/spanien/barcelona/forum/1627.aspx/spanien/barcelona/forum/1627.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lionel "Rey" Messi
4/16/2016 21:37
[QUOTE=Reymar]Att Messi springer minst är inget nytt men när han springer nästan lika mycket som Ter stegen och Koke springer de dubbla ja då måste man ifrågasätta hans vilja. Komiskt att du jämför honom med Neymar då Ney alltid ligger på topp angående löpmeter och var den spelare som sprang mest i förra årets CL. Jämför Messi insats mot Ronaldos i CL så ser du vilken skillnad på vilja. Ronaldo manade på sina kamrater medans Messi promenerade. Men hey han tog en löpning hem efter att ha tappat bollen.. [/QUOTE] Messis roll är inte att konstant kriga och jaga boll, utan han är den som ska ha mycket boll och hitta ytor åt andra i laget. Bara idiotiskt om han springer som en galning i onödan. En spelare som honom är som bäst när han inte behöver trötta ut kroppen och hjärnan genom att kriga. Koke har en helt annan roll och Atletico lever på hög press och ett sjukt krigande från alla, det är därför deras taktik fungerar så bra. Sen att han sprang så lite senast mot Atl beror på att det inte var mycket ytor att springa på, blev få kontringar då Atl parkerade laget i straffområdet. Men det kommer alltid finnas folk som ska komma med nya saker för att sänka tidernas bästa. Han har i runt 10 år spelat fotboll på högsta nivån, kroppen får ta stryk för det. Hans acceleration är inte som förr, han är inte lika snabb och rörlig heller. Det är fullt normalt. Och som någon skrev innan, han har senaste 4 matcherna mött lag som parkerat bussen. Atletico, Sociedad och Real körde alla defensivt med fokus på kontringar. När resten av laget inte heller är i bra form blir det extremt svårt för Messi att göra något. Men om jag känner Leo rätt kommer han tillbaka igen, som så många gånger förr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The black Messi
4/16/2016 21:23
Hahaha dom fick in zlatan in den artikeln också. Helt sjuuukt
Barcelona Liunil Masse
4/16/2016 21:17
[QUOTE=the cameroonians]Reymar Synd att du missade poängen. Det spelar ingen roll hur mycket du springer om du eller laget inte får ut något av det. Messi centralt kommer aldrig att generera några långa löpmeter och han finns där för att resten av laget inte hittar fram med bollarna i rätt ytor. Samma sak i Argentina. Sen att det inte funkade mot ett ramstarkt Atletico är en annan femma. Taktisk miss. Messi har dessutom aldrig varit en person som med gester manar på, han är introvert och bör absolut inte jämföras med Ronaldo (i något sammanhang). Förstår att du har höga förväntningar på Lionel, men han är trots allt bara människa han också. Kanske borde tagit ett par taktiska varningar och fått två extra veckors semester som andra, men det är liksom inte hans grej. [/QUOTE] En sak att Messi måste sköta det kreativa i Argentina med Tata i spetsen men i Barca... Helt sjukt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
4/16/2016 20:36
Reymar Synd att du missade poängen. Det spelar ingen roll hur mycket du springer om du eller laget inte får ut något av det. Messi centralt kommer aldrig att generera några långa löpmeter och han finns där för att resten av laget inte hittar fram med bollarna i rätt ytor. Samma sak i Argentina. Sen att det inte funkade mot ett ramstarkt Atletico är en annan femma. Taktisk miss. Messi har dessutom aldrig varit en person som med gester manar på, han är introvert och bör absolut inte jämföras med Ronaldo (i något sammanhang). Förstår att du har höga förväntningar på Lionel, men han är trots allt bara människa han också. Kanske borde tagit ett par taktiska varningar och fått två extra veckors semester som andra, men det är liksom inte hans grej.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
4/16/2016 20:24
Med så bra läge på en trippel är jag tveksam till att Lucho tappat spelarnas förtroende eller att de blivit trötta på det sätt tränaren vill de ska spela. Att nedgången inträffade precis i samband med landslagsuppehållet där flera spelare reste långt och spelade dubbla matcher, hela mittfältet hade småskador samt flera andra skadade sig före eller under uppehållet säger nog en hel del. Det mesta av krutet var bränt och plötsligt gick laget in i El Clásico utan egentlig ambition att vinna utan enbart kontrollera. Messi centralt skulle vinna mittfältet men blev istället en belastning då laget tappade i fart och bredd. Uppenbarligen var det därefter, också pga förlusten, svårt att ladda om igen, särskilt mot ett Atletico som var extremt taggat. De sista energireserverna brändes i jakten på målen som visserligen kom. Matchen mot Sociedad kan vi bortse från, den var förlorad redan i samband med valet av startelva. Returen mot Atletico var åter ett frångående ifrån systemet som tidigare fungerat i 8 av 10 matcher. Lucho var förvånad över Simeones taktikval och hittade aldrig något motmedel. Messi kom åter in centralt efter att Griezmann gjort mål. Samma visa, samma resultat. Mycket tråkigt att hela laget tappar formen samtidigt, men det visar också på att det är ett LAGproblem snarare än något enskilt. Sen kan man alltid diskutera bristen på en bred bänk och enskilda spelares prestationer, men troligtvis är allt detta en effekt av något som skett över tid och som ingen kunde se komma. Eller så kan man uttrycka det som att bollen är rund och att mirakel skett förr inom fotbollen. Såväl bra som dåliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
4/16/2016 20:16
@the cameroonians:

Att Messi springer minst är inget nytt men när han springer nästan lika mycket som Ter stegen och Koke springer de dubbla ja då måste man ifrågasätta hans vilja. Komiskt att du jämför honom med Neymar då Ney alltid ligger på topp angående löpmeter och var den spelare som sprang mest i förra årets CL.

Jämför Messi insats mot Ronaldos i CL så ser du vilken skillnad på vilja. Ronaldo manade på sina kamrater medans Messi promenerade. Men hey han tog en löpning hem efter att ha tappat bollen..
Barcelona Lionel "Rey" Messi
4/16/2016 20:09
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Vad är det för jävla attityd av Zabaleta? Han kunde få sin andra gula precis om domaren inte var restriktiv. Han blir utbytt direkt efter det så spelar han stjärna. På tal om högerbackar. Hur kan Man City ha Sagna och Pablo medans vi har Alves och Alves. Inte för att Alves har varit dålig. På tal om Bänk. Hur kan de stora lagen har sån kvalité på bänken medan vi brukar diskutera här inne. Nej, men msn byts ut aldrig. Vad är det för tankesätt? [/QUOTE] Har mycket att göra med ekonomin och MSNs sjuka löner. Det kostar att ha bästa trion i världen. Man kan diskutera för om det hade varit bättre med 2 av MSN och 2 lite sämre som man kan rotera med. Men man vill ju inte släppa någon i MSN, när dom är i form är dom helt magiska. Sen att Bartomeu inte kan sköta klubben alls gör det inte bättre. Barca måste vara sämsta topplaget på att både sälja och köpa in spelare. Säljer alltid för underpris och köper alltid för överpris. Mathieu för 20??? Aleix för 20??? Vermaelen för 15??? Turan för 40??? 1 miljard bara där som kastats i sjön. Vad gick tex Sanchez för? 35 eller? Kolla Real, sålde Di Maria för dubbla det. Özil och Higuain fick dom runt 1 miljard för. Nej det är för jävligt usel skött. Det kommer inte hålla i längden, fortsätter det på detta vis där man betalar ut astronomiska löner kommer Barca tappa mycket, speciellt när Messi lämnar. Det allra viktigaste just nu är att försöka bygga upp för en framtid efter Messi. För vi måste erkänna, utan Messi hade vi inte vunnit alla dessa titlar senaste decenniet. När han lämnar kan det bli tufft. Det första som bor ske är att skicka iväg Bartomeu. Han är ett virus.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
4/16/2016 19:58
[QUOTE=enkos]Vi har kört på halvfart hela våren och hälften av våra spelare har dessutom vilat under landslagsuppehållet. Hur kunde laget sjunka som Titanic? Jag försöker fortfarande hitta på en vettig förklaring. Förlusten i EL clasico visade i alla fall sig väldigt dyrt för CL också då den var starten på total kollaps. [/QUOTE] Kanske har Luchos tappat omklädningsrummet? Tycker också det är konstigt att vi spelar bedrövlig fotboll hela 2016. Inte så vi gick på full gas fram till El clasico utan vi spela dåligt innan det också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
4/16/2016 19:56
Vad är det för jävla attityd av Zabaleta?
Han kunde få sin andra gula precis om domaren inte var restriktiv.

Han blir utbytt direkt efter det så spelar han stjärna.

På tal om högerbackar. Hur kan Man City ha Sagna och Pablo medans vi har Alves och Alves. Inte för att Alves har varit dålig.

På tal om Bänk.

Hur kan de stora lagen har sån kvalité på bänken medan vi brukar diskutera här inne. Nej, men msn byts ut aldrig. Vad är det för tankesätt?
Barcelona enkos
4/16/2016 19:48
@Barcelonistas:

När man kommer till semifinal så kan alla slå alla. Och med tanke att en viss Pep tar över City så är chansen ännu större. Han tog också över ett Bayern som vann CL , "den självspelande piano " alltså blir sen ännu starkare förknippad med Pep.
Barcelona Santiago Cazorla
4/16/2016 19:48
@enkos:


Det händer, tror inte vissa fattar hur svårt det är att upprepa en säsong där man vunnit allting. Laget hittade toppformen vid fel tillfälle och den tunna truppen har säkert satt sitt spår med.
Barcelona Liunil Masse
4/16/2016 19:45
[QUOTE=Barcelonistas]Vad tror ni kan City slå ut Real? leder med 0-2 borta mot City just nu. [/QUOTE] Mot Chelsea* ;) Ja bara inte Yaya Touré spelar så har City en väldigt stor chans med De bruyne o Aguero i spetsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
4/16/2016 19:44
Kevin De Bruyne är fan Kingen alltså.

Barcelona enkos
4/16/2016 19:41
Vi har kört på halvfart hela våren och hälften av våra spelare har dessutom vilat under landslagsuppehållet. Hur kunde laget sjunka som Titanic? Jag försöker fortfarande hitta på en vettig förklaring.
Förlusten i EL clasico visade i alla fall sig väldigt dyrt för CL också då den var starten på total kollaps.
Barcelona Barcelonistas
4/16/2016 19:41
Vad tror ni kan City slå ut Real? leder med 0-2 borta mot City just nu.
Barcelona Liunil Masse
4/16/2016 19:40
[QUOTE=FCB_Messi]Kung aguero . Bytt han mot suarez alla dar i veckan . [/QUOTE] LOL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
4/16/2016 19:39
@FCB_Messi:


Överdrift.
Barcelona FCB_Messi
4/16/2016 19:38
Kung aguero . Bytt han mot suarez alla dar i veckan .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
4/16/2016 19:26
@Rambla~:


Laget behärskade det spelet exemplariskt med Pep minns jag.
När lag Parkerade så kom en löpande Alves, en delikatess pass av Iniesta eller Xavi. Vips så står Alves där med så många spelare att välja på.

Spelet brukar variera under säsongen. Saknar också djupledsbollarna.
Barcelona Barcelonistas
4/16/2016 19:25
Just bollar som manslår på marken in i straffområdet är jag med men gillar inte långa inlägg in till motståndarnas straffområde. Det positiva med långa inlägg är då som FreeYourMind säger att överaska motståndarna.


Men just det att man kmr på kanterna och slår inspel in till motståndarnas straffområde det är skit viktigt för vårt spel. Vi gör en hel del mål just på det sättet.
Barcelona Rambla~
4/16/2016 19:21
Det är som sagt skillnad på inlägg och inspel. Första stolpen, bortre stolpen, snett inåt bakåt mot straffpunkten. Allt handlar om viljan, kvalitén och tajmingen på löpningarna till ovan nämnda områden. Basics!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
4/16/2016 19:15
@Barcelonistas:


Längst marken, tillbaka mot löpande spelare och blir farligare när man skickar den hårt mot straffområdet.

Alves har prickat en och annan spelare och Adriano med.

Gäller att variera hur man anfaller.
Barcelona Barcelonistas
4/16/2016 19:04
Aldrig förstått vrf man ens slår inlägg? Antingen blir det ett alldeles för dåligt inlägg elr så nickar motståndarna bort den hur lätt som helst. Sällan det är många spelare i straffområdet, och vad ska Suarez,Messi,Neymar göra liksom? inte dom längsta spelarna.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
4/16/2016 19:02
@FCB_Messi:


Det är verkligen inte bussen det handlar om. FCB krossade många bussar föra säsongen utan det handlar om systemkrasch.

Jag lovar titta på vår senaste 6-10 matcher. Inga press, löpning, en touch spel, kontoring- spel. Rena promenad fotboll.

Någon som vet varför Alba inte kan slå inlägg alls?
Någon?
Barcelona Liunil Masse
4/16/2016 18:59
Någon som har koll på varför Silva inte är med och när Sterling är tillbaka för City? Nasri är katastrof.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
4/16/2016 18:58
Hela laget har haft semester under de senaste 6 matcherna förutom Suarez som alltid ger 150%. Att Messi sticker ut så mycket beror på att han är spelfördelare, assist kung och målskytt. Han drar så mycket last att de andra spelarna har latat sig för mycket när gäller det kreativa. Vi missar att våra mittfältare inte bidrar med så jävla mycket när det gäller det offensiva. Det mycket små grejer men när man lägger ihop de har det blivit som det har varit. Fan, hatar söndag matcher. Man får vänta hela helgen. Jag gissar redan på att vi spelar efter 21:00. Några nyheter om Messi's skada från klubben?
Barcelona FCB_Messi
4/16/2016 18:54
Det är absolut inte Messi det är fel på. Senaste motståndarna vi har mött har parkerat bussen. En ny dimension utav parkering t.o.m.. Det är inte mycke yta Messi kan springa på då. Vad fan ska han göra liksom ? Är det någon som måste röra sig mer mot en parkerad buss så är det suarez och neymar . Dom måste röra om försvaret. Står man still och bara väntar på bollen så blir det för lättläst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
4/16/2016 18:53
Man City tycker jag imponerade mot PSG jag trodde aldrig dom skulle slå ut PSG men dom gjorde det. Potentialen i City är stor når dom upp till en högnivå så kan dom slå ut Real.
Barcelona Liunil Masse
4/16/2016 18:49
[QUOTE=FCB_Messi]Asså detta City är för jävla dåliga.. Real kommer mangla dom. [/QUOTE] Mycket bättre än Wolfsburg dock.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
4/16/2016 18:48
Asså detta City är för jävla dåliga.. Real kommer mangla dom.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: