/spanien/barcelona/forum/16111.aspx/spanien/barcelona/forum/16111.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2010-05-11 19:18
el Flaco

Vad kan man förvänta sig av en defensiv mittfältare som tränare, det var inte särskilt roligt att se honom spela för den delen heller

Jag hatar allt Dunga står för, han har totalt tagit bort allt som är vackert med Brasilien, de liknar mer Italien än Brasilien nu
Barcelona ★Sami★
2010-05-11 19:12
Verkar som många här inne vill ha bort Zlatan. Varför?
Barcelona ElTriplete
2010-05-11 19:11
LÄNKTIPS: Hur kredibelt är det här ryktet verkligen. Hur som helst, läs artikeln. Vad tror ni om detta?
Barcelona Pep the King
2010-05-11 19:10
Sälj Zlatan. Seg slö stannar upp spelet. Sälj han till City!!
Barcelona el Flaco
2010-05-11 19:08
Hetfield/

Genom att inte ta med Ronaldinho är det uppenbart att kreativitet inte är någon prioritering för Dunga. Säger inte att Dinho har varit fenomenal denna säsongen, men jag tycker att han borde åtminstone vara med i truppen till Sydafrika.

Dungas landslag är en snooze.
Barcelona Messidinho_10
2010-05-11 19:07
Grabbar nu är VM nära så skynda er och skaffa er en profil hos Argentina här på SF så vi kan diskutera lite.
Barcelona Hetfield
2010-05-11 19:03
H.Alavi

Nja, Baptista har inte varit särskilt bra i Roma, han är bänkad för det mesta

Adriano kan man inte lita på, det är trots allt VM, man kan inte ge en kille 100 chanser

Pato har ju varit mer eller mindre småskadad hela säsongen, han kommer ju att vara machotränad när väl VM börjar, därför väljer Dunga andra alternativ

Förstår dock inte varför man petar Ronaldinho, man har bara två kreatörer i Brasilien : Ronaldinho och Diego. Ronaldinho har varit betydligt bättre än Diego i år
Delarocha
2010-05-11 18:59
Estadio Santiago Bernabeu

Tycker ingen av dem har något att göra i en VM-trupp. Speciellt inte Marcelo som är usel.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-05-11 18:56
Om det verkligen blir så att Villa kommer till Barca, och Zlatan stannar så kommer jag verkligen att njuta av den kommande säsongen, det är jag säker på.

Juan Laporta har själv sagt att han är nöjd med Zlatan, det läste jag för ett par veckor/månader sen. Plus så tror jag nog att om Villa skriver på ett kontrakt, så är det hasta la vista med T.Henry.

Han gjorde det otroligt bra förra säsongen, med tanke på hans ålder och att han var i en kass form innan dess. Ska han lämna, så hoppas jag på att han gör det snyggt. Kanske hoppa in mot Valladolid (om matchen är avgjord) och sätta dit en balja?

----

Estadio Santiago Bernabeu

Maxwell var nog inte ens med i VM-kvalet? Misstaget från Dunga är att inte ta med sig Ronaldinho, Adriano och Pato.
Estadio Santiago Bernabeu
2010-05-11 18:54
Vad tycker ni om att eran Maxwell och vår Marcelo ställs utanför brasilien Vm trupp tillförmån för bastos(lyon) och cruzeiros gilberto?

Båda är mittfälltare i grund och botten.
Barcelona Visca Barca
2010-05-11 18:54
sami

Har dem redan gjort klart med villa? :o men då måste vi göra oss av med Zlatan.
Barcelona el Flaco
2010-05-11 18:51
★Sami★/

Guaje är ett ord som används i regionen Asturien, där Villa kommer ifrån. Det betyder ungefär niño, barnet.
Barcelona Abbe.
2010-05-11 18:49
Ämne: David Villa kallas j....
Fått något om bakfoten? Det är knappast något klart.
Barcelona ★Sami★
2010-05-11 18:42
David Villa kallas juh El Guaje. Någon som vet vad det betyder?
Jag är så jävla glad att se David Villa i Barca!!
Tänk er när han kommer presenteras inför Camp Nou. Kommer vara fullsatt:)
Barcelona NoGo™
2010-05-11 18:35
Dinho inte med i Dungas VM trupp, inte så förvånade kanske men synd att man inte kommer få se han i VM och det lär ju inte bli fler.
Barcelona Hetfield
2010-05-11 18:34
Jag vet inte om man kan kalla spanska landslaget för ett landslag längre, kryllar ju av Barcelona spelare :)

Villa är bara en kortsiktig lösning, han kommer att göra 20 + mål i 2 år, sen kommer det att dala ner. Men det problemet får man ta när det kommer , just nu får vi se till att få in Zlatan i laget
Barcelona ★Sami★
2010-05-11 18:31
Så NICE Så Fucking NICE!!
Barcelona Barcakadabra
2010-05-11 18:24
När Henry försvinner (förhoppningsvis nu i sommar) så vill jag att Eden Hazard köps in.
Teknisk snabb o kreativ ytter/mittfältare som hade passat perfekt in i barcelona!!
Sen är det bara en stor bonus att han endast är 19 år gammal!!¨
Barcelona ★Sami★
2010-05-11 18:21
Forca_Blaugranas - Islam_Bosna
Du kan vara lugn mannen. Det är stor skillnad på Drogba och Villa.
Drogba är ett barn som gnäller. Medans David Villa är tyst och kör sitt race.
Barcelona Forca_Blaugranas - Islam_Bosna
2010-05-11 18:18
Gabriel

Vi får hoppas då att Villa inte beteer sig som Drogba gör. Inte bara för att det inte är roligt att se på ( i vissa fall kan faktiskt egoism hjälpa en såsom det gör i Ronaldos fall) utan för att det lär förstöra lagandan i ett lag som Barca.

För jag ser Villa som minst lika målfarlig som Drogba. Det Villa gör i Valencia är större än det Drogba gör i Chelsea då Valencia är ett mycket sämre lag.

Barcelona Barcanist
2010-05-11 18:00
Någon som vet hur den defensive mittfältaren Miguel Veloso är i verkligheten? Bra spelare? Bra attityd? Grym lagmoral? Han är dock riktigt grym på FM09 och FM10 hehe. Om han är bra i verkligheten så borde väl Barcelona satsa på honom (ifall Yaya lämnar).
Barcelona FaderMessi
2010-05-11 17:57
Barcelonistas*

hahahaha e du säkert :D
Barcelona el Flaco
2010-05-11 17:53
Barcadinho/

Jaume Ferrer gjorde några uttalanden för någon vecka sen att den nya La Masia, som är belägen vid träningsanläggningen Ciutat Esportiva, kommer vara färdigbyggd i oktober.

Ferrer har även flera gånger de senaste månaderna poängterat värdet i att fostra fram egna produkter från ungdomsakademi och han lär satsa fullt ut på La Masia om han blir vald.

Annars håller jag med dig, det finns inga riktigt stora skillnader mellan de tre huvudkandidaturerna. En av de är dock frågan om sportchefsrollen då det verkar som att Rosell vill ge all makt till Pep, medan Ferrer och Ingla vill ha kvar Txiki.
Barcelonistas
2010-05-11 17:51
FaderMessi

jag är bättre
Barcelona FaderMessi
2010-05-11 17:43
off topic!

denan snubbe på fifa vill ingen möta men han grymt rolig o kolla på, för er som vill se lika skills :D 1:01 börjar de!
Barcelona Barcadinho.
2010-05-11 17:35
Jag hoppas att Xavis gula kommer att upphävas ikväll.

Iniesta är tillbaka jäkla gött.
Barcelona Barcadinho.
2010-05-11 17:34
Härligt talat så känns det mer och mer att de tre största kandidaterna kommer att lova ungefär samma sak. Alla tre (Rosell, Ingla, Ferrer) lovar att Pep kommer att fortsätta. Det kommer kanske att skilja sig i reaktioner, i fall Pep inte lyckas i framtiden.
Men jag tror inte att det spelar någon roll egentligen. Pep kommer personligt tacka för sig själv, när han märker att han kör fast. Han väntar inte på att få spark.

Den andra viktiga frågan är om ungdomsakademin. Man har ju satsat så mycket på den de senaste åren och alla vet att det är en bra formel. Jag kan inte se hur de tre kandidaterna backar på den här frågan. La Masia kommer att fortsätta på ungefär samma stil, oavsett vem som vinner. Byggnaderna finns på plats, Ciutat Esportiva Joan Gamper är redan klar och används och ingen kommer att låta den falla sönder. Små marginaler här mellan kandidaterna.
Rosell kommer kanske att hämta mera ungdomar från Sydamerika pga hans kontakter där, medan Ferrer kanske kommer att titta åt andra håll. Men spelar inte så stor roll egentligen.

Den tredje punkten som många culés bryr sig om är kopplingen Barca – Katalonien. De flesta socios är inte katalaner eller åtminstone inte så nationalistiska. Jag tror att alla tre vet om att Laporta tog för mycket på den här punkten och ingen av dem kommer att fortsätta på samma nivå, inte heller Ferrer.
Det kommer att se mer modernt på den här punkten oavsett vem som vinner, med små marginaler. Däremot kommer ingen av dessa herrar borsta bort helt att Barca är en katalansk klubb. Det går inte och slänga hela klubbens historia till papperskorgen. Det sitter på väggarna som man brukar säga.
Lite mer modernt men utan att klippa bort rötterna – så kommer det förmodligen bli.

En till fråga är om cracks – jag kan inte tänka mig att klubben plötsligt slutar värva. Barca har alltid värvat utländska spelare. Företaget ska ju inte gå på vinst, utan alla inkomster används på en gång. Om klubben kommer att fortsätta cirkulära 300-400 milj euro i inkomster så kommer det finnas pengar för nya transfer. Pep kommer nog inte få blankt nej för olika förslag.
Rosell känns lite mer äventyr listig på den här punkten, men det är inte så säkert. Rosell har inte kört med galna transfer löften i still med Perez än så länge.
Nya cracks kommer att dyka upp då och då oavsett vem som vinner. Det finns ju pengar för det som det ser ut nu.

Sen finns det andra punkter som de kan skiljas emellan, antigen lite eller mer, så som samarbetet med Unicef, eller satsningen i andra sportgrenar som basket, handboll osv.
Eller frågan om renoveringen av CN.

Men igen – det känns som att skillnaderna är ganska marginella och det som kommer att avgöra är kanske personligheterna.
Alltså, vilken kandidat eller grupp som kommer lyckas stråla ut bäst. Utstrålning avgör också i vanlig politik som Obama eller Berlusconi.

Så tycker jag.
PS
2010-05-11 17:33
Gabriel

fin resonemang och du har en poäng i det mesta, men trots att du påpekar det själv så måste man kalla spekulationer för just spekulationer. vem hade gissat att benzema skulle bänkas i RM, kakas underprestation, pedros genombrott kom från ingenstans osv. vad jag vill säga är precis det du säger själv, att på pappret och i FM kan vissa saker vara självklara men inte i verkligheten. lag byggs inte över en natt. fotbollspelare är inte mer än människor (bortsett från messi då). det tar tid att spela ihop ett lag och cruyff säger det bra när han säger att detta lag har inte pekat än. smaka på det ni, snart 99p i ligan och enlgt de flesta fortfarande världens bästa lag....the future looks bright!!
Barcelona Messidinho_10
2010-05-11 17:31
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Jag glömde Ketia sorry, sen Yaya tror jag försvinner till Arsenal då vi gör en deal med dem och får Fabregas!


Delarocha

Zlatan kan vi diskutera och nej det är inte rimligt men han får kämpa in sig i startelvan om han nu blir kvar.
Delarocha
2010-05-11 17:29
Messidinho_10

Är det rimligt att ha Bojan Pedro och framförallt Zlatan på bänken? Tror inte han finner sig i det och tror inte direkt Barcelona vill ha en så dyr spelare på bänken.
Annons: