola vill ha Vidic till Barcelona. Man har precis skrivit kontrakt med både Marquez och Puyol, och vill så vitt jag vet förlänga kontraktet med Pique. Man har även värvat in Dmitri Chygrynski för 25 miljoner euro under sommaren. Sen har vi både Caceres och Henrique ute på lån i Juventus respektive Racing. Sen ska vi även inte glömma bort att vi har två talangfulla mittbackar i ungdomslaget i Fontas och Muniesa.
Barcelona Hetfield
2010-01-25 19:23
Det är synd att Cassano är så galen, annars så vore han en bra spelare att ha , spec. nu när Sampdoria vill bli av med honom

På tal om transferrykten, det skrivs mycket om att Man U ska sälja Vidic till Barcelona, samtidigt som Chiellini går till Man U, ska man tro på det? Låter nästan för bra för att vara sant, men nåja

Hugoboss

Jag tror inte att Henrique eller Caceres har en framtid i Barcelona, och jag kan se att antingen Marquez eller Milito kommer att försvinna, om nu Vidic kommer så blir han en direkt ersättare till Puyol/Pique ifall någon av de skulle gå sönder
Barcelona -=FCBarcelona=-
2010-01-25 19:06
Priceless!
Barcelona MSL#666 !2-6!
2010-01-25 18:54
Tycker att de är en solklar utvisning på CR, lika solkar som den som Zlatan skulle ha haft i matchen mot Villarreal om jag inte minns fel, när han drar sin super dubbel stämpling.

Olika dommare dömmer olika, och har olika nivå på spelet! men tycker att båda tillfällenan skulle vart rött, Zlatan klarade sig med gult och borde vara glad för de.. dock länge sen nu men bara ett exempel!
Barcelona Hetfield
2010-01-25 18:30
petersays

Glad att vi är på samma sida, men om du ska hata "grinig jävel som filmar" så är nog din hatlista rätt så lång, i så fall så borde du väl "ogilla" Busquets och Alves?

Just saying, för oss är det lätt att pissa på Real spelare, men det är inte lika lätt för de att pissa på deras spelare, samma för situation för oss
Barcelona petersays
2010-01-25 18:28
Hetfield
Ja jag förstår vad du säger och har förstått det hela tiden. Läs mitt inlägg 17:59 så ser du att vi nog är överens i just detta fall. Men faktum är att C. Ronaldo är en sur och grinig jävel som filmar och har sig och i min bok ligger, ungdomligt uttryckt, "fett back på karmakontot". He had it coming helt enkelt.

Kan vi avsluta den här anti-diskussionen nu?

Edit: Vill bara tillägga att jag fortfarande tycker att han rent objektivt och tekniskt är en mycket skicklig fotbollsspelare. Men han uppträder väldigt omoget, något jag trodde skulle bli annorlunda när han kom till Madrid. Om möjligt har det blivit värre.
Barcelona Den vise
2010-01-25 18:27
Bluered

Ja det var eurotalk jag syftade på. Den har ploppat upp nu på sidan.
Barcelona Hetfield
2010-01-25 18:07
petersays

Förtjänar C.Ronaldo röda kortet? Ja
Var det meningen? Nej

Ser du vad jag försöker säga? Om jag bråkar med en person, slår honom och han slår huvudet någonstans och dör, så är han död, oavsett vad min intention var, samma princip här

Man ska inte armbåga en annan person, oavsett om man menar att träffa eller inte, men jag förstår inte varför alla vill göra honom till skurken i dramat, det finns hur många spelare som helst som armbågar. Det är väl lika fult av spelare som ska hålla på och hänga på spelare som är för snabba för de? Det är bara irriterande och ytterst fegt
Annons: