/spanien/barcelona/forum/16337.aspx/spanien/barcelona/forum/16337.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona BlueRed
2010-01-07 22:45
OT: Jag vill bara påminna er om att idag är sista dagen som man kan rösta på sina favoriter till Guldskölden. Om ni inte har röstat så kan ni se länk och rösta fram dem ni tycker förtjänar en Guldsköld.
Canaletes
2010-01-07 22:43
CuléAK

Många här har börjat kalla Busquets Pep's son.. :S
För att han föredrar honom istället för Touré
Barcelona Hetfield
2010-01-07 22:43
CuleAK

Det är bara ett dåligt skämt som vissa inte kan släppa, det var roligt första gången, men nåja
Barcelona CuléAK (F.d Robin.)
2010-01-07 22:24
Ämne: Alavi

Jag hade oc....
Vadå sin egna son?

Busquets är inte Guardiolas son!
Barcelona Den vise
2010-01-07 22:15
Alavi

Jag hade också låtit min egen son spela istället , där är jag och pep överens. Dessutom så tycker jag att sergio är snäppet bättre passningsspelare än yaya. Men han kanske inte har de bästa defensiva egenskaperna.

Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-01-07 22:07
Jag förstår inte varför ni är så frustrerade, jag kan förstå att ni är lite arga på Pep för att han bänkar Yaya. Men han ersätter ju honom med en lovande talang, han är inte lika bra men skicklighet har han. Han har flera gånger bevisat att han är en bra spelare.
Barcelona ★Barca★
2010-01-07 22:05
Yaya toure har fått chansen men knappt tagit den. Men när Busqets får chansen då tar han den och får starta matchen.

Jag håller med att Toure borde starta men han har inte varit bra och tagit chansen.

Pep föredrar Busqets så är det bara.
Barcelona Barcanist
2010-01-07 21:49
Rivaldo_gudarnas gud

Pep kollar inte på förra säsongens prestationer.
Yaya har fått chansen ett antal gånger den här säsongen från start, men inte förvaltat den chansen på samma sätt som han gjorde förra säsongen. Samma sak gäller Henry.
Busquets samt Pedro har fått chanserna på Yayas resp. Henrys platser och gjort det bättre den här säsongen.
DET är skillnaden. DET är därför Pep Guardiola väljer att starta med Busquets före än Yaya Touré.

Du kan ju inte t.ex. kasta in Maradona i ett lag nu och säga nej men han gjorde de ju så bra för 20 år sen så han ska starta! Det går bara inte.
PEP.
2010-01-07 21:35
Rivaldo_gudarnas gud

Du är ett stort skämt, vet du de? Hur fan kan du kalla Pep för hycklare? Han ledde laget till 6titlar, de här Barca är en av dem bästa någonsin, och du kallar Pep för hycklare, om jag va du så skulle jag gömma mig under soffan och skämmas för det jag sa.
Barcelona Den vise
2010-01-07 21:23
Det sjuka är att man nästan har glömt känslan av att åka ur en turnering. Man kan nästan inte föreställa sig att barca ska få en svacka eller för den delen bli titellösa i år.


Det är en helt sjuk känsla, jag kan verkligen inte se en CL final i år där barca inte är ett av de 2 lagen.

Men man kanske ska börja inse att de man åstadkom 09 inte kan överträffas.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-07 21:10
Den vise//

Haha...Specielt mycket var orden. Det hade inte gott specielt mycket sämre med Etóo på plan ist för Ibra eller. Men bytet skedde trots allt. Pep är en grov hycklare om han inte ger Yaya den speltid han förtjänar. Dom bästa skall spela. Busquets får för eget bevåg spela upp sig så han förtjänar att väljas framför Yaya. Allt annat är båg. Han har fått tillräkligt med chanser men har ändå inte varit närheten av vad Yaya visa upp förra säsongen.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-07 21:06
Kom att tänka på det föresten. Om vi Skulle gå ut å ta trippeln i vår igen. Är det ens värt att följa fotboll något mer då? En sån grej finns ju inte. En sån euofori man hade vart i då hade ju varit pinsamt sjuk. Vi har ju alla möjligheter att göra det också. Det är ju det som är sså grymt. Lyckas vi bara vända mo sevilla nu i returen i copan så är det ju rena motorvägen till guldet på pappret iaf. Och i ligan så är bara ett mindre samspelt real ända hotet som vi ska hålla undan för. Cl är vi ju i kvarten redan. Allt annat är ju otänkbart. Då är det alltså 3 lag som vi ska piska där. En fullt möjlig uppgift att ta 3 nya titlar alltså. Specielt cupen och ligan anser jag ligga bra till. Cl hde blivit svårt. Dock ingen utopi. Men då måste alla vakna och kämpa igen. Hoppas Pep får fart på gubbara nu. Visca barca!
Barcelona Den vise
2010-01-07 20:54
Rivaldo_

Du kan inte på allvar mena att pep ska peta sin egen son sergio? Han föredrar honom alla dagar iveckan verkar det som och det har inte gått speciellt mycket sämre med honom på plan.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-07 20:49
Angående Zlatan.


Är det inte typiskt att folk ska ge sig på nyförvärven såfort det börjar gå dåligt. Kom ihåg efter vi vunnit dubbeln och gick sämre året efter. Tydligen var det Thuram,Gudjhonsen och Zambrotta som alla var floppar och gjorde oss dåliga. Året efter det så va det Henrys fel. För han va ju slut! Och nu när det går lite dåligt såhär mitt i säsongen vrf inte passa på att skylla på Zlatan. Inte ett knyst om att han förmodligen är enda stjärnan som presterat på normal nivå tsm med Xavi. Dom andra spelarna skall inte beskyllas för hur dom spelar. Ist är det ZLatan. Enda spelaren som presterat som man kan förvänta sig av honom. Som gör dom andra spelarna dåliga! Applåder!!!! Vad gör han då som inte Etóo gjorde? Han gör lika många mål. Han hotar (likt Etóó) ständigt i djupet. Han tom jagar boll å pressar. Tilldet så bidrar han med utmärkt targespel. Zlatans insats såhär långt är klanderfri. Kolla ist Messi som inte alls nått upp till någon vidare standard (med hans mått mätt). Henry som är i sitt sämsta slag sen han spela i juve fören 10 år sen (visa dock glöd mot villareal). Iniesta som varit skadad och inte hittat formen riktigt än. D.Alves har även han vart skadad stora delar men iof levererat direkt när han kom tillbaka. Yaya har inte ens getts en värdig chans att komma upp i fjolårets nivåer då han ständigt förbisetts pga Busquets!?! Pique är inte heller han i närheten av förra säsongens form. Dock är Skillnaden från förra säsongen först och främst mättnaden. Sen prestationerna på herrar Henry,Messi,Iniesta,Pique och Yaya.


Zlatan skall ni alla ge fan i dock. Han är den främsta anledningen till att vi inte ligger bakom real i ligan och redan är ute ur cupen!


Vidare så måste Yaya få förtroeendet nu när han kommer tbx från afrikanska. Ett skämt att Busqets prioriteras framför honom. Något varenda fotbollsknännare värden över är fullt medvetna om. Yaya är bättre på varje punkt som fobollspelare.Det får va slut med daddandet från Peps sida. Lite jädra eld måste in i laget i fortsättningen. Det finns trots allt 3 titlar kvar som skall erövras!

Barcelona Xaviii
2010-01-07 19:57
Ämne: Fan vad tröjan passa....
Behövs ingen photoshop för att se Ribery i Barca tröjan.

Barcelona ★Barca★
2010-01-07 19:44
Fan vad tröjan passar han:)
Barcelona Pedrito
2010-01-07 19:07
Håller inte med gästkrönikören. Låter som han menar att Zlatan gör de andra spelarns sämre. DE anpassar sig ju fortfarande till varann och knappast zlatans fel att Iniesta och xavi inte fått upp formen på topp. Dessutom har ju skador och formsvackor fått resultatet att iniesta fått spela en del som ytterforward.
Barcelona Koeman!!
2010-01-07 19:04
Enda anledning att Ronaldinho blev sämre är Motivationsbrist.
Barcelona Kraków
2010-01-07 18:28
Ämne: Ämne: Den sen....
tarrak: Det där påståendet att krönikören tycker att Zlatan varit bra är väl ändå en överdrift.

"Visst, Zlatan har varit bra, men tyvärr så har han varit bra på bekostnad av andra spelare."

Det innebär ju faktiskt att krönikören anser att Zlatan varit dålig, inte att det dåliga spelet kommit p.g.a. andra spela ur form.

Barcelona Hetfield
2010-01-07 18:21
Det Barcelona behöver just nu är en spelare som vågar ta de onödiga löpningar som resulterar i att andra spelarna får utrymme, varken Iniesta eller Xavi gör det längre
En Van Bommel typ vore jätte bra, men vem finns där ute

MF Doom

Jo, men det hjälpte knappast att hela världen visste att vi ville bli av med Eto'o eller hur?
Redan där sjönk priset för Eto'o drastiskt, samma sak med Deco och Ronaldinho som gick för vrakpris (speciellt Deco), att sälja spelare är vi inte bra på, eller att låna ut spelare (K9...). Det slutade ju rätt så bra, så tänker inte klaga alltför mycket
MF Doom
2010-01-07 18:18
Hetfield

Barca betalade priset som marknaden styrde. Varför skulle Moratti sälja sin guldklimp billigt som garanterade ligaguld när en avdankad Kaka gick på över 60 miljoner euro. Han sa ju flera gånger i media att ska han sälja Zlatan så är det för samma pengar som Kaka. Men Barca betalade ändå för mycket, tycker att spelarvärdet allmänt har gått upp så rejält, vissa medelmåttor går ju på 20 miljoner euro.

Förstår mig inte på artikeln där man tror att enbart en spelare som Zlatan ska göra världens bästa lag ännu bättre? Hur bra form har övriga laget haft? Iniesta och Messi är absolut inte på samma nivå som förra säsongen. Henry har gjort ett mål efter att halva säsongen har gått. Hela våran offensiv har inte varit bra nog, så är det. Det går inte att skylla saker på en spelare. Barca visste vad Zlatan var för spelare när man köpte honom. Skulle man vilja ha en liknande spelare som Eto så skulle man ha köpt en mer löpvillig spelare.
Barcelona Barcadinho.
2010-01-07 18:12
En del av problemet med att värva Villa var kaoset som fanns i Valencia kring presidenterna i somras. Barca hade fört förhandlingar med det förre denna president Soriano och enligt ryktena så var Barca nära att övertala honom.
Men sen plötsligt mitt i sommaren och förhandlingarna så avgick Soriano, eftersom han inte lyckades sälja Mestalla för att stabilisera ekonomin.
Hans ersättare Llorente var en ny person att förhandla med och han proklamerade direkt att Villa inte var till salu. Kanske för att tillfredställa fansen eller för att han hade andra lösningar till de ekonomiska bekymren. Det vet jag inte.

Men helt säkert är det att presidentbytet satte stopp eller hinder för fortsatta förhandlingar.

Zlatans affär var nog inte så planerad, eftersom ingen i Barcelona trodde väl att Inter skulle släppa honom. Hela affären kom på ett sätt som en överraskning för Laporta. Han trodde knappt sina ögon att han lyckades hämta en så jädra stor crack. Det var ett svar eller mot slag till Madrid. Och Guardiola som sökte efter en stor tank redan från första början fick den bästa tanken som finns på jordklotet nu för tiden.

Barcelona jonny p
2010-01-07 17:45
Jag tror Keita sakans mer än vad man tror. Någon måste löpa in i straffområdet av mittfältarna annars blir vårt spel för lätt läst.
Barcelona Hetfield
2010-01-07 17:30
Fair enough, vi betalade för mycket för Zlatan, men tänk om vi hade köpt Villa och haft kvar Eto'o i laget? Det är recept för kaos...

Jag är nöjd med köpet av Zlatan, men Villa eller Torres (drömvärvning) liknar mer det Barca behöver, spelare som orkar springa

Sen är det orimligt att begära att Zlatan ska göra det Eto'o gjorde, Zlatan har aldrig varit den typen som har pressat försvararna i 90 minuter, han har varit väldigt statisk i Inter
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-01-07 17:05
Ämne: Man kan ju inte säga....
Han erkände själv innan säsongen började att han inte hade den konditionen som krävdes. Han är snabb och stark, men han håller inte i 90 min om han ska springa runt som Eto´o gjorde. Lejonet kunde springa non-stop, men det gjorde inte Zlatan i Inter eller Juventus.

Det kommer ta sin tid med honom för att anpassa sig. Alla spelare behöver sin tid, man kan inte bara förvänta sig att han ska göra allting som Eto´o gjorde.

En grym krönika, den tar fram allting jag tänker på under matcherna. Bra gjort.
Barcelona Trippeln
2010-01-07 16:57
Jag är ganska trött på det här med att Sevilla spöade världens bästa lag(självklart) med sitt B-lag.

Det här var barcas uppställning:

Pinto(andremålvakt)

O=ordinare

Alves(o)-churinskiuy(bänk)-milito(ej spelar på 2 år.-Maxwell(bänk.

Iniesta(o)-,marquez(bänk)-thiago(la masia debutant)

Pedro(o/bänk)-bojan(bänk-Messi-(o)

Som vi ser så startade barca med 3 ordinare spelare,detta inlägg var tillämpat enbart till kaxiga Sevilla fans som tror de har Vunnit CL.
Barcelona Den vise
2010-01-07 16:33
Ämne: Ämne: Den sen....
Jag tror inte att pep förväntade sig att ibra skulle ha samma roll som etoo hade i presspelet när han värvades. Kanske en liten del av det fick offras i och med att ibra bidrar till med andra egenskaper.

PEP.
2010-01-07 16:13
Man kan ju inte säga att Zlatan har varit dåligt på något sätt. Mål mässigt har han varit bra, men i pressspelet är han inte lika bra. Sen tycker jag att han i vissa fall saktar ner spelet, men om man kollar på de stora i det hela så har Zlatan definitivt gjort en godkänd höstsäsong.
Barcelona tarrak
2010-01-07 16:01
Ämne: Den senaste krönikan....Det känns som att du missförstår krönikan, då det står klart och tydligt att skribenten tycker att Zlatan varit bra och verkligen leverat vad det gäller målskyttet. Däremot anser han, precis som jag och många andra, att det finns vissa frågetecken vad det gäller andra delar som presspelet exempelvis. Det är mycket möjligt att det haltande anfallsspelet kan förklaras i enskilda spelare sviktande form, men jag tycker inte att man helt kan utesluta att det till viss del beror på byetet av Zlatan och Eto'o.
Barcelona tarrak
2010-01-07 15:56
LennyRomario

En stor anledning till att man gick för Zlatan, var väl att Pep verkligen ville bli av med Eto'o. När försäsongen drog igång så var det endast City som hade lagt ett konkret bud och det bemödade sig Eto'o inte ens att besvara. Även om Zlatan-dealen, enligt min mening, blev alldeles för dyr så slog man två flugor i en smäll och avvärjde en potentiell katastrof med ett uppretat lejon som bara skulle av sista året på kontraktet.

Det stämmer att Villa verkade vara förstavalet och han är ju ingen tung target, men frågan är hur starkt sanktionerad den värvningen var hos Pep, för om man skall tro tidningarnas skriverier om hans önskemål så har han varit väldigt konsekvent. Med tanke på de andra namn som nämnts seriöst under de två senaste somrarna får vi vara nöjda att det blev Zlatan och inte någon som Adebayor.
Annons: