/spanien/barcelona/forum/16372.aspx/spanien/barcelona/forum/16372.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona lameG^
2010-02-10 21:02
Hoppas verkligen Arsenal förlorar mot Liverpool nu. Det kan bli 5:e plats för Arsenal faktiskt och då lovar jag er. FABREGAS ÄR VÅR!!
Barcelona Calavera
2010-02-10 20:58
Adil,
OK, jag förstår. Jag minns Barcelona på 80-talet då det eviga antimadridtjatet kunde göra staden lätt jobbig ibland. Men sen kom ju Cruyff, och sen Rijkaard, och sen Pep. Idag vill jag se Real erkänna att de blivit lillebror genom att pumpa upp lite anticuleismo! :)
Valencia rågi
2010-02-10 20:32
Ämne: Ämne: Är förf....
Jaha, då har han rätt stora skor att fylla med andra ord. (Syftar på att Hassan är en talangfull skribent)
Barcelona AzizWaysi
2010-02-10 20:29
Kollade på Iniestas facebook nyss , där han hade lagt upp ett klipp som handlar om honom under hans tid i LA MASIA. Se länktips*

Och så här skriver han:

Os dejo un vídeo de cuando
estaba en La Masía. Si tienes claro en quiénes fijarte y trabajas para mejorar,
las oportunidades llegan. Así me convertí en futbolista profesional,
aprendiendo cosas cada día.
Barcelona Smogen
2010-02-10 20:12
Denna veckan har jag nästan undrat om nyheterna angående Barcas skador varit ett skämt. Vi har ju varit ganska skonade från jobbiga skador senaste året. Man har ju lite suttit och undrat när det ska vända, men det här är ju nästan löjligt. Alves, Pique, Abidal, Marquez, Toure och Chyg saknas till nästa match, samt att Puyol verkar tveksam. Fortsätter det så här resten av veckan är det ju bara att hoppas att Barca Atletics dåliga form bara berott på att man sparat sig inför helgens match mot Atletico Madrid.

Klarar vi oss från fler skador kan det ju däremot (återigen) bli en galet underhållande match, nu har ju Barcelona ungefär lika uselt försvar som Atletico. Någon mer som är på att tjäna lite stora pengar genom ett tips på att matchen slutar 5-5 (plus eller minus något mål). ;)
Barcelona DM1982
2010-02-10 20:04
Ämne: Är författaren av "H....
Det är hans bror.
Valencia rågi
2010-02-10 19:58
Är författaren av "Hjärtat visar vägen" besläktad med Hassan Alavi?
adil [antimadridista]
2010-02-10 19:43
Gourmet

Jag respekterar din åsikt men fortfarande, man kan inte förvänta sig något i 'Erik Niva Nivå' just i sammanhanget. Krönikan höll en bra och acceptabel nivå för åldersklassen. Han förtjänar mer beröm än en totalsågning. Uppriktigt bemötande i all ära, men jag tycker du var lite onödigt hård.

Calavera

"Antimadridista" är väl ett uttryck som kan ha olika betydelser. Beror på hur man väljer att se på det. I mitt fall var det mer en respons på senaste tidens löjliga Villarato kampanjer och annat "AntiBarca" dravel. Rent historiskt är det väl som du säger, ett gammalt begrepp som en slags försvarsmekanism mot Madrid makten och deras ståtliga fotbollslag.
Barcelona Gourmet
2010-02-10 19:18
adil / Så du menar att efterssom grabben eventuellt är 16 men ändå lägger ut krönikor på svenskafans som är en officiell sida, inte ska ha ett uppriktigt bemötande?

(Sedan är det skillnad på att va kritisk och att smutskasta. jisses.)
Barcelona Calavera
2010-02-10 19:14
Förresten Adil: varför tillägget antimadridista? Jag tycker det tillhör en svunnen epok, då Barca fortfarande var lite mindre och lite klenare än marängerna. Idag är det deras tur att vara anticulés - det kan vi bjuda på!!
Barcelona Mojito
2010-02-10 19:10
Det är egentligen fel att jämföra Xavi med Pep eftersom Xavi på senare tid flyttats fram 20 meter i banan och egentligen har en annan uppgift än den Pep hade. Men eftersom Xavi blev Peps arvtagare så tål det ändå diskuteras.

Jämförelsevis så är Xavi bättre på i princip allt förutom möjligtvis den taktiska biten och speluppfattningen/vision, där jag tycker Pep var en mästare. Allt ifrån att anpassa tempot till att inta rätt position för att hjälpa sina lagkamrater. Xavi har ju också dessa delar i sin repetoar, tänk er då hur vass Pep var om han anses bättre (min åsikt).

Det jag dock minns bäst av Pep som spelare var hans tittfintspassningar på 25 meter som skar upp motståndarnas försvar som en kniv genom varmt smör. Elegans!

Ska tilläggas att Pep var en stor ledare på planen också, där har Xavi en bit kvar.
Barcelona Calavera
2010-02-10 19:02
adil:
Det stämmer nog bra... Den här generationen är ju bara makalös och jag fattar inte hur då många otroliga spelare kan ha uppstått på en och samma plats samtidigt :)

Drt känns som om jag måste flytta dit snarast och inandas atmosfären, och försöka utröna mysteriet...
adil [antimadridista]
2010-02-10 18:44
Calavera

I förhållande till sin sin egen tid som aktiv fotbollspelare framstod väl Guardiola lika bra, om inte bättre, som Xavi gör idag. Jag var för ung på tiden Guardiola var aktiv för att egentligen bedöma i frågan. Vad som däremot står klart är att Xavi är en vidareutvecklad Pep variant. Guardiola har själv uttalat sig i frågan, där han vill påstå att Xavi är en mycket bättre fotbollsspelare än vad han själv en gång var, som bäst.

Xavi är den mest exemplariska och fullutvecklade Barca produkt som någonsin producerats. Jag ryser av tanken att vi en gång kunde förlorat honom, då han i sina yngre år var missnöjd med speltiden i Barcelona, och smått hade börjat titta efter andra klubbalternativ.
-Tooootti-
2010-02-10 18:29
"- Jag tror på gud. Jag är katolik"

Jag visste inte att Zlatan var kristen = )

*Länktips*
Barcelona Calavera
2010-02-10 18:09
Om jag måste rösta på någon av dem sö röstar jag på Pep. Han var så outstanding regissör i sin generation att han kanske framstog som ännu bättre än vad han egentligen var. Jag minns fortfarande hur alla spanjorer trodde de skulle vinna VM 1998, men sedan Guardiola skadats förstod alla att det var omöjligt (mycket riktigt gick det ju åt helvete).

Xavi är också en given favorit, men nu är ju hela kontexten briljant, både i Barcelona och i landslaget, och då kanske varje enskild spelare får mindre individuell lyster.

Eller så gillar man helt enkelt de spelare man kollat på under uppväxten...
adil [antimadridista]
2010-02-10 18:01
Gourmet

Snyggt av dig att smutskasta en krönika skriven av en 16-årig grabb (Att döma utav killens profil). Hur många 16 åringar känner du som skriver krönikor?

Dessutom vill jag försvara allt som krönikan behandlar. Precis som krönikan i sig försvarar klubben mot utomstående ondsinnade krafter.

Och det där med 2,6 miljarder. Det handlar inte om någon tävling i vem som spenderar minst. Det handlar om hur man väljer att hantera dessa "miljardbelopp". Vissa föredrar plastbyggen utan kontinuitet eller tålamod. Andra gör det på ett på stilrenare mer beundransvärt vis. :)
Barcelona Rambla~
2010-02-10 17:51
Förresten, Jeffren har ju spelat högerback i en cupmatch. Det gick väl så där. Skillnad på motstånd nu också.
Barcelona Rambla~
2010-02-10 17:49
Hetfield:

Drastiska situationer kräver drastiska åtgärder. :)

Saman:

Busquets fick två gula kort mot Madrid på Camp Nou. Där har du nog förklaringen.
Barcelona Saman.
2010-02-10 17:44
På den officiella hemsidan står det att Busquets har 5 gula kort. Rätt? Fel?
Barcelona Hetfield
2010-02-10 17:40
Calavera

Nej, du får jätte gärna skriva om det :)

En spelare som jag har blivit väldigt intresserad av är just Dzeko, kanske något att satsa på
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-02-10 17:40
Ämne: En sak som jag kom p....
Saman, jag tror nog att det skulle stå på Skador & avstäningar om Busquets var avstängd.
Barcelona Abbe.
2010-02-10 17:35
Ämne: Tjena allihopa, är h....
Välkommen Calavera!
Barcelona Calavera
2010-02-10 17:33
Tjena allihopa, är helt ny här och har just suttit i karantän i 24 timmar för att få "debutera"!

Ville delta i Xavi-Pep-jämförelsen men det är väl lite sent nu?
Barcelona Saman.
2010-02-10 17:32
En sak som jag kom på nu är inte Busquets också avstängd i och med att han fick gult kort i Getafematchen (totalt fem gula kort)?
adil [antimadridista]
2010-02-10 17:20
Atletico har ett tacksamt utgångsläge att snuva oss på poäng nu, men jag vidhåller att chansen för Barca förlust kvarstår som liten. Det finns ett otal lag i tabellens nedre regioner som rövat Atletico på poäng på Vicente Calderon.

Som statistiken påvisar är Guardiola en ypperlig problemlösare när skador sätter grus i maskineriet. Spelade vi ut Manchester United med sargad backlinje så tror jag starkt på att vi slår omkull Atletico Madrid också.

En vinst i helgens omgång vore den mest tillfredsställande på länge.
Barcelona Saman.
2010-02-10 17:18
tarrak

Han kanske helt enkelt inte ville riskera att laget skulle förlora pga hans insatser som vänsterback? Det har ju inget direkt att göra med hans tro på sin egen förmåga utan han kanske vet vad han är och inte är kapabel till. Och det visa sig att han tog rätt beslut då Sylvinho gjorde en kanonmatch ju.
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-02-10 17:15
Folk här inne verkar inte ha nån aning om fotboll alls? (Utvandrad guling) Henry som högerback? Herrgud, vad tänker du med egentligen? Den här matchen behöver vi hjärta på plan, inget annat. Följande starelva borde se ut såhär:
Valdes
Puyol, Muniesa, Milito, Maxwell
Busquets, Xavi, Iniest
Messi, Ibra, Henry/Pedro

Vi måste göra bästa av situation, Vicente Calderon är inte direkt mardröms stadion, vi ska nog komma ut segrande från den matchen men rätt inställning och 110% hjärta!

Visca barca visca y catalunya!
Barcelona tarrak
2010-02-10 17:13
Hetfield

Det är klart att Pep tar ut de spelare han känner för, men lika självklart är det att man inte spelar någon på en position, där han känner sig så osäker att han hellre väljer att sitta på bänken.
Barcelona Gourmet
2010-02-10 17:13
Ta mig inte fel nu, menar inget illa personligen utan detta är en reaktion på Hjärtat visar vägen, vad ville den där gästkrönikan signerad Alavi?
För det kan ha varit den värsta smörja jag läst på länge. För det frösta saknar den kontinuitet, det börjar med Cruyffcitat och blir sedan något som mest minner om romantisk paranoia?
Dessutom är den präglad av en offervilja jag på intet sätt tycker är representativ för vår stolta klubb. Vi ska för fan vara bättre än så, både klubben och supportrarna.
Trams.

Språkbruket får en ju inte direkt att slå glädjevolter heller.

Och det där med 2,6 miljarder. Uppriktigt talat, det är inte så att vår klubb inte omsätter en hel del pengar heller. Varför ens försöka förneka det? Är din kärlek äkta står du för vad den du älskar är fullt ut och behöver itne hålla på och förneka en massa saker, gå genom livet med ögonbindel eller fixera sig vid föreställningar om att alla arbetar emot en. Till och med våra spelare KAN bli utvisade också utan att det måste ligga konspirationer bakom.

Alavi skriver om klubbkärlek men det blir bara paradoxalt och det enda hans krönika lämnar efter sig hos mig är en stilla undran om vem det är han försöker övertyga om sin kärlek. Sig själv?


Barcelona Hetfield
2010-02-10 17:07
tarrak

Det är ju knappast upptill Keita att bestämma vart han vill spela, om Pep vill att han ska spela där så SKA han spela där, annars får han betala för konsekvenserna, och vi snackar dessutom om bara 1 match,

Annons: