/spanien/barcelona/forum/16247.aspx/spanien/barcelona/forum/16247.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-03-29 20:34
Rödvit tomtemor.

Om jag får ge min syn på Arsenal så känns det som att ni har varit i en generationsväxling i flera år. Så fort ni verkar få ett bra gäng med spelare så lämnar de laget för att de vill vinna titlar.

Är det inte någonting du stör dig på? Givetvis så har det också varit en pengafråga, jag antar att Wenger har ett lönetak på sina spelare. Som inte delas av de som snart känner att de håller på att bli stora.

Men det hela grundar i att Arsenal inte vinner titlar. Det är nära varje år och i slutet av maj talas det om nästa år.

Ni har hamnat i en ond cirkel med unga spelare som utvecklas och säljs.
Spanien Rödvit tomtemor
2010-03-29 20:33
Criff @

Jag håller med dej, till en viss del.

Highbury är en del av vårt hem, men att bygga en ny arena behöver inte betyda att man säljer sin själ utan att det kommer bli ett nytt hem med sin historia. Både Ashburton Grove och Highbury kommer vara en del av Arsenals historia.

Att den döpts till Emirates Stadium tycker jag med flera inte om (därav de flesta i England kallar den för Ashburton Grove). Troligtvis hade vi inte kunnat bygga arenan utan en sponsor.
Barcelona Criff
2010-03-29 20:30
Rödvit tomtemor, Men det är ok att låta ett företag betala för kalaset som Emirates, och sen sätta det företagets namn som officiellt namn på arenan?
Är inte det att sälja sin själ också eller?
Barcelona lameG^
2010-03-29 20:29
Fan vad grym Milito är. Att göra en sån comeback som han och är nu aktuell för VM är sjukt grymt. Han har petat bort Marquez nu och Chyg är ju helt lost. Var är han egentligen?

Bort med Chyg nästa säsong. Ser inget hos honom. Marquez är gammal men accepterar bänken och kan spela skit matcher. Han har ju dessutom skrivit på denna säsong så tror inte han lämnar. Han trivs här. Botia tycker jag borde ersätta chyg och vi har ju dessutom Muniesa, Bartra om något skulle hända.
Spanien Rödvit tomtemor
2010-03-29 20:28
Heywood Jablome - Xaviniesta @

Jag hade aldrig satt klubben jag älskar i en farlig situation, en situation som kan få den att bli ett nytt Leeds.

Hade med andra ord gjort som Wenger. Byggt en ny arena, för att kunna vara stark i framtiden och låta klubben gå titellösa X antal säsonger. Det många verkar glömma bort är att vi varit väldigt nära att vinna flera titlar sedan 06, trots arenabygget.

PTBAG!

Hetfield @

Wenger är inte ett geni för att han lockar talanger, utan för hur han har byggt upp Arsenal.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-03-29 20:25
Rödvit tomtemor.

Hade du varit Arsenals tränare. Hur hade du gjort? Hade du fortsatt på Wengers bana eller hade du valt kapitalismens väg?

Vi Barcelona-supportrar kommer inte att förstå kärleken till Wenger som Arsenalsupportrar har, men den är hedersam.
Spanien Rödvit tomtemor
2010-03-29 20:22
Barcanist @

Tack.

Det ska kommas ihåg att Wenger trots det har vunnit massor med titlar. Bygger man en arena för 4 miljarder har man inte direkt en stor kassa att spendera och då har Wenger helt enkelt valt en annan linje genom att värva ungt och göra dem till världsklasspelare, världsklasspelare som kommer ge oss titlar. Spelare som det tar tid att utveckla, men som kommer betala tillbaka. Tillskillnad från Liverpool, United, Chelsea som har spenderar pengar på spelare de inte har. Liverpool är på väg åt skogen med sin ekonomi (måste betala tillbaka 100 miljoner pund till sommaren), United har flera miljarder i skulder och Chelsea har en suggardady som öser in pengar i klubben. Aldrig i helvete att jag skulle vilja se Arsenal misskötas på det sättet. Det är skamligt.

Då kommer man sitta där i framtiden å vara stolt att vi lyckats med småsummor å sitter utan några skulder medan andra lag har feta skulder och stora problem.

Vår dyraste spelare ligger runt 200 miljoner kronor. Det säger en hel del.
Spanien Rödvit tomtemor
2010-03-29 20:18
Hetfield @

"Som sagt, ni säger att Wenger är ett geni för att ni vill vagga er själva i säkerhet, ni får gärna dunka varandra i ryggen över vad Wenger har gjort etc etc etc, men faktum kvarstår att Wenger har gått titellös i flera år, och ingen verkar klaga på honom"

Det här stärker bara mitt påstående. Vi som håller på Arsenal vet vad Wenger har gjort för klubben (till skillnad från utstående) och vi vet vad som komma skall med klubben.

Varken Pep eller Rijkaard har byggt upp klubben från botten, vilket Wenger har gjort. Där har du skillnaden. Och om du tror att bygga upp en klubb från botten tar ett par säsonger är du ute på djupt vatten. Trots det har Wenger vunnit flera titlar och gjort en ruggig säsong.

IWWT!
Barcelona Barcanist
2010-03-29 20:15
Rödvit tomtemor

Motsatsen till Arsenal är alltså Real Madrid. Nu fattar jag!

Efter dessa inlägg om Wenger och Arsenal som jag suttit och läst igenom, så får man verkligen en annan syn på Wenger. Jag själv tyckte även att han var överskattad då han inte har vunnit något på 4 år, som sagt. Men när man tänker efter så har han dock inte spenderat så mycket på värvningar. Tänk om han hade gjort det, wow.
Wenger värvar smart.
Kortfattat - Han köper burkar, oftast 3 för 10 kr, förbrukar dom och tömmer dom helt, pantar dom & köper nya.. Det är, enligt mig rätt sätt att beskriva Wengers verk. Och det är jävligt smart, men man måste ha galet tålamod vilket vissa storlag inte har (Läs: REAL MADRID).

Edit: Hetfield - Det är ju det Rödvit tomtemor försöker förklara - Wenger har inte haft så många storspelare att välja på. När han har värvat in en stor spelare för astronomiska summor?
Han köper hundvalpar och utvecklar dom till feta rottweilers! Detta är dock inget vinnande koncept kortsiktigt, men långsiktigt kan man vinna jävligt mycket på det.
Barcelona Hetfield
2010-03-29 20:11
Rödvit Tomtemor

Varför tror du att : Vinna titlar=skiter i ekonomin och ekonomisk dopning

Som sagt, ni säger att Wenger är ett geni för att ni vill vagga er själva i säkerhet, ni får gärna dunka varandra i ryggen över vad Wenger har gjort etc etc etc, men faktum kvarstår att Wenger har gått titellös i flera år, och ingen verkar klaga på honom

Det är klart, man hejar inte på ett lag pga. hur många titlar man vinner, jag hejar också på Roma, de har inte vunnit något på flera år, så du kan stryka bort det argumentet

Allt jag försöker säga är att man ska inte höja Wenger till skyarna, för i slutet av dagen så är fotbollen en sport, och ett lag som Arsenal ska inte behöva gå utan titlar i många år

Tror du att vi hade bra ekonomi för ett par år sen? Vi var skuldsatta, och det låg rätt så risigt till första året Rijkaard var här, men vi lyckades vända den negativa trenden genom att bl.a börja vinna titlar, så det ena utesluter inte det andra

Nu råkar det vara så att jag föredrar Arsenal i PL (jag följer inte PL så super noggrant längre), för att de vågar köra "obrittiskt" och av topplagen i PL så spelar de väldigt intressant och har lite "joga bonito" i sig

Wenger är en bra tränare, men gör inte honom till nästa Einstein , att plocka hem talanger som andra har skapat är inte så beundransvärt

Vad som är beundransvärt är att köra vackert, det ger jag honom cred. för, ber om ursäkt för om jag låtar elak, menar inte att låta så
SuperDansken Bendtner.
2010-03-29 20:09
Ämne: Hetfield @

Här se....
Nu fick du han på plats:-)
Det är precis de anledningar du nämner som gör det underbart att hålla på Arsenal:-)
Spanien Rödvit tomtemor
2010-03-29 20:02
Hetfield @

Här ser man ett typiskt exempel på en människa som skiter i hur klubben sköts, bara man vinner titlar.

Med andra ord skiter du i om Barcelona tar lån på flera miljarder för att kunna handla spelare för att ta en direkt titel. Eftersom du värdesätter en titel så pass högt.

Jag håller inte på Arsenal för titlarna, jag håller på Arsenal för att det är en fantastiskt jävla bra klubb som sköts exemplariskt och lever inte i nån fantasivärld. Jag värdesätter värderingar mer än titlar, och det står jag för.

Vi har inte vunnit en titel sen 2006, det får knappast att hålla mindre på Arsenal, snarare tvärtom. Titlarna kommer komma så småningom. Jag har hellre tålamod och vinner titlar på vårt sätt än tar skulder på flera miljarder för att köpa ihop ett lag, som inte ens garanterar titlar. The Arsenal Way är något jag värderar högt.

Alla klubbar har perioder då man går utan titlar, ni har haft det, vi har haft det. Juventus, Arsenal, Milan med flera har också haft det så jag förstår inte riktigt vart du vill komma? Att man helt plötsligt ska ta stora lån och spendera pengar man inte har bara för att man gått titellös ett par säsonger?

Å angående talanger ska man väl inte kasta sten i glashus. Alla lag värvar talanger. Det går inte att blunda för.

Edit: Kan gärna jämföra Rijkaard/Pep med Wenger. Det Wenger har gjort för England och Arsenal är inte Pep/Rijkaard i närheten utav. Du ser till bara titlar, se det runt omkring också. Och Wenger har vunnit massor med titlar, speciellt med de små medel han har. Om Pep/Rijkaard skulle klara av det får framtiden utvisa.

Wenger är ett geni.
Barcelona Öagunner (1886)
2010-03-29 19:55
Rödvit Tomtemor//
Bra inlägg.

Jag tror förresten Bergkamp är chef för akademin i Ajax inte sportchef, än.;)

Jag tror vi vinner med 2-1 på onsdag, sen ni 2-1 på Camp Nou också blir det en rafflande förlägningen som jag inte ens vågar tippa..;)
Barcelona Hetfield
2010-03-29 19:54
Rödvit Tomtemor

Fair enough, jämför Wenger med Rijkaard/Pep

Men frågan kvarstår, är allt det där som du säger värt om man inte vinner titlar? Ekonomiskt doping är inte bra, men om det gör så att klubben kan vinna titlar och därmed få in pengar i kassan, är det inte bättre?

Sen så vet jag inte varför du hyllar Wenger för det, han tar ungdomar som andra klubbar har satsat på för en billig peng och gör de till stjärnor (visserligen smart) men det är aningen ruttet

Hur vill du ha det? Titlar eller en tränare som är nöjd med att flyta på ytan?

SuperDansken Bendtner

Mökket mökket bra inlägg!
Barcelona ★Barca★
2010-03-29 19:50
Underbar fotboll får vi hoppas på Onsdag:)

jeffren
2010-03-29 19:50
Vill bara gratulera att Abidal världens bästa vänster back enligt mig äntligen är tillbaka i truppen. Det är snabbheten och den stabila biten bakåt på vänsterkanten som vi saknat.
SuperDansken Bendtner.
2010-03-29 19:49
Öagunner (1886)//

Jag har iaf läst min Arsenal-historia;)

H.Alavi - Triangulo Magico!//

Jag har för mig att han är sportchef i Ajax nu för tiden. Dock har det talats om att han ska återvända till Arsenal och utfylla nån sorts roll, kanske sportchef.
Spanien Rödvit tomtemor
2010-03-29 19:48
Hetfield @

Nu jämför du Wenger och Barcelona. Så vitt jag vet är Wenger en tränare och Barcelona en klubb. Nå väl, det märks att du verkligen inte är insatt i Arsenals historia eller Wenger för den delen och på så sätt förstår jag att du tycker Wenger är överskattad.

Vet inte riktigt var jag ska börja, men Arsenals status innan Wenger kom till klubben var verkligen inget att skryta med, och allt som ofta kallades man boring boring Arsenal. Man hade en liten arena, ingen bra ungdomsakademi och man utmanade inte direkt om titlar varje år. När Wenger kom till klubben revolutionerade han både klubben och England med sin filosofi.

Wenger har alltid haft små medel att bygga laget med sen han kom till klubben. Hans öga för talanger är få som har, och det är troligtvis hans största egenskap. Då Wenger använder fairplay (använder inte mer pengar än han har att tillgå) har han haft en transferkassa att röra sig med som får Valencia att framstå som rika. Tja, oerhört småmedel med andra ord. 16 lag i PL har spenderat mer pengar än Wenger gjort senaste säsongerna, trots det har flera av dem inte varit i närheten av Arsenals ligaplaceringar/CL-Facit. Wenger har kommit som sämst fyra i ligan (senaste 3 säsongerna), annars alltid 1-2 i princip. Att han spenderar så små summor och ändå presterar som han gör är en enorm bedrift, hur bra hade han inte gjort det om hade kunnat punga ut över 300 miljoner för en ytterback likt Alves? Ist får han leta efter talanger som kan ta det stora steget (nu på senare år) mycket pga arenabygget som kostade runt 4 miljarder.

Då Wenger inte håller på med ekonomisk doping utan lever efter sunt förnuft har titlarna på senare år uteblivet, vilket inte är så konstigt heller. Det är inte många tränare som kan prestera som Wenger gjort med Arsenal med en sådan liten transferkassa utan lever i en fantasivärld och skiter i konsekvenserna. Zlatan kostade i princip mer än hela vår startelva, och det säger en hel del hur mycket Wenger har att röra sig med, trots det har han gjort fantastiska reslutat där Unbeatensäsongen ligger i toppen.

Nu när Wenger valt att satsa på yngre har han även kunnat minska skulderna snabbare än beräknat (ist för att spendera 300 miljoner på en spelare), och då ekonomin är ljusare än på länge kommer Wenger även kunna värva spelare som kostar mer. Han har dessutom gjort stora framsteg med akademin, till en av de främsta i England och flera intressanta spelare är på väg att slå igenom, från just den egna akademin.

Wenger har vunnit titlar med Arsenal, flera titlar och kommer fortsätta göra det i framtiden. Den tränare som tar över efter Wenger kommer ha det lyx med en stor arena, inga större skulder att behöva tänka på och en fantastisk ungdomsakademi. Tillskillnad från flera storklubbar som har flera miljarder i lån, och där skulderna bara ökar. Medan andra klubbar inte har en lika ljus framtid (ekonomin) växer Arsenal för varje dag, mycket tack vare Wenger då han tar hand om klubben på ett mycket bra sätt.

Det finns en anledning att Wenger kallas för professorn i England.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-03-29 19:39
Radical - La Remontada Blanca

Jo, det var gamla goda tider då när Vieira och Henry och speciellt den store Bergkamp var i sin allra bästa form under tiden i Arsneal.

Men tyvärr så har inte dagens Arsenal chans att uppnå vad det laget gjorde under 2002. Fabregas och Van Persie i all ära, men det behövs fler spelare i den unga truppen.

Ska bli intressant och följa Arsenals lilla äventyr i Silly Season under sommaren.

Någon som vet vad Dennis Bergkamp sysslar med idag? Jobbar han som någon slags sportchef för någon klubb?
Barcelona Öagunner (1886)
2010-03-29 19:36
SuperDansken Bendtner.//
hehe, jag tänkte skriva ett liknande argument om "1-0 to the Arsenal"-tiden, men så såg jag ditt långa inlägg och tänkte så bra här var en Gooner som började hålla på Arsenal under Graham-tiden.
Sen såg jag att du var 94:a...;)

Hetfield//
Om vi sparkar Wenger (som nog lär lämna 2011, det låter så faktisk) så måste vi ju ta in antingen Kroenke eller Usmanov (två mångmiljadärer som vill köpa Arsenal) för vi kan ju inte köra på samma sett som vi gjort sen Highbury/Emirates flytten.
Det skulle aldrig funka utan AW, sen har ju dom här titellösa åren förhoppningsvis inte varit helt meningslösa.
Ekonomin är hur bra som helst och akademin har börjat producera unga "West Ham"-liknande spelare, deras akademi är väl den enda som är jämförbar med La Masia i England.

Sen har ju absolut inte Wenger sluppit undan kritik.
Real Madrid Radical - La Remontada Blanca
2010-03-29 19:36
Ämne: Ämne: Jag tro....
Men samtidigt så tog ju Wenger Arsenal till deras första ligatitel på 7-8 år. Han vann dubbeln 2002, tog Arsenal till deras enda CL-final och frågan är, hade någon annan än Arsene kunnat klara av det? Skulle någon annan än Wenger kunna sälja så många spelare men nästa säsong spela i princip lika bra fotboll? Sedan ska man ha i åtanke att Chelsea spenderade miljarder för att bygga upp laget och att Man U också hade byggt långsiktigt. Att Arsenal, trots relativt små medel, alltid är uppe och kämpar om ligatiteln och Champions League (där de gått mycket bättre än mitt kära Real under de senaste åren) är väl beviset på att han gör ett bra jobb?

Han spenderar i princip aldrig mer än 300 miljoner per säsong på transfers. Vissa klubbar spenderar så mycket på en enda spelare. Ändå lyckas hans lag spela världens kanske finaste fotboll.
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-03-29 19:34
SuperDansken Bendtner/

"Vem som har skolat Cesc diskussionen är det ingen ide att ta upp. Det går nog ändå inte att komma överens i hans fall."

Mycket klokt inlägg du skrev, men jag skulle vilja pröva att ge mig in i den här meningen du skrev. Jag tycker att det är uppenbart att man kan se på Fabregas spelstil att han var skolad i La Masia. Han var gjuten i samma form som Guardiola och Xavi, i cuatro-rollen. Däremot är det lika uppenbart att Cesc har vuxit i Arsenal och utvecklats till en stjärna.
Barcelona C.Andrés
2010-03-29 19:31
Uhm,vad har hänt med Chygri? När var det sista gången som han fick spela mer än 20-30min/match? Känns nästan som att han borde bli peppad när en äldre herre som varit borta i nästan 2 år stormar in med bravur i backlinjen.
Barcelona el Maestro!
2010-03-29 19:31
Ämne: Om ni inte visste så....Bra skrivet.
Angående Wenger och Cesc, tror du inte att han försökte att locka till sig flera andra talanger från Barca?

Han har gjort det men han har bara lyckats med två, Cesc(2003) och Fran Merida(2007).

Garatulerar honom, men är bägge nu Arsenal-produkt?

Edit; det är kanske inte bra att börja den debatten nu.
Barcelona Yaya24
2010-03-29 19:30
Vi kan svara på arsenal kommentarerna efter kvartsfinalen.
Barcelona Mars + Messi= MAGI(f.d L.A.M Nr 10)
2010-03-29 19:29
Barcelonito/Lucho Enrique 21

Jag håller med dig om allt du säger. Raderar vi ut Fabregas så är väldigt mycket vunnet. Då vinner vi också nästan automatiskt kampen om mittfältet. Arsenals spel behöver att Cesc är i form och är han inte det så kan de inte hitta på så mycket mer.

Jag hoppas att vi startar så här:
Valdes
Dani Alves-Pique-Puyol-Maxwell
Xavi-Touré-Keita
Messi-Ibrahimovic-Henry

Jag hoppas att Abidal kommer in med ungefär 20 minuter kvar. Sedan på lördag får han kanske spela från start. Pique vet jag inte om han kan spela 90 minuter men om han kan det så måste han spela. Annars tar Milto hans plats.

På mitten så har jag redan förklarat varför jag vill ha Keite. Det är bra att ha lite kraft också. Vi får inte heller glömma att Keita är väldigt viktig när han spelar eftersom att han kommer med djubledslöpnngar väldigt ofta.
Barcelona Hetfield
2010-03-29 19:22
Rödvit tomtemor

Är det så? Du får gärna berätta lite mer om saken, men jag kan väl sammanfatta det du kommer att säga:

*Wenger tar in unga spelare
*Wenger spelar attraktiv fotboll
*Wenger har gjort många spelare till stjärnor
*Wenger rider till jobbet varje morgon med en vit häst, på vägen så dödar han en drake som är på väg att äta upp folk, och hans prutt luktar gott

Barcelona har samma spelarfilosofi, varför vinner vi titlar?

Prickade jag rätt nu?
SuperDansken Bendtner.
2010-03-29 19:18
Om ni inte visste så brukade Arsenal oftast gå under namnet "Boring, boring Arsenal" bland andra supportrar i England innan Arsene Wenger kom dit.
Arsenal vann oftast med ett mål i sina matcher och spelade väldigt tråkigt. Ian Wright hette Arsenal's främste målskytt under 90-talet.

Det Wenger gjorde när han kom (1996) var att revolutionera tänket och synen på hur fotboll ska spelas i Arsenal.
Han fortsatte spela med lagets hjältar; Fantastic Four (Dixon, Adams, Keown, Winterburn) och många mer, men han köpte även in unga utländska spelare. T.ex Vieira, Petit och Overmars för ganska små summor om man jämför med många andra lag. Spelarna var även minst lika bra som de som spelade på deras respektive position innan.
Det är nog svårt för er andra som inte håller på Arsenal att se hur stor och viktig Wenger har varit för klubben. Arenabygget var dyrt (men också nödvändigt), så Arsenal ville betala av skulderna så snabbt som möjligt genom att använda ganska små medel på spelare. Något som gjort att titlar har uteblivit på senare år. Till skillnad från sina rivaler ManU, Chelsea och Liverpool så är Arsenal en välmående klubb med kontrollerade skulder och en ljus framtid.

Sen garanterar inte astronomiska summor framgång (se Real) heller, och Arsenal har trots små summor spenderade på spelare en bra chans att ta hem ligatiteln iår.

Om vi säger såhär: Du har scoutat en engelsman och en fransman, men både är ungefär lika bra. Dock kostar engelsmannen mer. Vem väljer du?
Utifrån hur Wenger har agerat sen han kom så väljer han fransmannen. Enkelt.

Akademin i Arsenal är även den på väg framåt. Arsenal's U-18 lag vann t.o.m FA Youth Cup ifjol och det laget bestod av framtidsmän som: Wilshere, Emmanuel-Thomas, Eastmond, Bartley, Coquilin, Sunu och Sanchez Watt för att nämna de bästa.
Så kritiken mot att Arsenal saknar inhemska spelare kanske kan tystas lite nu:-), de flesta av oss Arsenal supportrar beundrar eran La Masia mycket. Vem som har skolat Cesc diskussionen är det ingen ide att ta upp. Det går nog ändå inte att komma överens i hans fall.

Lycka till i ligan! :-)
Spanien Rödvit tomtemor
2010-03-29 19:10
Hetfield @

Du har missat hela poängen med Wenger.
Barcelona Henry#14
2010-03-29 18:59
Hetfield//

Hmm, varför hade de lagen du räknade upp skulder?
Annons: